Alle boeken van Simone van der Vlugt op een rij

Simone van der Vlugt is een van de bekendste Nederlandse schrijfsters van dit moment. Maar wie is zij eigenlijk en welke boeken heeft ze inmiddels allemaal geschreven? Hieronder vind je een overzicht van alle boeken van Simone van der Vlugt en hebben we ook haar series op volgorde gezet. De boeken zijn onderverdeeld in thrillers en historische romans.

Wie is Simone van der Vlugt?

Simone van der Vlugt is een van de bekendste Nederlandse schrijfsters van nu, maar wie is de persoon achter de schrijfster? Simone van der Vlugt werd op 15 december 1966 geboren in Hoorn. Ze is getrouwd met Wim van der Vlugt en samen hebben zij twee kinderen. Van der Vlugt had al op jonge leeftijd de droom om schrijfster te worden. Ze was vooral geïnspireerd door het bekende boek van Thea Beckman: Kruistocht in spijkerbroek. Toen ze dertien jaar was, stuurde ze haar eerste manuscript in. Hoewel dat niet geaccepteerd werd door de uitgeverij, drukte die haar op het hart om door te gaan met schrijven. Ze volgde een studie Nederlands en Frans in Amsterdam en ging aan het werk als secretaresse bij een bank. In die tijd begon ze te schrijven aan haar debuutroman: De amulet. Dat boek werd in 1995 uitgebracht door uitgeverij Lemniscaat. Inmiddels heeft ze vele boeken uitgegeven bij diverse uitgeverijen. Ze schrijft niet alleen jeugdboeken, maar ook thrillers en historische romans. De boeken zijn in vele talen uitgegeven en haar titels hebben diverse keren op bestsellerlijsten geprijkt.

Alle boeken van Simone van der Vlugt

Hieronder vind je een lijst met alle boeken van Simone van der Vlugt. De meeste boeken zijn los te lezen, maar er is één serie bij: de Lois-trilogie. Deze boeken hebben we op volgorde voor je gezet. De overige boeken staan vermeld op volgorde van uitgave. Mis je een boek in dit lijstje? Laat dan onder dit artikel een reactie achter of stuur ons een mail.

Romans

Thrillers

Bekijk ook:  De boeken van B.A. Paris op volgorde & nieuwste boek

Lois Elzinga op volgorde

  1. De Lois-Trilogie (Alle drie de delen in één band)
  2. Aan niemand vertellen
  3. Morgen ben ik weer thuis
  4. Vraag niet waarom

Young Adult (vrijwel allemaal historische jeugdboeken)

Non-Fictie

Naast de bovenstaande boeken heeft Simone van der Vlugt ook een aantal kleuterboeken en boeken voor het basisonderwijs geschreven. Deze boeken zijn echter zo moeilijk verkrijgbaar, dat we besloten hebben om deze niet in de lijst hierboven op te nemen.

Het beste boek van Simone van der Vlugt

Wat het beste boek van Simone van der Vlugt is, dat is natuurlijk een persoonlijke keuze. Hieronder hebben we zowel een historische roman als een thriller geselecteerd.

schilderslief-simone-van-der-vlugt-meerlezen

De beste historische roman: Schilderslief

Schilderslief is een boek met een diepere laag erin. Simone van der Vlugt wilde met deze roman de naam van Geertje Dircx zuiveren. Jarenlang leefde zij als de minnares van Rembrandt en juist door zijn reputatie werd de hare waarschijnlijk verguisd. Ze waren niet getrouwd, terwijl ze toch samenwoonden en in die tijd was dat hoogst ongepast. Geertje Dircx heeft daar zwaar voor geboet: haar minnaar liet haar na hun relatie 12 jaar lang opsluiten in het Spinhuis in Gouda. Tijdens het lezen merk je duidelijk dat de schrijfster uitstekend werk heeft geleverd op het gebied van research. Verder leest het verhaal vlot weg en waan je je echt een aantal uurtjes in het vroeger Amsterdam. Kortom: een bijzonder verhaal dat op een boeiende manier verteld wordt.

toen-het-donker-werd-simone-van-der-vlugt-meerlezen

De beste thriller van Simone van der Vlugt: Toen het donker werd

Een ijzersterke thriller die duidelijk maakt dat je ook als heel gewoon gezin plotseling in een web van criminaliteit kunt belanden. Het begint allemaal met gokschulden van de zoon van het gezin, maar langzaam wordt iedereen erin meegesleept en lijkt men steeds verder verward te raken in dit web van leugens en bedrog.

de-bastaard-van-brussel-meerlezen

De beste Young Adult van Simone van der Vlugt

Simone van der Vlugt is behoorlijk sterk in het schrijven van jeugdboeken/young adult romans. Het was daarom ook moeilijk een keuze te maken uit haar oeuvre. De bastaard van Brussel is echter een intrigerende roman die zich afspeelt in het verre verleden. Het verhaal speelt zich af ten tijde van de reformatie en de hoofdpersoon is een jongen die eigenlijk overal net buiten valt, Crispijn. Het is de tijd van de inquisitie en iedereen die iets tegen het katholieke geloof heeft, loopt het risico om geëxecuteerd te worden. Als Alva in Nederland komt, loopt Crispijn gevaar. Hij vlucht uit Brussel en sluit zich aan bij de bosgeuzen.

Bekijk ook:  De 25 beste historische romans van 2024

Het nieuwste boek van Simone van der Vlugt

Wat is het nieuwste boek van Simone van der Vlugt? Hieronder vind je de nieuwe historische roman van Simone van der Vlugt. Machtsstrijd en een onmogelijke liefde in een meeslepend familie-epos in de middeleeuwen met Koning Willem en Floris V.

Bloedlijn

Wanneer Alkmaar voor de zoveelste keer wordt aangevallen probeert Katelijne haar brouwerij koste wat kost te beschermen tegen het brute geweld van de West-Friezen. Ze hoopt dat haar geheime liefde, koning Willem II, haar woonplaats kan helpen door Alkmaar stadsrechten te schenken. Ze ziet zich echter voor een heel ander probleem gesteld wanneer ze van hem in verwachting blijkt te zijn…

Koning Willem is verwikkeld in een machtsstrijd en hij doet er alles aan om de West-Friezen aan zich te onderwerpen. Ondertussen wordt hij vader van twee zoons: de wettige Floris en de bastaard Alard.

Na Willems dood ziet Floris zich genoodzaakt het werk van zijn vader af te maken, en snakt Alard naar erkenning van de grafelijke familie. Floris’ tante, Aleid van Holland, wendt intussen al haar macht aan om de levens van de jongemannen strikt gescheiden te houden. Als de twee toch door het noodlot samengebracht worden, bundelen ze hun krachten om de strijd met hun vijanden aan te gaan en de familie-eer te redden.

Voor wie zijn de boeken van Simone van der Vlugt geschikt?

De boeken van Simone van der Vlugt zijn geschreven in allerlei genres. Dat maakt deze schrijfster geschikt voor een breed lezerspubliek. Ze heeft zowel jeugdboeken als boeken voor volwassenen geschreven. Haar boeken voor volwassenen zijn weer onder te verdelen in thrillers en historische romans. Dus of je nu van spannende boeken houdt of van een roman met een historisch verhaal daarin verweven, er is altijd wel een boek in haar veelzijdige oeuvre dat bij je past.


Leesinspiratie delen? Word dan lid van onze boekengroep op Facebook. Hier kun je jouw favoriete boeken delen en anderen om tips vragen. Natuurlijk delen wij daar ook onze winacties en de laatste boekennieuwtjes.

Bekijk nu de nieuwste boeken op bol.

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst, ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

2 gedachten over “Alle boeken van Simone van der Vlugt op een rij

    1. Dank voor je aanvulling. Schuld is nog wel los verkrijgbaar, maar Vlinders alleen nog tweedehands, vandaar dat we de recente bundel hier in de lijst opgenomen hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *