Meerlezen.nl is een initiatief van Le Stylo de Rose. Hier kun je van alles lezen over … lezen! Of je nu veel van boeken houdt en hier inspiratie wilt opdoen, het laatste nieuws wilt lezen over je favoriete tijdschrift of tips wilt hebben om vaker of beter te lezen, je vindt het hier!

Wie zijn wij?

Rosalyn van Moorselaar is de drijvende kracht achter Meerlezen.nl. Haar wereld bestaat uit boeken. In haar kinderjaren was ze al een fervent lezer, maar al snel kwam ze ook op professioneel terrein tussen de boeken terecht. Al jong kreeg ze een baan in de bibliotheek, waarbij ze in eerste instantie vooral boeken innam en sorteerde, maar later veel meer een adviserende rol kreeg. Het talent om titels te adviseren op basis van gelezen boeken zet ze nu graag in voor Meerlezen.nl. Het schrijven voor Meerlezen.nl is voor haar hobbymatig, in het dagelijks leven is ze… boekvertaler!

Daarnaast worden er regelmatig artikelen aangeleverd door andere boekenliefhebbers. Zo proberen we ervoor te zorgen dat de meningen en tips op onze site echt authentiek zijn en dat er gepraat wordt vanuit ervaring. Alleen als je een boek echt gelezen hebt, ben je in staat om anderen te adviseren. Een aantal categorieën springen er op Meerlezen.nl echt uit. Je vindt ze hieronder.

Boekennieuws

We komen regelmatig met leuk boekennieuws. Dat kan gaan over schrijvers, maar ook over boeken die eraan komen, nieuwe boeken die uitgegeven worden, bibliotheeknieuws en allerlei andere nieuwtjes op het gebied van boeken en lezen. Bekijk hier al het boekennieuws.

Leestips

Meerlezen.nl is een initiatief om lezen te stimuleren. We geven dan ook handige tips om meer te lezen, maar willen ook inspireren. Dat gaat van favoriete leesplekjes tot mooie boekenkasten en van boeken die we aanraden tot tips om sneller te lezen.

Meer over je favoriete schrijver

Op deze website vind je talloze boeken en dus ook talloze schrijvers. Bij de meeste artikelen geven we ook een korte intro over de schrijver, zodat je meer te weten komt over de persoon achter de boeken. Op onze pagina vind je boeken van Lucinda Riley, Santa Montefiore en Kristin Hannah, maar ook van auteurs als Jack Vance, Raymond Feist en Maurice Leblanc.

Boeken op genre

Misschien ben je, net als wij, een alleslezer en maakt het niet zoveel uit welk genre je leest. Misschien heb je ook wel een specifieke voorkeur en lees je het liefst historische romans, oorlogsboeken, thrillers of juist feelgoodromans. Daarom hebben wij de boeken op onze website ingedeeld per genre, zodat je snel vindt wat je zoekt. Natuurlijk kun je ook altijd de zoekfunctie gebruiken.

Boeken op volgorde

Naast boekennieuws zetten we ook bepaalde series die momenteel populair zijn op volgorde, zodat je hier altijd even een kijkje kunt nemen om te zien in welke volgorde je de boeken moet lezen. Mis je een serie en weet je niet wat de volgorde is? We zoeken het graag voor je uit. Aarzel niet en meld ons welke serie je graag toegevoegd zou zien.

Heb je een tip voor ons of een verzoek om over een bepaald onderwerp een artikel te plaatsen? Wil je een gastblog schrijven of een advertorial laten schrijven voor je eigen bedrijf? Neem dan vrijblijvend contact met ons op door te mailen naar info@meerlezen.nl of door onderstaand contactformulier in te vullen.

Samenwerkingen met uitgevers

Om deze site draaiend te houden, werken we ook nauw samen met uitgevers. Denk daarbij aan uitgevers zoals Harper Collins, Uitgeverij De Fontein en A.W. Bruna Uitgevers. Voor nieuwe samenwerkingen staan we altijd open.