Firefly Lane boeken: hier is de Netflix-hit op gebaseerd

Ken jij de boeken van Kristin Hannah al? Misschien zegt de naam je nog niets, maar van de Netflix-serie Firefly Lane heb je vast al wel gehoord.

Firefly lane boeken volgorde

Momenteel omvat de reeks Firefly Lane nog maar twee boeken. Wellicht komt daar nog verandering in, maar daar is momenteel niets over bekend. Maar ook al heeft een serie slechts twee delen, het is natuurlijk wel fijn om die op volgorde te lezen. Hieronder vind je de Firefly Lane boeken op volgorde:

  1. Wie naar de sterren grijpt (Oorspronkelijke titel: Firefly Lane)
  2. Verder dan de sterren (Oorspronkelijke titel: Fly Away)

Firefly Lane boek Nederlands

Het boek werd al in 2008 gepubliceerd, maar is na de release van Firefly Lane op Netflix ineens heel populair. Het Firefly Lane boek is in het Nederlands ook weer opnieuw uitgegeven onder de titel Wie naar de sterren grijpt.

Wie naar de sterren grijpt samenvatting

Het boek Wie naar de sterren grijpt vertelt het verhaal van Tully en Kate, twee hartsvriendinnen in hun jongere jaren. Kate groeit op in een warm gezin, waar van alles gebeurt, maar waar liefde toch de basis is. Tully heeft het vele malen moeilijker, met een moeder die drugsverslaafd is en Tully vroeger zelfs in de steek heeft gelaten. De meiden sluiten een pact en beloven elkaar nooit in de steek te laten. Maar het leven is hard en het is moeilijk om een vriendschap in stand te houden. De hele levensloop van deze twee vrouwen wordt gevolgd: van hun schooltijd tot hun carrière/huwelijk. De vriendschap kan veel hebben, maar na een bittere ruzie lijkt het toch echt voorbij te zijn.

Bekijk ook:  Virgin River boeken volgorde

Bekijk ook al Kristin Hannah’s andere boeken eens: Kristin Hannah boeken op volgorde.

Firefly Lane boeken

Firefly Lane boek deel 2

Deel 2 van Firefly Lane heet Fly Away. De Nederlandse titel van dit tweede deel in de Firefly Lane-reeks heet Verder dan de sterren.

Tully Heart is door haar woelige leventje heel wat gewend en ze is eigenlijk nergens bang voor. Maar als Kate iets ergs overkomt, is dat het moeilijkste wat ze ooit heeft meegemaakt. Ze belooft Kate om voor de kinderen te zorgen, maar kan ze die belofte waar maken? Marah, de dochter van Kate, heeft het erg moeilijk met alles en Tully voelt alleen maar onmacht. Kan Tully dit wel aan? Haar moeder heeft haar tijdens haar jonge jaren vaak in de steek gelaten. Nu is haar moeder er wel voor Tully, maar de geheimen die ze met zich meedraagt, moeten dan wel verdwijnen.

Firefly lane seizoen 2

Wanneer komt Firefly Lane seizoen 2 op Netflix? Seizoen 1 van Firefly Lane liet ons zitten met allerlei cliffhangers, dus het zal voor degenen die de serie kennen geen verrassing zijn dat er een tweede seizoen zou komen. Inmiddels staat de eerste helft van seizoen 2 op Netflix. Op 27 april volgt de andere helft van het seizoen.

Uit hoeveel afleveringen zal seizoen 2 bestaan? Seizoen 1 van Firefly Lane bestaat uit 10 afleveringen. Vaak is een volgend seizoen dan ongeveer gelijk opgebouwd, maar Netflix heeft er niets over bekend gemaakt.

Ben je al bekend met Kristin Hannah en lees je graag? Volg ons dan op Facebook. We komen regelmatig met updates en raden ook vergelijkbare boeken aan.

Bekijk ook:  Legal thrillers met een politiek tintje: Richard North Patterson

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *