De historische romans van Jennifer Donnelly

In ons artikel over 10 schrijfsters zoals Lucinda Riley haalden we de schrijfster Jennifer Donnelly al even kort aan. Hier willen we wat meer over haar boeken vertellen, want deze zijn beslist de moeite waard. Verder zetten we de Rozen-serie op volgorde, en vertellen we kort meer over deze boeken.

Wie is schrijfster Jennifer Donnelly?

Jennifer Donnelly (1963) werd geboren in Port Chester in New York. Haar overgrootouders kwamen origineel uit Dublin in Ierland en emigreerden naar Amerika. Dit is een herkenbaar deel van haar levensverhaal dat terugkomt in haar boeken. Het meest bekend is haar boek A Northern Light, in het Nederlands verschenen als Met de Noorderzon. Als wij een boek van haar mogen aanraden, dan kiezen we voor de boeken uit de Rozenserie.

De Rozenserie van Jennifer Donnelly op volgorde

Hieronder vind je de beroemde Rozenserie van Jennifer Donnelly op volgorde. Dit zijn historische romans die lekker weglezen. Houd je van historische boeken met een wervelend verhaal, dan zijn deze boeken beslist aanraders. De Rozenserie verschijnt momenteel in een heel mooie nieuwe uitgave, wat wel aantoont hoe populair deze boeken zijn. De boeken zijn ook prima los te lezen, maar onze tip is om in deel 1 te beginnen. De kans is groot dat je meteen door zal willen naar deel 2!

1. De Theeroos

de-theeroos-jennifer-donnelly

In De Theeroos maken we kennis met Fiona Finnegan. Het is het jaar 1888 en in de armoedige buurt waar ze woont is diefstal en moord de realiteit van alledag. Ze werkt in de theefabriek van William Burton, maar kan eigenlijk alleen maar dromen van haar eigen theewinkel, die ze met Joe wil beginnen. Maar wanneer haar vader sterft bij een ongeval, verandert Fiona’s leven volledig. Zeker wanneer ze een gesprek opvangt tussen Burton en een van zijn werknemers, want dan pas beseft ze dat ze in groot gevaar is. Fiona ontvlucht Londen en vertrekt naar New York. Ze werkt zich op en begint een theehandel. Als haar theezaak uitstekend floreert, is het tijd om terug te gaan naar Londen en wraak te nemen. De Theeroos is een wervelende historische roman over een uiteengerukte familie, verloren en gevonden liefdes, moord en wraak en over een sterke vrouw.

Bekijk ook:  Recensie De boekwinkel voor gebroken harten

Bekijk hier het inkijkexemplaar.

2. De Winterroos

de-winterroos-jennifer-donnelly

De Winterroos volgt de personen waarmee je al zijdelings kennis hebt gemaakt in het boek De Theeroos. Het volgt het verhaal van een van de eerste vrouwelijke artsen: India Selwyn Jones. We zijn weer terug in Londen en het is rond het jaar 1900. Als India tegenover de gangster Sid Malone komt te staan, kan dat haar hele vertrouwde leven kosten, het leven waar ze zo hard voor gewerkt heeft.

Bekijk hier het inkijkexemplaar.

3. De wilde roos Jennifer Donnelly

de-wilde-roos-jennifer-donnelly

In de roman van Jennifer Donnelly De wilde roos komen we Seamus Finnegan tegen, een broer van Fiona uit De Theeroos. Dit boek speelt zich af in Tibet, in het jaar 1913. Willa Alden dient als gids te fungeren voor Max von Brandt, die het plan heeft opgevat om als eerste Duitser de Mount Everest te beklimmen. Willa heeft haar been verloren tijdens het beklimmen van de Kilimanjaro. Met deze handicap heeft ze leren leven, maar haar grote liefde Seamus Finnegan duwt ze weg om zichzelf te beschermen. Hij verlaat haar en bouwt een nieuw leven op in Engeland, waar hij ook trouwt. Willa valt voor Max von Brandt en het plaatje lijkt compleet te zijn. Maar dan begint het echte verhaal pas. Max is namelijk niet wie hij lijkt te zijn.

Bekijk hier het inkijkexemplaar.

Vergelijkbaar met de Rozenserie van Jennifer Donnelly

Ook De theekist is een boek dat over sterke vrouwen gaat. In dit boek kruisen twee verhaallijnen elkaar. De ene lijn is van Emma Malcom en speelt zich af rond 1773. De andere lijn betreft het heden en volgt Hayley Ashworth. Emma kan haar geliefde alleen maar redden door te trouwen met de man die ze verafschuwt en die haar chanteert. Hayley heeft een jeugd vol misbruik achter zich en worstelt met vertrouwen. Een bijzonder verhaal.

Bekijk ook:  Sofia Caspari: boeken om echt bij weg te dromen

Bekijk hier het inkijkexemplaar.

Andere boeken van Jennifer Donnelly

Jennifer Donnelly schreef nog meer boeken dan alleen de Rozenserie. Hieronder vind je een lijstje van haar andere boeken:

Los te lezen boeken

Waterfire Saga

  1. Deep blue Jennifer Donnelly – Deep blue
  2. De blauwe diamant Jennifer Donnelly – Rogue wave
  3. Donker getij Jennifer Donnelly – Dark tide
  4. De zwarte parel Jennifer Donnelly – Sea spell

Bekijk ook:


Leesinspiratie delen? Word dan lid van onze boekengroep op Facebook. Hier kun je jouw favoriete boeken delen en anderen om tips vragen. Natuurlijk delen wij daar ook onze winacties en de laatste boekennieuwtjes.

Bekijk nu de nieuwste boeken op bol.

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst, ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *