10 schrijfsters zoals Lucinda Riley

De serie De zeven zussen is al vele maanden mateloos populair. Deze boeken zijn wereldwijd in menige top 10 van beste boeken te vinden. Maar op een gegeven moment heb je de zeven delen van deze serie uit en momenteel is het nog steeds lang wachten op het achtste deel. Dan is het zoeken naar boeken zoals De zeven zussen. Welke schrijfsters zijn vergelijkbaar met Lucinda Riley? Wij zochten het voor je uit en hebben hieronder 10 schrijfsters zoals Lucinda Riley voor je verzameld.

10 schrijfsters zoals Lucinda Riley

Boeken zoals De zeven zussen

Als je op zoek bent naar boeken zoals De zeven zussen, is het natuurlijk logisch om eerst eens te kijken wat Lucinda Riley zelf nog meer geschreven heeft. Ze heeft namelijk niet alleen de serie van De zeven zussen uitgebracht, maar heeft ook een aantal losse boeken geschreven. Deze romans kun je dus los van elkaar lezen. Hieronder vind je een door lezers samengestelde top 3 met de beste boeken van Lucinda Riley die los te lezen zijn:

1. Het Italiaanse meisje

2. De nachtroos

3. De lavendeltuin

Doe je mee met onze winactie? Neem deel aan onze boekenquiz en maak kans!

10 schrijfsters zoals Lucinda Riley

Denk je nu: wat te lezen na De zeven zussen en de andere boeken van Lucinda Riley? Hieronder een lijstje met schrijvers zoals Lucinda Riley. Als je van De zeven zussen genoten hebt, zal je van de onderstaande boeken ook zeker genieten.

1. Santa Montefiore

Mijn persoonlijke favoriet is beslist Santa Montefiore. Deze schrijfster weet op een heel poëtische manier een verhaal te schrijven waar je blij van wordt. Het zijn echte feelgoodromans, maar vaak wel met een historisch tintje, wat een extra dimensie geeft aan het verhaal. Een boek waar ik echt blij van werd, is Onder de Italiaanse zon.

Wil je weten welke boeken deze schrijfster, die in dezelfde stijl weet te schrijven als Lucinda Riley, op haar naam heeft staan? Kijk dan eens in ons handige overzicht met Alle boeken van Santa Montefiore.

10 schrijfsters zoals Lucinda Riley

2. Sarah Lark

Een andere schrijfster die vergelijkbaar is met Lucinda Riley, is Sarah Lark. Wil je de boeken van deze schrijfster ook eens lezen om te zien of je deze boeken net zo mooi vindt als De zeven zussen? Dan kun je het beste eens beginnen met Het familiegeheim. Dit boek is los te lezen.

De meeste andere boeken van Sarah Lark maken deel uit van een serie. Het zijn ideale boeken wanneer je houdt van dikke boeken die je even meenemen naar een andere wereld. Nieuw-Zeeland is de locatie waar de meeste boeken van Sarah Lark zich afspelen. Verder neemt zij ook telkens een mooie historische periode als uitgangspunt. Dé ingrediënten voor heerlijke feelgoodromans, vaak met een vleugje spanning. Ga je toch meteen aan een serie beginnen? Kijk dan hier wat de volgorde is bij deze series: Alle boeken van Sarah Lark op volgorde.

3. Kate Furnivall

Kate Furnivall is een relatief onbekende schrijfster in Nederland. Zonde, want ze heeft parels van boeken op haar naam staan. Mijn favoriet van deze schrijfster is De wilde orchidee.

Dit boek kun je los lezen, maar het maakt wel deel uit van een serie met dezelfde personen. Bloeiende mimosa gaat eraan vooraf en Russische kamille volgt erop. Deze boeken zijn eveneens historische romans, maar bevatten tegelijkertijd ook de nodige spanning.

Bekijk ook:  De zeven zussen op Netflix?

4. Anne Jacobs

Een vrij onbekende naam in dit lijstje, maar ook Anne Jacobs is een schrijfster zoals Lucinda Riley. De boeken zijn ook uitgegeven door dezelfde uitgeverij als waar de boeken van Lucinda Riley in Nederland zijn uitgegeven, Xander Uitgevers. Een aanrader is Het landhuis, ook weer het eerste deel van een serie.

Anne Jacobs weet je, net als Lucinda Riley, mee te slepen in haar verhalen. Het Landhuis gaat over een vrouw die na vele jaren teruggaat naar het landhuis, waar zij in de Tweede Wereldoorlog met haar moeder vandaan is gevlucht. Een verhaal met een triest randje, maar ook vol hoop! Inmiddels is het tweede deel ook al beschikbaar, dus volop leesplezier.

Bekijk ook: Alle boeken van Anne Jacobs op volgorde

Leesinspiratie delen? Word dan lid van onze boekengroep op Facebook. Hier kun je jouw favoriete boeken delen en anderen om tips vragen. Natuurlijk delen wij daar ook onze winacties en de laatste boekennieuwtjes.

5. Julie Klassen

Als je op zoek bent naar boeken zoals De zeven zussen, dan zijn de boeken van Julie Klassen wellicht ook een aanrader voor jou. Deze boeken zijn iets anders, maar in stijl doen ze zeker niet voor de boeken van Lucinda Riley onder. Het verschil is dat deze boeken een vleugje detective bevatten. Het nieuwste boek van Julie Klassen is Het strand van de verloren schatten.

Hou je meer van pure feelgood, dan is de roman De apothekersdochter van Julie Klassen misschien wat voor jou.

Nieuw: Puzzelboek De zeven zussen

Kun je geen genoeg krijgen van De zeven zussen? Voorjaar 2024 komt er een nieuw puzzelboek uit, helemaal over De zeven zussen!

Na het ongeëvenaarde succes van de acht romans in de Zeven Zussen-boekenserie is er nu ook De Zeven Zussen Puzzelboek. In samenwerking met Xander Uitgevers brengt Denksport het eerste deel van deze tweedelige uitgave. Dit romantische puzzelboek zit bomvol met aantrekkelijke beeldpuzzels, spannende quizfilippines en natuurlijk de mooiste verhalen uit en over De Zeven Zussen. Baan je een weg door de boeken, liefdes en exotische locaties met hét perfecte cadeau voor Moederdag.

Reserveer het hier.

6. Corina Bomann

De Volkskrant zegt over Corina Bomann dat zij de nieuwe Lucinda Riley is en misschien hebben ze ook wel gelijk. Bekend is haar serie Vrouwen van de Leeuwenhof, welke begint in 1913 en die draait om een vrouw die haar veilige leventje achter zich had gelaten. Dan slaat het noodlot toe en dient ze terug te keren naar de adellijke stand waar ze in geboren is. Maar is dat eigenlijk wel het noodlot? De nieuwste serie van Corina Bomann heet De kleuren van schoonheid en het eerste deel is zeker veelbelovend.

Net zoals bij de boeken van De zeven zussen wil je het liefst almaar door blijven lezen. Corina Bomann staat zeker op gelijke voet met de schrijfster Lucinda Riley. Bekijk ook: Corina Bomann boeken: onze aanraders!

Bekijk ook:  Nieuwste boek van Julie Klassen

7. Marie Lamballe

Marie Lamballe heeft het in zich om personages te introduceren, bladzijden lang over hen te vertellen en je alsnog nieuwsgierig te laten zijn naar hoe het verder met hen gegaan is. Haar boek Hildes droom is het eerste deel van de serie Café Engel. Zoals het er nu uitziet, zullen de andere delen snel uitgegeven worden. Het eerste deel is door veel lezers met gejuich ontvangen.

Ook Marie Lamballe duikt de geschiedenis in en neemt haar lezers mee naar de woelige jaren na de Tweede Wereldoorlog. Overigens is Marie Lamballe een pseudoniem van een bekende Duitse bestsellerauteur. Dat maakt het ook logischer dat er nog vele boeken van haar hand zullen verschijnen.

8. Paula Stern

Paula Stern weet, net als Lucinda Riley, het heden met het verleden te verweven. Dit zijn fijne boeken waarin je dan weer in het verleden duikt en dan weer met beide benen in het heden staat. Soms maakt het dit wel moeilijk om het verhaal te blijven volgen, maar de schrijfstijl is in ieder geval erg prettig. Recent is er een nieuwe serie van Paula Stern uitgegeven: De koffietrilogie. Ook een aanrader voor niet-koffieliefhebbers…

Andere lezers van het boek geven ook aan dat ze niet kunnen wachten op het tweede deel, dus dat is al een aanbeveling op zichzelf.

9. Clare Marchant

Clare Marchant hoort volgens ons ook in het lijstje met schrijvers zoals Lucinda Riley thuis. De vaste ingrediënten zijn weer aanwezig: historisch, feelgoed én een heerlijke schrijfstijl. Dit zijn boeken waar je echt in gezogen wordt.

In het boek De geheimen van Saffron Hall heeft ze op ingenieuze wijze twee verhaallijnen verweven. Het ene verhaal speelt zich af in het heden, het andere speelt zich vijf eeuwen geleden af. Dat op zich maakt dit boek al het lezen waard, want over die periode zijn er niet zoveel romans geschreven. Een schrijfster om in de gaten te houden!

10. Jennifer Donnelly

Jennifer Donnelly is een Amerikaanse schrijfster die op de New York Times-bestsellerlijst heeft gestaan. Haar boeken zijn zoals De zeven zussen en nemen je mee in intrigerende familieverhalen. Ook in deze boeken zit net wat meer spanning dan bij Lucinda Riley, maar dat is juist ook wel verfrissend. Mijn persoonlijke favoriet is De theeroos:

Dit boek is eigenlijk onderdeel van een familiesaga. De winterroos is het tweede deel. Kun je geen genoeg krijgen van deze boeken? In De wilde roos kom je eveneens personages uit De theeroos & De winterroos tegen.

Bekijk ook: De historische romans van Jennifer Donnelly

Schrijvers zoals Lucinda Riley

Weten jullie nog andere schrijfsters zoals Lucinda Riley? Aarzel niet om ons te tippen en laat hieronder een reactie achter!

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

4 gedachten over “10 schrijfsters zoals Lucinda Riley

  1. Oeh deze lijst ga ik bewaren! Ik ben nog bezig met het laatste deel, maar ga zeker ook die andere boeken van Lucinda lezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *