De boeken van Lars Kepler: de Joona Linna serie

Ken jij de boeken van Lars Kepler al? Deze boeken zijn spannend tot de laatste bladzijde en zeer populair onder thrillerlezers op dit moment. Wie zitten er eigenlijk achter het pseudoniem van Lars Kepler en welke boeken zijn er tot nu toe verschenen in de boekenserie Joona Linna? Onder welke naam schrijft Lars Kepler nog meer?

Wie is Lars Kepler?

Zoals je wellicht al weet, is Lars Kepler een pseudoniem. Wie zitten er achter dit pseudoniem? In eerste instantie probeerden de schrijvers achter het pseudoniem dit geheim te houden. Dat lukte echter niet, ze werden ontmaskerd door Aftonbladet, een Zweedse krant. De personen achter het pseudoniem Lars kepler zijn Alexander Ahndoril en Alexandra Coelho Ahndoril. Het echtpaar bracht hun eerste boek Hypnose in 2009 uit. Het pseudoniem is overigens op een bijzondere manier bedacht, het is namelijk een samentrekking van Stieg Larsson en Johannes Kepler.

Onder welke naam schrijft Lars Kepler nog meer?

Inmiddels brengt Lars Kepler ook boeken uit onder een andere naam: Alex Ahndoril. Goed gevonden, omdat beide auteurs op deze manier aangesproken kunnen worden. In 2024 komt Ik zal de sleutel vinden uit, het eerste deel in een serie.

Alle boeken van Lars Kepler

Hieronder vind je alle boeken van Lars Kepler op volgorde. Onder dit pseudoniem is er één los te lezen boek verschenen. De overige boeken behoren tot de serie Joona Linna. De boeken kunnen los van elkaar gelezen worden, maar voor de rode draad van de hoofdpersonen is het goed om de serie op volgorde te lezen.

Los te lezen boek

Bekijk ook:  Alle boeken van J.D. Barker, Sam Porter serie op volgorde

Joona Linna op volgorde

  1. Hypnose (Originele titel: Hypnotisören)
  2. Contract (Originele titel: Paganinikontraktet)
  3. Getuige (Originele titel: Eldvittnet)
  4. Slaap (Originele titel: Sandmannen)
  5. Stalker (Originele titel: Stalker)
  6. Jager (Originele titel: Kaninjägaren)
  7. Lazarus (Originele titel: Lazarus)
  8. Spiegelman (Originele titel: Spegelmannen)
  9. Spin (Originele titel: Spindeln)

Beste boek van Lars Kepler

Weten wat het beste boek van Kepler is? Dat is natuurlijk een persoonlijke keuze, maar wij vinden Jager een echte aanrader. Hieronder lees je meer over dit boek, het zesde deel uit de serie Joona Linna.

jager-lars-kepler

Jager

Na twee jaar te hebben doorgebracht in een van de best beveiligde gevangenissen van Zweden, wordt Joona Linna benaderd voor een geheime opdracht. Saga Bauer heeft hem nodig voor een onderzoek waarin de politie volledig vastloopt.

Een mysterieuze moordenaar lijkt willekeurig slachtoffers te maken; het enige wat hen verbindt is het kinderliedje dat ze horen voor de moordenaar toeslaat.
Ondertussen verheugt celebrity-chef Rex Müller zich erop dat zijn zoon voor het eerst bij hem zal komen logeren. Zijn plezier wordt echter overschaduwd doordat Rex plotseling zelf verdachte wordt in het moordonderzoek. Maar dan ontvangt hij een telefoontje waarbij het kinderliedje ook voor hem wordt afgespeeld.

Nieuwste boek van Lars Kepler

Op zoek naar het nieuwste boek van Lars Kepler? Het boek hieronder is nog niet zo lang geleden uitgegeven.

spin-lars-kepler

Spin

Drie jaar geleden ontving Saga Bauer een ansichtkaart met een dreigende boodschap over een pistool met negen witte kogels. Een daarvan was bedoeld voor Joona Linna, en Saga zou de enige zijn die hem kon redden. Inmiddels is er zoveel tijd verstreken dat de dreiging verbleekte tot een vreemde actie. Tot nu.
Aan een boom in Kapellskär wordt een zak gevonden met een bijna volledig vergaan lichaam, in de buurt ligt een melkwit patroon. Met complexe raadsels geeft de dader de politie de mogelijkheid om het moorden te stoppen.
Joona Linna en Saga Bauer strijden zij aan zij om de puzzel op te lossen en levens te redden, maar de jacht wordt steeds gevaarlijker. Misschien is het wel onmogelijk om de moordenaar te stoppen, misschien zijn ze al gevangen in zijn web.

Bekijk ook:  Steve Berry, beste boek & nieuwste boek
Ik zal de sleutel vinden Alex ahndoril

Nieuw in 2024: Ik zal de sleutel vinden

Privédetective Julia Stark krijgt onaangekondigd bezoek van Per Günter Mott, eigenaar van een succesvol familiebedrijf. De ochtend na een grote familievergadering op zijn landgoed heeft hij op zijn telefoon een foto gevonden van een bebloede man, vastgebonden en met een zak over zijn hoofd.
Per Günter heeft geen idee waar de foto vandaan komt en wie de man op de foto is, en hij wil Stark Detectivebureau inhuren om hierachter te komen voordat de politie zich ermee gaat bemoeien. Julia vraagt haar ex-man Sidney Mendelson om vrij te nemen van zijn baan bij de politie om haar te helpen bij het onderzoek. Julia en Sidney worden als gasten verwelkomd op het weelderige landgoed, en ontmoeten de familieleden, die stuk voor stuk bij de moord betrokken zouden kunnen zijn.

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst, ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *