Anthony Doerrs All the light we cannot see op Netflix

Binnenkort zal het boek Als je het licht niet kunt zien van Anthony Doerr verfilmd worden. Wanneer verschijnt All the light we cannot see verschijnt op Netflix? Hier kun je alles lezen wat we erover weten. Het was inmiddels al wel wat jaren geleden dat wij het boek lazen, maar het boek heeft voldoende indruk gemaakt om het nogmaals te lezen. Nieuwsgierig geworden? Lees dan onze recensie onderaan deze pagina.

Wordt All the light you cannot see een film of een serie?

Voor zover het nu bekend is gemaakt, zal All the light you cannot see een serie op Netflix worden. Waarschijnlijk zal deze dramaserie uit vier afleveringen bestaan. Het blijft daarbij naar verwachting bij 1 seizoen, omdat er ook geen tweede deel is van Als je het licht niet kunt zien.

Wanneer komt All the light you cannot see op Netflix?

Inmiddels is All the light you cannot see op Netflix te zien.

Waar wordt de serie opgenomen?

Hoewel het boek zich grotendeels afspeelt in en om Saint-Malo, zal de serie met name in Berlijn opgenomen worden. De meeste opnames zijn inmiddels gemaakt, deze zullen naar verwachting eind juli afgerond zijn. Verder is ook bekend gemaakt dat sommige scenes in Hongarije zijn opgenomen.

Bekijk ook:  Alle boeken van Jacobine van den Hoek en een recensie van Madame

Is de cast al bekend voor All the light you cannot see?

Nee, de cast is nog niet volledig bekend, maar er zijn al wel een aantal hoofdrolspelers onthuld. Zo zal Aria Mia Loberti de rol van de oudere Marie-Laure op zich nemen, terwijl Nell Sutton haar jongere versie vertolkt. Mark Ruffalo zal de rol van Marie-Laures vader, Daniel Leblanc, vervullen. Een ander belangrijk personage uit het boek, Etienne Leblanc, zal vertolkt worden door Hugh Laurie en verder doet Louis Hofmann mee als Werner Pfennig.

als-je-het-licht-niet-kunt-zien-anthony-doerr-netflix

Als je het licht niet kunt zien

De jonge Marie-Laure is blind. Ze woont met haar vader in Parijs naast het Natuurhistorisch Museum, waar hij werkt als curator. Als Marie-Laure twaalf is bezetten de nazi’s Parijs en vader en dochter vluchten naar het Bretonse Saint-Malo. Ze hebben de grootste en meest waardevolle schat van het museum meegenomen.

In een Duits mijnstadje groeit Werner Pfennig op in een weeshuis samen met zijn jongere zusje Jutta. Werner belandt bij de Hitlerjugend en wordt vervolgens naar het front gestuurd. Via Rusland komt hij tenslotte in Saint-Malo terecht, waar zijn verhaal en dat van Marie-Laure samenkomen.

Recensie Als je het licht niet kunt zien

Wil je een boek lezen waarin de effecten van de Tweede Wereldoorlog op de gewone mensen echt tot je doordringen? Dan is Als je het licht niet kunt zien een aanrader. Het boek zit boordevol gevoel en de mensen in het boek komen echt tot leven. Dat de hoofdpersoon een blind meisje is, draagt nog bij aan de beklemmendheid van deze roman van Anthony Doerr. Je sluit Marie-Laure en de mensen om haar heen meteen in je hart. Persoonlijk heb ik ook genoten van de omschrijvingen van Saint-Malo. Als je in deze mooie Franse vestingstad geweest bent, dan zal dat het boek nog een extra tintje geven.

Bekijk ook:  Kristin Hannah boeken op volgorde

Heb jij het boek al gelezen? Laat dan gerust hieronder een reactie achter om te laten weten wat jij ervan vond.


Leesinspiratie delen? Word dan lid van onze boekengroep op Facebook. Hier kun je jouw favoriete boeken delen en anderen om tips vragen. Natuurlijk delen wij daar ook onze winacties en de laatste boekennieuwtjes.

Bekijk nu de nieuwste boeken op bol.

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst, ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *