Kristin Hannah boeken op volgorde

Kristin Hannah is bestsellerauteur van historische romans. Het schrijven zit haar in haar bloed, maar hoewel veel schrijvers een muze roemen, wil Kristin Hannah daar niets van weten. Haar verhalen ontstaan op een heel gestructureerde wijze. Wie is Kristin Hannah en welke boeken heeft ze geschreven? In dit artikel lees je meer over de schrijfster en vind je alle Kristin Hannah boeken op volgorde.

Over de schrijfster Kristin Hannah

Kristin Hannah leerde al op jonge leeftijd om zich snel aan te passen aan een nieuwe omgeving. Toen Hannah 8 jaar was, vonden haar ouders het tijd om uit het drukke Zuid-Californië te vertrekken. De kinderen hadden inspraak over de plaats waar ze zouden gaan wonen. ‘Steek je hand maar op als je ons nieuwe huis ziet,’ had haar vader gezegd. 16 weken trokken ze rond en uiteindelijk kwamen ze terecht in de Pacific Northwest.

Aan het einde van haar vrijgevochten opvoeding begon Hannah met een rechtenstudie. Ze werd advocaat en trouwde met Benjamin Hannah. Het echte schrijven begon tijdens het ziekbed van haar moeder. Zij wilde samen met Kristin een verhaal schrijven. Na haar overlijden stopte Kristin echter met het boek. Toen ze in verwachting raakte en bed moest houden, ging ze verder met schrijven. In 1991 kwam haar eerste roman uit: A handful of heaven. Dit boek wordt momenteel niet meer gedrukt, maar haar eerste bestseller die op de beroemde lijst van de New York Times terechtkwam wel: On Mystic Lake.

Wat is de inspiratie van Kristin Hannah?

Zoals je hierboven al kon lezen, schrijft Kristin Hannah nogal methodisch. Een gevolg van haar rechtenstudie? Dat zou kunnen. Ze schrijft in ieder geval nog steeds op de bekende juridische gele schrijfblokken. Boeken die zij als haar grote voorbeeld ziet, zijn Anna Karenina, The Thorn Birds en Gone with the wind. Epische werken met een sterke vrouw in de hoofdrol. Wellicht zie je dat het beste terug in haar bekendste roman: De nachtegaal.

De boeken van Kristin Hannah op volgorde

Bijna alle boeken van Kristin Hannah zijn los te lezen, behalve haar serie Firefly Lane, die je onder deze lijst met los te lezen boeken vindt.

Bekijk ook:  Jojo Moyes: boeken en verfilmingen

Zomerliefde

Kristin Hannah’s boek De tijd van loslaten is ook opgenomen in een omnibus getiteld Zomerliefde. Hierin vind je verder nog een boek van Nicholas Sparks en van Luanne Rice.

Aan het einde van het tuinpad

Daarnaast is haar korte roman De glazen kast opgenomen in de bundel Aan het einde van het tuinpad. Verder vind je hierin nog verhalen van onder andere Santa Montefiore, Liz Fenwick en Charlotte de Monchy.

Firefly Lane boeken

  1. Wie naar de sterren grijpt – Firefly Lane
  2. Verder dan de sterren – Fly away

Deze boeken van Kristin Hannah werden vooral bekend door de Netflix-serie Firefly Lane. In het eerste seizoen gaat het over boek 1: Wie naar de sterren grijpt. Netflix heeft al onthuld dat er een tweede seizoen zal komen van Firefly Lane, dus het is logisch dat dat over het tweede boek zal gaan. Nieuwsgierig naar deze boeken?

Hier lees je meer: Firefly Lane boeken: hier is de Netflix-hit op gebaseerd

Het beste boek van Kristin Hannah

Wat is het beste boek van Kristin Hannah? Dat is natuurlijk persoonlijk, maar wat mij betreft is De nachtegaal het beste boek van Kristin Hannah. Dit is het boek waarmee ze doorbrak en internationaal in bestsellerlijsten terechtkwam.

de-nachtegaal-kristin-hannah

De nachtegaal voert je mee naar Parijs, maar ook naar het Franse platteland. Het verhaal speelt zich af tijdens de Tweede Wereldoorlog en volgt twee zusjes, die voor hartverscheurende keuzes komen te staan in deze moeilijke tijd. De oorlog lijkt Vianne en Isabel volledig uit elkaar te drijven, terwijl ze altijd op elkaar hebben kunnen bouwen. Wat is goed en wat is kwaad? Hoe ver moet je gaan om te overleven? Een indrukwekkend boek dat je nog lang bij zal blijven.

Bekijk ook:  Carmen Korn, series De nieuwe tijd en Drie steden op volgorde

Het boek vertelt het verhaal van twee zussen in oorlogstijd. Het verhaal begint in 1995, maar verandert al snel in een terugblik. Dan ben je als lezer ineens in 1939. Vianne en Isabelle zijn heel verschillend, maar kunnen toch heel goed met elkaar opschieten. Dan wordt het oorlog en lijken ze ineens volledig uit elkaar gegroeid zijn. Wat is goed en wat is fout? Wat kies je als je tussen twee kwaden moet kiezen? Een verhaal over onmogelijke keuzes onder druk van een verwoestende oorlog.

Nieuwste boek van Kristin Hannah

Het nieuwste boek van Kristin Hannah in het Nederlands vind je hieronder:

De vergeten vrouwen

De-vergeten-vrouwen_Kristin-Hannah

Wanneer de twintigjarige verpleegster Frances ‘Frankie’ McGrath de onverwachte woorden ‘ook vrouwen kunnen helden zijn’ hoort, gaat er een wereld voor haar open. Ze is opgegroeid op een idyllisch eiland voor de kust van Californië, onder de vleugels van haar conservatieve ouders. Haar toekomst leek zo simpel: school afmaken, trouwen en in haar moeders voetsporen treden als de perfecte vrouw des huizes. Maar het is 1965 en de wereld is aan het veranderen. Wanneer haar broer vertrekt om te vechten in Vietnam, besluit ze zich aan te melden als verpleegkundige in het leger.

De jonge Frankie is onvoorbereid op de chaos die ze aantreft in Vietnam. En niet alleen dat, ook haar uiteindelijke terugkeer naar Amerika, dat verscheurd is door de oorlog en protesten, valt zwaarder dan ze ooit had kunnen denken.

De vergeten vrouwen gaat over één vrouw die vertrekt naar Vietnam, maar belicht het verhaal van alle vrouwen die zichzelf in gevaar hebben gebracht om anderen te helpen. De opoffering en toewijding van deze vrouwen is maar al te vaak vergeten in de geschiedschrijving.

Verschijningsdatum: 20-02-2024


Ben je al bekend met Kristin Hannah en lees je graag? Volg ons dan op Facebook. We komen regelmatig met updates en raden ook vergelijkbare boeken aan.

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *