Arsène Lupin boeken op volgorde

Arsène Lupin boeken op volgorde

Ben jij ook zo’n fan van de Netflix-serie Lupin? Dan wil je de boeken misschien ook wel eens lezen. Die 5 delen per seizoen zijn immers zo voorbij. Hieronder vind je meer informatie over de schrijver van Arsène Lupin en kun je lezen hoeveel boeken er in de serie zijn. Maar het belangrijkste voor als je de boeken wilt gaan lezen: je vindt hier de volgorde van de boeken over Arsène Lupin.

Wie is de schrijver van Arsène Lupin?

Arsène Lupin is eigenlijk het antwoord van Frankrijk op de Britse serie Sherlock Holmes. Het verschil is echter wel dat Lupin een meesterdief is, terwijl Sherlock Holmes een meesterdetective is. Er is wel een boek waarin de band naar voren komt, namelijk Arsène Lupin contre Herlock Sholmès, waarin een overduidelijke verwijzing zit naar de Engelse detective. De boeken werden geschreven door de Franse schrijver Maurice Leblanc.

Hoeveel boeken zijn er van Arsène Lupin?

Origineel schreef Leblanc 17 romans en 39 korte verhalen over Arsène Lupin. Deze werden verzameld in 24 boeken. Er wordt ook wel eens gezegd dat er 25 boeken van Arsène Lupin zijn, maar dat komt doordat er dan een boek meegeteld wordt waar Arsène Lupin eigenlijk niet in voorkomt. De Franse titel van dit boek is Dorothée, danseuse de corde.

Grappige weetjes over Arsène Lupin

Hieronder een aantal grappige weetjes over het personage Arsène Lupin:

  • In eerste instantie was de naam van het personage Arsène Lopin, maar er was in die tijd een politicus met dezelfde naam. Die was hier beslist niet blij mee en protesteerde tegen de naam.
  • Arsène Lupin is gebaseerd op Rocambole, een personage in oudere romans. Daarom worden de boeken ook wel rocambolesk genoemd.
  • Het karakter van Arsène Lupin inspireerde ook weer andere schrijvers, zoals Louis Joseph Vance, bekend van The Lone Wolf.
  • Doyle maakte bezwaar toen Maurice Leblanc Sherlock Holmes in de serie introduceerde. Daarom werd de naam aangepast naar Herlock Sholmes.
Bekijk ook:  De boekenserie van Muna Shehadi op volgorde

Arsène Lupin boeken op volgorde

Wil je de boeken van deze befaamde Netflix-serie ook lezen? Wij vinden dit zeker een aanrader. Natuurlijk is het aan jou om te besluiten of je eerst de boeken wilt lezen of eerst de serie wilt zien. Dit zijn de boeken die momenteel in een nieuwe uitgave in het Nederlandse beschikbaar zijn:

  • Arsène Lupin 1: Arsène Lupin, gentleman inbreker

Dit is het eerste deel in de serie, die oorspronkelijk verscheen in het Franse tijdschrift Je sais tout. Wist je dat het verhaal in 1907 al voor het eerst uitgegeven werd?

  • Arsène Lupin 2: Arsène Lupin versus Herlock Sholmes

Het verhaal waarin de schrijver Sherlock Holmes op de korrel neemt is het tweede deel in de serie.

  • Arsène Lupin 3: De Holle Naald

De Holle Naald klinkt als een titel die ook Agatha Christie had kunnen bedenken. Dit derde boek in de serie draait alles om de dood van Arsène Lupin. Want hij is dood aangetroffen en een ontvoerde vrouw wordt enkele dagen later levenloos naast het lijk van Arsène Lupin aangetroffen. Wat is er aan de hand? De slimme scholier Beautrelet én Herlock Sholmes zullen dit raadsel op moeten lossen.

  • Arsène Lupin 4 #1: 813 – Het dubbelleven van Arsène Lupin

Arsène Lupin wordt beschuldigd van moord en dat kan hij natuurlijk niet op zich laten zitten. Hij moet en zal de werkelijke moordenaar vinden.

Wanneer verschijnt Arsène Lupin deel 4 #2?

Als je deel 4 #1 eenmaal uitgelezen hebt, kun je natuurlijk niet wachten op de tweede helft. Dit deel staat gepland voor november 2021. Zodra het boek in de verkoop komt, kun je het hier vinden.

Bekijk ook:  De zeven zussen: volgorde en recensie deel 1

E-book Arsène Lupin

Wil je de serie liever op je tablet of e-reader lezen? De boeken zijn ook beschikbaar als e-book.

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

1 gedachte over “Arsène Lupin boeken op volgorde”

Geef een antwoord