10 schrijfsters zoals Santa Montefiore

Vraag je je af wat je moet lezen na de Deverill-serie? Of heb je een ander boek van Santa Montefiore net uit en wil je het liefst een boek in een vergelijkbare stijl lezen? Dan hebben we hier 10 schrijfsters zoals Santa Montefiore op een rij gezet. Ga jij voor een boek van Rachel Hore, Lucinda Riley of toch voor de dikkere romans van Leila Meacham? Doe snel inspiratie op.

Schrijfsters die vergelijkbaar zijn met Santa Montefiore

Op zoek naar schrijfsters die vergelijkbaar zijn met Santa Montefiore? Hieronder vind je 10 auteurs die in de stijl van Santa Montefiore schrijven of er in ieder geval mee te vergelijken zijn. Als je van de boeken van Santa Montefiore houdt, dan zijn deze auteurs wellicht ook aanraders voor jou.

1. Rachel Hore

De boeken van Rachel Hore worden vaak vergeleken met die van Santa Montefiore. De schrijfster weet een poëtische toon te treffen en steeds weer boeiende verhalen op papier te krijgen. Hieronder vind je onze favoriet van deze schrijfster.

Voor-altijd-mijn-dochter-Rachel-Hore

Voor altijd mijn dochter

Als de achttienjarige Alice Copeman in 1917 een jonge soldaat ontmoet die op verlof is van het front, worden ze halsoverkop verliefd. Ze raakt zwanger, maar als het bericht komt dat haar geliefde is omgekomen, zet haar stiefmoeder Alice onder grote druk om haar dochtertje direct na de geboorte af te staan. Na de bevalling blijft Alice gebroken achter, rouwend om haar kind en haar geliefde.

Edith en Philip Burns zijn ongewenst kinderloos en adopteren de baby, die ze Irene noemen. Irene groeit op met het gevoel dat er iets ontbreekt in haar leven, dat ze anders is dan andere kinderen. Maar niemand vertelt haar de waarheid, en uiteindelijk verhuist ze naar Londen, de grote stad. Daar besluit ze haar zoektocht naar het ware verhaal van haar af komst voort te zetten.

2. Leila Meacham

Zoek je boeken die vergelijkbaar zijn met de Deverill-serie van Santa Montefiore? Dan zijn de familiesaga’s van Leila Meacham wellicht iets voor jou.

het-zwarte-goud-leila-meacham

Het zwarte goud

In het Texas van 1900 hebben de koeien en grote veehouders het nog voor het zeggen, maar de eerste olie stroomt al uit de grond en de hele samenleving staat op het punt van een grote verandering. In deze tumultueuze wereld moeten Samantha Gordon, een welgestelde erfgename van een van de grootste veebaronnen, en Nathan Holloway, een op het oog onopvallende boerenknecht, hun weg vinden. Deze twee jonge mensen moeten het web van geheimen, liefde en verraad dat hen verbindt ontwarren als ze ooit hun eigen pad willen kiezen.

3. Lucinda Riley

Nog nooit iets van Lucinda Riley gelezen? Dat kunnen wij ons eigenlijk niet voorstellen, want deze schrijfster is zo’n enorme hit geworden in ons land. Mocht je echter nog niets van haar gelezen hebben, dan is het onderstaande boek wellicht iets voor jou.

de-nachtroos-lucinda-riley

De nachtroos

Jaipur, India, 1911. Vlak voor het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog reist de elfjarige Anahita met de familie van een rijke vriendin mee naar Engeland. Daar ontmoet ze de jonge Donald Astbury, erfgenaam van het prachtige, afgelegen landgoed Astbury, en zijn sluwe moeder. De reis naar Engeland verloopt door deze ontmoeting heel anders dan Anahita ooit had kunnen denken… Een eeuw later komt actrice Rebecca Bradley voor een nieuwe film naar het inmiddels vervallen landgoed. Ze hoopt daar te kunnen ontsnappen aan de paparazzi en roddels die haar in Amerika achtervolgen. Tijdens het filmen ontmoet ze de Indiase Ari Malik, die naar Astbury is gekomen op zoek naar zijn familiegeschiedenis. Samen ontrafelen ze de duistere geheimen rond Astbury Hall en komen steeds dichter bij de waarheid die decennialang verborgen bleef.

Bekijk ook:  10 schrijvers zoals Karin Slaughter

4. Judith Lennox

De boeken van Judith Lennox zijn nog steeds mooi. Hoewel de boeken al wat ouder zijn, doet dat natuurlijk niets af aan de kwaliteit. Er zitten een aantal prachtige titels tussen, waaronder het boek De Italiaanse minnaar.

de-italiaanse-minnaar-judith-lennox

De Italiaanse minnaar

De zussen Tessa en Freddie Nicolson zijn geboren en getogen in Italië. Wanneer ze in hun tienerjaren naar Engeland worden gestuurd, verandert hun leven drastisch. De onconventionele en mooie Tessa wordt een succesvol model en krijgt een relatie met een getrouwde man. Wanneer zijn echtgenote daarachter komt, vlucht Tessa naar Italië. Aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog reist Freddie af naar Toscane om Tessa op te zoeken. Onderweg ontmoet ze Jack Ransome, reiziger en parttime spion. De aantrekkingskracht tussen de twee is duidelijk aanwezig, maar Freddie laat de kans op een romance aan zich voorbijgaan. Wanneer de oorlog echter in alle hevigheid losbarst, lijkt elke kans op geluk voor de twee zussen verkeken.

5. Kate Morton

De boeken van Kate Morton vallen onder romans, maar vaak zit er ook een bijzonder mysterie in verwerkt. Wellicht klinkt jou dat als liefhebber van de boeken van Santa Montefiore wel bekend in de oren. Zeker de moeite waard om eens te proberen dus.

De vergeten tuin Kate Morton_meerlezen

De vergeten tuin

Aan de vooravond van de Eerste Wereldoorlog wordt een jong meisje alleen achtergelaten op een schip naar Australië. Ze kan zich van deze reis slechts herinneren dat een mysterieuze vrouw die zichzelf De Schrijfster noemt, beloofde voor haar te zorgen. Maar die vrouw is spoorloos verdwenen.

Op haar eenentwintigste verjaardag hoort Nell Andrews een geheim dat haar leven voorgoed zal veranderen. Jaren later reist ze naar Engeland, op zoek naar antwoorden. Haar speurtocht brengt haar naar Cornwall en naar het prachtige landgoed Blackhurst Manor. Wat heeft Nell uiteindelijk tot haar zoektocht gedreven?

Na het overlijden van Nell wacht haar kleindochter Cassandra een verrassing. Ze erft Cliff Cottage, gelegen op het landgoed van Blackhurst Manor. Met zijn vergeten tuin, berucht bij de lokale bevolking – vanwege de vele geheimen die hij herbergt.

6. Dinah Jefferies

Dinah Jefferies werd vooral bekend door haar boek Dochters van de Dordogne. Deze schrijfster is vergelijkbaar met Santa Montefiore op verschillende punten. Ze schrijft ook doorgaans historische romans, maar weet er naast een liefdesverhaal ook wat spanning in te verwerken.

dochters-van-de-dordogne

Dochters van de Dordogne

Frankrijk, 1944. In het dal van de Dordogne, in een oud stenen huisje aan de rand van een lieflijk dorpje, hopen drie zussen op een spoedig einde van de oorlog. Hélène, de oudste, probeert de familie bijeen te houden, zelfs als de nazi’s dichter- en dichterbij komen. Elise, de rebel, is vastberaden: zij gaat bij het verzet, koste wat kost. Florence, de dromer, fantaseert over een tijd waarin ze weer vrij kunnen zijn. Maar dan gaat alles mis. Ongewild komen de zussen tussen twee vuren te staan. En dan komt ook een lang bewaard familiegeheim aan het licht…

7. Corina Bomann

Corina Bomann is een van de meest bekende romanschrijfsters van dit moment. Ze heeft al veel boeken geschreven en weet telkens weer nieuwe onderwerpen te vinden, waardoor haar oeuvre veelzijdig is. Hieronder vind je onze favoriet.

corina-bomann-boeken-beste-meerlezen

Het vlindereiland

Dit boek is meeslepend, spannend en omvat een interessant historisch tintje. We lezen hier over Diana, wiens huwelijk stuk is gelopen. Wanneer ze besluit om zich over haar stervende tante te ontfermen, smeekt die haar om een familiegeheim te ontraadselen. Diana volgt de aanwijzingen op en ontdekt een bijzonder verhaal over haar voorouders. Haar zoektocht leidt haar naar een exotisch eiland, maar ook naar een vreemde voorspelling die het lot van haar familie bepaald lijkt te hebben en naar een verboden liefde. Alle ingrediënten voor een goed verhaal!

Bekijk ook:  Alle boeken van Santa Montefiore

8. Francine Rivers

Francine Rivers is een christelijke romanschrijfster van wie onlangs weer een nieuw boek is uitgebracht. Ze heeft een mooie serie geschreven over de Romeinse periode, maar ook een aantal los te lezen boeken. Een daarvan vind je hieronder.

bevrijdende-liefde

Bevrijdende liefde

Californië, 1850. De om haar schoonheid geroemde Angel verwacht niets van mannen dan leugens en geweld. Als jong meisje werd zij verkocht en misbruikt en later gedwongen om haar lichaam te verkopen. De enige kracht die Angel in staat stelt om te overleven is de diepe haat die zij koestert. Dan ontmoet ze Michael Hosea, een man die God wil dienen en bij alles zoekt naar Zijn wil. Hij gehoorzaamt aan Gods roep om met Angel te trouwen en haar onvoorwaardelijk lief te hebben. Langzaam trotseert Michael al Angels bittere verwachtingen en ondanks haar verzet begint haar hart uiteindelijk te smelten. Maar niet iedereen is bereid om Angel te accepteren. Als een ultieme beproeving van haar respect voor Hosea en haar prille geloof in God doemt er uit het verleden een demon op die zij onder ogen zal moeten zien en… overwinnen.

9. Maria Nikolai

Maria Nikolai is een relatief nieuwe schrijfster. Toch nemen wij haar graag op in dit lijstje met schrijfsters zoals Santa Montefiore. Als je leest waar haar eerste boek over gaat, dan begrijp je vast al waarom.

De chocoladevilla Maria Nikolai

De Chocoladevilla

De Chocoladevilla is het eerste deel in de Chocoladevilla-serie. Het verhaal begint in Stuttgart, in het jaar 1903. Judith Rothmann is de dochter van een chocoladefabrikant en dat betekent voor die tijd een luxe leventje. Ze woont in de bekende wijk Degerloch en dan kun je je toch weinig meer te wensen hebben. Judith geniet ook van het leventje en is voortdurend bezig om nieuwe chocoladerecepten te bedenken. Zij zal het bedrijf immers overnemen. Haar vader heeft echter andere plannen. Hij wil haar uithuwelijken aan een man van wie ze nooit zal kunnen houden en dan blijft de chocoladefabriek binnen handbereik. Of ze kiest voor de liefde en geeft het familiebedrijf op. Een onmogelijke keuze, waarbij Judith tussen haar dromen en de liefde komt te staan.

10. Nicky Pellegrino

De boeken van Santa Montefiore spelen zich veelal af in Italië. Vind je dat haar grootste kracht, dan zijn de boeken van Nicky Pellegrino wellicht iets voor jou.

terug-naar-villa-rosa-nicky-pellegrino

Terug naar Villa Rosa, Nicky Pellegrino

Als de vrouw voor wie Stella 25 jaar lang heeft gewerkt plotseling overlijdt, ontdekt ze dat zonder haar werk weinig heeft dat haar in Londen houdt. Ze gaat een huizenruil aan met een Italiaanse man, die zijn villa in de zon voor een paar maanden aanbiedt. Terwijl Stella geniet van het heerlijke eten en de Italiaanse gastvrijheid, wordt ze steeds nieuwsgieriger naar de eigenaar van deze Villa Rosa. Maar kun je wel een goed beeld van iemand krijgen alleen door zijn spullen?

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst, ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

Eén gedachte over “10 schrijfsters zoals Santa Montefiore

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *