De boeken over Rebecka Martinsson op volgorde (bekend van Netflix)

Op zoek naar de boeken over Rebecka Martinsson? De serie Rebecka Martinsson is erg populair op Netflix, maar wist je dat er ook een boekenserie bij hoort? De Netflix-serie is namelijk gebaseerd op de boeken van Asa Larsson. Op deze pagina lees je alles over deze schrijfster, de boeken over Rebecka Martinsson en zetten we deze serie voor je op volgorde.

Wie is Asa Larsson?

Asa Larsson is een bekende Scandinavische thrillerschrijfster. Ze werd geboren in Uppsala in 1966 en werkte voorheen als fiscaal jurist. Haar debuutroman kwam in 2003 uit en werd meteen een bestseller. Ze won zelfs de Martin Beck Award, een Zweedse prijs voor het beste debuut. Asa Larsson is getrouwd en heeft twee kinderen.

Boeken Rebecka Martinsson op volgorde

  1. Zonnestorm (Originele titel: Solstorm)
  2. Midzomernacht (Originele titel: Det blod som spillts)
  3. Het zwarte pad (Originele titel: Svart stig)
  4. Tot de woede is geluwd (Originele titel: Till dess din vrede upphör)
  5. De tweede zonde (Originele titel: Till offer åt Molok)
  6. De zonden van onze vaders (Originele titel: Fädernas missgärningar)

Zonnestorm samenvatting

Zonnestorm is het eerste deel van de Rebecka Martinsson-serie. Het boek speelt zich af wanneer het middenin de winter is. Viktor Strandgord, een geestelijke in het Zweedse Kiruna wordt vermoord, terwijl het noorderlicht de poolhemel verlicht. Sanna, zijn zus, vindt hem. Als de politie het onderzoek start, vinden zij bij Sanna het moordwapen. Sanna maakt zich bezorgd dat zij als dader wordt aangewezen en belt haar oude vriendin Rebecka Martinsson. Ze keert niet graag terug naar de stad waar zij opgroeide en niet iedereen is blij haar terug te zien. Voor Rebecka de dader kan aanwijzen, dient ze eerst af te rekenen met haar eigen duistere verleden.

Midzomernacht samenvatting

In het tweede deel van de boekenserie over Rebecka Martinsson is er opnieuw een geestelijke vermoord. Dit keer is het Mildred Nilsson, die met verschillende mensen in het dorp in conflict was geraakt. Ze heeft veel vijanden en misschien wel te veel, want het politieonderzoek loopt hopeloos vast. Rebecka Martinsson vindt een paar maanden later belastend materiaal en geeft dat aan de politie. Zonder dat ze het echt beseft, blaast ze het onderzoek nieuw leven in. De moord komt dusdanig overeen met de moord op Viktor Strandgard, dat het wel het werk van een copycat lijkt.

Het zwarte pad samenvatting

In het derde deel van de Rebecka Martinsson-serie zijn we opnieuw in Noord-Zweden. Een visser vindt het lijk van een vrouw, Ina, in de hut van een buurman. Juriste Rebecka Martinsson bekijkt de zaak nader. Het onderzoek leidt hen naar de werkgever van Ina, Mauri Kallis. Hij lijkt onaantastbaar te zijn en had een nauwe band met Ina en haar broer. Rebecka stuit tijdens dit onderzoek op steeds meer intriges. Het is een doos van Pandora, waardoor zelfs Rebecka haar leven niet meer zeker is.

Tot de woede is geluwd samenvatting

Een jongen en een meisje duiken in Noord-Zweden naar een vliegtuigwrak. De duiktocht loopt echter fataal af en in het voorjaar vindt de politie het lijk van het meisje. De jongen lijkt echter wel van de aardbodem verdwenen te zijn. Rebecka Martinsson gaat met twee inspecteurs op onderzoek uit. De naasten van het meisje reageren bijzonder agressief. Het team besluit om via de tv een oproep te doen voor getuigen. Al snel meldt zich iemand die een en ander weet en dan blijkt dat zijn buurman er nog meer vanaf weet.

De tweede zonde samenvatting

In het vijfde deel van de Rebecka Martinsson boekenserie krijgt Rebecka de rol van Officier van Justitie. In die hoedanigheid leidt ze het onderzoek naar een verschrikkelijke moord in Kiruna. De getuige is een negenjarige jongen, Marcus. Hij heeft gezien hoe zijn oma vermoord werd. Er komen allerlei bizarre gebeurtenissen boven water in dit onderzoek en dan blijkt het een echte race tegen de klok te worden. Marcus is zijn leven niet zeker en het is aan Rebecka om op tijd de feiten boven water te krijgen om zijn leven te redden. Een boek waarin de spanning subtiel opgebouwd wordt, tegen een achtergrond van het gure Lapland.

De zonden van onze vaders samenvatting

Met dit zesde deel in de Rebecka Martinsson-serie won Asa Larsson de Best Swedish Crime Novel of the Year Award in 2021. Een veelbelovend teken voor dit boek dus. Rebecka krijgt een bijzonder verzoek om een verjaarde moordzaak te onderzoeken. Het draait om de verdwenen vader van Zweeds bokskampion Börje Ström. Zijn lichaam is gevonden, maar de omstandigheden zijn erg raadselachtig. Rebecka heeft weer veel persoonlijke problemen die ze het hoofd moet bieden, maar dit verzoek kan ze niet weigeren.

Rebecka Martinsson review

Is Rebecka Martinsson op Netflix een aanrader? Wanneer je van Scandinavische misdaadseries houdt, is Rebecka Martinsson beslist de moeite van het kijken waard. Het is wel jammer dat er bij het tweede seizoen voor een andere actrice is gekozen als hoofdpersoon. Dat is beslist even wennen wanneer je genoten hebt van seizoen één. Toch zijn beide actrices geknipt voor de hoofdrol. Natuurlijk is het wel te hopen dat men voor het derde seizoen van Rebecka Martinsson deze actrice behoudt, anders valt de serie wellicht toch uit elkaar.

Bekijk ook:  Guillaume Musso boeken, de Franse koning van de misdaad

Zijn de boeken van Asa Larsson aanraders?

Uit Scandinavië komen behoorlijk veel thrillerauteurs en de concurrentie is dan ook ‘moordend’, om maar in stijl te blijven. Asa Larsson is wellicht niet de beste Scandinavische thrillerauteur, maar haar boeken mogen er zeker zijn. Het zijn prettig leesbare spannende boeken met goed uitgewerkte cases. Het einde is in sommige boeken wat abrupt, maar de ijskoude sfeer van Noord-Europa dringt in alle delen van de Rebecka Martinsson boekenreeks tot je door.

Meer van dit soort boeken lezen? Bekijk dan: 10 schrijvers zoals M.J. Arlidge. In deze lijst zijn veel Scandinavische thrillerschrijvers opgenomen.

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst, ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *