Alle boeken van Simone van der Vlugt op een rij

Boeken Simone van der Vlugt

Simone van der Vlugt is een van de bekendste Nederlandse schrijfsters van dit moment. Maar wie is zij eigenlijk en welke boeken heeft ze inmiddels allemaal geschreven? Hieronder vind je een overzicht van alle boeken van Simone van der Vlugt en hebben we ook haar series op volgorde gezet. De boeken zijn onderverdeeld in thrillers en historische romans.

Wie is Simone van der Vlugt?

Simone van der Vlugt is een van de bekendste Nederlandse schrijfsters van nu, maar wie is de persoon achter de schrijfster? Simone van der Vlugt werd op 15 december 1966 geboren in Hoorn. Ze is getrouwd met Wim van der Vlugt en samen hebben zij twee kinderen. Van der Vlugt had al op jonge leeftijd de droom om schrijfster te worden. Ze was vooral geïnspireerd door het bekende boek van Thea Beckman: Kruistocht in spijkerbroek. Toen ze dertien jaar was, stuurde ze haar eerste manuscript in. Hoewel dat niet geaccepteerd werd door de uitgeverij, drukte die haar op het hart om door te gaan met schrijven. Ze volgde een studie Nederlands en Frans in Amsterdam en ging aan het werk als secretaresse bij een bank. In die tijd begon ze te schrijven aan haar debuutroman: De amulet. Dat boek werd in 1995 uitgebracht door uitgeverij Lemniscaat. Inmiddels heeft ze vele boeken uitgegeven bij diverse uitgeverijen. Ze schrijft niet alleen jeugdboeken, maar ook thrillers en historische romans. De boeken zijn in vele talen uitgegeven en haar titels hebben diverse keren op bestsellerlijsten geprijkt.

Alle boeken van Simone van der Vlugt

Hieronder vind je een lijst met alle boeken van Simone van der Vlugt. De meeste boeken zijn los te lezen, maar er is één serie bij: de Lois-trilogie. Deze boeken hebben we op volgorde voor je gezet. De overige boeken staan vermeld op volgorde van uitgave. Mis je een boek in dit lijstje? Laat dan onder dit artikel een reactie achter of stuur ons een mail.

Bekijk ook:  Alle boeken van Lucy Foley, nieuwste boek en recensie

Romans

Thrillers

Lois Elzinga op volgorde

  1. De Lois-Trilogie (Alle drie de delen in één band)
  2. Aan niemand vertellen
  3. Morgen ben ik weer thuis
  4. Vraag niet waarom

Young Adult (vrijwel allemaal historische jeugdboeken)

Non-Fictie

Naast de bovenstaande boeken heeft Simone van der Vlugt ook een aantal kleuterboeken en boeken voor het basisonderwijs geschreven. Deze boeken zijn echter zo moeilijk verkrijgbaar, dat we besloten hebben om deze niet in de lijst hierboven op te nemen.

Het beste boek van Simone van der Vlugt

Wat het beste boek van Simone van der Vlugt is, dat is natuurlijk een persoonlijke keuze. Hieronder hebben we zowel een historische roman als een thriller geselecteerd.

Schilderslief beste boek Simone van der Vlugt

De beste historische roman: Schilderslief

Schilderslief is een boek met een diepere laag erin. Simone van der Vlugt wilde met deze roman de naam van Geertje Dircx zuiveren. Jarenlang leefde zij als de minnares van Rembrandt en juist door zijn reputatie werd de hare waarschijnlijk verguisd. Ze waren niet getrouwd, terwijl ze toch samenwoonden en in die tijd was dat hoogst ongepast. Geertje Dircx heeft daar zwaar voor geboet: haar minnaar liet haar na hun relatie 12 jaar lang opsluiten in het Spinhuis in Gouda. Tijdens het lezen merk je duidelijk dat de schrijfster uitstekend werk heeft geleverd op het gebied van research. Verder leest het verhaal vlot weg en waan je je echt een aantal uurtjes in het vroeger Amsterdam. Kortom: een bijzonder verhaal dat op een boeiende manier verteld wordt.

Toen het donker werd Simone van der Vlugt

De beste thriller: Toen het donker werd

Een ijzersterke thriller die duidelijk maakt dat je ook als heel gewoon gezin plotseling in een web van criminaliteit kunt belanden. Het begint allemaal met gokschulden van de zoon van het gezin, maar langzaam wordt iedereen erin meegesleept en lijkt men steeds verder verward te raken in dit web van leugens en bedrog.

De beste Young Adult van Simone van der Vlugt

Simone van der Vlugt is behoorlijk sterk in het schrijven van jeugdboeken/young adult romans. Het was daarom ook moeilijk een keuze te maken uit haar oeuvre. De bastaard van Brussel is echter een intrigerende roman die zich afspeelt in het verre verleden. Het verhaal speelt zich af ten tijde van de reformatie en de hoofdpersoon is een jongen die eigenlijk overal net buiten valt, Crispijn. Het is de tijd van de inquisitie en iedereen die iets tegen het katholieke geloof heeft, loopt het risico om geëxecuteerd te worden. Als Alva in Nederland komt, loopt Crispijn gevaar. Hij vlucht uit Brussel en sluit zich aan bij de bosgeuzen.

Het nieuwste boek van Simone van der Vlugt

Wat is het nieuwste boek van Simone van der Vlugt? Hieronder vind je de titel die als laatste uitgeven is.

Nieuwste boek Simone van der Vlugt

De zonde waard

Het meisje ligt op de achterbank van de auto. Ze lijkt te slapen, maar er is iets vreemds aan haar houding. Iets onnatuurlijks. Het portier staat open. Er gaat een schok door Ella heen als ze ziet dat de polsen van het meisje vastgebonden zijn. Ze weet wie dit kind is: Demi Hulshof, vijf jaar oud.

Bekijk ook:  Recensie De boekwinkel voor gebroken harten

Het terugvinden van de vermiste Demi vormt het startschot van een adembenemend kat-en-muisspel tussen een bende ontvoerders, de politie en een jonge vrouw die worstelt met haar verleden. Ze heeft gebroken met de Jehova’s getuigen en daardoor met al haar vrienden en familieleden.

In De zonde waard komen relaties op scherp te staan, wordt afgerekend met knellende banden en blijft tot het laatst toe onduidelijk wie je kunt vertrouwen. Maar uiteindelijk kruipt het bloed waar het niet gaan kan… Hoever wil je gaan om trouw te blijven aan jezelf en om anderen te beschermen?

Voor wie zijn de boeken van Simone van der Vlugt geschikt?

De boeken van Simone van der Vlugt zijn geschreven in allerlei genres. Dat maakt deze schrijfster geschikt voor een breed lezerspubliek. Ze heeft zowel jeugdboeken als boeken voor volwassenen geschreven. Haar boeken voor volwassenen zijn weer onder te verdelen in thrillers en historische romans. Dus of je nu van spannende boeken houdt of van een roman met een historisch verhaal daarin verweven, er is altijd wel een boek in haar veelzijdige oeuvre dat bij je past.

Boeken Simone van der Vlugt

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

2 gedachten over “Alle boeken van Simone van der Vlugt op een rij”

    1. Dank voor je aanvulling. Schuld is nog wel los verkrijgbaar, maar Vlinders alleen nog tweedehands, vandaar dat we de recente bundel hier in de lijst opgenomen hebben.

Geef een antwoord