Nieuwste boek van Santa Montefiore

Het is alweer ruim een hele tijd geleden dat we de vijfde Deverill-roman van Montefiore aankondigden. Dit deel zou de serie compleet moeten maken, hoewel de schrijfster hier in haar slotwoord niet eenduidig over was. In 2024 is duidelijk geworden dat er nog een zesde deel van de Deverill-serie uitkomt. In het voorjaar mag je dit nieuwe boek van Santa Montefiore al verwachten!

Wanneer er weer een los te lezen roman van Santa Montefiore uitkomt, weten we nog niet. De laatste tijd komen er vaak twee boeken per jaar van haar uit, zo ook in 2024.

Nieuwste boek Santa Montefiore 2024

Het is dus echt waar, er komt nog een zesde deel in de Deverill-serie! In 2024 komen er in ieder geval twee boeken van deze schrijfster uit. Je vindt ze beiden hieronder.

de stem van het meer Santa Montefiore

Deverill deel 6: De stem van het meer

Cavan Court, 1865. Eliza Fairfield is niet zoals haar drie oudere zussen, die alleen maar dromen van trouwen met een van de knappe, welgestelde Deverill-broers en een huishouden bestieren op het statige Deverill-kasteel. Eliza droomt liever weg in haar eigen sprookjeswereld. Maar dan raakt ze verstrikt in een onmogelijke driehoeksverhouding, waarin ook de Deverills een rol spelen. Ze verdwijnt en decennialang is er geen spoor van haar te bekennen.

1925. Lady Gabriella Tremaine wordt Cavan Court gestuurd, totdat ­niemand in Londen het nog over haar grote schandaal heeft. Haar drie oudtantes wonen nog altijd op het landgoed. Gabriella voelt er sterk de aanwezigheid van geesten. Kan ze samen met Adeline Deverill ontdekken wie of wat er rondwaart? En waarom voelt ze zich zo aangetrokken tot Charlton, de klusjesman? En wil ze eigenlijk nog wel terug naar Londen?

Schaduwen van de tijd

Wanneer detective Pixie Tate naar de wilde kust van Cornwall moet om in het statige St Sidwell Manor een merkwaardig mysterie te ontrafelen begrijpt ze al snel dat daar iets bijzonders verborgen moet zijn.

Meer dan honderd jaar geleden verdween in het holst van de nacht een kind uit zijn bed en werd nooit meer teruggezien. Pixie moet achter de waarheid zien te komen: wat is er gebeurd in die laatste maanverlichte uren?

Terwijl het verhaal heen en weer beweegt tussen het verleden en heden worden geheimen onthuld, liefdesaffaires aan het licht gebracht en wordt Pixie gedwongen een verwoestende keuze te maken die alles zal veranderen.

Kijk hier of het inkijkexemplaar al beschikbaar is.

Nieuwste boek Santa Montefiore 2023

In 2023 kwam er al in januari een nieuwe roman van Santa Montefiore uit, Wacht op mij. In april kwam er nog een korte roman van de schrijfster uit, De kus. Hieronder lees je meer over deze twee nieuwe boeken van Santa Montefiore.

de-kus-santa-montefiore

De kus

Madison heeft altijd geweten dat ze niet dezelfde vader heeft als haar broers en zussen. Maar pas toen ze achttien werd, hoorde ze voor het eerst zijn naam. En nu wil ze de man ontmoeten van wie ze haar blonde haren en blauwe ogen heeft geërfd.

Bekijk ook:  Recensie: Memoria, David Lagercrantz

Robert is een gelukkig man. Hij heeft een mooi huis, een geweldige vrouw en drie intelligente zonen. Maar Robert draagt een geheim met zich mee: achttien jaar geleden beging hij een fout. Een korte affaire resulteerde in een dochter waar niemand iets van weet.

Robert moet zijn familie na al die jaren eindelijk de waarheid vertellen. Zullen ze in staat zijn hem te vergeven en Madison in hun harten te sluiten?

wacht-op-mij-santa-montefiore

Wacht op mij

Het boek begint in 1944. Als Rupert Dash sneuvelt tijdens de Slag om Arnhem, is zijn vrouw Florence er kapot van. Ze kan niet accepteren dat hij voor altijd uit haar leven is verdwenen. Wanneer ze een gedicht met de titel Wacht op mij verborgen vindt in een oud boek, gelooft ze dat het een teken van haar man is. Een belofte dat hij bij haar terug zal komen.

Nieuwste serie van Montefiore: De tuinen van Devon

Santa Montefiore begon aan het boek Bij het licht van de maan toen ze zich verveelde tijdens de lockdown. Ze had het boek dat gepland stond voor 2021 (de vijfde Deverill-roman) al af en wist niet goed wat ze met haar tijd aan moest. Ze kon kiezen tussen Netflixen en zonnen óf een nieuw boek schrijven. Dat heeft ze gedaan en dit boek ligt inmiddels in de Nederlandse boekhandels, maar wat niet iedereen weet, is dat dit boek deel uitmaakt van een serie.

De tuinen van Devon-serie op volgorde

Hoeveel delen de Devon-serie gaat tellen, is nog niet bekend, maar Santa Montefiore heeft al wel gemeld dat ze het tweede deel al heeft geschreven: Flappy investigates. In het Nederlands zal dit boek uitgegeven worden onder de titel Een nieuw begin. Eigenlijk is er al een eerder deel in De tuinen van Devon, want Onder de Italiaanse zon gaat over een personage dat je in Bij het licht van de maan weer tegenkomt. Daarom noemen wij dat boek hieronder als een soort prequel. Onder de Italiaanse zon vinden wij een echte aanrader. Bij het licht van de maan was een kleine teleurstelling, maar het boek Een tijdloze liefde maakte dat meer dan goed.

onder-de-italiaanse-zon-montefiore

Onder de Italiaanse zon samenvatting

Gracie was nooit een reislustig type, maar op haar achtenzestigste lijkt ze het er ineens van te nemen. Halsoverkop vertrekt ze naar het Italiaanse Toscane om een kookcursus te volgen. Haar dochter Carina moet er het hare van weten en samen met haar dochter vergezelt ze Gracie. Ze gaan naar de plaats Colladoro, waar ze overnachten bij Tancredi Bassanelli, een Italiaanse graaf. Wat voor geheim draagt Gracie met zich mee?

bij-het-licht-van-de-maan-montefiore

1. Bij het licht van de maan samenvatting

Bij het licht van de maan is het eerste deel uit De tuinen van Devon. De oorspronkelijke Engelse titel is Flappy entertains. Het boek gaat over Darnley Manor, een prachtig oud landhuis, gelegen in het zuidelijk deel van Engeland. Het zal alleen al een genot zijn om over de uitgestrekte tuinen te lezen. Het huis wordt bewoond door Flappy Scott-Booth, een personage waar je eigenlijk een fikse hekel aan zou moeten hebben. Ze is getrouwd met Kenneth, die echt een fortuin verdiend heeft met zijn fastfoodbedrijf. Zijn grootste obsessie is golf en het zal je dan ook niet verbazen dat ze een eigen golfbaan bij het huis hebben.

Bekijk ook:  De 25 beste historische romans van 2024

Flappy heeft pretenties, ze is bijzonder knap, competitief, stijlvol en… snobistisch. In juni stellen ze hun tuinen open voor publiek en dan laat Flappy zichzelf natuurlijk ook zien. Het is de enige periode in het jaar dat ze een snoeischaar in haar handen neemt. Bovendien geeft Flappy geweldige feesten. Maar op een gegeven moment krijgen ze nieuwe buren: Charles en Hedda Harvey-Smith. En die lijken alles net een beetje beter te doen dan Kenneth en Flappy. Flappy vindt het vreselijk als ze hoort dat het stel hún stoelen heeft ingepikt in de plaatselijke kerk. Ze wil niet verslagen worden door deze mensen en doet alles om indruk op hen en de rest van de omgeving te maken. Maar hoe kan ze die houding volhouden als Charles wel erg dichtbij komt? Zet ze haar hele leven op het spel?

een-nieuw-begin-santa-montefiore

2. Een nieuw begin samenvatting

Na het einde van haar affaire met Charles probeert Flappy nieuw leven in haar relatie met Kenneth te blazen. En Flappy zou Flappy niet zijn als ze zich niet zou bezighouden met het vertier in de buurt: ze is van plan om een Nieuwjaarsbal te organiseren. Zelfs haar zoon Jasper en zijn vervelende vrouw Briony zijn ervoor overgekomen uit Australië en zullen zich misschien permanent vestigen in Badley Compton. Flappy komt weer voor verschillende uitdagingen te staan. Zo is er een nieuw stel in de buurt komen wonen, Molly en Jim, en zij pakken de dingen net even anders aan. Zal haar Nieuwjaarsbal een succes worden? En belangrijker nog: zal ze de avances van Charles kunnen weerstaan?

Bekijk hier: Alle boeken van Santa Montefiore

Ben je net zo gek op de boeken van Santa Montefiore als wij? Volg ons dan op Facebook. We komen regelmatig met updates en raden ook vergelijkbare boeken aan.


Leesinspiratie delen? Word dan lid van onze boekengroep op Facebook. Hier kun je jouw favoriete boeken delen en anderen om tips vragen. Natuurlijk delen wij daar ook onze winacties en de laatste boekennieuwtjes.

Bekijk nu de nieuwste boeken op bol.

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst, ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

3 gedachten over “Nieuwste boek van Santa Montefiore

 1. Ik had nog niet van deze reeks gehoord, maar deze boeken lijken me wel interessant. En hey, net gezien dat ik ze kan huren in de plaatselijke bib. Why not try this out? Bedankt voor de tip!

 2. “Bij het licht van de maan” is een roman van Santa Montefiore onwaardig.

  Dit is blijkbaar een contractueel “opvullertje” van het niveau van een ordinair stationsromannetje.

  Het boek mist het gebruikelijke en gewaardeerde cachet van Santa Montefiore, nl. drama en passie.

  Haar lezers staan niet te wachten op een komische serie die hen aan het lachen wil maken, een opzet waarin zij trouwens niet is in geslaagd.

  Dit is een roman zonder inhoud en verhaal, met als triest “hoogtepunt” de beschrijving van de tuinen.

  Ik sta alvast geenszins te wachten op een vervolg van deze aangekondigde “komische” serie en zal deze dan ook aan mij laten voorbijgaan.

  1. Kenneth Brooks ik ben het helemaal met je eens. Ik heb alle boeken Van Santa Montefiore gelezen. En dit boek is echt heel erg stom, saai, vervelend. Hoofdpersoon Flappy heeft geen enkele toegevoegde waarde. Op iedere bladzijde staat zo’n beetje dezelfde zin. De verhaallijn is uitermate slaapverwekkend. Ik heb het boek uitgelezen, maar met gekromde tenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *