Alle boeken van Santa Montefiore

Wanneer je de boeken van Santa Montefiore leest, kun je soms helemaal wegdromen. Zij weet allerlei mooie plaatsen in Italië of elders zo te schilderen, dat het net lijkt alsof je ze voor je ziet. Wij geven je een handig overzichtje van alle boeken van Santa Montefiore en vertellen je ook meer over haar nieuwste boek!

De vergeten boeken van Santa Montefiore

Allereerst zijn er een aantal ´vergeten boeken´ van Santa Montefiore: titels die je eigenlijk nooit meer hoort en die je al helemaal niet in de boekhandel tegenkomt. Gelukkig zijn de meeste boeken nog wel als e-book verkrijgbaar en kosten ze bijna niets:

De bekendste boeken

Van onderstaande lijst zal jij als liefhebber van de boeken van Santa Montefiore zeker titels kennen. En ken je die nog niet? Dan is het zeker een aanrader om één van de onderstaande titels in huis te halen. Begin bijvoorbeeld eens met ‘De zigeunermadonna’. De boeken van Santa Montefiore zijn eigenlijk allemaal los te lezen. Wel heeft deze schrijfster er een handje van om personages uit eerdere boeken in latere boeken te laten terugkomen. Zo volgt In de schaduw van het palazzo de lijnen van Valentina’s laatste reis.

Santa Montefiore en De Deverills op volgorde

Het nieuwste boek van Santa Montefiore is De vergeten Deverill. Dit boek is onderdeel van een serie. Inmiddels telt de serie 6 delen. De oorspronkelijke titel van deze reeks luidt: ‘The Deverill Chronicles’.

Delen van de Deverill-serie op volgorde:

  1. De vrouwen van kasteel Deverill – Songs of love and war
  2. Als de rododendron bloeit – Daughters of Castle Deverill
  3. De laatste roos van de zomer – The last secret of the Deverills
  4. De vergeten Deverill – The forgotten Deverill
  5. De verre horizon – The distant shores
  6. De stem van het meer
Bekijk ook:  Carmen Korn, series De nieuwe tijd en Drie steden op volgorde

Santa Montefiore: De vergeten Deverill

Van Santa Montefiore is het nieuwste boek uit 2019 ‘De vergeten Deverill’. In dit verhaal draait alles om Arethusa Deverill, of haar nalatenschap. Pas na haar sterven komen de kinderen van Arethusa erachter dat hun moeder eigenlijk uit Ierland op. Dat roept vragen op bij dochter Faye. Zij stuit op een gecodeerd dagboek en doet haar best dat te ontcijferen. Maar in dit boek leert Faye niet alleen haar moeder beter kennen. Tijdens de reis komt ze ook tot zichzelf en komt ze voor de keuze te staan of ze haar leven wil veranderen of niet. Dit boek is onderdeel van de serie en er wordt tijdens het verhaal weliswaar teruggegrepen op de eerdere verhalen, maar het kan ook op zichzelf gelezen worden.

Het laatste boek werd door de Nederlandse uitgever waarschijnlijk niet meer verwacht. De eerste drie boeken zijn namelijk gebundeld in een echte Santa Montefiore trilogie: De familie Deverill.

Santa Montefiore nieuwste boek

In 2024 komt er weer een nieuw boek van Santa Montefiore uit: De stem van het meer, het zesde deel in de Deverill-serie!

De stem van het meer

Deverill deel 6: De stem van het meer

Cavan Court, 1865. Eliza Fairfield is niet zoals haar drie oudere zussen, die alleen maar dromen van trouwen met een van de knappe, welgestelde Deverill-broers en een huishouden bestieren op het statige Deverill-kasteel. Eliza droomt liever weg in haar eigen sprookjeswereld. Maar dan raakt ze verstrikt in een onmogelijke driehoeksverhouding, waarin ook de Deverills een rol spelen. Ze verdwijnt en decennialang is er geen spoor van haar te bekennen.

1925. Lady Gabriella Tremaine wordt Cavan Court gestuurd, totdat ­niemand in Londen het nog over haar grote schandaal heeft. Haar drie oudtantes wonen nog altijd op het landgoed. Gabriella voelt er sterk de aanwezigheid van geesten. Kan ze samen met Adeline Deverill ontdekken wie of wat er rondwaart? En waarom voelt ze zich zo aangetrokken tot Charlton, de klusjesman? En wil ze eigenlijk nog wel terug naar Londen?

Ook in 2023 verschenen er weer twee nieuwe boeken van Santa Montefiore. Hieronder lees je meer:

De kus Santa Montefiore

De kus

Madison heeft altijd geweten dat ze niet dezelfde vader heeft als haar broers en zussen. Maar pas toen ze achttien werd, hoorde ze voor het eerst zijn naam. En nu wil ze de man ontmoeten van wie ze haar blonde haren en blauwe ogen heeft geërfd.

Robert is een gelukkig man. Hij heeft een mooi huis, een geweldige vrouw en drie intelligente zonen. Maar Robert draagt een geheim met zich mee: achttien jaar geleden beging hij een fout. Een korte affaire resulteerde in een dochter waar niemand iets van weet.

Robert moet zijn familie na al die jaren eindelijk de waarheid vertellen. Zullen ze in staat zijn hem te vergeven en Madison in hun harten te sluiten?

Wacht op mij, Santa Montefiore

Wacht op mij

Gulliver’s Bay, Cornwall, 1944

Als Rupert Dash sneuvelt tijdens de Slag om Arnhem, is zijn vrouw Florence er kapot van. Ze kan niet accepteren dat hij voor altijd uit haar leven is verdwenen. Wanneer ze een gedicht met de titel Wacht op mij verborgen vindt in een oud boek, gelooft ze dat het een teken van haar man is. Een belofte dat hij bij haar terug zal komen.

Bekijk ook:  Nieuwste boek Lucinda Riley 2022

Londen, 1988

Max heeft altijd last gehad van een vreselijke terugkerende droom. Een waarbij hij met een parachute landt achter de vijandelijke linies, en wordt omringd door het onophoudelijke geluid van geweervuur. De droom eindigt met zijn dood op het slagveld. Om te begrijpen waarom hij wordt achtervolgd door zulke afschuwelijke nachtmerries, begint hij aan een spirituele reis die hem naar Gulliver’s Bay leidt, en een man genaamd Rupert Dash.

Melbourne, 1995

Florence ontvangt een brief van Max. Ze heeft hem nog nooit ontmoet en hij woont aan de andere kant van de wereld. En hij zegt dat hij zich een leven herinnert dat aan iemand anders vóór hem toebehoorde. Hij zegt dat hij haar echtgenoot was, Rupert – de man waar Florence eenenvijftig jaar op heeft gewacht…

Een jeugdboek

In de lijst met boeken van Santa Montefiore zien we trouwens nog een opvallend boek: De koninklijke konijnen van Londen. De oorspronkelijke titel was ‘The Royal rabbits of London’. Een kinderboek van de hand van deze schrijfster? Dat hadden we misschien niet verwacht. Het is ook maar bij één boek gebleven, maar wie weet volgen er in de toekomst nog meer?

Favoriet: Onder de Italiaanse zon

Santa Montefiores ‘Onder de Italiaanse zon’ is een van de laatste boeken die is uitgegeven, maar misschien is het wel de favoriet. Het verhaal gaat over Gracie, een weduwe van 68, die nooit van huis gaat. Plotseling boekt ze een reis naar een Toscaans kasteel: een kookcursus. Iedereen is verbluft, vooral haar dochter Carina. Die besluit dan ook mee te gaan, samen met haar dochter. Wie kon ook bevroeden dat de stille Gracie zo’n groot geheim met zich mee had gedragen?

Een andere goed boek van deze schrijfster is een boek uit 2022: Een tijdloze liefde.

Een tijdloze liefde van Santa Montefiore

Een tijdloze liefde, Santa Montefiore

Evelina groeit als knappe jongste dochter van de familie Pierangelini op in het Noord-Italië van de jaren dertig. In die bruisende periode raakt ze verliefd op Ezra Zanotti. Hun romance blijft geheim, maar in 1939 verandert de wereld om hen heen radicaal. Mussolini sluit een verbond met Hitler. De vader van Ezra denkt dat vluchten niet nodig is. Als de Duitse troepen Italië binnenmarcheren, helpt Evelina Ezra en andere verzetsstrijders om zich verborgen te houden. Maar Ezra wordt gevangengenomen als hij in de heuvels is. Evelina weigert echter te geloven dat hij dood is. Totdat zijn rabbi haar vertelt dat hij met de familie in Auschwitz heeft gezeten en dat niemand van de familie het overleefd kan hebben. Na de oorlog vertrekt Evelina dan ook met een gebroken hart naar Amerika.

Over de schrijfster

Santa Montefiore is een Brits schrijfster, die werd geboren op 2 februari 1970. Zij is de dochter van Charles Palmer-Tomkinson, die de vertegenwoordiger was van Groot-Brittannië voor skiën op de Olympische Winterspelen in 1964. Haar familie is bevriend met prins Charles.

Santa Montefiore heeft lang in Argentinië gewoond, waar ze eerst voor een ranch werkte en later in Buenos Aires heeft gewoond. Vandaar dat een aantal boeken van haar hand zich afspelen in Argentinië. Ze studeerde Spaans en Italiaans aan de universiteit van Exeter.

Ze trouwde met Simon Sebag Montefiore, een historicus, maar tevens auteur. Een aantal boeken van zijn hand:

Lees ook: Recensie De boekwinkel voor gebroken harten

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *