De Hoe overleef ik-serie van Francine Oomen: nieuw deel op komst

De millennials zijn er allemaal mee opgegroeid: de Hoe overleef ik-serie van Francine Oomen. De boeken handelen over het meisje Rosa, dat dezelfde problemen heeft als iedere andere puber in die tijd. Onder meiden was de serie razend populair, maar ook jongens lazen de boeken. De Hoe overleef ik-boeken zijn nog steeds populair, al zijn ze niet meer zo’n hype als in de jaren 2000. Toch zijn er nog steeds allerlei artikelen van te koop, zoals multomappen en reisdagboeken.

Wie is Francine Oomen?

Francine Oomen is een van de bekendste Nederlandse kinderboekenschrijfsters. Ze werd geboren op 27 maart 1960 in Laren, maar verhuisde al op zesjarige leeftijd naar Eindhoven. Toen ze 12 was, scheidden haar ouders en verhuisde ze met haar moeder en de rest van het gezin naar Groningen. Op 16-jarige leeftijd keerde ze weer terug naar Eindhoven. Ze heeft vijf jaar aan de Academie voor Industriële Vormgeving gestudeerd, eveneens in Eindhoven. Verder heeft ze in Den Haag, Zevenaar en Nuth gewoond. Ze ging aan de slag als grafisch ontwerper, maar schreef eveneens verhalen. Francine Oomen heeft zelf twee zoons en één dochter. Saartje en Tommie op de boerderij was haar eerste boek, maar het meest populair zou haar serie Hoe overleef ik worden.

De Hoe overleef ik-serie op volgorde van uitgave

Hieronder vind je de HOI-serie op volgorde van uitgave. Welke boeken heb jij allemaal gelezen? Haal onder dit artikel herinneringen op aan jouw favoriete boek en laat een reactie achter.

Bekijk ook:  De zeven zussen deel 8: zal dat boek er nog komen?

Waar gaat de Hoe overleef ik-serie over?

Hoe overleef ik met zonder vrienden

De hele boekenreeks handelt over Rosa van Dijk, een pubermeisje dat in elk boek in een andere fase van haar leven zit. Haar vriend, Vincent, noemt ze Neuz. Rosa is een vrolijk meisje, maar kan ook erg onzeker zijn. Allerlei kwesties komen dan ook aan bod in de reeks, zoals pesten en boulimia. Doordat Rosa steeds weer verhuist, raakt ze elke keer haar vrienden kwijt en moet ze weer nieuwe vrienden maken. Met haar oude vrienden houdt ze overigens wel contact, de reeks is immers begonnen in het e-mailtijdperk.

Wat is het beste boek uit de Hoe overleef ik boekenreeks?

Iedere lezer heeft vast een andere favoriet, omdat de boeken in de HOI-serie zo divers zijn. De ene maatschappelijke of sociale kwestie spreekt je meer aan dan de andere. Hieronder een van de meest populaire boeken uit de Hoe overleef ik boekenreeks.

Hoe overleef ik de brugklas Francine Oomen

Hoe overleef ik de brugklas?

Als Rosa naar de brugklas gaat, verandert er een heleboel in haar leven. Van stoere achtste-groeper wordt ze brugpieper. Ineens heeft ze een stuk of twaalf leraren in plaats van één. In plaats van een rugzakje met een boterhamtrommeltje erin, moet ze kilo’s boeken meesjouwen. Tel daar nog een klas vol nieuwe kinderen en megaveel huiswerk bij op… Hoe overleeft ze dat allemaal?
Rosa’s vriendje Jonas zit nog in groep acht. Om hem alvast een beetje voor te bereiden, e-mailt ze hem survivaltips.

Dit boek is voor iedereen die (bijna) naar de brugklas gaat (of hem al heeft overleefd). Het gaat over vriendschap, maar ook over pesten. Over lachen en over uitgelachen worden. Over na-apen en jezelf durven zijn. Met veel tips voor lastige leraren, pukkeltjes, eerste liefdes en nog veel meer!

Wanneer komt het nieuwe boek in de Hoe overleef ik-serie uit?

Tot nu toe is alleen bekend gemaakt dat het boek er gaat komen, speciaal voor en over millennials. Rosa is dus niet langer een puber, maar een twintiger en loopt tegen de problemen aan die je op die leeftijd hebt. Om het boek goed te kunnen schrijven, gaat Francine Oomen in gesprek met de twintigers van nu. Wanneer er meer bekend is over het nieuwste boek in de HOI-serie, dan delen wij dat hier. Daar het boek nog geschreven moet worden, zullen we zeker nog een poosje geduld moeten hebben.

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst, ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

1 gedachte over “De Hoe overleef ik-serie van Francine Oomen: nieuw deel op komst”

Geef een antwoord