De wervelende boeken van Kate Mosse: series op volgorde

Dompel je onder in het verleden en verken de historische wereld van Kate Mosse. Wie is de vrouw achter de schrijfster en in welke volgorde moet je de boeken van Kate Mosse eigenlijk lezen? Wat is het beste boek van Kate Mosse en wanneer komt haar nieuwste boek uit? Je leest het allemaal op deze pagina.

Wie is Kate Mosse?

Kate Mosse is een Britse schrijfster die overigens niet alleen in West-Sussex woont, maar ook een gedeelte van het jaar in Frankrijk, in Carcassonne. Geen wonder dus, dat diverse boeken zich in deze omgeving afspelen. Haar eerste roman was De eskimokus, dit boek werd in 1996 gepubliceerd. Ze ontmoette haar huidige man, Greg Mosse, tijdens haar studie aan de New College in Oxford. Kate Mosse werkt als journaliste en presenteert ook tv- en radioprogramma’s voor de BBC. Verder is het nog wel opmerkelijk dat zij de drijvende kracht is achter de Orange Prize, vandaag de dag bekend onder de naam Women’s Prize for Fiction. Dit is een fameuze Engelse literatuurprijs voor vrouwelijke auteurs. Verder is Kate Mosse ook lid van de Royal Society of Arts.

De boeken van Kate Mosse op volgorde

Hieronder vind je de boeken van Kate Mosse op volgorde. Inmiddels heeft Kate Mosse twee series geschreven, maar er zijn ook een aantal los te lezen boeken van haar hand beschikbaar.

Volgorde Languedoc Trilogie van Kate Mosse

  1. Het verloren labyrint (Originele titel: Labyrinth)
  2. De vergeten tombe (Originele titel: Sepulchre)
  3. Citadel (Originele titel: Citadel)

Volgorde serie Minou Joubert

  1. Tijden van vuur (Originele titel: The Burning Chambers)
  2. Stad van tranen (Originele titel: The City of Tears)
  3. Schip der zielen (Originele titel: The Ghost Ship)

Los te lezen boeken

Het verloren labyrint – samenvatting

Twee tijden, twee vrouwen, één noodlot…
Kunnen ze beschermen wat hun lief is?

Bekijk ook:  Recensie: Waarom het mama geen zak kan schelen - Gill Sims

In 2005 stuit Alice Tanner tijdens archeologische opgravingen op twee eeuwenoude skeletten. Het geeft haar beslist een onprettig gevoel, niet alleen de vondst zelf, maar ook de sfeer in de tombe. Wanneer de politie zich in de vondst mengt, gaat Alice op eigen houtje op onderzoek uit. Haar verhaal mengt zich met het verhaal van de zestienjarige Alaïs, die vlak voor de kruistocht een bijzonder boek van haar vader krijgt. Ook al begrijpt Alaïs niet wat erin staat, ze voelt aan dat het iets bijzonders is, wat veel invloed op haar leven zal hebben. Het is haar lot om dit boek tegen elke prijs te beschermen.

De vergeten tombe – samenvatting

Meredith doet in 2007 onderzoek naar de beroemde componist Claude Debussy. Ze komt terecht in Rennes-les-Bains, en wanneer ze op het landgoed aankomt waar ze zal verblijven, kan ze het gevoel van herkenning niet van zich afschudden. Wat is haar band met deze streek? Meredith stuit op een tragische liefdesgeschiedenis en raadsels rondom een vermissing. Haar verhaal kruist dat van Léonie Vernier, die met haar broer Anatole in Rennes-les-Bains bij hun tante zal gaan wonen. Als Léonie op een bijzondere tombe stuit, verandert dat haar leven.

Citadel – samenvatting

In dit derde deel van de serie zijn we in Carcassonne terechtgekomen. We schrijven het jaar 1942. De soldaten van Frankrijk geven hun leven aan het front, maar ook Sandrine zit niet stil. Ze begint een vrouwelijke verzetsgroep onder de codenaam Citadel. Ze mengen zich echter niet alleen in de strijd van de Tweede Wereldoorlog, maar in iets dat veel ouder en minstens zo gevaarlijk is: de jacht op een eeuwenoude codex. Deze codex zou de loop van de geschiedenis kunnen veranderen.

Wat is het beste boek van Kate Mosse?

Kate Mosse heeft inmiddels al aardig wat boeken geschreven en de meeste daarvan zijn behoorlijk dik. Maar wat is nu haar beste boek? Natuurlijk is dat een persoonlijke keuze, maar Stad van tranen is een boek waar ik persoonlijk erg van genoten heb. Wellicht ook omdat een groot gedeelte van dit boek zich in Amsterdam afspeelt.

Stad van tranen

Stad van tranen is het vervolg op Tijden van vuur. Het boek begint in 1572, op het moment waarop Minou met haar familie in Parijs is. Ze wonen daar een koninklijke bruiloft bij, namelijk die tussen Henri van Navarra en Marguerite, de zus van de Franse koning. Henri van Navarra is protestant, terwijl de koning op dat moment katholiek is. Het huwelijk moet dan ook vrede brengen. De mensen zijn uit alle hoeken van het land toegestroomd om dit moment mee te maken. Onder hen is ook Vidal, een oude vijand van Minou. Het feest blijkt echter geen vrede te brengen, maar er ontstaat chaos in Parijs, waarbij vele doden vallen. Minou en haar familie moeten vluchten.

Wat is het nieuwste boek van Kate Mosse?

Goed nieuws voor de fans van de serie Tijden van vuur, want inmiddels is Kate Mosse het derde deel aangekondigd. Bovendien heeft de auteur ook al verklapt dat er nog een vierde deel komt. Het is dus alleen wachten op het schrijven en uiteindelijk de Nederlandse vertaling van dit boek.

Schip der zielen Kate Mosse

Schip der zielen – Kate Mosse

Augustus 1621. Het Schip der Zielen dobbert geruisloos op het water, de bemanning dood of stervende in het ruim. Slechts twee mannen staan nog op het dek en verde­digen zich tegen de superieure vuurkracht van het Spaanse galjoen. Dit stuk oceaan langs de kust van Noord-Afrika is de thuisbasis van meer kapers dan waar dan ook, en dit schip – met zijn versplinterde romp en gescheurde zeilen – heeft nogal wat doorstaan.

Bekijk ook:  Isabel Allende: haar beste boeken & het nieuwste boek

Al maandenlang vaart de moedige bemanning uit Italië, Frankrijk, Nederland en de Canarische Eilanden over de onvoorspelbare oceaan, om hen die door zeerovers tot slaaf zijn gemaakt te bevrijden.

Maar de dingen zijn niet wat ze lijken.

De dappersten onder hen zijn in feite vrouwen die in vermomming leven. Hun commandant Louise Reydon-Joubert is op de vlucht voor een rechtelijke dwaling die haar naar de galg zal sturen. De vrouwen weten dat als ze worden gearresteerd, ze zullen worden berecht, veroordeeld en uiteindelijk opgehangen. Wat hen verder ook te wachten staat, hun ware identiteit moet en zal geheim blijven.

Wil je op de hoogte blijven? Volg ons dan op Facebook of Pinterest. Wij melden het meteen zodra er iets meer bekend is over het nieuwste boek van Kate Mosse.

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

1 gedachte over “De wervelende boeken van Kate Mosse: series op volgorde”

  1. Ik ben Tijden van vuur en Stad van tranen aan het herlezen. Ik hoop dat het derde deel snel wordt vertaald en omgezet naar audio of braille bij Passend Lezen, het loket waar blinde en slechtziende mensen hun boeken kunnen lenen/streamen.
    Ik smul van de boeken van kate Mosse.

Geef een antwoord