De nieuwe romans van 2024 op Meerlezen.nl

Het is ieder jaar weer fijn om rond te snuffelen tussen de nieuwe boeken, of dat nu in de boekhandel of online is. Op deze pagina vind je alle nieuwe romans van 2024 die op Meerlezen.nl staan. Dat zijn romans van bekende auteurs, zoals Corina Bomann, Anne Jacobs en Lucinda Riley, maar ook minder bekende namen komen erin voor, zoals Katarina Widholm en Barbara Josselsohn. Misschien vind je daardoor een boek wat je nog niet gezien had, maar wat wel echt bij je past. Mis je nog een nieuwe roman uit 2024 die er volgens jou echt tussen hoort? Dan mag je ons natuurlijk altijd een berichtje sturen.

Inhoudsopgave

Nieuwe romans 2024

De nieuwe romans van 2024 staan per maand vermeld. Deze pagina wordt steeds aangepast, zodat we up-to-date blijven. Heb je alles bekeken, kom dan dus zeker nog eens terug om meer nieuwe boeken te ontdekken.

Deze pagina met nieuwe romans van 2024 is voor het laatste geüpdatet op 12-4-2024.

Nieuwe romans januari 2024

De scheepsdochter Anne Jacobs

De scheepsdochter, Anne Jacobs

Het verhaal van De scheepsdochter van Anne Jacobs, bekend van o.a. de bestsellerseries Het weesmeisje, Het landhuis en De savanne, begint in Danzig, 1860. Johanna Berend staat treurig voor haar imposante ouderlijk huis. Nadat haar affaire met een pianist is stukgelopen wil ze niets liever dan terug naar haar familie. Maar tot haar grote schrik hoort ze dat haar geliefde vader is overleden. Haar broer Theo is nu het hoofd van het gezin en zijn vrijgevochten zus is een doorn in zijn oog. Johanna laat het er niet bij zitten en is vastbesloten een manier te vinden om haar leven in te richten zoals zíj het wil…

Bekijk hier alle boeken van Anne Jacobs.

Wondervrouwen Vrijheid voor handen nieuwe romans 2024

Vrijheid voorhanden, Stephanie Schuster

Deel 1: Alles wat je hart begeert

Deel 2: Alleen het beste

Het is 1972 en de Olympische Spelen worden gehouden in München. In Starnberg vecht Luise om haar kleine kruidenierswinkel te behouden, ondanks de moordende concurrentie van de grote supermarkten. Daarnaast moet ze toegeven dat haar huwelijk voorbij is. De nieuwe echtscheidingswet zorgt ervoor dat zij een gewaagde stap kan zetten. In deze turbulente tijden wordt ze gesteund door haar drie vriendinnen: Helga, die droomt van haar eigen dokterspraktijk, Marie, die al haar energie in haar manege stopt en Annabel, die eindelijk het verleden van haar familie onder ogen durft te zien. Al deze nieuwe kansen doen ze beseffen: het grootste avontuur van hun leven begint nu pas.

Een-betoverende-avond-Katie-Fforde

Een betoverende avond, Katie Fforde

Dorset, 1966. Al zo lang ze zich kan herinneren wil Meg chef-kok worden. De jaren zestig zijn echter niet makkelijk voor een ambitieuze jonge vrouw, zeker niet in professionele keukens, waar mannen nog steeds de dienst uitmaken. Dan belt Megs moeder, die gastvrouw is in een klein hotel in Dorset. Ze is bezig met de organisatie van een belangrijk galadiner en zit met de handen in het haar.

Dit is een kans die Meg niet aan zich voorbij mag laten gaan; ze pakt meteen haar spullen en reist af naar Zuid-Engeland. Eenmaal daar aangekomen, blijkt dat er nog ontzettend veel moet gebeuren voordat de belangrijke gasten ontvangen kunnen worden. Meg stroopt de mouwen op maar botst gelijk met Justin, de zoon van de hoteleigenaar, die zo zijn eigen ideeën heeft over het runnen van een keuken. Boven het fornuis laait het vuur al snel flink op – of is er meer aan de hand tussen deze twee heethoofden?

Bekijk hier alle boeken van Katie Fforde.

madame-jacobine-van-den-hoek

Madame, Jacobine van den Hoek

Als Madame Tussaud zou ze uiteindelijk wereldberoemd worden, maar dat lag niet altijd voor de hand…

Marie Tussaud groeit op tijdens de tumultueuze Franse Revolutie. Lastig voor een jonge vrouw, laat staan voor een jonge vrouw met ambitie. Van haar oom leert ze het vak van wassen beelden maken. Haar talent valt op, zowel bij het koninklijk huis als bij de revolutionairen. Ze doet er alles aan om minstens zo goed te worden als haar oom. Maar kan ze daarbij ook haar geliefde Philidor behouden? In een veranderend en gevaarlijk Parijs staat ze voor de keuze: laat ze alles bij het oude of slaat ze haar vleugels uit?

Bekijk hier alle boeken van Jacobine van den Hoek.

met-hart-en-ziel-katarina-widholm

Met hart en ziel, Katarina Widholm

Zweden, 1937. De zeventienjarige Betty staat op het punt haar gelukte beproeven in de grote stad als dienstmeisje bij het gezin van dokter Molander. In de trein onderweg naar Stockholm ontmoet ze Martin Fischer, een hoogopgeleide jongeman van Joodse afkomst die literatuur doceert. Het duurt niet lang voordat de twee bevriend raken door hun gedeelde passie voor boeken en ze beloven elkaar te schrijven.

Betty komt er al snel achter dat ze als dienstmeisje hard moet werken voor de vriendelijke dokter Molander en zijn niet al te hartelijke vrouw, die vastbesloten lijkt het leven van Betty zuur te maken. Gelukkig leert ze snel en lukt het haar om haar draai te vinden in de drukke hoofdstad en dit nieuwe huishouden. Het contact met Martin biedt haar afleiding en hun onschuldige boekbesprekingen groeien al snel uit tot iets anders.

Maar de dreiging van de Tweede Wereldoorlog nadert, en op een dag stopt de correspondentie met Martin abrupt. Alle moeite die ze de weken daarna doet om hem te vinden is tevergeefs. En ze ontdekt een geheim in het huis van de dokter en haar hele leven dreigt overhoop gegooid te worden.

Lees hier meer over deze serie.

een-gevoelige-snaar-julia-quinn-smythe-smith

Een gevoelige snaar, Julia Quinn

Deel 3 Smythe-Smith

Hugh Prentice is een slimme en doelgerichte man die niks moet hebben van vrouwen met gevoel voor drama. Zeker niet na het noodlottige duel dat hem jaren geleden een van zijn benen kostte. Sarah Pleinsworth is juist behoorlijk extravert en draagt het hart op de tong. Ze moet niks van Hugh hebben omdat ze niet kan vergeten dat het duel waarin hij gewond raakte bijna haar familie ruïneerde.

Maar dan schopt het lot alles flink in de war en zijn Sarah en Hugh ­genoodzaakt een week lang met elkaar op te trekken. Tot hun grote schrik blijken ze zich enorm tot elkaar aangetrokken te voelen. Was hun eerste indruk van elkaar misschien toch niet de juiste en moeten ze hun mening herzien?

Bekijk hier alle andere delen uit de serie.

De dochter van de kaartenmaker Clare Marchant

De dochter van de kaartenmaker, Clare Marchant

De twintigjarige Freida Ortelius moet aan het eind van de zestiende eeuw vanwege haar geloof Nederland ontvluchten, maar kan door haar talent om landkaarten te maken opnieuw beginnen in Londen. Al snel trekt haar zeldzame kundigheid de aandacht van koningin Elizabeth I, die de hulp van Freida eist nu ze worden bedreigd door de Spanjaarden. Freida raakt tegen haar wil betrokken bij een dodelijke missie, waarvan de gevolgen door de eeuwen heen zullen weerklinken.

Jaren later ontdekt Robyn Willoughby een prachtige, maar met bloed besmeurde landkaart in de antieke kaartenwinkel van haar vader. Als Robyn op onderzoek uitgaat, raakt ze verstrikt in een eeuwenoud geheim dat haar leven voor altijd zal veranderen…

Bekijk hier de andere boeken van Clare Marchant.

De onvergetelijke reis van de zussen Summers,  Hazel Gaynor & Heather Webb

New York, 1937. Wanneer de van elkaar vervreemde zussen Clara en Madeleine Summers vernemen dat hun oma Violet op sterven ligt, stemmen ze ermee in haar laatste wens te vervullen; samen door Europa reizen. Violet wil dat ze drie brieven bezorgen, brieven waarin ze afscheid neemt van belangrijke mensen uit haar verleden. Terwijl Clara en Maddy met de luxueuze Queen Mary en met de Oriënt Express reizen en Parijs, Venetië en Wenen verkennen, is het gekibbel niet van de lucht. Ze vragen zich af of ze wel in staat zijn de laatste wens van Violet te vervullen, totdat een schokkende ontdekking over hun familie hen dichter bij elkaar brengt.

De oorlogspianiste Mandy Robotham

De oorlogspianiste, Mandy Robotham

Pianist(e): Zelfstandig naamwoord. Iemand die een radiozender bedient of bestuurt – vaak in code.

Londen, 1940. Het leven van Marnie Fern staat op zijn kop als haar grootvader omkomt bij een luchtaanval. Als ze ontdekt dat hij voor het Nederlandse verzet heeft gewerkt als radioagent, weet Marnie dat ze zijn missie moet volbrengen. Koste wat het kost.

Aan de andere kant van de radio is collega-pianiste Corrie Bakker verstrikt in een gevaarlijk kat-en-muisspel in het door de nazi’s bezette Amsterdam. Wanhopig probeert ze haar dierbaren uit de vuurlinie te houden, zelfs als dat betekent dat ze offers moet brengen.

Samengebracht door hun radio’s leiden de twee vrouwen parallelle levens, terwijl beiden worden verraden door degenen die ze het meest vertrouwen. Wanneer de nazi’s een van hen op de hielen zitten, kan alleen de ander haar redden.

Nieuwe romans februari 2024

De vergeten vrouwen Kristin Hannah

De vergeten vrouwen, Kristin Hannah

Wanneer de twintigjarige verpleegster Frances ‘Frankie’ McGrath de onverwachte woorden ‘ook vrouwen kunnen helden zijn’ hoort, gaat er een wereld voor haar open. Ze is opgegroeid op een idyllisch eiland voor de kust van Californië, onder de vleugels van haar conservatieve ouders. Haar toekomst leek zo simpel: school afmaken, trouwen en in haar moeders voetsporen treden als de perfecte vrouw des huizes. Maar het is 1965 en de wereld is aan het veranderen. Wanneer haar broer vertrekt om te vechten in Vietnam, besluit ze zich aan te melden als verpleegkundige in het leger.

De jonge Frankie is onvoorbereid op de chaos die ze aantreft in Vietnam. En niet alleen dat, ook haar uiteindelijke terugkeer naar Amerika, dat verscheurd is door de oorlog en protesten, valt zwaarder dan ze ooit had kunnen denken.

De vergeten vrouwen gaat over één vrouw die vertrekt naar Vietnam, maar belicht het verhaal van alle vrouwen die zichzelf in gevaar hebben gebracht om anderen te helpen. De opoffering en toewijding van deze vrouwen is maar al te vaak vergeten in de geschiedschrijving.

Bekijk hier alle andere boeken van Kristin Hannah.

De verhalenverteller van Auschwitz, Siobhan Curham

De Franse Claudette (Etty) Weil is schrijver in hart en nieren, maar door de anti-Joodse wetten tijdens de Duitse bezetting ziet haar uitgever zich gedwongen alle Joodse auteurs de laan uit te sturen. Ondanks dat ze geen inkomen of een vast thuis heeft, weet Etty een tijdlang uit Duitse handen te blijven, maar ze wordt uiteindelijk toch opgepakt en naar Auschwitz gedeporteerd.

Eenmaal daar dreigen de uitzichtloze situatie en de wanhoop haar in eerste instantie teveel te worden, maar toch weet ze ergens een sprankje hoop en levenslust vandaan te halen. Met haar talent als verhalenverteller probeert ze ook het moreel van de andere vrouwen in Auschwitz hoog te houden. Tegen alle verwachtingen in overleeft ze het kamp, en na de oorlog besluit ze haar verhaal met de wereld te delen.

Karen Swan Oostenrijkse verleiding nieuwe romans 2024

De Oostenrijkse verleiding, Karen Swan

In De Oostenrijkse verleiding, de heerlijk winterse roman van bestsellerauteur Karen Swan wil regisseur Clover Phillips een documentaire maken over Kit Foley, een getalenteerde maar controversiële snowboarder. Hij was ooit betrokken bij een dodelijk ongeval, maar heeft daar nooit over willen praten.

Vastbesloten om de waarheid te achterhalen vertrekt Clover naar de besneeuwde Alpen, waar ze een romantisch winterwonderland deelt met een man die haar niet kan uitstaan. Hij vindt dat ze bevooroordeeld is, en hij is bovendien druk met trainen voor het WK. Terwijl Clover de beste shots probeert te maken en steeds dieper in Kits verleden graaft, merkt ze dat ze zich tot hem aangetrokken voelt. Toch is ze ervan overtuigd dat hij iets verbergt. Is hij wel echt zo koud als hij lijkt?

De Griekse dochter, Soraya Lane

Londen, heden. Ella bekijkt een oude foto van een onbekende vrouw met een kind, en een vergeeld blad met muziek. Verder zit er niets in het kistje dat ze na het overlijden van haar oma in handen kreeg. Ze vraagt zich af wat deze dingen in hemelsnaam te maken hebben met haar eigen familie. Wanneer haar zoektocht naar een Grieks eiland leidt, twijfelt Ella. Ze is voor het eerst in jaren weer verliefd, is dit het juiste moment om op reis te gaan?

Londen, 1967. Sinds Alexandra Griekenland is ontvlucht in het gevolg van de koninklijke familie, woont ze bij haar tante. Ze mist haar thuis verschrikkelijk, totdat ze haar liefde en talent voor muziek ontdekt. Wanneer ze cellist Bernard ontmoet, ontvouwt zich een grote passie tussen hen. Maar dan moet ze onverwacht de grootste beslissing van haar leven nemen…

De apotheek in het getto, Amanda Barratt

Krakau, 1940. In ‘De apotheek in het getto’ van Amanda Barratt kent Zosia Lewandowska de wrede realiteit van de oorlog maar al te goed. Binnen enkele weken na de Duitse inval in Polen verliest ze de man van wie ze hield. Terwijl de gettomuren oprijzen, sluit Zosia zich aan bij een Poolse apotheker die zijn leven riskeert om Joodse families te redden. De zorgeloze jeugd van Hania Silverman wordt aan diggelen geslagen als haar familie het getto wordt ingedreven. Ze worstelt om te overleven in een ommuurde wereld van wanhoop waar de bevolking wordt uitgedund door deportatie. Dan komt Hania Zosia, haar vroegere buurvrouw tegen in de apotheek. Hun levens raken met elkaar verweven door het verdriet en de angst die hen door de oorlog worden aangedaan. Op een dag worden ze gedwongen een wanhopige keuze te maken, een keuze die hen onverbiddelijk met elkaar zal verbinden, zelfs als ze uit elkaar worden gerukt…

Liefde in het weeshuis Lizzie Page

Liefde in het weeshuis, Lizzie Page

Met het naderende Festival of Britain is Clara verheugd te zien hoe de kinderen zingen en zich samen voorbereiden op de auditie. Maar wanneer een getraumatiseerde jongen voor de deur staat krijgt ze de grootste opvoeduitdaging tot nu toe. Clara zoekt troost bij haar buurman Ivor, maar die is te druk bezig met zijn adoptiedochtertje Priscilla. Wanneer Clifford zich aansluit bij de zanggroep hoopt Clara dat hij zijn weg vindt, maar al snel brengt hij niet alleen hun geliefde plannen voor dit festival in gevaar, maar ook de toekomst van de andere kinderen. Zal Clara dit kunnen verhinderen, en zal dat samen met Ivor zijn?

Bekijk hier alle andere boeken uit de Weeshuis-serie van Lizzie Page.

Dochter van twee werelden Sarah Lark

Dochter van twee werelden, Sarah Lark

Kenia, 1910. Als de jonge Ivory Parkland Rowe met haar vader vanuit Engeland op safari naar Kenia gaat, wordt ze onmiddellijk verliefd op het land en de natuur – én op Adrian Edgecumbe, de grootwildjager die hen rondleidt. Al snel na de bruiloft blijkt echter dat Ivy, zoals ze genoemd wordt, voor Adrian niets meer is dan een trofee…

Wanneer Adrian sneuvelt in de oorlog, neemt Ivy de leiding over het safaribedrijf, en voert flinke veranderingen door. Op haar safari’s worden geen dieren doodgeschoten, alleen gefotografeerd. Ze stuit daarbij op verzet van de andere witte jagers, maar Ivy zet vastberaden door, gesteund door Sanele Zoeloe, Adrians rechterhand. Maar als hun vriendschap zich voorzichtig ontwikkelt tot méér, kan die relatie op nog meer afkeuring rekenen dan haar werk…

Deel 1 uit een serie. Bekijk hier alle andere boeken van Sarah Lark en lees meer over het tweede deel, dat je ook verderop in deze lijst met nieuwe romans van 2024 vindt.

Nieuwe romans maart 2024

kinderen-van-oekraine-erin-litteken

Kinderen van Oekraïne, Erin Litteken

Het is de zomer van 1941 en het Duitse leger rukt op naar de landsgrenzen van Oekraïne. Drie krachtige vrouwen verloren jaren eerder al familieleden en geliefden tijdens de grote hongersnood en zuiveringen van Stalin. En nu dreigt er oorlog.

De zeventienjarige Liliya vraagt zich af hoe ze kan vechten voor haar vrienden, familie en land. Maar wat als de keuze al voor je gemaakt wordt? Vika wil koste wat kost haar kinderen beschermen. Moet ze in Volhynia blijven, of vluchten? Voor Halya van twaalf dreigt tewerkstelling in Duitsland. Wordt ze door de oorlog gedwongen in één klap volwassen te worden?

Bekijk ook:  Nieuwste boek Lucinda Riley 2024

Deze drie vrouwen schetsen een verbluffend portret van Oekraïne en zijn bevolking; over kracht, doorzettingsvermogen, verlies en liefde.

Bekijk hier alle boeken van Erin Litteken over Oekraïne.

De parelfamilie, Charlotte Jacobi

De parelfamilie van Charlotte Jacobi vertelt het verhaal van de 21-jarige Marie, wiens passie voor juwelen haar naar een vooraanstaande juwelier in München en de parelvissers in Vogtland brengt.

De prachtige historische roman De parelfamilie, het eerste deel in de gelijknamige serie van Charlotte Jacobi, speelt zich af in München, 1844. Vanaf het moment dat de 21-jarige Marie Thomass een paar pareloorbellen erft van haar moeder, is ze verkocht. Haar passie voor juwelen brengt haar naar de vooraanstaande juwelier Neustätter in München – en naar de parelvissers in Vogtland, waar ze de aantrekkelijke Moritz ontmoet. Hij heeft het bedrijf van zijn vader verlaten om een nieuwe start te maken. Maar dan vindt er een vreselijk ongeluk plaats dat hun toekomst samen in gevaar dreigt te brengen…

Van Charlotte Jacobi verschijnen er nog meer delen in deze serie. Het tweede deel vind je waarschijnlijk later nog terug in deze lijst met nieuwe romans voor 2024.

de-vrouwen-van-het-wijndomein-linda-winterberg-meerlezen_1

De vrouwen van het wijndomein, Linda Winterberg

Wiesbaden, 1951. Samen met haar zussen Bille en Lisbeth heeft Henni de wijnfabriek van de familie Herzberg door de moeilijke jaren na de oorlog weten te loodsen. Inmiddels gaat het haar zowel zakelijk als privé voor de wind. Hun mousserende wijn wordt steeds bekender, ze is gelukkig getrouwd met Georg, die de wijnkelder runt, en ze verwachten hun eerste kind. Maar dan keert op een dag haar echtgenoot terug, die tijdens de oorlog in Rusland vocht en als verloren werd beschouwd. Opnieuw staat de toekomst van de zussen en het familiebedrijf op het spel…

De vrouwen van het wijndomein is het tweede boek in een meeslepende serie over drie zussen die ondanks alle tegenslagen hun lot in eigen hand nemen. Wellicht komt het derde deel ook nog in deze lijst met nieuwe romans van 2024 terecht.

De nobele valsspeler, Evie Dunmore

Deel 4 in de serie De vrouwen van Oxford

Catriona Campbell heeft behoorlijk wat aan haar hoofd: een noodlijdend landgoed, een academisch writer’s block en een spannende tijd voor de Engelse vrouwenrechtencampagne. Het laatste wat ze dus wil is gastvrouw spelen voor haar vaders (woest aantrekkelijke) collega. Natuurlijk droomt ze van de liefde, maar op dit moment gaat haar carrière voor.

Elias Khoury heeft op zijn beurt heel andere plannen op Oxford, en Catriona verleiden zou de sleutel tot zijn succes kunnen zijn. Maar zo makkelijk geeft ze zich niet gewonnen, en al snel komen zijn goed uitgedachte plannen in gevaar…

Je bent prachtig, Ann Napolitano

Vier zussen. Een onmogelijke liefde. Een hartverscheurende familiegeschiedenis. Je bent prachtig is een schitterende, meeslepende roman. Voor de lezers van Shelley Read en Isabel Allende.

Wanneer de introverte William Waters trouwt met de bruisende Julia Padovano, wordt hij als vanzelf opgenomen in haar chaotische, liefdevolle familie. Het is alsof de wereld om hem heen ineens verlicht wordt. Julia en haar drie zussen zijn onafscheidelijk: Sylvie, de dromer van de familie, is het gelukkigst met haar neus in een boek; Cecelia is een vrijgevochten kunstenaar; en Emeline zorgt geduldig voor hen allemaal.

Maar dan komt de duisternis uit Williams verleden naar boven, die niet alleen Julia’s zorgvuldig uitgedachte plannen voor hun toekomst in gevaar brengt, maar ook de onwrikbare toewijding van de zussen aan elkaar. Het resultaat is een catastrofale familiebreuk die hun leven voor generaties verandert.

Kan liefde een gebroken mens heel maken? Dat is de simpele maar doordringende vraag die centraal staat in deze bejubelde familieroman – een hommage aan Louisa May Alcotts klassieker Little Women.

de-kraamkliniek-mario-escobar-2024

De kraamkliniek, Mario Escobar

Het is 1937. Vastbesloten om de Burgeroorlog te ontvluchten, laat Isabel haar man achter aan het front en steekt ze de grens over. Ze belandt in een vluchtelingenkamp, zonder drinkwater of medische zorg. Haar toekomst ziet er somber uit – tot ze Elisabeth ontmoet.

De Zwitserse zuster Elisabeth heeft haar thuisland verlaten om kinderen te helpen die tijdens de Spaanse Burgeroorlog hun ouders zijn verloren. Nu heeft haar werk haar naar Frankrijk geleid, waar ze in het plaatsje Elne een kraamkliniek opent om aanstaande moeders en hun ongeboren kinderen een toevluchtsoord te bieden. Maar wanneer de Tweede Wereldoorlog uitbreekt, staan de twee vrouwen nog veel grotere uitdagingen te wachten.

Een oorlogsroman in deze lijst met nieuwe boeken van 2024. De auteur concentreert zich vooral op dit genre. Bekijk hier alle boeken van Mario Escobar.

ochtendgloren-corina-bomann-waldfriede 4

Ochtendgloren, Corina Bomann

Berlijn, 1919. Dr. Louis Conradi bevindt zich op een kruispunt in zijn leven. De oorlog zette een streep door zijn plannen om als missionarisarts naar Afrika af te reizen, en in Zwitserland, waar hij nu woont, lijkt geen toekomst voor hem te zijn weggelegd. Dan hoort hij dat in Berlijn een ziekenhuis herbouwd wordt. Waldfriede – voorheen een chic sanatorium voor de rijken – wordt een hospitaal voor álle Berlijners. Hij meldt zich aan en inspireert onder andere de jonge verpleegster Hanna Richter om er ook flink de schouders onder te zetten.

In een stad waar de Eerste Wereldoorlog diepe wonden heeft achtergelaten, waar de Spaanse griep heerst en armoede om zich heen grijpt, waar de nog jonge Weimarrepubliek ten onder dreigt te gaan aan nationalistisch geweld, wordt het personeel van Waldfriede geconfronteerd met talloze problemen. Maar ze zijn vastbesloten een veilige haven te zijn voor de bewoners van hun stad – wat de roerige politieke tijden hun ook voorschotelen.

Bekijk hier alle boeken van Corina Bomann.

de stem van het meer Santa Montefiore

De stem van het meer, Santa Montefiore

Meestal schrijft Santa Montefiore twee boeken per jaar, dus je komt haar nog een keer tegen in deze lijst met nieuwe romans van 2024. In maart werd in ieder geval Deverill deel 6 uitgegeven.

Cavan Court, 1865. Eliza Fairfield is niet zoals haar drie oudere zussen, die alleen maar dromen van trouwen met een van de knappe, welgestelde Deverill-broers en een huishouden bestieren op het statige Deverill-kasteel. Eliza droomt liever weg in haar eigen sprookjeswereld. Maar dan raakt ze verstrikt in een onmogelijke driehoeksverhouding, waarin ook de Deverills een rol spelen. Ze verdwijnt en decennialang is er geen spoor van haar te bekennen.

1925. Lady Gabriella Tremaine wordt Cavan Court gestuurd, totdat ­niemand in Londen het nog over haar grote schandaal heeft. Haar drie oudtantes wonen nog altijd op het landgoed. Gabriella voelt er sterk de aanwezigheid van geesten. Kan ze samen met Adeline Deverill ontdekken wie of wat er rondwaart? En waarom voelt ze zich zo aangetrokken tot Charlton, de klusjesman? En wil ze eigenlijk nog wel terug naar Londen?

Nieuwe romans april 2024

Het boekwinkelcomplot, Louise Fein

Het boekwinkelcomplot van Louise Fein, bekend van de bestseller De dochter van de nazi, speelt zicht af in Londen, 1962. De wereld balanceert op de rand van een nucleaire oorlog, maar het dagelijkse leven gaat gewoon door. Celia Duchesne droomt van een baan bij de BBC, maar werkt bij een stoffig antiquariaat aan The Strand. Als er op een dag een knappe Amerikaan binnenstapt, verandert haar leven voorgoed. Want terwijl ze voor het eerst echt verliefd wordt, ontdekt ze ook een verwoestend geheim. Celia duikt in haar eigen familiegeschiedenis, en vindt daar de waarheid die haar dwingt alles wat ze liefheeft op het spel te zetten.

Bekijk hier het inkijkexemplaar op bol.com.

Lees hier meer over de eerdere roman van Louise Fein.

de-vrouw-met-de-rode-ster-kate-quinn

De vrouw met de rode ster, Kate Quinn

Deze meeslepende en spannende roman is gebaseerd op het leven van de echte Mila Pavlitsjenko, de jonge Oekraïense studente en moeder die als sluipschutter aan het front vocht tegen de nazi’s.

Kiev, 1937. De jonge studente Mila Pavlitsjenko is gefocust op haar studie en op haar zoon. Maar na Hitlers invasie van de Sovjet-Unie vier jaar later sluit ze zich aan bij het Rode Leger. Als sluipschutter vecht ze niet alleen tegen de nazi’s, maar ook tegen de vooroordelen van haar medesoldaten.
Tot iemand de pr-mogelijkheden van een succesvolle vrouw in het leger herkent, en ze in 1942 naar Amerika wordt gestuurd voor een goodwill-tour. Daar vindt ze een onverwachte bondgenote in first lady Eleanor Roosevelt.
Maar als iemand uit Mila’s verleden de krachten bundelt met een vijand dicht bij President Roosevelt, moeten de twee vrouwen samenwerken om Amerika’s oorlogspresident te beschermen.

Bestel jouw exemplaar nu op bol.

tijden-van-amandelbloesem-carmen-delmonte-deel-2

Tijden van amandelbloesem, Carmen Bellmonte

Mallorca, 1929. Het lukt de familie Delgado nog maar net het hoofd boven water te houden. Dochter Antonia is vertrokken naar Cuba en heeft daar met haar man een succesvol bedrijf opgebouwd, samen genieten ze van hun opgroeiende kinderen – ook al mist Antonia haar familie vreselijk. Maar wanneer de maffia een steeds grotere invloed krijgt op het eiland, moet Antonia kiezen tussen vrijheid en veiligheid. Intussen heeft haar zus Clara op Mallorca zo haar eigen problemen, en raakt broer Leo verder verstrikt in duistere zaken. Zal de familie Delgado ook deze woelige periode goed weten te doorstaan?

Bekijk hier de andere boeken van Carmen Bellmonte.

rozen-en-revolutie-sarah-maclean

Rozen & revolutie, Sarah Maclean

Londen, 1836. Lady Sesily Talbot heeft de vrijheid die bij haar ­adellijke titel hoort helemaal omarmd. Niemand durft op straat oogcontact met haar te maken. En niemand let op haar als ze mannen om haar vinger windt en meelokt naar de donkere tuin achter de balzaal van Mayfair.

Niemand, behalve Caleb Calhoun. Al jaren probeert hij niet aan de prachtige en briljante zus van zijn beste vriend te denken. Als je het hem vraagt heeft hij zich altijd voorbeeldig gedragen, zeker als je ­bedenkt hoe ze naar hem kijkt en hoe het voelde tijdens die ene ver­boden kus. Al hebben ze het daar nooit meer over. Tot Caleb beseft dat hij in de problemen zit omdat hij haar niet kan vergeten.

Reserveer het boek hier alvast op bol.

de-dochter-van-de-horlogemaker

De dochter van de horlogemaker, Larry Loftis

Corrie ten Boom groeit op in een eenvoudig gezin in Haarlem, een familie van horlogemakers. Bij het honderdjarig bestaan van het familiebedrijf wordt Corrie officieel de eerste vrouwelijke horlogemaker ooit. Dan breekt de Tweede Wereldoorlog uit en wordt Nederland bezet door de nazi’s. Wanneer steeds meer Joodse kennissen verdwijnen, laten de Ten Booms in 1943 in hun huis, een pandje in het historische stadscentrum, een speciale ruimte ontwerpen om mensen te laten onderduiken. Acht maanden lang weten ze een groot aantal van hen te redden, tot het gezin Ten Boom wordt verraden en opgepakt. Corrie en haar zus worden gedeporteerd naar concentratiekamp Ravensbrück. Als door een wonder overleeft Corrie het kamp, maar de meeste gezinsleden overleven de oorlog niet.

Hoewel Corrie getuige is geweest van onmenselijke wreedheden voelt ze geen wrok. Na de oorlog reist ze vrijwillig naar Duitsland om daar te spreken in kerken over wat haar is overkomen. Ruim dertig jaar lang, tot haar dood in 1983, verspreidt ze in ruim zestig landen haar boodschap van liefde, hoop en vergeving en wordt zo een bron van inspiratie voor velen. In De schuilplaats op zolder vertelt bestsellerauteur Larry Loftis haar waargebeurde verhaal.

Bekijk hier het inkijkexemplaar op bol.

Hier vind je nog meer boeken over Corrie ten Boom.

Zon over de heuvels Marie Lacrosse

Zon over de heuvels, Marie Lacrosse

De Elzas, 1877. De liefde tussen Irene en haar man, de rijke wijnhandelaar Franz Gerban, bloeit verder op. Maar door haar eenvoudige komaf als dienstmeisje voelt Irene zich nog steeds een buitenstaander in de hogere kringen waarin ze zich begeven. Omdat Franz veel op reis is en de eenzaamheid dan de kop opsteekt, gaat ze op zoek naar een andere invulling van haar dagen. Ze zet zich actief in voor de rechten van vrouwen uit de arbeidersklasse en ontmoet tijdens een bijeenkomst vakbondsleider Josef, haar vroegere minnaar. Dat maakt haar man razend jaloers en zet hun huwelijk onder druk. En dan ontdekt Franz ook nog eens een geheim dat een grote uitdaging vormt voor hun toekomst.

Bekijk hier de eerdere delen in de Wijngaard-trilogie.

Hildes beloning, Marie Lamballe

Wiesbaden, 1959. Er waait een frisse wind door Café Engel nu Hilde Koch de familiezaak met hart en ziel runt. Het traditionele café is gemoderniseerd en ze heeft de touwtjes stevig in handen. Tot haar broer Wilhelm uit het niets opduikt. Zijn vrouw Karin is een succesvolle actrice maar zijn eigen gedroomde carrière in de filmindustrie is mislukt en nu wil hij de leiding van het café overnemen.

Ook op de wijngaard van Hildes man Jean-Jacques zijn er zorgen over de toekomst. Uitgerekend haar grillige neef Mischa schiet te hulp en vindt hier niet alleen werk maar ook geluk in de liefde. Als er plotseling een akelig gerucht rondgaat in Wiesbaden staat het voortbestaan van Café Engel op het spel.

de-kleermaakster-van-parijs-Georgia-Kaufmann

De kleermaakster van Parijs, Georgia Kaufmann

Rosa Kusstatscher heeft een mode-imperium weten op te bouwen dankzij haar onfeilbare gevoel voor stijl. Maar vanavond, terwijl ze zich voorbereidt op de belangrijkste ontmoeting van haar leven, laat haar zelfverzekerdheid haar in de steek.

Wat heeft haar hier gebracht? Terwijl ze twijfelt over de juiste jurk en lippenstift, begint Rosa haar ongelooflijke verhaal te vertellen. Het verhaal van een arm plattelandsmeisje uit de Italiaanse bergen. Van de nazibezetting en haar vlucht. Een verhaal over hoop en verdriet in Zwitserland, glamour en liefde in Parijs. Over ambitie en verlies in Rio de Janeiro, succes en zelfontplooiing in New York.
Een heel leven op de vlucht, realiseert ze zich nu. Maar ze wil niet langer vluchten.

familielevens-katharina-fuchs

Familielevens, Katharina Fuchs

In Familielevens van Katharina Fuchs verhuist Therese naar West-Berlijn omdat ze als dochter van een Wehrmachtofficier en grootgrondbezitter niet in de DDR mag studeren. Daar ervaart ze hoe de groeiende verschillen tussen Oost en West ervoor zorgen dat haar familie uit elkaar valt. Ook haar rechtenstudie valt haar zwaar, dankzij haar oerconservatieve professoren en medestudenten. Alleen Thereses schoonzus Gisela lijkt haar te begrijpen, want het is haar droom om modeontwerper te worden. Beide vrouwen zullen moeten bepalen wat ze ervoor over hebben om hun ultieme droom na te jagen…

De auteur baseerde Familielevens op de levens van haar tante, de eerste Duitse vrouwelijke rechter, en haar moeder, een modeontwerper uit West-Berlijn. Het resultaat is een prachtige, sfeervolle historische roman tegen de achtergrond van naoorlogs Duitsland, voor de lezers van Elena Ferrante en Tatiana de Rosnay.

een-dag-om-nooit-te-vergeten-jill-mansell-meerlezen

Een dag om nooit te vergeten, Jill Mansell

Lottie is te gast op dé bruiloft van het jaar, een dag om nooit te vergeten. Daar ziet ze Max voor het eerst in vijftien jaar. Hun laatste kus was de beste uit Lotties leven. Ze stonden aan de vooravond van een prachtig liefdesverhaal. Toen gebeurde er iets schokkends dat hen uit elkaar dreef. Nu is hij hier, natuurlijk knap als altijd, en hij plaagt Lottie weer als vanouds – en die tintelende elektrische aantrekkingskracht is meteen terug. Lottie kan het niet uitstaan.

Bovendien is Max buiten bereik. Ruby’s man Peter zal het huwelijk inzegenen. Zij heeft hem altijd gesteund, maar wanneer ze de waarheid over hem ontdekt is ze zo verontwaardigd en vol ongeloof dat ze een heel impulsieve beslissing neemt, zonder aan de gevolgen te denken. En niets zal ooit nog hetzelfde zijn… Zal dé bruiloft van het jaar nog plaatsvinden? Als er liefde in de lucht hangt, kan er van alles gebeuren…

Nieuwe romans mei 2024

de-geheimen-van-het-italiaanse-eiland

De geheimen van het Italiaanse eiland, Barbara Josselsohn

Nieuwe bestsellerserie voor de lezers van Lucinda Riley en Soraya Lane

New York, heden. Mia is diep bedroefd na het overlijden van haar geliefde oma Annalisa. Maar dan vindt ze een brief uit Italië in haar nagelaten spullen. Haar oma heeft haar nooit verteld over haar verleden, en al helemaal niet over het prachtige Italiaanse kasteel waar ze ooit een zomer doorbracht die haar leven voorgoed zou veranderen.
Italië, 1943. Annalisa reist in het geheim met haar twee jongere zussen naar het eiland van Parissi, om haar rijke oom om hulp te vragen. Wat ze niet verwacht is dat ze er haar passie zal ontdekken, verliefd zal worden en plotseling alles achter zal moeten laten wat haar lief is.

Lees hier meer over deze nieuwe auteur.

het-eilandhuis-elena-conrad

Het eilandhuis, Elena Conrad

Het strandhuis is een zomerse feelgoodroman van Elena Conrad. Een aanrader voor de lezers van Santa Montefiore en Marie Lamballe.

Het leven van Maike, moeder van een vijftienjarige dochter, krijgt een onverwachte wending. Ze ontvangt het verrassende nieuws dat een ver familielid haar een strandhuis heeft nagelaten op Spiekeroog, een Duits Waddeneiland. En dat niet alleen: bij het strandhuis horen ook twee vakantieappartementen en een winkel.

Eenmaal aangekomen op het eiland wordt ze betoverd door de groene natuur, de zee en de uitgerekte stranden. Maike staat te popelen om een nieuwe start op het eiland te maken, maar is ze daar eigenlijk wel welkom? En waarom is het strandhuis nu juist aan haar nagelaten? Eén ding is zeker: er hangt iets opwindends in de lucht.

Bekijk hier de andere serie van Elena Conrad.

het-verzet-van-de-witte-roos-ellie-midwood-meerlezen

Het verzet van de Witte Roos, Ellie Midwood

Duitsland, jaren dertig. Sophie, opgevoed door ouders die zich verzetten tegen het naziregime, is vastbesloten in hun voetsporen te treden. Ze vertrekt naar de universiteit van München, in strijd met Hitlers bevel dat vrouwen thuis moeten blijven. Daar ontmoet ze Alexander, en samen met een groep medestudenten vormen zij het Witte Rozen-netwerk.

Bekijk ook:  10 schrijfsters zoals Anne Jacobs

Ze besluiten een complot tegen Hitler op te zetten – en ondertussen ontwikkelen Sophie en Alexander steeds meer gevoelens voor elkaar. Op een ijskoude ochtend in februari verspreiden ze pamfletten met de boodschap ‘We zullen niet zwijgen!’ Dit trekt de aandacht van de nazi’s, die een beloning uitloven voor iedereen met informatie over het Witte Rozen-netwerk. Wanneer Sophie gevangen wordt genomen, moet ze de moeilijkste beslissing van haar leven nemen: zal ze haar geheimen meenemen in haar graf? Zal ze haar vrijheid opofferen voor de liefde?

sinaasappelverlangen-manuela-inusa-kustdromen-deel-2

Sinaasappelverlangen, Manuela Inusa

Het tweede (ook los te lezen) deel in de verslavende Kustdromen-serie met onweerstaanbare recepten om zelf thuis te maken!

Als de sinaasappels aan de bomen schitteren en de zon hoog aan de Californische hemel staat, hangt ook de liefde in de lucht.

De beste tijd van het jaar is eindelijk aangebroken voor Lucinda: zoals elk jaar in juli komen haar drie beste vriendinnen op bezoek op haar sinaasappelboerderij in het zonnige Californië. Het plan: sinaasappels plukken, genieten van de zon, herinneringen ophalen en praten over het leven en de liefde. Er is bijvoorbeeld Jonah, de aantrekkelijke kruidenier uit de naburige stad, met wie Lucinda meer wil dan alleen flirten.

Maar iets dreigt de zomer minder zorgeloos te maken: de boerderij maakt amper winst en Lucinda staat op de rand van een faillissement. Als ze aan Rosemary, Jennifer en Michelle onthult dat dit waarschijnlijk de laatste oranje zomer zal zijn, schrikt iedereen. Ze komen met een plan om de boerderij te redden, maar zijn ze nog op tijd?

het-witte-huis-aan-zee-rebecca-alexander

Het witte huis aan zee, Rebecca Alexander

Wanneer Ellie een huis erft op een afgelegen Scilly eiland, is ze verbijsterd. Ze heeft nog nooit gehoord van de vorige eigenaar, Patience Ellis, dus waarom zou die haar iets hebben nagelaten? Maar wanneer ze bij het witte huis aankomt, voelt het vreemd bekend aan en komen er onverwachte herinneringen naar boven. Vastbesloten om meer te weten te komen roept Ellie de hulp in van barman Branok, die in een kast in het huis een stapel brieven vindt uit de Tweede Wereldoorlog. De brieven vertellen het verhaal van een wilde storm en een gewonde soldaat die Patience om hulp vroeg. Ellie ontdekt het schokkende geheim dat Patience moest bewaren, en dat ook haar eigen leven voorgoed zal veranderen.

Kijk hier of het inkijkexemplaar al beschikbaar is.

Lees hier meer over Rebecca Alexander.

Nieuwe romans juni 2024

Nieuwe romans 2024: Het kleine hotel onder het noorderlicht Julie Caplin

Het kleine hotel onder het noorderlicht, Julie Caplin

Daar zit ze dan, met een gebroken hart en een stukgelopen carrière… Lucy wil nog maar één ding: weg uit Groot-Brittannië. Als zich een kans aandient om hotelmanager te worden in IJsland, zegt ze dan ook meteen ja. De borrelende bronnen en besneeuwde gletsjers zijn geen verrassing, maar dat er bij het hotel een bijzonder sexy Schotse barman is inbegrepen, had ze nou weer niet verwacht!

Lucy probeert van het kleine hotel de meest romantische plek van IJsland te maken. Alleen voor de gasten natuurlijk, want zelf heeft ze romantiek afgezworen. Eén keer een gebroken hart is genoeg. Maar onder het dansende noorderlicht ziet Alex, de barman, er toch wel héél aantrekkelijk uit…

Kijk hier of het inkijkexemplaar al beschikbaar is.

Bekijk hier alle boeken van Julie Caplin.

De dochter van de vuurtorenwachter, Hazel Gaynor

Gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Grace Darling, die negen mensen uit zee redde.

1838, Longstone Island, Engeland. Grace Darlings leven verandert volledig wanneer zij en haar vader tijdens een storm negen overlevenden van een schipbreuk redden. Deze heldendaad heeft grote gevolgen, en het is niet alleen Grace’ leven dat nooit meer hetzelfde zal zijn.

1938, Rhode Island, Amerika. De negentienjarige Matilda Emmerson is ongehuwd zwanger en naar een ver familielid gestuurd, om in het geheim haar kindje te krijgen. Hier komt Matilda erachter dat haar leven en dat van Grace Darling sterk met elkaar verweven zijn. Kan Grace’ heldendaad Matilda inspireren als een dodelijke orkaan de oostkust van Amerika teistert?

Reserveer nu jouw exemplaar op bol.

de-roep-van-het-onbekende Inez Corbi Tuinen van Heligan

De roep van het onbekende, Inez Corbi

In 2023 kwam haar debuut op Nederlandse bodem uit en we vinden Inez Corbi gelukkig ook weer terug in de lijst met nieuwe romans van 2024.

Een magische tuin. Een exotische reis. Een noodlottige liefde

De Verloren Tuinen van Heligan liggen als een betoverend paradijs aan de zuidkust van Cornwall. Een droom komt uit voor de Londense Lexi als zij een tentoonstelling mag voorbereiden om het jubileum van de tuinen te vieren. Samen met haar collega Ben doet ze onderzoek naar het verleden van het landgoed. Terwijl zij naar elkaar toe groeien, ontdekken ze het mysterieuze verhaal van een jonge man die ruim tweehonderd jaar geleden gedwongen werd Heligan te verlaten.

1815. Avery, de zoon van de landgoedbeheerder, vlucht na een tragisch duel naar India. Daar sluit hij zich aan bij een botanische expeditie die hem naar het afgelegen Nepal brengt – op een avontuur van bijna magische schoonheid, waarbij hij verliefd wordt maar ook in levensgevaar komt…

Bekijk hier of het inkijkexemplaar al beschikbaar is.

Hier vind je deel 1 in de serie van Inez Corbi.

de-hemel-boven-de-stad-anne-stern-deel-3-vrouwen-van-berlijn

De hemel boven de stad, Anne Stern

Berlijn, 1924. Hulda Gold werkt in de nieuwe kliniek in het centrum van Berlijn, waar ze vrouwen en hun baby’s verzorgt. Verloskunde is een relatief nieuw fenomeen en de kliniek in Berlijn werkt volgens de meest moderne technieken. Maar dan gebeurt er iets tragisch: een jonge, zwangere vrouw sterft tijdens een operatie die wordt uitgevoerd door de ambitieuze hoofdgynaecoloog Egon Breitenstein. Bij toeval stuit Hulda op praktijken die haar een slecht voorgevoel geven. Ook ontdekt ze steeds meer geheimen en de competitieve sfeer neemt toe onder de artsen, die allemaal klaarstaan om hun eigen terrein te verdedigen en daarvoor – indien nodig – tot het uiterste willen gaan.

Kijk hier of het inkijkexemplaar al beschikbaar is.

Veel Duitse schrijfsters in deze lijst met nieuwe romans van 2024. De boeken van Anne Stern worden pas vrij recent vertaald. Bekijk hier de eerdere delen uit de serie.

sterrenstof-tatiana-de-rosnay

Sterrenstof

Pauline werkt als schoonmaakster in het legendarische Mapes Hotel in Reno, Nevada. Op een dag valt ze in voor een collega en maakt ze suite 614 schoon. Hoewel haar gezegd was dat de kamer leeg zou zijn, ontmoet ze er een wat slaperige vrouw. Dit is Mrs Miller, oftewel Marilyn Monroe, die op dat moment in scheiding ligt met Arthur Miller en bezig is met de opnames van wat haar laatste film zou worden, The Misfits. Tegen de achtergrond van de kale, uitgestrekte vlakten van Nevada is Sterrenstof een invoelbare upstairs/downstairs-roman waarin de levens van twee vrouwen uit heel verschillende werelden door een onverwachte ontmoeting vervlochten raken. Het is een ode aan de allesoverstijgende kracht van vrouwenvriendschap en tevens een intiem portret dat een nooit eerder getoonde kant van Marilyn Monroe laat zien.

Reserveer jouw exemplaar nu op bol.

Nieuwe romans juli 2024

De-zwitserse-dochter_Soraya Lane

De Zwitserse dochter, Soraya Lane

Londen, heden. Georgia heeft het te druk om de geschiedenis van haar oma uit te zoeken. Maar wanneer ze de roze edelsteen die ze gekregen heeft laat onderzoeken, blijkt het de vermiste toermalijn te zijn uit de diadeem van de Italiaanse koninklijke familie. Geïntrigeerd reist Georgia eerst naar Italië, en dan naar Zwitserland, waar ze de sporen van haar familie ontdekt en kunstverzamelaar Luca ontmoet, die al jaren op zoek is naar de steen.
Genève, 1948. Delphine was een gelukkige Italiaanse prinses met twee kinderen en een knappe man. Maar wanneer ze in ballingschap gaan vanwege WOII, en haar man haar verlaat, stort haar wereld in. Dan ontmoet ze Florian, een succesvolle zakenman, en ze beleven een grote liefde samen. Maar voordat ze kunnen trouwen komt Florian in een ongeluk terecht, en Delphine moet een hartverscheurende beslissing nemen…

Bekijk hier de rest van de serie.

Nieuwe romans 2024 Een magische zomer Corina Bomann

Een magische zomer, Corina Bomann

Ja, ook Corina Bomann zien we twee keer in deze lijst met nieuwe romans van 2024. Dit boek is een los te lezen roman.

De drieëntwintigjarige Wiebke heeft een pijnlijke winter achter de rug. Ze heeft net een affaire beëindigd en is nog steeds niet geslaagd voor haar laatste examen. Ze moet er echt even tussenuit maar haar spaarpot is zo goed als leeg. En dus besluit Wiebke haar tante Larissa op te zoeken op haar door bramenstruiken omringde boerderijtje aan de Müritz.

Larissa heeft veel meegemaakt in het leven, en vooral in de liefde, en besloot daarom naar het platteland te verhuizen om opnieuw te beginnen. De inwoners van het rustige dorp geven haar de ruimte die ze nodig heeft. Larissa is precies zoals Wiebke zou willen zijn: onafhankelijk, sterk en een ware levensgenieter. Maar hoe langer de zomer duurt, hoe meer Wiebke zich realiseert dat Larissa zelf ook haar twijfels, kwetsbaarheden en verlangens heeft. Ze leren elkaar om weer te mogen dromen en wanneer de liefde op hun pad komt, wordt hun gedeelde zomer een emotionele wervelwind.

Kijk hier of het inkijkexemplaar al beschikbaar is.

Bekijk hier alle boeken van Corina Bomann.

een-jaar-in-hotel-gondola-nicky-pellegrino

Een jaar in Hotel Gondola

Kat begint aan een nieuw avontuur: een jaar in Venetië wonen om haar relatie met Massimo een kans te geven. Maar avonturen lopen nooit zoals verwacht…

Kat is nooit een huismus geweest. Ze reist als schrijver de wereld rond, op zoek naar nieuwe plekken, nieuwe avonturen en nieuwe recepten. Maar nu begint ze aan een heel ander avontuur: een relatie, en daarvoor een jaar op één plek blijven.

Voor Massimo wil ze het proberen. Ze zal een jaar in zijn Venetië wonen, hem helpen bij het runnen van zijn hotel, en ondertussen een nieuw boek schrijven over het eten dat ze eet, de recepten die ze verzamelt, en de mensen die ze ontmoet. Maar zoals Kat inmiddels zou moeten weten: het punt van avonturen is dat ze nooit lopen als verwacht…

Kijk hier of het inkijkexemplaar al beschikbaar is.

Bekijk hier alle andere boeken van Nicky Pellegrino.

Een goed hart Jackie van Laren nieuwe romans 2024

Een goed hart

Fijn om ook een auteur van Nederlandse bodem in deze lijst met nieuwe boeken van 2024 te hebben. Ben je klaar voor echte feelgood?

Na een heftige relatiebreuk reist Floor naar Shetland, waar een vriendin tijdens de zomermaanden fietsvakanties begeleidt. Op de fiets in de woeste natuur hoopt ze over het verraad van haar ex heen te komen, maar haar zelfbeeld laat zich niet zo gemakkelijk repareren, hoe goed ze ook weet te verbergen wat er echt met haar aan de hand is.

Tijdens een storm strandt ze alleen op de afgelegen kampeerplaats van de ontoegankelijke, humeurige Niven, die woont in een kasteelruïne op een klif. In eerste instantie weet Floor niet wat ze van hem moet vinden. Ook hij heeft iets in zijn verleden waar hij liever niet over praat, hoewel ze in de twee weken die volgen toch zo naar elkaar toe groeien dat ze elkaar in vertrouwen nemen. Hun afscheid is ronduit verwarrend, maar de situatie wordt nog ingewikkelder als Floor terug is en ze voor een loodzware keuze komt te staan.

Kijk hier of het inkijkexemplaar al beschikbaar is.

Bekijk hier alle boeken van Jackie van Laren.

maria-nikolai-dochters-van-hoop-de-lindenhof-1

De Lindenhof 1: Dochters van hoop, Maria Nikolai

Meersburg, 1917. De door bloeiende tuinen omringde oude herberg De Lindenhof is voor Helena Lindner en haar zussen een plek vol jeugdherinneringen. Maar drie jaar oorlog heeft zo zijn gevolgen voor de romantische vakantielocatie. De kamers zijn leeg, vader Gustav vecht aan het front en moeder Elisabeth regeert met ijzeren hand. Helena droomt ervan om de plek uit haar kindertijd te transformeren tot een Grand Hotel, maar het zijn moeilijke tijden voor het verwezenlijken van grote dromen.

Wanneer een jonge man zijn intrek neemt in De Lindenhof, wordt haar droom opnieuw aangewakkerd. De knappe vreemdeling is een fascinerende verschijning, maar hij draagt een lastig verleden met zich mee. Terwijl de twee steeds dichter naar elkaar toegroeien, ontdekken ze overeenkomsten tussen hen en worden er geheimen diep uit Helena’s verleden aan het licht gebracht.

Kijk hier of het inkijkexemplaar al beschikbaar is.

Bekijk hier de andere serie van Maria Nikolai.

Nieuwe romans augustus 2024

Schaduwen van de tijd, Santa Montefiore

Wanneer detective Pixie Tate naar de wilde kust van Cornwall moet om in het statige St Sidwell Manor een merkwaardig mysterie te ontrafelen begrijpt ze al snel dat daar iets bijzonders verborgen moet zijn.

Meer dan honderd jaar geleden verdween in het holst van de nacht een kind uit zijn bed en werd nooit meer teruggezien. Pixie moet achter de waarheid zien te komen: wat is er gebeurd in die laatste maanverlichte uren?

Terwijl het verhaal heen en weer beweegt tussen het verleden en heden worden geheimen onthuld, liefdesaffaires aan het licht gebracht en wordt Pixie gedwongen een verwoestende keuze te maken die alles zal veranderen.

Kijk hier of het inkijkexemplaar al beschikbaar is.

Bekijk hier alle andere boeken van Santa Montefiore.

sarah-lark-vriendinnen-voor-het-leven-deel-2-65f31ad94a87b_11zon

Vriendinnen voor het leven, Sarah Lark

Ivy-trilogie deel 2. Bekijk hier het eerste deel.

Kenia, 1926. De jonge Ivy staat voor grote uitdagingen. Ze woont op Edgecumbe Farm met haar man en jonge dochters, tot een neef van haar eerste man op de stoep staat. Hij claimt dat híj, niet Ivy, de rechtmatige erfgenaam van Edgecumbe Farm is. Ivy en haar familie worden hun huis uitgezet en vertrekken naar Nairobi.

Ondertussen is Ranjana, een jonge Indiase vrouw, op de vlucht omdat haar familie vasthoudt aan de traditie dat ze haar bejaarde echtgenoot het graf in moet volgen bij zijn dood. Haar vriendschap met Ivy, die ook haar eigen pad gekozen heeft, doet haar koers zetten naar Kenia. Maar de reis loopt niet voorspoedig…

Kijk hier of het inkijkexemplaar al beschikbaar is.

Amandelliefde, Manuela Inusa

Twee boeken van Manuela Inusa in deze lijst met nieuwe romans van 2024, maar misschien worden het er wel 3… We houden je op de hoogte!

Sophie ruilde het Californische platteland in voor een leven in de grote stad. Wanneer ze onverwachts de amandelboerderij van haar oma erft, waar ze vroeger vele zomers doorbracht, besluit ze haar baan op te zeggen en de boerderij over te nemen.

Niet alleen de geur van de amandelbloesem roept herinneringen op aan vervlogen tijden, ook haar voormalige beste vriendin en haar jeugdliefde helpen Sophie zich snel weer thuis te voelen. En dan zijn er de wijze woorden van haar oma – woorden die haar misschien zelfs naar groot ­geluk zullen leiden.

Bekijk hier de rest van de serie Kustdromen.

de zijdevilla tabea bach

De Zijdevilla, Tabea Bach

Na het overlijden van haar man besluit Angela in te gaan op de uitnodiging van haar tante in Veneto. Al snel raakt ze geïntrigeerd door de lokale zijdeweverij, waar volgens oude tradities de prachtigste stoffen worden gemaakt. Wanneer ze de vrouwen die er werken probeert te helpen, ontdekt ze een familiegeheim dat haar wereld op zijn kop zet. En dan ontmoet ze de geheimzinnige Vittorio. Maar is ze wel klaar voor een nieuwe liefde?

De Zijdevilla is het eerste deel van een nieuwe serie, van de auteur van Het bloemeneiland.

Bekijk hier of het inkijkexemplaar al beschikbaar is.

Lees hier meer over de andere serie van Tabea Bach.

Nieuwe romans september 2024

September is nog wat ver weg, maar toch zijn er al een aantal titels aangekondigd. Tussen de nieuwe romans van september 2024 vind je in ieder geval nog een boek van Lucinda Riley. Dit verdient wellicht enige uitleg, omdat het postuum verschijnt. Bij Lucinda’s overlijden werden nog diverse manuscripten gevonden en De verborgen belofte is er daar dus één van.

de-verborgen-belofte-lucinda-riley

De verborgen belofte, Lucinda Riley

De spannende roman De verborgen belofte van bestsellerauteur Lucinda Riley speelt zich af in 1976. De opvallend mooie Leah Thompson groeit op bij de uitgestrekte heidevelden van Yorkshire, in een bescheiden gezin. Samen met haar moeder werkt ze af en toe voor de invloedrijke, maar eigenaardige familie Delancey.

Jaren later heeft Leah een indrukwekkende carrière als model, en wil iedereen van Parijs tot New York met haar werken. Maar een heftige gebeurtenis uit haar verleden blijft haar achtervolgen, en lijkt bovendien op mysterieuze wijze verweven met het tragische verhaal van een Poolse broer en zus in de Tweede Wereldoorlog. Terwijl de schokkende geheimen van twee generaties aan het licht dreigen te komen, raakt Leah steeds dieper verstrikt in de duistere geschiedenis van de Delancey-familie, en moet ze haar eigen verleden onder ogen komen…

Vanaf september 2024 is het boek De verborgen belofte van Lucinda Riley te koop in de winkels. Je kunt het nu ook alvast reserveren.

een-nieuw-leven-het-zweedse-lot-katarina-widholm-deel-2

Een nieuw leven, Katarina Widholm

In deze lijst met nieuwe romans van 2024 stond Katarina Widholm al vermeld in januari. Dat boek betrof deel 1 en in september 2024 komt deel 2 uit.

De Tweede Wereldoorlog is uitgebroken in Europa en Zweden verkeert in opperste staat van paraatheid. Mannen worden opgeroepen om te vechten, brandstof en boodschappen worden gerantsoeneerd en de straten van de grote steden blijven onverlicht.

Betty is getrouwd en heeft een jonge dochter. Ze mist de vader van haar kind, de Joodse Martin Fischer, die noodgedwongen moest onderduiken. Betty is ongelukkig in haar huwelijk en haar man heeft een groot probleem dat uiteindelijk hun ondergang dreigt te worden. Op het moment dat ze haar huis dreigt te verliezen, lijkt niets het leven kleur te geven. Totdat een nieuwe vriend denkt dat hij Martin voor Betty kan opsporen. Zal de hereniging alles zijn waar ze op hoopte of liggen de zaken veel ingewikkelder dan ze ooit had kunnen bedenken?

Kijk hier of het inkijkexemplaar al beschikbaar is.

Nieuwe romans oktober 2024

Over een tijdje vind je hier de nieuwe romans die in oktober 2024 uit zullen komen.

Wij hebben ons best gedaan om de informatie van de uitgevers zo goed en duidelijk mogelijk te verwerken in deze lijst met nieuwe romans van 2024. Mocht een boek toch in een andere maand uitgegeven worden, dan hebben wij daar helaas geen invloed op. Heb jij nog een aanvulling voor deze lijst met nieuwe romans van 2024? Aarzel niet en laat het ons weten.

Wanneer komen de meeste nieuwe romans uit?

Eigenlijk kun je het misschien al wel een beetje afleiden aan deze lijst met nieuwe romans van 2024. De meeste romans komen in de zomer uit. Ook het najaar is een goede periode, maar in de winter zit er meestal een dipje in het aantal uitgaven.

Welke romans komen binnenkort uit?

Hierboven heb je al inspiratie op kunnen doen wat betreft nieuwe boeken. Een aantal voorbeelden van romans die binnenkort uitkomen zijn Een magische zomer van Corina Bomann, Zon over de heuvels van Marie Lacrosse en natuurlijk De verborgen belofte van Lucinda Riley.

Wat zijn de beste boeken op dit moment?

Daar valt natuurlijk geen objectief antwoord op te geven, maar in deze lijst met nieuwe romans van 2024 staan genoeg schrijvers die razendpopulair zijn, zoals Corina Bomann, Anne Jacobs en vele anderen. Wellicht kun je hier nog meer inspiratie opdoen: De 25 beste historische romans van 2024.


Leesinspiratie delen? Word dan lid van onze boekengroep op Facebook. Hier kun je jouw favoriete boeken delen en anderen om tips vragen. Natuurlijk delen wij daar ook onze winacties en de laatste boekennieuwtjes.

Bekijk nu de nieuwste boeken op bol.

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst, ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

Eén gedachte over “De nieuwe romans van 2024 op Meerlezen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *