Linwood Barclay boeken: goed opgebouwde thrillers

Als je houdt van los te lezen thrillers, dan zijn de boeken van Linwood Barclay wellicht iets voor jou. Dit zijn geen echte politieboeken, die spelen meestal slechts een bijrol in de verhalen. De boeken zijn echter wel spannend tot op de laatste bladzijde en de clou is meestal behoorlijk verrassend. Barclay weet het verhaal op een vlotte manier te brengen en je wilt steeds weer doorlezen.

Wie is Linwood Barclay?

Linwood Barclay werd geboren in 1955. Hoewel hij de Canadese nationaliteit heeft, werd hij geboren in Amerika. Zijn vader, Everett Barclay, was professioneel illustrator en voor zijn werk verhuisde het gezin in 1959 naar Canada. In 1966 kocht het gezin een camping in Bobcaygeon in Ontario. Ze runden deze camping 5 jaar, tot de dood van Barclays vader. Linwood Barclay was toen zestien jaar.

Al op jonge leeftijd ontwikkelde Barclay een interesse in detectiveromans. Het werk van Ross Macdonald inspireerde hem in hoge mate. Na de middelbare school studeerde Barclay literatuur aan de Trent University. Margaret Laurence was een van zijn leraren. Tijdens zijn studietijd correspondeerde Barclay met Macdonald. Een leuk weetje is dat Macdonald in een van zijn boeken de volgende boodschap aan Barclay schreef: ‘Voor Linwood, die, naar ik hoop, mij ooit zal overtreffen.’

De spannende boeken van Barclay zijn vandaag de dag niet alleen in Canada populair, maar het zijn internationale bestsellers geworden.

Los te lezen boeken van Linwood Barclay

Bekijk ook:  De 5 beste boeken over kamperen

Serie Archer op volgorde

  1. Zonder een woord (Originele titel: No time for goodbye)
  2. Geen veilige plek (Originele titel: No safe house)

Serie Chipper op volgorde (YA-boeken)

  1. Achtervolging (Originele titel: Chase)
  2. Ontsnapping (Originele titel: Escape)

Het beste boek van Linwood Barclay

Het beste boek van Linwood Barclay is uiteraard een persoonlijke keuze. Heb jij een andere favoriet? Laat een reactie achter onder dit artikel en vertel ons waarom je dat boek zo goed vond.

Boeken Linwood Barclay

Kijk niet weg

Journalist David Harwood, zijn vrouw Jan en hun vierjarige zoontje Ethan spenderen een mooie dag in het Five Mountains-pretpark. Alles is zoals het moet zijn, tot Ethan ineens verdwenen is. In paniek gaan ze op zoek. Kort daarna vindt David hun zoontje terug, slapend in zijn wandelwagentje; maar nu is Jan zoek. De alarmbellen gaan pas goed rinkelen als blijkt dat het park geen registratie heeft van het toegangskaartje dat haar is verkocht, en dat ze niet voorkomt op de beveiligingstapes. Thuis is ze ook niet. Terwijl de politie David ervan verdenkt zijn vrouw te hebben vermoord met het verdwijningsverhaal als dekmantel, duikt hij in Jans verleden en komt erachter dat hij zijn vrouw eigenlijk nooit echt heeft gekend…

Het nieuwste boek van Linwood Barclay

Hieronder vind je het nieuwste boek van Linwood Barclay.

Ik zal je vinden, Linwood Barclay

Ik zal je vinden

Techmiljonair Miles Cookson heeft meer geld dan hij ooit kan uitgeven, en alles waar hij ooit van heeft gedroomd – behalve tijd. Recentelijk is er een terminale ziekte bij hem geconstateerd, en er is vijftig procent kans dat die erfelijk overdraagbaar is. Voor Miles betekent dit dat hij in zijn verleden moet gaan graven. Twintig jaar geleden is hij namelijk spermadonor geweest. Nu lopen er negen kinderen van hem rond die op het punt staan bepaalde zaken van hem te erven. Miles speelt namelijk met de gedachte om zijn immense vermogen na zijn overlijden onder zijn erfgenamen te laten verdelen.

Bekijk ook:  De spannende thrillers van Chris Carter, al zijn boeken op volgorde

Terwijl Miles op zoek gaat naar de kinderen die hij nooit heeft gekend, begint de jonge documentairemaker Chloe Swanson aan een zoektocht naar haar biologische vader. Als Miles en Chloe uiteindelijk met elkaar in contact komen, wordt hun ontmoeting overschaduwd door een reeks mysterieuze en beangstigende gebeurtenissen: een voor een verdwijnen de andere erfgenamen zonder een spoor achter te laten, alsof ze nooit hebben bestaan. Is een van Miles’ kinderen zijn concurrenten aan het uitschakelen?

Leesinspiratie delen? Word dan lid van onze boekengroep op Facebook. Hier kun je jouw favoriete boeken delen en anderen om tips vragen. Natuurlijk delen wij daar ook onze winacties en de laatste boekennieuwtjes.

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst, ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *