De Jasmijnserie van Elena Conrad

Uitgeverij HarperCollins gaf onlangs een nieuwe boekenserie uit: De Jasmijnserie. En omdat deze serie erg geschikt is voor liefhebbers van de boeken van Sante Montefiore en Nicky Pellegrino, waren wij meteen alert. Nu komt er nóg een serie van de schrijfster uit: Het eilandhuis, wat zich afspeelt op een Duits waddeneiland. Een unieke setting voor een boek! Op deze pagina lees je meer over De Jasmijnserie en de serie Het eilandhuis van Elena Conrad. Welke boeken zijn er uitgegeven en welke titels mogen we nog verwachten? Waar gaan De Jasmijnserie en de serie Het eilandhuis over?

De Jasmijnserie van Elena Conrad op volgorde

  1. De Jasmijnvilla (Originele titel: Der Jasminblütengarten)
  2. De Jasmijntuin (Originele titel: Der Jasminblütensommer)

De serie Het eilandhuis op volgorde

  1. Het eilandhuis (Originele titel: Das Strandfliederhaus)
de-jasmijnvilla-elena-conrad

Deel 1: De Jasmijnvilla

Giulia krijgt verrassend nieuws uit Italië: ze erft de prachtig geel geverfde villa inclusief jasmijn- en olijfboomgaard van haar Italiaanse grootvader. Dus vertrekt ze meteen naar de Ligurische kust, de plek waar haar moeder is opgegroeid en waar ze al snel wordt betoverd door de ongelofelijke schoonheid van het gebied.

Maar de buren wantrouwen de buitenlandse erfgename. Alleen leeftijdsgenoot Marco verwelkomt haar vriendelijk. Langzamerhand komt Giulia erachter dat er meer aan de hand is rondom de villa op een klif boven de zee. Want waarom heeft haar moeder destijds het contact met haar familie verbroken? Waarom zijn de Italianen zo afstandelijk? En vooral: moet ze de villa verkopen of wordt dit haar nieuwe thuis?

Bekijk ook:  10 schrijfsters zoals Santa Montefiore
de-jasmijntuin-elena-conrad

Deel 2: De Jasmijntuin

De zomer is aangebroken in Ligurië; bij de villa op de klif staan de jasmijnstruiken al volop in bloei. Giulia’s avontuur om de jasmijn- en olijfboomgaard van haar grootvader over te nemen heeft zijn vruchten afgeworpen.
Om het succesvolle eerste jaar te vieren nodigen Giulia en haar vriend Marco iedereen uit voor een groot feest, en Marco heeft een spectaculaire verrassing geregeld.

Maar de feestvreugde wordt overstemd door verschrikkelijk nieuws: Marco’s zus is opgenomen in het ziekenhuis. Plots slaat de stemming om en raken de gebeurtenissen in een stroomversnelling. Giulia’s geloof in een goede afloop wordt danig op de proef gesteld. Alleen samen kunnen zij en Marco de boomgaard redden en de familie bij elkaar houden…

Wanneer komt het nieuwe boek van Elena Conrad uit?

Het eerste deel in de nieuwe serie Het eilandhuis komt in mei 2024 uit. Het boek werd eerst aangekondigd onder de titel Het strandhuis, maar dit is dus veranderd. Je kunt het boek nu al reserveren via bol.com.

het-eilandhuis-elena-conrad

Het eilandhuis

Het strandhuis is een zomerse feelgoodroman van Elena Conrad. Een aanrader voor de lezers van Santa Montefiore en Marie Lamballe.

Het leven van Maike, moeder van een vijftienjarige dochter, krijgt een onverwachte wending. Ze ontvangt het verrassende nieuws dat een ver familielid haar een strandhuis heeft nagelaten op Spiekeroog, een Duits Waddeneiland. En dat niet alleen: bij het strandhuis horen ook twee vakantieappartementen en een winkel.

Eenmaal aangekomen op het eiland wordt ze betoverd door de groene natuur, de zee en de uitgerekte stranden. Maike staat te popelen om een nieuwe start op het eiland te maken, maar is ze daar eigenlijk wel welkom? En waarom is het strandhuis nu juist aan haar nagelaten? Eén ding is zeker: er hangt iets opwindends in de lucht.

Bekijk ook:  Scott Turow, de vader van de legal thriller?

Leesinspiratie delen? Word dan lid van onze boekengroep op Facebook. Hier kun je jouw favoriete boeken delen en anderen om tips vragen. Natuurlijk delen wij daar ook onze winacties en de laatste boekennieuwtjes.

Bekijk nu de nieuwste boeken op bol.

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst, ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *