Boeken Rachel Hore, voor de liefhebbers van Santa Montefiore en Kate Morton

Rachel Hore is een schrijfster die vaak vergeleken wordt met schrijfsters als Santa Montefiore, Kate Morton en Ruth Druart. Haar boeken spelen zich vaak (deels) in het verleden af en kennen een poëtische verteltrant. De verhalende stijl zuigt je al snel helemaal in het boek. Zeker een aanrader voor liefhebbers van historische romans met een feelgood-tintje.

Wie is Rachel Hore?

Rachel Hore werd in 1960 geboren in Surrey. Ze heeft jarenlang in het uitgeversvak gezeten en begon uiteindelijk zelf boeken te schrijven. Ze is ook getrouwd met een schrijver, D. J. Taylor, van wie geen boeken in het Nederlands zijn vertaald. Samen hebben ze drie kinderen. Vandaag de dag woont het gezin in Norfolk.

Alle boeken van Rachel Hore op volgorde van uitgave

Hieronder vind je alle boeken van Rachel Hore op volgorde van uitgave.

Voor wie zijn de boeken van Rachel Hore geschikt?

De boeken van Rachel Hore zijn geschikt voor liefhebbers van de boeken van Santa Montefiore, Tracy Rees en Kate Morton. In haar romans hanteert ze vaak twee verhaallijnen, van heden en verleden. Wanneer je wel houdt van boeken met flashbacks, dan zit je met deze schrijfster dus helemaal goed. De eindes zijn soms wat voorspelbaar, maar dat doet niet af aan de boeiende verteltrant.

Bekijk ook:  Recensie: De roos van Napoleon, Jacobine van den Hoek

Het beste boek van Rachel Hore

Voor-altijd-mijn-dochter-Rachel-Hore

Voor altijd mijn dochter

Als de achttienjarige Alice Copeman in 1917 een jonge soldaat ontmoet die op verlof is van het front, worden ze halsoverkop verliefd. Ze raakt zwanger, maar als het bericht komt dat haar geliefde is omgekomen, zet haar stiefmoeder Alice onder grote druk om haar dochtertje direct na de geboorte af te staan. Na de bevalling blijft Alice gebroken achter, rouwend om haar kind en haar geliefde.

Edith en Philip Burns zijn ongewenst kinderloos en adopteren de baby, die ze Irene noemen. Irene groeit op met het gevoel dat er iets ontbreekt in haar leven, dat ze anders is dan andere kinderen. Maar niemand vertelt haar de waarheid, en uiteindelijk verhuist ze naar Londen, de grote stad. Daar besluit ze haar zoektocht naar het ware verhaal van haar af komst voort te zetten.

Het nieuwste boek van Rachel Hore

Hieronder vind je de twee nieuwste boeken van Rachel Hore.

De geheimen van Minnie Gray Rachel Hore

De geheimen van Minnie Gray

Engeland, 1928. Het enige wat er van Minnie Gray wordt verwacht, is dat ze een leuke man ontmoet, met hem trouwt en een paar kinderen op de wereld zet. Maar Minnie denkt daar zelf heel anders over. Ze wil iets voor de wereld betekenen. Dan krijgt ze op een dag uit heel onverwachte hoek een kans aangereikt: ze wordt gerekruteerd als spionne voor de Britse overheid.

Minnie wordt direct in het diepe gegooid en infiltreert in de communistische beweging in Londen. Ze raakt steeds dieper verwikkeld in allerlei bedreigende situaties en voelt zich steeds verder geïsoleerd van haar normale leven. Ze begint zich af te vragen of ze dit gevaarlijke dubbelleven wel kan volhouden. Iedereen weet namelijk dat de Russische regering genadeloos afrekent met iedereen die ook maar enigszins verdacht wordt. Wat zal er van haar worden als ze door de mand valt?

Bekijk ook:  De historische romans van Rebekka Eder: Chocoladedynastie op volgorde
het-geheim-van-flora-rachel-hore

Het geheim van Flora

Als de luchtaanvallen van de Duitsers op Londen steeds heviger worden, ziet Maddie zich gedwongen haar huis te verlaten en met haar twee jonge dochters naar Knyghton te vluchten, het prachtige landhuis in Norfolk waar haar man Philip de zomers van zijn jeugd doorbracht. Maar haar dagen op het landgoed worden overheerst door angst, want Philip wordt vermist op de slagvelden van Noord-Frankrijk. Toch blijft Maddie vasthouden aan de hoop dat hij ooit weer terug zal komen, naar haar en naar zijn dochters.

Dan hoort ze over een zomer van lang geleden, een zomer waarover Philip nooit eerder een woord over heeft gesproken. Waarom zweeg hij altijd over zijn jeugd? Wat is er die zomer gebeurd, met Philip, met zijn neef Lyle en met een mysterieuze jonge vrouw die Flora heette? Terwijl de dagen zonder haar man steeds meer aaneenrijgen, verliest Maddie alle zekerheid in haar leven. Zal ze de wanhoop de baas kunnen worden en een moeder kunnen zijn voor haar dochters?

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst, ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

Eén gedachte over “Boeken Rachel Hore, voor de liefhebbers van Santa Montefiore en Kate Morton

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *