Nieuwste boek Diana Gabaldon

Wellicht heb jij de serie Outlander op Netflix al bekeken. De serie was een enorm succes, maar de boeken van Diana Gabaldon zijn misschien nog wel ene groter succes. Fans kijken steeds weer reikhalzend uit naar haar nieuwste boek. In dit geval is haar nieuwste boek het negende deel in De reiziger. In het Engels is dit één dik boek, maar in het Nederlands is het verhaal verdeeld over twee banden.

In 2022 was het zo ver en verscheen het nieuwste deel in de Reiziger-serie. Ben jij op zoek naar een boek van Diana Gabaldon dat in 2024 uitkomt? Wij hopen daar ook stiekem op, maar er is nog niets bekend gemaakt over deel 10 van de Reiziger-serie. Nog een poosje geduld hebben dus!

Nieuwste boek Diana Gabaldon

Hieronder vind je meer informatie over de twee delen in de Reiziger-reeks die in februari 2022 uitgegeven zijn. Het nieuwste boek van Diana Gabaldon!

vertel-het-de-bijen-1

Vertel het de bijen – I

Fraser’s Ridge, 1779. Claire en Jamie zijn eindelijk herenigd met hun dochter Brianna, haar man Roger en hun kinderen. Het gezin bij elkaar hebben is een droom die de Frasers voor onmogelijk hadden gehouden. Maar zelfs hier in het achterland van North Carolina zijn de gevolgen van de oorlog voelbaar. De spanningen in de koloniën zijn groot en de emoties lopen hoog op onder de bevolking. Jamie weet dat de loyaliteit van zijn pachters niet vanzelfsprekend is. Daarbij bestaat de kans dat de naderende oorlog ook hen zal treffen.

Bekijk ook:  Sweet Magnolias boeken op volgorde (van de bekende Netflix-serie)

Brianna en Roger hebben hun eigen zorgen. Wat als de dreiging waar ze in de twintigste eeuw aan ontsnapten hen weet te volgen? En was de familiehereniging het waard om de gevaren van de achttiende eeuw te trotseren? Niet zo ver van de Ridge komt de jonge William Ransom langzaam in het reine met de ware identiteit van zijn vader, terwijl Lord John Gray vetes bijlegt en nieuwe gevaren het hoofd biedt – zowel voor zichzelf als voor zijn zoon.

Ondertussen sluipt de Amerikaanse Revolutie dichterbij. Voor Jamie en Claire staat er meer op het spel dan ooit tevoren. Eens dreef de jakobistische opstand de geliefden bijna voorgoed uit elkaar. Zal deze revolutie hetzelfde doen?

vertel-het-de-bijen-2

Vertel het de bijen – II

Hierboven kun je de synopsis van beide boeken lezen. In het Engels is dit negende deel namelijk in één band uitgegeven, maar een vertaling omvat soms net wat meer woorden dan het origineel. Tot op heden is er alle lof geweest voor de Nederlandse vertalingen van de reeks van Diana Gabaldon, dus ook hier hebben wij weer het volste vertrouwen in. Uitgeverij Boekerij heeft het boek uitgegeven in twee delen.

Wanneer komt het nieuwste boek van Diana Gabaldon uit?

Diana Gabaldon heeft zelf al aangekondigd dat zij met het 10de deel in de Outlander-serie begonnen is. Er komt dus een vervolg op Vertel het de bijen I & II. Diana Gabaldon heeft in oktober 2023 bekendgemaakt dat ze goed opschiet met het schrijven van het boek, maar ze kan nog geen datum of zelfs maar een titel geven. Ze moet veel onderzoek doen voor haar romans, vanwege het historische aspect en het kost veel tijd om boeken te schrijven die zo dik zijn als de boeken van Diana Gabaldon. Dat houdt in dat het nieuwe boek van Diana Gabaldon pas rond 2024/2025 verwacht wordt. Nog een tijdje geduld hebben dus!

Bekijk ook:  Wat jij niet ziet door Sarah Pinborough - recensie

Leesinspiratie delen? Word dan lid van onze boekengroep op Facebook. Hier kun je jouw favoriete boeken delen en anderen om tips vragen. Natuurlijk delen wij daar ook onze winacties en de laatste boekennieuwtjes.

Bekijk nu de nieuwste boeken op bol.

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst, ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

7 gedachten over “Nieuwste boek Diana Gabaldon

 1. Komt er nog een vervolg op het boek: vertel het de bijen II?
  Heb heel de serie al in mijn bezit en wil heel graag weten wanneer het volgende deel uitkomt. Dank U.

  1. Er komt inderdaad een vervolg op Vertel het de bijen I & II. Diana Gabaldon heeft bekendgemaakt dat ze al met het schrijven van dit boek begonnen is, maar dat ze er nog geen gooi naar kan doen wanneer het af is. Een dikke, historische roman schrijven kost veel tijd, zo zegt ze zelf, en het zou zomaar 3 tot 5 jaar kunnen duren. Dat houdt in dat het boek pas rond 2024/2025 verwacht wordt. Nog een tijdje geduld hebben dus!

 2. Fijn, dat er ditmaal een stamboom en een kaartje bij het boek zit. Het kaartje mag van mij nog gedetailleerder. Vooral omdat diverse personages van plek a naar b via c reizen en elkaar dan weer ‘ergens’ tegen komen.

 3. Ik heb de hele serie van de reiziger en al driemaal uitgelezen , maar vond het spijtig dat vertel het de bijen II zo raar eindigde dat Jamie terug ter been is en dat zijn zoon hem om hulp komt vragen voor John Crey en zijn broer Hal .
  Maar leesde juist dat er een vervolg komt in 2024 – 2025 dat ik fijn.
  Zou u me kunnen verwittigen waar en wanneer ik het kan kopen ik vind het zo fijn geschreven.
  Vriendelijke groet
  Maria

  1. Beste Maria, dank voor je reactie. Leuk dat je ook zo genoten hebt van de Outlander-serie. Het vervolg laat nog even op zich wachten, maar zodra er meer bekend is over het boek, dan kun je dat op deze pagina lezen en zullen wij dat ook delen op onze sociale media-pagina’s.

 4. Ik heb alle delen van de reiziger gelezen en zou graag weten of er al iets meer bekend is over deel 10. Heb zo het idee dat dit het laatste deel gaat worden waarin uiteindelijk alle puzzelstukjes op zijn plaats gaan vallen.

  1. Behalve dat Diana Gabaldon dit deel aan het schrijven is, weten we nog weinig. De schrijfster geeft zelf aan dat nog niet bekend is wanneer dit boek zal worden uitgegeven. Volgens Diana Gabaldon is het mogelijk dat het verhaal van Jamie Fraser en Claire Beauchamp Randall Fraser afgerond zal worden in dit tiende deel, maar dat dit hoe dan ook niet het laatste boek zal zijn in de serie. Ze is momenteel namelijk bezig met nóg een roman: een prequel over de ouders van Jamie Fraser.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *