Nieuwste boek van Santa Montefiore

Bij het licht van de maan Montefiore

Het is alweer ruim een halfjaar geleden dat we de nieuwe Deverill-roman van Montefiore aankondigden. Dit deel zou de serie compleet moeten maken, hoewel de schrijfster hier in haar slotwoord niet eenduidig over is. Het zou best eens kunnen dat er nog een zesde deel van de Deverill-serie uitkomt, maar precies weten we het nog niet. Wat we wel zeker weten, is dat er dit jaar weer een nieuwe los te lezen roman van Montefiore uitkomt. Inmiddels is het nieuwste boek van Santa Montefiore in 2022 al aangekondigd: Een tijdloze liefde.

Nieuwste boek Santa Montefiore 2022

Het nieuwste boek van Santa Montefiore voor 2022 wordt verwacht op 29 maart. Vanaf dat moment ligt de nieuwste roman van Montefiore dus in de boekwinkels, maar je kunt hem ook nu alvast reserveren via bol.com, zodat jij het boek straks als een van de eersten in handen hebt.

Hier kun je meer lezen over dit boek: Een tijdloze liefde door Santa Montefiore.

Nieuwste boek Santa Montefiore 2021

Het nieuwste boek van Santa Montefiore in 2021 is op 3 augustus dat jaar uitgegeven. Vanaf dat moment ligt de nieuwste roman van Santa Montefiore bij de boekhandels.

Santa Montefiore heeft het boek geschreven tijdens de verveling van een lockdown. Ze had het boek dat gepland stond voor 2021 (de vijfde Deverill-roman) al af en wist niet goed wat ze met haar tijd aan moest. Ze kon kiezen tussen Netflixen en zonnen óf een nieuw boek schrijven. Dat heeft ze gedaan en dit boek ligt inmiddels bijna in de Nederlandse boekhandels.

Bekijk ook:  10 schrijfsters zoals Lucinda Riley

De tuinen van Devon-serie

Goed nieuws, want ook dit boek gaat weer deel uitmaken van een serie. Deze serie krijgt de naam ‘De tuinen van Devon’. Het is dan ook logisch dat de serie zich in Engeland afspeelt, net als het grootste deel van de Deverill-serie. Hoeveel delen de Devon-serie gaat tellen, is nog niet bekend, maar Santa Montefiore heeft al wel gemeld dat ze het tweede deel al heeft geschreven: Flappy investigates.

Bij het licht van de maan samenvatting

Het nieuwste boek van Santa Montefiore van 2021 gaat ‘Bij het licht van de maan’ heten. De oorspronkelijke Engelse titel is Flappy entertains. Het boek gaat over Darnley Manor, een prachtig oud landhuis, gelegen in het zuidelijk deel van Engeland. Het zal alleen al een genot zijn om over de uitgestrekte tuinen te lezen. Het huis wordt bewoond door Flappy Scott-Booth, een personage waar je eigenlijk een fikse hekel aan zou moeten hebben. Ze is getrouwd met Kenneth, die echt een fortuin verdiend heeft met zijn fastfoodbedrijf. Zijn grootste obsessie is golf en het zal je dan ook niet verbazen dat ze een eigen golfbaan bij het huis hebben.

Flappy heeft pretenties, ze is bijzonder knap, competitief, stijlvol en… snobistisch. In juni stellen ze hun tuinen open voor publiek en dan laat Flappy zichzelf natuurlijk ook zien. Het is de enige periode in het jaar dat ze een snoeischaar in haar handen neemt. Bovendien geeft Flappy geweldige feesten. Maar op een gegeven moment krijgen ze nieuwe buren: Charles en Hedda Harvey-Smith. En die lijken alles net een beetje beter te doen dan Kenneth en Flappy. Flappy vindt het vreselijk als ze hoort dat het stel hún stoelen heeft ingepikt in de plaatselijke kerk. Ze wil niet verslagen worden door deze mensen en doet alles om indruk op hen en de rest van de omgeving te maken. Maar hoe kan ze die houding volhouden als Charles wel erg dichtbij komt? Zet ze haar hele leven op het spel?

Nieuwste boek Santa Montefiore 2021
Cover Bij het licht van de maan, het nieuwste boek van Santa Montefiore 2021

Bekende personages

Is één boek voor jou eigenlijk te weinig? Dan kun je er ook voor kiezen om eerst een van haar andere boeken te lezen. Het belangrijkste personage uit dit nieuwste boek van Santa Montefiore komt namelijk ook voor in de Devon-serie. Het boek dat we bedoelen is ‘Onder de Italiaanse zon’.

Bekijk ook:  Recensie Het kersenspoor door Sarah Steele

Onder de Italiaanse zon samenvatting

Gracie was nooit een reislustig type, maar op haar achtenzestigste lijkt ze het er ineens van te nemen. Halsoverkop vertrekt ze naar het Italiaanse Toscane om een kookcursus te volgen. Haar dochter Carina moet er het hare van weten en samen met haar dochter vergezelt ze Gracie. Ze gaan naar de plaats Colladoro, waar ze overnachten bij Tancredi Bassanelli, een Italiaanse graaf. Wat voor geheim draagt Gracie met zich mee?

Bekijk hier: Alle boeken van Santa Montefiore

Ben je net zo gek op de boeken van Santa Montefiore als wij? Volg ons dan op Facebook. We komen regelmatig met updates en raden ook vergelijkbare boeken aan.

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

3 gedachten over “Nieuwste boek van Santa Montefiore”

 1. “Bij het licht van de maan” is een roman van Santa Montefiore onwaardig.

  Dit is blijkbaar een contractueel “opvullertje” van het niveau van een ordinair stationsromannetje.

  Het boek mist het gebruikelijke en gewaardeerde cachet van Santa Montefiore, nl. drama en passie.

  Haar lezers staan niet te wachten op een komische serie die hen aan het lachen wil maken, een opzet waarin zij trouwens niet is in geslaagd.

  Dit is een roman zonder inhoud en verhaal, met als triest “hoogtepunt” de beschrijving van de tuinen.

  Ik sta alvast geenszins te wachten op een vervolg van deze aangekondigde “komische” serie en zal deze dan ook aan mij laten voorbijgaan.

  1. Kenneth Brooks ik ben het helemaal met je eens. Ik heb alle boeken Van Santa Montefiore gelezen. En dit boek is echt heel erg stom, saai, vervelend. Hoofdpersoon Flappy heeft geen enkele toegevoegde waarde. Op iedere bladzijde staat zo’n beetje dezelfde zin. De verhaallijn is uitermate slaapverwekkend. Ik heb het boek uitgelezen, maar met gekromde tenen.

Geef een antwoord