De volgorde van de Bridgerton boeken én een andere serie van Julia Quinn

Volgorde Bridgerton boeken

Eerder schreven we al over 5 verfilmingen van boeken op Netflix. Daarbij gingen we ook kort in op de serie Bridgerton. Maar nu Netflix met het nieuws is gekomen dat het tweede seizoen van Bridgerton eraan komt, willen we deze serie echt even goed uitlichten. Want wat gebeurde er ook alweer in seizoen 1 en wat kunnen we verwachten van seizoen 2? De boeken van Julia Quinn lichten uiteraard al een stukje van de sluier op. Hieronder volgt de volgorde van de Bridgerton boeken, met vervolgens een handige samenvatting en een recensie per boek.

De volgorde van de Bridgerton boeken

Hieronder vind je de volgorde van de Bridgerton boeken. Inmiddels zijn er nog twee nieuwe uitgaves in de reeks aangekondigd. Deel 7 van Bridgerton en deel 8 van Bridgerton zullen binnenkort verschijnen. Je kunt ze nu alvast reserveren als je jouw serie compleet wilt maken.

 1. De ongetrouwde hertog – The Duke and I
 2. De verliefde graaf – The Viscount who loved me
 3. Een vorstelijk aanbod – An offer from a gentleman
 4. Een nobel streven – Romancing Mr Bridgerton
 5. De hand van de gravin – To Sir Phillip, with love
 6. Een royale vergissing – When he was wicked
 7. De edele opdracht – It’s in his kiss
 8. Een man van stand – On the way to the wedding

De Bridgerton boeken op volgorde

Wil je de Bridgerton boeken na de serie lezen, dan wil je deze natuurlijk wel op volgorde lezen. De volgorde van de serie Bridgerton van Julia Quinn staat hierboven vermeld, maar hieronder vind je ook handige informatie over de familie Bridgerton boeken. Bij elk deel van de Bridgerton-reeks vind je een samenvatting én een korte recensie.

 Lees je graag dit soort boeken? Volg ons op Facebook voor regelmatige updates.

Bridgerton boek 1: De ongetrouwde hertog

De ongetrouwde hertog van Julia Quinn werd ineens razend populair nadat dit boek als serie op Netflix verscheen. Bridgerton was een ongekende hit en vrijwel iedereen praatte er op dat moment over. Hieronder kun je de officiële trailer zien.

Bridgerton boek 1 heet dus De ongetrouwde hertog, en als je de serie hebt gekeken, dan weet je ongetwijfeld waar de titel op slaat. De Telegraaf vergeleek de serie met Downton Abbey, maar dan kleurrijker en ondeugender. Bridgerton boek 1 gaat over Daphne Bridgerton, die vanaf het begin aan wist dat trouwen haar levensdoel zou zijn. In de Londense society van die tijd was alles daar immers op gericht. Er is echter een roddelaarster actief, die anoniem krantjes verspreid in de society. Waar Daphne in het begin nog heel populair was, wordt ze met de nek aangekeken als ‘Lady Whistledown’ haar naam door het slijk haalt in haar fameuze roddelblad. Maar de hertog Simon Basset weet er iets op. Zoals Daphne niet aan de man gebracht wil worden, wil hij niet aan de vrouw gebracht worden. Hij gooit het op een akkoordje met Daphne en ze besluiten te doen alsof ze verloofd zijn. Maar wat als het ene schandaal het andere opvolgt? En wat als Daphne er plotseling toch meer van gaat verwachten?

Volgorde Bridgerton boeken Bridgerton 1

Bridgerton boek 1 recensie

Als je er een Bridgerton boeken recensie op naslaat, dan kom je al snel tegen dat de boeken wel een 18+-gehalte hebben. Het is beslist niet vergelijkbaar met 50 tinten grijs, maar er zitten inderdaad wat rode-oortjes-passages in. De schrijfster weet je echter wel het verhaal in te trekken met een zeer vlotte schrijfstijl en als je een liefhebber bent van historische romans, zal je dit boek zeker met plezier lezen. Als we het boek in deze recensie van De ongetrouwde hertog een cijfer zouden moeten geven, dan zou dat een 8/10 zijn. Dit met name omdat de Engelse aristocratie van die tijd echt tot leven komt in de boeken.

Bridgerton boek 2: De verliefde graaf

Inmiddels heeft Netflix aangekondigd dat er een tweede seizoen van Bridgerton komt. Hieronder kun je de aankondiging alvast zien. De trailer van Bridgerton seizoen 2 is nog niet uitgekomen, maar wanneer deze volgt, kun je die ook hier vinden. Maar wat kunnen we verwachten in Bridgerton 2? Als we het boek erbij pakken, kunnen we daar al een mooie voorspelling van doen.

Bekijk ook:  Emelie Schepp serie op volgorde

In Bridgerton boek 2 lezen we over Anthony Bridgerton, de broer van Daphne dus. Lady Whistledown heeft het dit keer beslist op hem voorzien. Anthony zou absoluut nog niet willen trouwen volgens het nieuwe roddelblad. Maar wat Lady Whistledown niet weet, is dat Anthony wel degelijk trouwplannen heeft. Hij wordt echter gedwarsboomd door zijn bemoeizieke schoonzus, Kate Sheffield. Hoe dat verder gaat, verklappen we hier uiteraard niet.

Bridgerton 2 boekenreeks volgorde

Bridgerton boek 2 recensie

De verliefde graaf van Julia Quinn is misschien nog wel een beter boek dan De ongetrouwde hertog. Hoewel de boeken wellicht doen denken aan de boeketreeks, zitten de verhalen heel erg goed in elkaar. Bridgerton De verliefde graaf leest heel erg fijn weg en de karakters worden mooi uitgewerkt. Het is ook heel fijn dat er wat humor in de boeken zit, een vleugje zelfspot is immers nooit weg. Hoewel het zich eveneens afspeelt in de vroegere Londense society, is het echt een hedendaags boek. De verliefde graaf krijgt in deze recensie van ons een mooie 9/10.

Bridgerton boek 3: Een vorstelijk aanbod

Hoewel we op het Netflix-seizoen van Bridgerton zeker nog even zullen moeten wachten, is het boek al een tijdje uit. Een vorstelijk aanbod van Julia Quinn gaat opnieuw over een lid van de familie Bridgerton. Dit keer is Benedict aan de beurt. Een korte samenvatting van Een vorstelijk aanbod van Julia Quinn: Benedict ziet de knappe Sophie Beckett wel zitten, maar eigenlijk is Sophie net Assepoester. Haar stiefmoeder doet er alles aan om haar alles te ontnemen en haar als een slavinnetje voor zichzelf te laten rennen. Als de klok 12 uur slaat, wordt elke betovering verbroken. Zal Sophie voor altijd geterroriseerd worden door haar stiefmoeder?

Bridgerton 3

Bridgerton boek 3 recensie

Een heerlijke kasteelroman die niet onderdoet voor de voorgaande twee delen. Het boek leest lekker weg en omvat misschien nog wel meer mysteries en geheimen dan de vorige serie, wat voor wat meer afwisseling zorgt. Het verhaal zit goed in elkaar en je bent echt nieuwsgierig naar hoe het Sophie zal vergaan. Als we Een vorstelijk aanbod in deze recensie een cijfer geven, dan zal dit net als bij deel 2 een 9/10 zijn.

Bridgerton boek 4: Een nobel streven

Dit boek draait niet alleen om Colin Bridgerton, maar ook om Penelope Featherington, die we al vanaf het eerste deel van de serie kennen als de vriendin van Eloise Bridgerton. Penelope is al tijden verliefd op Colin, maar hij ziet haar als de vriendin van zijn jongere zusje en is beslist niet onder de indruk. Als Lady Whistledown een vervelende column over Colin schrijft, dan is hij in alle staten. Colin heeft beslist een driftige aard. Dat ziet er niet zo goed uit voor Penelope, aangezien zij een groot geheim met zich meedraagt.

Bridgerton volgorde boeken

Bridgerton boek 4 recensie

Als jij de eerdere delen uit de Bridgerton boekenreeks ook al gelezen hebt, dan weet je precies wat het is: de Bridgerton-boeken zijn verslavend. Ook dit deel wil je zo snel mogelijk uitlezen als je er eenmaal in begonnen bent. Als je houdt van boeken over de oude Britse society, dan wil je dit boek beslist ook lezen. Het doet denken aan Jane Eyre, maar is wel wat ondeugender in elkaar gedraaid. Als we Een nobel streven in deze recensie een cijfer moeten geven, dan krijgt dit boek een 7/10. Het boek mag beslist niet ontbreken aan de reeks, maar heeft wel een dosis voorspelbaarheid in zich.

Bridgerton boek 5: De hand van de gravin

De hand van de gravin van Julia Quinn gaat over Eloise Bridgerton, het zusje dat in het eerste deel naar voren komt als een studiehoofd: nogal bijzonder voor die tijd. Ze zit er dan ook beslist niet op te wachten om te trouwen. In de high society wordt ze gezien als een oude vrijster en de weduwnaar Sir Phillip krijgt medelijden met haar. Hij vraagt haar ten huwelijk om haar van het geroddel te redden. Maar Phillip is verbluft als hij haar uiteindelijk leert kennen.

Bridgerton 5

Bridgerton boek 5 recensie

In de samenvatting van De hand van de gravin miste je Lady Whistledown wellicht al. Julia Quinn heeft in dit boek voor iets heel anders gekozen: een brievenwisseling. Dat maakt het boek wel anders dan de rest van de serie en het is ook even wennen, omdat het verhaal wat anders in elkaar steekt. Maar wellicht is dat juist ook wel verfrissend. Eloise was voor mij persoonlijk een van de favorieten uit de serie, omdat ze het in zich heeft om heel tegendraads te zijn. Het is een wat serieuzer boek dan de rest, maar zeker niet minder fijn om te lezen. Een cijfer in deze recensie van De hand van de gravin? Toch beslist wel een 8/10.

Bridgerton boek 6: Een royale vergissing

In Bridgerton boek 6 lezen we meer over Francesca Bridgerton. Een royale vergissing van Julia Quinn gaat over de ontmoeting tussen Michael Sterling en Francesca Bridgerton. Michael is een echte rokkenjager, maar als hij Francesca ontmoet, dan weet hij dat dat verleden tijd zal zijn. Dan blijkt dat Francesca de aanstaande vrouw van zijn neef is. Meer dan haar vertrouweling zijn, zit er voor hem niet in.

Bridgerton 6

Bridgerton boek 6 recensie

Na wat we gewend zijn van de andere boeken van Julia Quinn, is dit beslist een beetje een tegenvaller. Het is leuk om de serie compleet te hebben, maar deel 6 van de Bridgerton boekenreeks haalt het niet bij de rest van de serie. Bridgerton 6 heeft het niveau van een boeketreeks en dat zegt al wel wat over de diepgang van dit verhaal. In dit boek komt de rest van de familie Bridgerton vrijwel niet aan bod en dat is jammer, omdat je dat toch wel verwacht in een Bridgerton-deel. Een royale vergissing krijgt in deze recensie slechts een magere 5/10.

Bridgerton boek 7: De edele opdracht

Waar gaat Bridgerton boek 7 over? In De edele opdracht van Julia Quinn lezen we over Hyacinth Bridgerton. Zij heeft een scherp tongetje en wellicht gaat dat dit deel in de Bridgerton-serie echt opfleuren. Gareth St. Clair vraagt Hyacinth om hulp, omdat zijn vader nogal kwistig geld uitstrooit. Met behulp van een Italiaans dagboek dat Gareth gevonden heeft, moet Hyacinth hem helpen.

Bridgerton 7

Bridgerton boek 7 recensie

Na boek 6 is dit beslist een verademing. De edele opdracht is een boek zoals je van Julia Quinn verwacht. De heerlijke Engelse sfeer en de bals die beschreven worden, zorgen ervoor dat je echt weer in de Bridgerton-stemming komt. Het verhaal is origineel en door de frisse humor leest het echt lekker weg. Mocht je de volgorde van de Bridgerton boeken niet aanhouden, dan is dit een aanrader om los te lezen.

Bridgerton boek 8: Een man van stand

Het achtste deel van de Bridgerton boekenreeks gaat over Gregory Bridgerton. Een man van stand van Julia Quinn volgt Gregory in zijn ontmoeting met Lady Hermione Watson. Gregory gaat helemaal voor haar en gelooft nog in liefde op het eerste gezicht. Tot hij erachter komt dat zijn liefde niet beantwoord wordt en dat ook nooit zal worden. Lucinda Abernathy, haar beste vriendin, vertelt hem echter dat Hermione al van iemand anders houdt. Lucy wil Gregory helpen. Zij is erg spiritueel ingesteld, maar heeft ook scherpe humor.

Bekijk ook:  De top 10 spannende boeken van 2021

Omdat Bridgerton boek 8 momenteel nog niet is verschenen, is het bij dit deel nog even wachten op de recensie.

Andere boeken van Julia Quinn

Een andere bekende reeks van Julia Quinn is Bevelstoke. Op dit moment is daar nog geen verfilming van, maar na het succes van Bridgerton kan het best zo zijn dat de producenten op dezelfde voet verder willen gaan. Wil jij nog een fijne serie boeken van Julia Quinn lezen, omdat je de Bridgerton boekenreeks al uit hebt? Dan raden wij deze boeken zeker aan. Op dit moment zijn ze alleen in het Engels beschikbaar, maar mocht er een nieuwe Nederlandse uitgave komen, dan houden wij dit zeker voor je bij.

 1. Nooit meer eenzaam – The secret diaries of Miss Miranda Cheever
 2. Kijk naar mij – What happens in London
 3. De ideale kandidaat – Ten things I love about you

NIEUW: serie Rokesby van Julia Quinn

Goed nieuws voor alle fans van de boeken van Julia Quinn, want er komt een nieuwe serie in het Nederlands uit: Rokesby. Deze serie gaat over de buren van de Bridgertons.

Rokesby 1: De onuitstaanbare erfgenaam

Iedereen weet nu al dat Billie Bridgerton op een goede dag met een Rokesby zal trouwen. Maar met welke, daar is niemand het nog over eens. De Bridgertons en Rokesby’s zijn al heel erg lang buren, en bovendien zijn ze al generatieslang bevriend. Al vanaf dat ze een jong meisje was, was Billie het liefst bij Edward en Andrew Rokesby. Een van de broers kan ze echter totaal niet uitstaan: George. Hij mag dan de erfgenaam zijn, maar hij is arrogant en irritant. Bovendien moet hij niets van Billie hebben.

Wat is jouw voorkeur? Lees je liever eerst de boeken of kijk je liever eerst naar de serie?

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

Geef een antwoord