Nieuwste boek Irma Joubert 2021

Misschien vraag je het je al een poosje af: wanneer komt het nieuwe boek van Irma Joubert uit? Dan hebben wij goed nieuws voor je: dit najaar komt er weer een nieuw boek van Irma Joubert. Het zal een vervolg zijn in een serie: Plötzke trilogie deel 3.

Plötzke trilogie volgorde

De Plötzke trilogie wordt ook wel de Oorlogstrilogie van Irma Joubert genoemd. Er zijn inmiddels 3 delen van deze trilogie bekend:

  1. Hildegard
  2. Het meisje uit het verscholen dorp
  3. Een thuis in Afrika

Samenvatting Hildegard, Irma Joubert

Hildegard is een boek dat een klein meisje volgt wanneer ze van het landgoed van haar ouders moet vluchten. Ze slaan op de vlucht voor de Russen en Hildegard krijgt te maken met de verschrikkingen van de oorlog. Het contrast tussen het beschermde leventje op het landgoed en de onveilige wereld daarbuiten is groot. Hildegard trouwt met de man waaraan ze zo goed als uitgehuwelijkt is. Aan het begin van de Tweede Wereldoorlog krijgt zij haar eerste dochter: Esther. Wanneer haar man aan het front moet gaan vechten, blijft Hildegard achter met haar kleine Esther en staat ze er helemaal alleen voor. Het einde van de oorlog zal een nieuw begin betekenen voor Hildegard, maar durft ze dat aan? Een hartverscheurend besluit zal moeten volgen.

Hildegard Irma Joubert

Samenvatting Het meisje uit het verscholen dorp, Irma Joubert

In dit boek wordt Het verscholen dorp onder de aandacht gebracht. Een verborgen plaats op de Veluwe waar in de Tweede Wereldoorlog onderduikers verstopt zaten. Het speelt zich dan ook af in en rond Nunspeet. De jonge Mentje is niet te spreken over de mensen die vader op de stalzolder verbergt voor de Duitsers. Dat kan niet anders dan misgaan, en dat gaat het ook. Op zekere dag komen de soldaten. Mentjes vader en de mensen op zolder worden opgepakt, maar Mentje blijft in haar eentje achter. Ze vlucht en komt plotseling in een geheim dorp in de bossen terecht. Ze verblijft maandenlang bij deze mensen, maar dan wordt het echt te gevaarlijk en moet ze verder. Mentje vertrekt naar Arnhem, maar kan haar vader haar daar wel vinden?

Het nieuwste boek van Irma Joubert

Afgelopen week kwam het nieuws naar buiten dat er weer een nieuw boek van Irma Joubert uitgegeven zal worden. Het nieuwste boek van Irma Joubert zal dus het derde deel in de Oorlogstrilogie zijn. Waar gaat het over en wanneer komt het nieuwste boek uit?

Bekijk ook:  De geheimen van de kostschool - Lucinda Riley

Samenvatting Een thuis in Afrika, Irma Joubert

Een thuis in Afrika gaat ook weer over personen die gerelateerd zijn aan Hildegard en Het meisje uit het verscholen dorp. In dit boek wordt het verhaal verteld van Charles, een jongen van 7 jaar, die op het Schotse platteland terechtkomt. Hij woonde eigenlijk in Londen, maar daar is het veel te gevaarlijk voor hem door de vele bombardementen. We schrijven dan ook het jaar 1940. Aan de andere kant wordt het verhaal gevolgd van majoor Oswald von Stein, die vecht tegen het Duitse leger. De twee jongens leven dus heel andere levens, maar ze hebben hetzelfde doel voor ogen: emigreren naar Zuid-Afrika om daar een nieuw bestaan op te bouwen.

Wanneer komt het nieuwste boek van Irma Joubert uit?

Wanneer komt het nieuwe boek van Irma Joubert uit? Het derde deel van deze oorlogstrilogie komt dit najaar uit. Het boek is waarschijnlijk te bestellen vanaf 19 oktober. Zodra de precieze datum bekend is en het boek gereserveerd kan worden, zullen wij dat hier vermelden. Op de hoogte blijven? Volg ons dan op Facebook.

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *