Nieuwste boek van Santa Montefiore

Bij het licht van de maan Montefiore

Het is alweer ruim een hele tijd geleden dat we de nieuwe Deverill-roman van Montefiore aankondigden. Dit deel zou de serie compleet moeten maken, hoewel de schrijfster hier in haar slotwoord niet eenduidig over is. Het zou best eens kunnen dat er nog een zesde deel van de Deverill-serie uitkomt, maar precies weten we het nog niet. Wat we wel zeker weten, is dat er dit jaar weer een nieuwe los te lezen roman van Montefiore uitkomt. Inmiddels is het nieuwste boek van Santa Montefiore in 2022 uitgekomen: Een tijdloze liefde en zal haar andere boek Een nieuw begin binnenkort verschijnen. Het nieuwste boek van Santa Montefiore voor 2023 is al aangekondigd.

Nieuwste boek Santa Montefiore 2022

Het nieuwste boek van Santa Montefiore voor 2022 is uitgekomen op 29 maart. Vanaf dat moment ligt de nieuwste roman van Montefiore dus in de boekwinkels.

Hier kun je meer lezen over dit boek: Een tijdloze liefde door Santa Montefiore.

Nieuwste boek Santa Montefiore 2023

In 2023 zal er al in januari een nieuwe roman van Santa Montefiore uitkomen. De precieze datum is nog niet bekend en het boek is nu nog niet te reserveren, maar zodra dat een mogelijkheid is, dan melden wij dat hier. De synopsis is echter alvast veelbelovend!

Wacht op mij, Santa Montefiore

Wacht op mij

Het boek begint in 1944. Als Rupert Dash sneuvelt tijdens de Slag om Arnhem, is zijn vrouw Florence er kapot van. Ze kan niet accepteren dat hij voor altijd uit haar leven is verdwenen. Wanneer ze een gedicht met de titel Wacht op mij verborgen vindt in een oud boek, gelooft ze dat het een teken van haar man is. Een belofte dat hij bij haar terug zal komen.

Nieuwste serie van Montefiore: De tuinen van Devon

Het eerdere boek van Santa Montefiore in 2021 is op 3 augustus dat jaar uitgegeven.

Santa Montefiore begon aan het boek Bij het licht van de maan toen ze zich verveelde tijdens de lockdown. Ze had het boek dat gepland stond voor 2021 (de vijfde Deverill-roman) al af en wist niet goed wat ze met haar tijd aan moest. Ze kon kiezen tussen Netflixen en zonnen óf een nieuw boek schrijven. Dat heeft ze gedaan en dit boek ligt inmiddels in de Nederlandse boekhandels, maar wat niet iedereen weet, is dat dit boek deel uitmaakt van een serie.

Bekijk ook:  De geheimen van de kostschool - Lucinda Riley

De tuinen van Devon-serie op volgorde

Hoeveel delen de Devon-serie gaat tellen, is nog niet bekend, maar Santa Montefiore heeft al wel gemeld dat ze het tweede deel al heeft geschreven: Flappy investigates. In het Nederlands zal dit boek uitgegeven worden onder de titel Een nieuw begin. Eigenlijk is er al een eerder deel in De tuinen van Devon, want Onder de Italiaanse zon gaat over een personage dat je in Bij het licht van de maan weer tegenkomt. Daarom noemen wij dat boek hieronder als een soort prequel. Onder de Italiaanse zon vinden wij een echte aanrader. Bij het licht van de maan was een kleine teleurstelling, maar het boek Een tijdloze liefde maakte dat meer dan goed.

Onder de Italiaanse zon samenvatting

Gracie was nooit een reislustig type, maar op haar achtenzestigste lijkt ze het er ineens van te nemen. Halsoverkop vertrekt ze naar het Italiaanse Toscane om een kookcursus te volgen. Haar dochter Carina moet er het hare van weten en samen met haar dochter vergezelt ze Gracie. Ze gaan naar de plaats Colladoro, waar ze overnachten bij Tancredi Bassanelli, een Italiaanse graaf. Wat voor geheim draagt Gracie met zich mee?

Bij-het-licht-van-de-maan-Montefiore

1. Bij het licht van de maan samenvatting

Bij het licht van de maan is het eerste deel uit De tuinen van Devon. De oorspronkelijke Engelse titel is Flappy entertains. Het boek gaat over Darnley Manor, een prachtig oud landhuis, gelegen in het zuidelijk deel van Engeland. Het zal alleen al een genot zijn om over de uitgestrekte tuinen te lezen. Het huis wordt bewoond door Flappy Scott-Booth, een personage waar je eigenlijk een fikse hekel aan zou moeten hebben. Ze is getrouwd met Kenneth, die echt een fortuin verdiend heeft met zijn fastfoodbedrijf. Zijn grootste obsessie is golf en het zal je dan ook niet verbazen dat ze een eigen golfbaan bij het huis hebben.

Flappy heeft pretenties, ze is bijzonder knap, competitief, stijlvol en… snobistisch. In juni stellen ze hun tuinen open voor publiek en dan laat Flappy zichzelf natuurlijk ook zien. Het is de enige periode in het jaar dat ze een snoeischaar in haar handen neemt. Bovendien geeft Flappy geweldige feesten. Maar op een gegeven moment krijgen ze nieuwe buren: Charles en Hedda Harvey-Smith. En die lijken alles net een beetje beter te doen dan Kenneth en Flappy. Flappy vindt het vreselijk als ze hoort dat het stel hún stoelen heeft ingepikt in de plaatselijke kerk. Ze wil niet verslagen worden door deze mensen en doet alles om indruk op hen en de rest van de omgeving te maken. Maar hoe kan ze die houding volhouden als Charles wel erg dichtbij komt? Zet ze haar hele leven op het spel?

Een nieuw begin Santa Montefiore

2. Een nieuw begin samenvatting

Na het einde van haar affaire met Charles probeert Flappy nieuw leven in haar relatie met Kenneth te blazen. En Flappy zou Flappy niet zijn als ze zich niet zou bezighouden met het vertier in de buurt: ze is van plan om een Nieuwjaarsbal te organiseren. Zelfs haar zoon Jasper en zijn vervelende vrouw Briony zijn ervoor overgekomen uit Australië en zullen zich misschien permanent vestigen in Badley Compton. Flappy komt weer voor verschillende uitdagingen te staan. Zo is er een nieuw stel in de buurt komen wonen, Molly en Jim, en zij pakken de dingen net even anders aan. Zal haar Nieuwjaarsbal een succes worden? En belangrijker nog: zal ze de avances van Charles kunnen weerstaan?

Bekijk hier: Alle boeken van Santa Montefiore

Bekijk ook:  Kate Morton boeken: feelgood met een tikkeltje mysterie

Ben je net zo gek op de boeken van Santa Montefiore als wij? Volg ons dan op Facebook. We komen regelmatig met updates en raden ook vergelijkbare boeken aan.

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

3 gedachten over “Nieuwste boek van Santa Montefiore”

 1. “Bij het licht van de maan” is een roman van Santa Montefiore onwaardig.

  Dit is blijkbaar een contractueel “opvullertje” van het niveau van een ordinair stationsromannetje.

  Het boek mist het gebruikelijke en gewaardeerde cachet van Santa Montefiore, nl. drama en passie.

  Haar lezers staan niet te wachten op een komische serie die hen aan het lachen wil maken, een opzet waarin zij trouwens niet is in geslaagd.

  Dit is een roman zonder inhoud en verhaal, met als triest “hoogtepunt” de beschrijving van de tuinen.

  Ik sta alvast geenszins te wachten op een vervolg van deze aangekondigde “komische” serie en zal deze dan ook aan mij laten voorbijgaan.

  1. Kenneth Brooks ik ben het helemaal met je eens. Ik heb alle boeken Van Santa Montefiore gelezen. En dit boek is echt heel erg stom, saai, vervelend. Hoofdpersoon Flappy heeft geen enkele toegevoegde waarde. Op iedere bladzijde staat zo’n beetje dezelfde zin. De verhaallijn is uitermate slaapverwekkend. Ik heb het boek uitgelezen, maar met gekromde tenen.

Geef een antwoord