Hotel Portofino: de boeken waar de serie op gebaseerd is

De liefhebber heeft het vast al gezien: binnenkort komt het tweede deel van de serie Hotel Portofino op NPO. Het eerste deel werd vorige zomer uitgezonden. De serie is gebaseerd op de boeken van J.P. O’Connell. Op dit moment is er nog maar één boek uitgegeven, maar J.P. O’Connell zou wel bezig zijn met het schrijven van het tweede deel. Dat boek staat als het goed is gepland voor 2024.

Hotel Portofino boek

Op dit moment is er dus nog maar één boek uitgegeven in de Portofino-serie:

Hotel Portofino, J.P. O’Connell

hotel-portofino-jpoconnell

Italië, 1926. Hotel Portofino verwelkomt een stoet aan glamoureuze gasten uit de Britse upper class voor een heerlijke zomer, maar kort na de opening stapelen de problemen zich al op voor eigenaar Bella Ainsworth. Ze heeft te weinig personeel en geld en bovendien zijn haar eersteklas gasten veeleisend en lastig te behagen. Daarnaast wordt ze het doelwit van een corrupte fascistische politicus.

Haar grootste probleem is echter dat haar aristocratische, sluwe echtgenoot – wanhopig om zijn rijkdom en status te behouden – achter haar rug om zijn eigen plannen smeedt, met grote gevolgen…

Deze roman vertelt een verhaal over de beproevingen van een vooruitstrevende vrouw in een tijd van wereldwijde onrust. Een grandioze historische roman aan de Italiaanse Rivièra. Perfect voor wie heeft genoten van The Crown en Downton Abbey.

De serie Portofino op NPO

Afgelopen zomer werd het vervolg uitgezonden van Hotel Portofino, waar we in de zomer van 2022 al het eerste seizoen van konden zien. Er gebeurt heel erg veel in de serie, en misschien blijft het soms ietwat oppervlakkig of ‘gemakkelijk’, maar het verhaal zit goed in elkaar en het Italiaanse decor is beslist sprookjesachtig te noemen. Bovendien is het ook een mooi inkijkje in de mode van die periode. Een serie die zeker de moeite waard is voor liefhebbers van historische drama’s.

Bekijk ook:  Nieuw boek van John Boyne: Toen de wereld brak

Heb jij de serie op NPO gekeken of het boek gelezen? Wat vond je ervan? Laat gerust een reactie achter onder dit artikel.

Bekijk ook:


Leesinspiratie delen? Word dan lid van onze boekengroep op Facebook. Hier kun je jouw favoriete boeken delen en anderen om tips vragen. Natuurlijk delen wij daar ook onze winacties en de laatste boekennieuwtjes.

Bekijk nu de nieuwste boeken op bol.

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst, ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *