The Gray Man: het boek waar de Netflix-hit op gebaseerd is

Heb jij The Gray Man op Netflix al bekeken? Dan is het je misschien ook opgevallen dat deze film gebaseerd is op een boek. In Nederland zijn de boeken van Mark Greaney momenteel nog niet zo bekend, maar als het aan ons ligt komt daar snel verandering in. Als je houdt van series als Jack Reacher en Jack Ryan, dan zijn deze boeken wellicht ook iets voor jou. Het is ook wel grappig om te weten dat Mark Greaney ook co-auteur van Tom Clancy is geweest. Het eerste boek uit de reeks The Gray Man is een tijdje terug in het Nederlands uitgegeven.

Boek The Gray Man – Onder schot

Court Gentry is een goed mens – én de perfecte moordenaar… Hij gaat stilletjes van opdracht naar opdracht en verdwijnt daarna zonder ook maar een spoor achter te laten: The Gray Man, een bijnaam die hij verdiende tijdens zijn jarenlange dienst als geheim agent bij de CIA.

Nadat hij namens de Amerikaanse regering enkele klussen in Syrië en Irak heeft gedaan, komt hij er tot zijn schrik achter dat het team dat hem zou moeten redden, van hem af wil. En als hij dan ook nog eens geconfronteerd wordt met een vijand uit het verleden, moet hij werkelijk alles op alles zetten om uit een genadeloos spel te ontsnappen…

Recensie The Gray Man Mark Greaney

Is dit boek een aanrader? Als je van actiethrillers houdt, dan is The Gray Man een aanrader. Het boek is niet overal geloofwaardig, maar dat hoeft ook niet bij een actiethriller. Bij James Bond kom je soms ook zeer ongeloofwaardige acties tegen, die op de een of andere manier toch altijd weer overtuigend overkomen. De gebeurtenissen volgen elkaar ook erg vlot op, waardoor je soms nauwelijks tot rust kunt komen als lezer. Dat had beslist wel wat minder mogen zijn, maar desalniettemin is het een leuk boek en kijken wij alvast uit naar deel 2.

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst, ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *