Arsène Lupin boeken op volgorde

Ben jij ook zo’n fan van de Netflix-serie Lupin? Dan wil je de boeken misschien ook wel eens lezen. Die 5 delen per seizoen zijn immers zo voorbij. Hieronder vind je meer informatie over de schrijver van Arsène Lupin en kun je lezen hoeveel boeken er in de serie zijn. Maar het belangrijkste voor als je de boeken wilt gaan lezen: je vindt hier de volgorde van de boeken over Arsène Lupin.

Wie is de schrijver van Arsène Lupin?

Arsène Lupin is eigenlijk het antwoord van Frankrijk op de Britse serie Sherlock Holmes. Het verschil is echter wel dat Lupin een meesterdief is, terwijl Sherlock Holmes een meesterdetective is. Er is wel een boek waarin de band naar voren komt, namelijk Arsène Lupin contre Herlock Sholmès, waarin een overduidelijke verwijzing zit naar de Engelse detective. De boeken werden geschreven door de Franse schrijver Maurice Leblanc.

Hoeveel boeken zijn er van Arsène Lupin?

Origineel schreef Leblanc 17 romans en 39 korte verhalen over Arsène Lupin. Deze werden verzameld in 24 boeken. Er wordt ook wel eens gezegd dat er 25 boeken van Arsène Lupin zijn, maar dat komt doordat er dan een boek meegeteld wordt waar Arsène Lupin eigenlijk niet in voorkomt. De Franse titel van dit boek is Dorothée, danseuse de corde.

Grappige weetjes over Arsène Lupin

Hieronder een aantal grappige weetjes over het personage Arsène Lupin:

  • In eerste instantie was de naam van het personage Arsène Lopin, maar er was in die tijd een politicus met dezelfde naam. Die was hier beslist niet blij mee en protesteerde tegen de naam.
  • Arsène Lupin is gebaseerd op Rocambole, een personage in oudere romans. Daarom worden de boeken ook wel rocambolesk genoemd.
  • Het karakter van Arsène Lupin inspireerde ook weer andere schrijvers, zoals Louis Joseph Vance, bekend van The Lone Wolf.
  • Doyle maakte bezwaar toen Maurice Leblanc Sherlock Holmes in de serie introduceerde. Daarom werd de naam aangepast naar Herlock Sholmes.
Bekijk ook:  De zeven zussen op Netflix?

Arsène Lupin boeken op volgorde

Wil je de boeken van deze befaamde Netflix-serie ook lezen? Wij vinden dit zeker een aanrader. Natuurlijk is het aan jou om te besluiten of je eerst de boeken wilt lezen of eerst de serie wilt zien. Dit zijn de boeken die momenteel in een nieuwe uitgave in het Nederlandse beschikbaar zijn:

Arsène Lupin 1: Arsène Lupin, gentleman inbreker

Arsene Lupin boek 1: Gentleman inbreker

Dit is het eerste deel in de serie, die oorspronkelijk verscheen in het Franse tijdschrift Je sais tout. Wist je dat het verhaal in 1907 al voor het eerst uitgegeven werd?

In Arsène Lupin, gentleman-inbreker zijn de eerste negen Lupinverhalen opgenomen, voor het eerst gebundeld in 1907. Ze vormen de literaire geboorteakte van de Robin Hood van de belle époque, die steelt van de rijken en opkomt voor de armen. De verhalen zijn afzonderlijke pareltjes, die de auteur tot een heerlijk leessnoer heeft weten te rijgen. Pareltjes die ruim honderd jaar na dato nog steeds een genot zijn om te lezen. Voor zijn verdiensten voor de Franse literatuur werd Maurice Leblanc onderscheiden met de prestigieuze Légion d’honneur.

Arsène Lupin 2: Arsène Lupin versus Herlock Sholmes

Arsene Lupin versus Herlock Sholmes

Het verhaal waarin de schrijver Sherlock Holmes op de korrel neemt is het tweede deel in de serie.

Frankrijk vermaakt zich: inspecteur Ganimard krijgt maar geen vat op gentleman inbreker Arsène Lupin. Daarom wordt de benoemde Engelse detective Herlock Sholmes naar Parijs gehaald om Lupin in te rekenen. Tussen de twee bijzondere breinen ontspint zich een intrigerend duel.

Arsène Lupin 3: De Holle Naald

De holle naald Lupin

De Holle Naald klinkt als een titel die ook Agatha Christie had kunnen bedenken. Dit derde boek in de serie draait alles om de dood van Arsène Lupin. Want hij is dood aangetroffen en een ontvoerde vrouw wordt enkele dagen later levenloos naast het lijk van Arsène Lupin aangetroffen. Wat is er aan de hand? De slimme scholier Beautrelet én Herlock Sholmes zullen dit raadsel op moeten lossen.

Arsène Lupin 4 #1: 813 – Het dubbelleven van Arsène Lupin

Arsene Lupin 4

Arsène Lupin wordt beschuldigd van moord en dat kan hij natuurlijk niet op zich laten zitten. Hij moet en zal de werkelijke moordenaar vinden.

Arsène Lupin 4 #2 of 5: 813 – De drie misdaden van Arsène Lupin

Arsene Lupin deel 5

Dit boek wordt zowel deel 2 van het vierde deel genoemd als deel 5 in de reeks Arsène Lupin. Waarschijnlijk komt dit doordat deel 4 en 5 niet los van elkaar te lezen zijn.

Bekijk ook:  Sweet Magnolias boeken op volgorde (van de bekende Netflix-serie)

Lupin zit in de gevangenis en vanuit zijn cel moet hij een zware strijd leveren. Hij wordt beschuldigd van moord en door zijn isolatie is het bijna onmogelijk om zijn onschuld te bewijzen.

Arsène Lupin 6: De kristallen stop

Arsène Lupin 6: De kristallen stop

Bij een inbraak in de woning van gedeputeerde Daubrecq wordt een misdrijf gepleegd en worden twee handlangers van Arsène Lupin door de politie gearresteerd. De een is schuldig aan de misdaad, de ander onschuldig, maar beiden zullen ter dood worden veroordeeld.

Lupin probeert het slachtoffer van een gerechtelijke dwaling te bevrijden, maar worstelt met de meedogenloze afperser van gedeputeerde Daubrecq, die een belastend document heeft verborgen in een kristallen stop.

Maurice Leblanc liet zich inspireren door de beruchte Panama-schandalen van 1892 en 1893. De roman leent van Edgar Allan Poe’s korte verhaal The Purloined Letter het idee om een object in het volle zicht te verbergen.

Arsène Lupin 7: De bekentenissen van Arsène Lupin, Maurice Leblanc

De bekentenissen van Arsène Lupin

In ‘De bekentenissen van Arsène Lupin’ kijkt ’s werelds beroemdste dief terug op een leven vol avontuur en buitensporige heldendaden. Een mooie mix waarin Lupin of als detective optreedt of van plan is iemand een loer te draaien… Lupin gebruikt zoals altijd zijn opmerkelijke humor en kameleonachtige vermogen om onopgemerkt door de aristocratische samenleving te bewegen en zich een weg door het leven te stelen en te bedriegen. Ondanks zijn criminele aard opereert hij volgens een strikte morele code en neemt hij alleen van degenen die hun hele leven van de armen hebben geprofiteerd. En altijd is hij de charmante gentleman, die in alles slaagt en in verloren situaties het meest onmogelijke weet op te lossen. Negen verhalen over romantiek, mysterie en misdaad, die meer dan een eeuw na publicatie blijven verbazen.

Wanneer verschijnt de nieuwe Arsène Lupin?

Als je deel 6 eenmaal uitgelezen hebt, kun je natuurlijk niet wachten op het volgende deel. Dit deel wordt uitgegeven op 14 juli 2023. Wanneer er een volgend deel verschijnt, is nog niet bekend, maar we houden je op de hoogte. Volg ons op Facebook, Pinterest of Instagram voor de laatste nieuwtjes.

Doe en denk als Arsène Lupin

Een leuke extra bij de detectiveserie over Arsène Lupin. In dit boek wordt de serie verder uitgelicht. Was Arsène Lupin nu een mythe of een werkelijkheid? Doe en denk als Arsène Lupin is bijzonder toegankelijk geschreven en neemt je op elke pagina mee naar de serie. Je leert het karakter achter Arsène Lupin beter kennen, maar door de bijna filosofische benadering word je ook uitgenodigd om je eigen leven ernaast te leggen. Bijzonder en zeker een aanrader voor Lupin-fans.

E-book Arsène Lupin

Wil je de serie liever op je tablet of e-reader lezen? De boeken zijn ook beschikbaar als e-book.

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

2 gedachten over “Arsène Lupin boeken op volgorde”

Geef een reactie