De volgorde van de Bridgerton boeken én twee andere series van Julia Quinn

Eerder schreven we al over verfilmingen van boeken op Netflix. Daarbij gingen we ook kort in op de serie Bridgerton. Maar nu Netflix met het nieuws is gekomen dat het tweede seizoen van Bridgerton eraan komt, willen we deze serie echt even goed uitlichten. Want wat gebeurde er ook alweer in seizoen 1 en 2 en wat kunnen we verwachten van seizoen 3? De boeken van Julia Quinn lichten uiteraard al een stukje van de sluier op. Hieronder volgt de volgorde van de Bridgerton boeken, met vervolgens een handige samenvatting en een recensie per boek.

De volgorde van de Bridgerton boeken

Hieronder vind je de volgorde van de Bridgerton boeken. Inmiddels is de serie helemaal compleet.

 1. De ongetrouwde hertog (Originele titel: The Duke and I)
 2. De verliefde graaf (Originele titel: The Viscount who loved me)
 3. Een vorstelijk aanbod (Originele titel: An offer from a gentleman)
 4. Een nobel streven (Originele titel: Romancing Mr Bridgerton)
 5. De hand van de gravin (Originele titel: To Sir Philip, with love)
 6. Een royale vergissing (Originele titel: When he was wicked)
 7. De edele opdracht (Originele titel: It’s in his kiss)
 8. Een man van stand (Originele titel: On the way to the wedding)

Happily ever after (Alleen Engelstalig – korte epilogen over hoe het de Bridgertons verder is vergaan)

Queen Charlotte (Nederlandstalig, het boek over koningin Charlotte)

De Bridgerton boeken op volgorde

Wil je de Bridgerton boeken na de serie lezen, dan wil je deze natuurlijk wel op volgorde lezen. De volgorde van de serie Bridgerton van Julia Quinn staat hierboven vermeld, maar hieronder vind je ook handige informatie over de familie Bridgerton boeken. Bij elk deel van de Bridgerton-reeks vind je een samenvatting én een korte recensie.

 Lees je graag dit soort boeken? Volg ons op Facebook voor regelmatige updates.

Leesinspiratie delen? Word dan lid van onze boekengroep op Facebook. Hier kun je jouw favoriete boeken delen en anderen om tips vragen. Natuurlijk delen wij daar ook onze winacties en de laatste boekennieuwtjes.

Bridgerton boek 1: De ongetrouwde hertog

De ongetrouwde hertog van Julia Quinn werd ineens razend populair nadat dit boek als serie op Netflix verscheen. Bridgerton was een ongekende hit en vrijwel iedereen praatte er op dat moment over.

bridgerton-1-julia quinn

Bridgerton boek 1 heet dus De ongetrouwde hertog, en als je de serie hebt gekeken, dan weet je ongetwijfeld waar de titel op slaat. De Telegraaf vergeleek de serie met Downton Abbey, maar dan kleurrijker en ondeugender. Bridgerton boek 1 gaat over Daphne Bridgerton, die vanaf het begin aan wist dat trouwen haar levensdoel zou zijn. In de Londense society van die tijd was alles daar immers op gericht. Er is echter een roddelaarster actief, die anoniem krantjes verspreid in de society. Waar Daphne in het begin nog heel populair was, wordt ze met de nek aangekeken als ‘Lady Whistledown’ haar naam door het slijk haalt in haar fameuze roddelblad. Maar de hertog Simon Basset weet er iets op. Zoals Daphne niet aan de man gebracht wil worden, wil hij niet aan de vrouw gebracht worden. Hij gooit het op een akkoordje met Daphne en ze besluiten te doen alsof ze verloofd zijn. Maar wat als het ene schandaal het andere opvolgt? En wat als Daphne er plotseling toch meer van gaat verwachten?

Bridgerton boek 1 recensie

Als je er een Bridgerton boeken recensie op naslaat, dan kom je al snel tegen dat de boeken wel een 18+-gehalte hebben. Het is beslist niet vergelijkbaar met 50 tinten grijs, maar er zitten inderdaad wat rode-oortjes-passages in. De schrijfster weet je echter wel het verhaal in te trekken met een zeer vlotte schrijfstijl en als je een liefhebber bent van historische romans, zal je dit boek zeker met plezier lezen. Als we het boek in deze recensie van De ongetrouwde hertog een cijfer zouden moeten geven, dan zou dat een 8/10 zijn. Dit met name omdat de Engelse aristocratie van die tijd echt tot leven komt in de boeken.

Bridgerton boek 2: De verliefde graaf

bridgerton-2-de-verliefde-graaf-julia-quinn-netflix

Inmiddels staat het tweede seizoen van Bridgerton al een tijdje op Netflix. Heb jij Bridgerton seizoen 2 al gekeken?

In Bridgerton boek 2 lezen we over Anthony Bridgerton, de broer van Daphne dus. Lady Whistledown heeft het dit keer beslist op hem voorzien. Anthony zou absoluut nog niet willen trouwen volgens het nieuwe roddelblad. Maar wat Lady Whistledown niet weet, is dat Anthony wel degelijk trouwplannen heeft. Hij wordt echter gedwarsboomd door zijn bemoeizieke schoonzus, Kate Sheffield. Hoe dat verder gaat, verklappen we hier uiteraard niet.

Bridgerton boek 2 recensie

De verliefde graaf van Julia Quinn is misschien nog wel een beter boek dan De ongetrouwde hertog. Hoewel de boeken wellicht doen denken aan de boeketreeks, zitten de verhalen heel erg goed in elkaar. Bridgerton De verliefde graaf leest heel erg fijn weg en de karakters worden mooi uitgewerkt. Het is ook heel fijn dat er wat humor in de boeken zit, een vleugje zelfspot is immers nooit weg. Hoewel het zich eveneens afspeelt in de vroegere Londense society, is het echt een hedendaags boek. De verliefde graaf krijgt in deze recensie van ons een mooie 9/10.

Bridgerton boek 3: Een vorstelijk aanbod

Hoewel we op het Netflix-seizoen van Bridgerton zeker nog even zullen moeten wachten, is het boek al een tijdje uit. Een vorstelijk aanbod van Julia Quinn gaat opnieuw over een lid van de familie Bridgerton. Dit keer is Benedict aan de beurt. Een korte samenvatting van Een vorstelijk aanbod van Julia Quinn: Benedict ziet de knappe Sophie Beckett wel zitten, maar eigenlijk is Sophie net Assepoester. Haar stiefmoeder doet er alles aan om haar alles te ontnemen en haar als een slavinnetje voor zichzelf te laten rennen. Als de klok 12 uur slaat, wordt elke betovering verbroken. Zal Sophie voor altijd geterroriseerd worden door haar stiefmoeder?

bridgerton-3

Bridgerton boek 3 recensie

Een heerlijke kasteelroman die niet onderdoet voor de voorgaande twee delen. Het boek leest lekker weg en omvat misschien nog wel meer mysteries en geheimen dan de vorige serie, wat voor wat meer afwisseling zorgt. Het verhaal zit goed in elkaar en je bent echt nieuwsgierig naar hoe het Sophie zal vergaan. Als we Een vorstelijk aanbod in deze recensie een cijfer geven, dan zal dit net als bij deel 2 een 9/10 zijn.

Wanneer komt Bridgerton seizoen 3 op Netflix?

Hoogstwaarschijnlijk wordt seizoen 3 van Bridgerton half mei op Netflix gezet. Dat gaat dan echter niet over boek 3, maar over boek 4 in de Bridgerton-reeks: over de hevige verliefdheid van Penelope voor Colin.

Bridgerton boek 4: Een nobel streven

Dit boek draait niet alleen om Colin Bridgerton, maar ook om Penelope Featherington, die we al vanaf het eerste deel van de serie kennen als de vriendin van Eloise Bridgerton. Penelope is al tijden verliefd op Colin, maar hij ziet haar als de vriendin van zijn jongere zusje en is beslist niet onder de indruk. Als Lady Whistledown een vervelende column over Colin schrijft, dan is hij in alle staten. Colin heeft beslist een driftige aard. Dat ziet er niet zo goed uit voor Penelope, aangezien zij een groot geheim met zich meedraagt.

bridgerton-4 Een nobel streven Julia Quinn

Bridgerton boek 4 recensie

Als jij de eerdere delen uit de Bridgerton boekenreeks ook al gelezen hebt, dan weet je precies wat het is: de Bridgerton-boeken zijn verslavend. Ook dit deel wil je zo snel mogelijk uitlezen als je er eenmaal in begonnen bent. Als je houdt van boeken over de oude Britse society, dan wil je dit boek beslist ook lezen. Het doet denken aan Jane Eyre, maar is wel wat ondeugender in elkaar gedraaid. Als we Een nobel streven in deze recensie een cijfer moeten geven, dan krijgt dit boek een 7/10. Het boek mag beslist niet ontbreken aan de reeks, maar heeft wel een dosis voorspelbaarheid in zich.

Bekijk ook:  De populaire Chesapeake Shores boeken op volgorde (bekend van Netflix)

Bridgerton boek 5: De hand van de gravin

De hand van de gravin van Julia Quinn gaat over Eloise Bridgerton, het zusje dat in het eerste deel naar voren komt als een studiehoofd: nogal bijzonder voor die tijd. Ze zit er dan ook beslist niet op te wachten om te trouwen. In de high society wordt ze gezien als een oude vrijster en de weduwnaar Sir Phillip krijgt medelijden met haar. Hij vraagt haar ten huwelijk om haar van het geroddel te redden. Maar Phillip is verbluft als hij haar uiteindelijk leert kennen.

bridgerton-5-de hand van de gravin

Bridgerton boek 5 recensie

In de samenvatting van De hand van de gravin miste je Lady Whistledown wellicht al. Julia Quinn heeft in dit boek voor iets heel anders gekozen: een brievenwisseling. Dat maakt het boek wel anders dan de rest van de serie en het is ook even wennen, omdat het verhaal wat anders in elkaar steekt. Maar wellicht is dat juist ook wel verfrissend. Eloise was voor mij persoonlijk een van de favorieten uit de serie, omdat ze het in zich heeft om heel tegendraads te zijn. Het is een wat serieuzer boek dan de rest, maar zeker niet minder fijn om te lezen. Een cijfer in deze recensie van De hand van de gravin? Toch beslist wel een 8/10.

Bridgerton boek 6: Een royale vergissing

In Bridgerton boek 6 lezen we meer over Francesca Bridgerton. Een royale vergissing van Julia Quinn gaat over de ontmoeting tussen Michael Sterling en Francesca Bridgerton. Michael is een echte rokkenjager, maar als hij Francesca ontmoet, dan weet hij dat dat verleden tijd zal zijn. Dan blijkt dat Francesca de aanstaande vrouw van zijn neef is. Meer dan haar vertrouweling zijn, zit er voor hem niet in.

bridgerton-6-een royale vergissing

Bridgerton boek 6 recensie

Na wat we gewend zijn van de andere boeken van Julia Quinn, is dit beslist een beetje een tegenvaller. Het is leuk om de serie compleet te hebben, maar deel 6 van de Bridgerton boekenreeks haalt het niet bij de rest van de serie. Bridgerton 6 heeft het niveau van een boeketreeks en dat zegt al wel wat over de diepgang van dit verhaal. In dit boek komt de rest van de familie Bridgerton vrijwel niet aan bod en dat is jammer, omdat je dat toch wel verwacht in een Bridgerton-deel. Een royale vergissing krijgt in deze recensie slechts een magere 5/10.

Bridgerton boek 7: De edele opdracht

Waar gaat Bridgerton boek 7 over? In De edele opdracht van Julia Quinn lezen we over Hyacinth Bridgerton. Zij heeft een scherp tongetje en wellicht gaat dat dit deel in de Bridgerton-serie echt opfleuren. Gareth St. Clair vraagt Hyacinth om hulp, omdat zijn vader nogal kwistig geld uitstrooit. Met behulp van een Italiaans dagboek dat Gareth gevonden heeft, moet Hyacinth hem helpen.

bridgerton-7-een edele opdracht Julia Quinn

Bridgerton boek 7 recensie

Na boek 6 is dit beslist een verademing. De edele opdracht is een boek zoals je van Julia Quinn verwacht. De heerlijke Engelse sfeer en de bals die beschreven worden, zorgen ervoor dat je echt weer in de Bridgerton-stemming komt. Het verhaal is origineel en door de frisse humor leest het echt lekker weg. Mocht je de volgorde van de Bridgerton boeken niet aanhouden, dan is dit een aanrader om los te lezen.

Bridgerton boek 8: Een man van stand

Het achtste deel van de Bridgerton boekenreeks gaat over Gregory Bridgerton. Een man van stand van Julia Quinn volgt Gregory in zijn ontmoeting met Lady Hermione Watson. Gregory gaat helemaal voor haar en gelooft nog in liefde op het eerste gezicht. Tot hij erachter komt dat zijn liefde niet beantwoord wordt en dat ook nooit zal worden. Lucinda Abernathy, haar beste vriendin, vertelt hem echter dat Hermione al van iemand anders houdt. Lucy wil Gregory helpen. Zij is erg spiritueel ingesteld, maar heeft ook scherpe humor.

bridgerton-8-volgorde boeken

Bridgerton boek 8 recensie

Bridgerton boek 8 is in principe het laatste deel uit de Bridgerton-serie. Als je genoten hebt van de andere delen van deze boekenreeks, dan zal je deel 8 een mooie afsluiter vinden. Hiermee maak je jouw serie compleet, maar het leest ook gewoon weer lekker weg, net als je bij de voorgaande boeken gewend was. Een beetje voorspelbaar is het boek wel, maar is dat ook niet gewoon lekker lezen?

Komt er nog een Bridgerton boek 9? In principe wordt er geen negende deel verwacht in de Bridgerton-serie. In het Engels is er echter wel een deel 9, hierin lees je steeds korte passages over hoe het verder is gegaan met alle gezinsleden. Lees je ook Engelstalig? Het boek dat we bedoelen heet Happily ever after.

Lees ook: Verfilmingen van boeken op Netflix

queen-charlotte-boek-bridgerton

Queen Charlotte – het boek over koningin Charlotte

In ­1761, op een zonnige dag in september, ontmoeten een koning en een koningin elkaar voor het eerst. Enkele uren later zijn ze getrouwd.

Charlotte van Mecklenburg-Strelitz, geboren als Duitse prinses, is mooi, koppig en buitengewoon intelligent. Niet bepaald eigenschappen die het Britse hof zoekt in de echtgenote van de jonge koning George III. Maar haar wilskracht en onafhankelijkheid blijken hard nodig nu ze getrouwd zijn, want George heeft geheimen. Geheimen die gevaarlijk genoeg zijn om de monarchie op haar grondvesten te doen schudden.

Als nieuw lid van de koninklijke familie moet Charlotte haar weg vinden in de ingewikkelde politiek van het hof, terwijl ze tegelijkertijd haar hart moet bewaken. Want ze wordt verliefd op de koning, ook al duwt hij haar voortdurend weg. Bovenal zal ze moeten leren regeren en inzien dat haar beslissingen grote gevolgen hebben. Ze moet vechten voor zichzelf, voor haar man en voor haar volk, dat naar haar kijkt voor sturing en gratie. Want ze zal nooit meer gewoon Charlotte zijn. In plaats daarvan moet ze haar lot vervullen – als koningin.

Andere boeken van Julia Quinn

Een andere bekende reeks van Julia Quinn is Bevelstoke. Op dit moment is daar nog geen verfilming van, maar na het succes van Bridgerton kan het best zo zijn dat de producenten op dezelfde voet verder willen gaan. Wil jij nog een fijne serie boeken van Julia Quinn lezen, omdat je de Bridgerton boekenreeks al uit hebt? Dan raden wij deze boeken zeker aan. Op dit moment zijn ze alleen in het Engels beschikbaar, maar mocht er een nieuwe Nederlandse uitgave komen, dan houden wij dit zeker voor je bij.

 1. Nooit meer eenzaam – The secret diaries of Miss Miranda Cheever
 2. Kijk naar mij – What happens in London
 3. De ideale kandidaat – Ten things I love about you

NIEUW: serie Rokesby van Julia Quinn

Goed nieuws voor alle fans van de boeken van Julia Quinn, want er komt een nieuwe serie in het Nederlands uit: Rokesby. Deze serie gaat over de buren van de Bridgertons.

De Rokesby serie op volgorde

De Rokesby-serie wordt pas net in Nederland uitgegeven, dus zijn nog niet alle titels beschikbaar. Hieronder vind je de Rokesby serie op volgorde voor zoverre deze in Nederland uitgegeven is:

 1. De onuitstaanbare erfgenaam (Originele titel: Because of Miss Bridgerto
 2. Een officier en een heer (Originele titel: The girl with the make-believe husband)
 3. Haar rots in de branding (Originele titel: The other Miss Bridgerton)
 4. Een onverstandig huwelijk (Originele titel: First comes scandal)
rokesby-1-de-onuitstaanbare-erfgenaam-Julia Quinn

Rokesby 1: De onuitstaanbare erfgenaam

Iedereen weet nu al dat Billie Bridgerton op een goede dag met een Rokesby zal trouwen. Maar met welke, daar is niemand het nog over eens. De Bridgertons en Rokesby’s zijn al heel erg lang buren, en bovendien zijn ze al generatieslang bevriend. Al vanaf dat ze een jong meisje was, was Billie het liefst bij Edward en Andrew Rokesby. Een van de broers kan ze echter totaal niet uitstaan: George. Hij mag dan de erfgenaam zijn, maar hij is arrogant en irritant. Bovendien moet hij niets van Billie hebben.

Bekijk ook:  Wat jij niet ziet door Sarah Pinborough - recensie
rokesby-2-een-officier-en-een-heer

Rokesby 2: Een officier en een heer

Cecilia Harcourt is wees en haar broer Thomas is ver weg. Hij is gewond geraakt aan het front. Cecilia heeft de keuze uit twee onmogelijke opties. Trekt ze in bij haar vrijgezelle tante? Of kiest ze er toch voor om te trouwen met de neef aan wie ze een enorme hekel heeft? Beide opties bevallen haar niet, dus beslist ze voor de derde optie te gaan: ze gaat naar haar broer toe om hem te verzorgen. Daarvoor steekt ze met liefde de Atlantische Oceaan over. Eenmaal daar kan ze haar broer echter niet vinden. Ze vindt wel zijn beste vriend: Edward Rokesby. Hij is officier, maar zijn toestand is niet zo best. Hij is buiten bewustzijn en kan wel wat hulp gebruiken. Cecilia zweert zijn leven te redden, maar raakt daardoor wel verstrikt in leugens.

haar-rots-in-de-branding-Rokesby deel 3

Rokesby 3: Haar rots in de branding

Poppy Bridgerton is onafhankelijk en avontuurlijk. Ze verwacht dat haar toekomstige partner dezelfde interesses heeft en ook intellectueel onderlegd is. Geen van de mannen die om haar hand dingt, valt echter in die categorie. Wanneer ze in Dorset verblijft, stuit de avontuurlijke Poppy op een smokkelaarsschuilplaats. Ze is erg enthousiast over haar ontdekking, tot ze gevangen genomen en ontvoerd wordt. De piraten binden haar vast aan het bed van hun kapitein. Lord Andrew James Rokesby is een roekeloze kaper, maar hij heeft ook nog wat fatsoen in zijn botten. Als hij hoort dat de ontvoerde vrouw een Bridgerton is, beseft hij dat hij met haar moet trouwen om een schandaal te voorkomen. Poppy heeft er geen idee van dat hij van goede afkomst is en als hun felle woordenstrijd plaatsmaakt voor passie, laat ze het maar gebeuren. Dan wordt het geheim van Andrew onthuld.

een-onverstandig-huwelijk-julia-quinn-rokesby deel 4

4. Een onverstandig huwelijk

Georgiana Bridgerton is niet tégen het idee van een huwelijk, ze had gewoon gedacht dat ze er iets meer over te zeggen zou hebben. Terwijl haar reputatie aan een zijden draadje hangt nadat ze is ontvoerd in ruil voor haar bruidsschat, krijgt Georgie twee opties voorgeschoteld: haar leven leiden als oude vrijster of trouwen met de schurk die haar leven heeft verwoest.

Maar er is nog een derde optie. Als vierde zoon van een graaf is Nicholas Rokesby van plan zijn eigen koers uit te stippelen. Hij heeft een leven in Edinburgh, waar hij op het punt staat zijn medische studie af te ronden, en hij heeft geen interesse in het vinden van een vrouw. Maar wanneer hij ontdekt dat Georgie Bridgerton – zijn buurmeisje – de ondergang tegemoet gaat, weet hij wat hem te doen staat: een verstandshuwelijk. Een veilige optie, want ze zouden elkaar nooit kunnen zien als iets anders dan jeugdvrienden… toch?

Nieuwe serie op komst: Smythe-Smith

In 2023 en 2024 werd er in Nederland weer een nieuwe serie van Julia Quinn uitgegeven. Heb jij alle Bridgerton-boeken en Rokesby-boeken al gelezen? Dan wordt het hoog tijd voor de familie Smythe-Smith!

 1. Een onverwacht duet (Originele titel: Just like heaven)
 2. Een valse noot (Originele titel: A night like this)
 3. Een gevoelige snaar (Originele titel: The sum of all kisses)
 4. Een prachtig slotakkoord (Originele titel: The secrets of Sir Richard Kenworthy)
een-onverwacht-duet-julia-quinn

1. Een onverwacht duet

Honoria Smythe-Smith, de jongste kleindochter van de graaf van Winstead, speelt viool in het Smythe-Smith-kwartet. Ze weet heel goed dat ze vreselijk slecht zijn. Sterker nog, ze geeft haar neven en nichten volmondig gelijk als ze zeggen dat zij waarschijnlijk de slechtste van het stel is.

Marcus Holroyd is de beste vriend van Honoria’s broer, Daniel, die in ballingschap leeft in het buitenland. Marcus heeft beloofd op Honoria te letten en neemt zijn verantwoordelijkheid zeer serieus. Maar er staat hem nogal wat te wachten wanneer Honoria naar Cambridge vertrekt, vastbesloten om tegen het einde van het seizoen te trouwen. Ze heeft haar oog laten vallen op de enige ongetrouwde Bridgerton. Als hij niet gevoelig blijkt voor haar avances, is het aan Marcus om nog op tijd binnen te vallen en haar hart te stelen voor de start van de muziekavond.

een-valse-noot-julia-quinn

2. Een valse noot

Anne Wynter doet het redelijk goed als de gouvernante van drie hooggeboren jongedames. Haar baan kan een uitdaging zijn: in één week tijd verstopt ze zich in een kast vol tuba’s; speelt ze een boze koningin in een toneelstuk dat misschien een tragedie is (of een komedie – niemand weet het zeker) en verzorgt ze de wonden van de charmante graaf van Winstead. Na jarenlang ongewenste avances te hebben ontweken, is hij de eerste man die haar echt heeft verleid, en Anne vindt het steeds moeilijker worden om zich te blijven herinneren dat een gouvernante eigenlijk niet zou moeten flirten met een edelman.

Als Daniel Smythe-Smith een mysterieuze vrouw in het oog krijgt tijdens de jaarlijkse musical van zijn familie, zweert hij haar het hof te maken, zelfs als dat betekent dat hij zijn dagen zal moeten doorbrengen met een tienjarige die denkt dat ze een eenhoorn is. Maar Daniel heeft een vijand: iemand die gezworen heeft hem te doden. En wanneer Anne in gevaar komt, moet hij alle wapens uit zijn arsenaal halen om hun verhaal tot een goed einde te brengen.

een-gevoelige-snaar-julia-quinn-smythe-smith

3. Een gevoelige snaar

Hugh Prentice is een slimme en doelgerichte man die niks moet hebben van vrouwen met gevoel voor drama. Zeker niet na het noodlottige duel dat hem jaren geleden een van zijn benen kostte. Sarah Pleinsworth is juist behoorlijk extravert en draagt het hart op de tong. Ze moet niks van Hugh hebben omdat ze niet kan vergeten dat het duel waarin hij gewond raakte bijna haar familie ruïneerde.

Maar dan schopt het lot alles flink in de war en zijn Sarah en Hugh ­genoodzaakt een week lang met elkaar op te trekken. Tot hun grote schrik blijken ze zich enorm tot elkaar aangetrokken te voelen. Was hun eerste indruk van elkaar misschien toch niet de juiste en moeten ze hun mening herzien?

4. Een prachtig slotakkoord

Sir Richard Kenworthy moet binnen een maand een bruid zien te vinden, dus hij weet dat hij niet al te kieskeurig kan zijn. Maar als hij op een van de beruchte muzikale avonden bij de Smythe-Smiths de dochter des huizes Iris Smythe-Smith ontmoet, weet hij dat hij de ware heeft gevonden. Iris lijkt misschien een muurbloempje, maar onder haar teruggetrokken gedrag gaat iets heel anders schuil.

Iris is er al aan gewend dat anderen haar vaak verkeerd inschatten. Met haar lichtblonde haar en haar onderkoelde maar soms venijnige humor valt ze niet op, en dat vindt ze helemaal prima. Ze is er dan ook helemaal niet van gediend dat Richard toenadering zoekt en ze bekijkt zijn geflirt met grote achterdocht. Als Richard haar een aanzoek doet, is ze ervan overtuigd dat er iets niet klopt. Maar haar hart denkt er heel anders over en wil niets liever dan ja zeggen.

Wat is jouw voorkeur? Lees je liever eerst de boeken of kijk je liever eerst naar de serie?

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *