Alle boeken van Santa Montefiore

Alle boeken van Santa Montefiore

Wanneer je de boeken van Santa Montefiore leest, kun je soms helemaal wegdromen. Zij weet allerlei mooie plaatsen in Italië of elders zo te schilderen, dat het net lijkt alsof je ze voor je ziet. Wij geven je een handig overzichtje van alle boeken van Santa Montefiore en vertellen je ook meer over haar nieuwste boek!

De vergeten boeken van Santa Montefiore

Allereerst zijn er een aantal ´vergeten boeken´ van Santa Montefiore: titels die je eigenlijk nooit meer hoort en die je al helemaal niet in de boekhandel tegenkomt. Gelukkig zijn de meeste boeken nog wel als e-book verkrijgbaar en kosten ze bijna niets:

De bekendste boeken

Van onderstaande lijst zal jij als liefhebber van de boeken van Santa Montefiore zeker titels kennen. En ken je die nog niet? Dan is het zeker een aanrader om één van de onderstaande titels in huis te halen. Begin bijvoorbeeld eens met ‘De zigeunermadonna’.

Bekijk ook:  Corina Bomann boeken: onze aanraders!

Santa Montefiore en De Deverills op volgorde

Het nieuwste boek van Santa Montefiore is De vergeten Deverill. Dit boek is onderdeel van een serie. De oorspronkelijke titel van deze reeks luidt: ‘The Deverill Chronicles’.

Delen van de Deverill-serie op volgorde:

  1. De vrouwen van kasteel Deverill – Songs of love and war
  2. Als de rododendron bloeit – Daughters of Castle Deverill
  3. De laatste roos van de zomer – The last secret of the Deverills
  4. De vergeten Deverill – The forgotten Deverill
  5. De verre horizon – The distant shores

Santa Montefiore: De vergeten Deverill

Van Santa Montefiore is het nieuwste boek uit 2019 ‘De vergeten Deverill’. In dit verhaal draait alles om Arethusa Deverill, of haar nalatenschap. Pas na haar sterven komen de kinderen van Arethusa erachter dat hun moeder eigenlijk uit Ierland op. Dat roept vragen op bij dochter Faye. Zij stuit op een gecodeerd dagboek en doet haar best dat te ontcijferen. Maar in dit boek leert Faye niet alleen haar moeder beter kennen. Tijdens de reis komt ze ook tot zichzelf en komt ze voor de keuze te staan of ze haar leven wil veranderen of niet. Dit boek is onderdeel van de serie en er wordt tijdens het verhaal weliswaar teruggegrepen op de eerdere verhalen, maar het kan ook op zichzelf gelezen worden.

Het laatste boek werd door de Nederlandse uitgever waarschijnlijk niet meer verwacht. De eerste drie boeken zijn namelijk gebundeld in een echte Santa Montefiore trilogie: De familie Deverill.

Santa Montefiore nieuwste boek 2020

Ook in 2020 is er weer een boek verschenen. Dit is de roman ‘Naar de overkant’ van Santa Montefiore. In dit boek maken we kennis met Marigold. Zij vangt haar negentigjarige moeder op en gaat bovendien voor Daisy zorgen, hun andere dochter, die met een gebroken hart uit Milaan terugkomt. Hoewel Marigold zich met liefde aan deze taak kwijt, lijkt het toch net of ze het allemaal niet aan kan. Alles dreigt mis te lopen en Marigold raakt steeds verder het spoor bijster. Ze heeft haar familie harder dan ooit nodig, maar kunnen zij dat op hun beurt aan?

Bekijk ook:  De zeven zussen: volgorde en recensie deel 1

Het andere boek dat in 2020 reeds aangekondigd werd, was de vijfde Deverill-roman, waar we ook een artikel over schreven. Nu is er opnieuw een nieuwe roman aangekondigd. Hoe die gaat heten en wanneer dit boek uitkomt, lees je hier: Nieuwste boek van Santa Montefiore 2021.

Een jeugdboek

In de lijst met boeken van Santa Montefiore zien we trouwens nog een opvallend boek: De koninklijke konijnen van Londen. De oorspronkelijke titel was ‘The Royal rabbits of London’. Een kinderboek van de hand van deze schrijfster? Dat hadden we misschien niet verwacht. Het is ook maar bij één boek gebleven, maar wie weet volgen er in de toekomst nog meer?

Favoriet: Onder de Italiaanse zon

Santa Montefiores ‘Onder de Italiaanse zon’ is een van de laatste boeken die is uitgegeven, maar misschien is het wel de favoriet. Het verhaal gaat over Gracie, een weduwe van 68, die nooit van huis gaat. Plotseling boekt ze een reis naar een Toscaans kasteel: een kookcursus. Iedereen is verbluft, vooral haar dochter Carina. Die besluit dan ook mee te gaan, samen met haar dochter. Wie kon ook bevroeden dat de stille Gracie zo’n groot geheim met zich mee had gedragen?

Over de schrijfster

Santa Montefiore is een Brits schrijfster, die werd geboren op 2 februari 1970. Zij is de dochter van Charles Palmer-Tomkinson, die de vertegenwoordiger was van Groot-Brittannië voor skiën op de Olympische Winterspelen in 1964. Haar familie is bevriend met prins Charles.

Santa Montefiore heeft lang in Argentinië gewoond, waar ze eerst voor een ranch werkte en later in Buenos Aires heeft gewoond. Vandaar dat een aantal boeken van haar hand zich afspelen in Argentinië. Ze studeerde Spaans en Italiaans aan de universiteit van Exeter.

Ze trouwde met Simon Sebag Montefiore, een historicus, maar tevens auteur. Een aantal boeken van zijn hand:

Lees ook: Recensie De boekwinkel voor gebroken harten

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

Geef een antwoord