Cilla en Rolf Börjlind volgorde boeken & verfilmingen op Netflix

Vandaag de dag zijn Scandinavische thrillers razend populair. Cilla en Rolf Börjlind zijn wellicht het bekendste schrijversduo als het om dit genre gaat. Het echtpaar werd bekend door hun serie Rönning & Stilton. Hier vind je deze boeken op volgorde en lichten we het beste en nieuwste boek voor je uit.

Wie zijn Cilla en Rolf Börjlind?

Rolf Sigvard Börjlind en Maria Cecilla Börjlind komen oorspronkelijk uit Zweden. Het echtpaar schrijft al vele jaren filmscenario’s en boeken. Rolf Sigvard Börjlind werd geboren in 1948 en volgde een studie journalistiek in Stockholm. Hij werkte vele jaren in de tijdschriftenbusiness en heeft ook lang als copywriter gewerkt. Daarna begon hij zich toe te leggen op filmscenario’s. Hij trouwde met Maria Cecilla Gemvall en inmiddels schrijven ze al vele jaren samen filmscenario’s en spannende boeken. Inmiddels schrijf Rolf Börjlind ook samen met zijn dochter, Molly Börjlind.

Cilla en Rolf Börjlind volgorde boeken

Moet je de boeken van Cilla en Rolf Börjlind op volgorde lezen? Ja, het is het beste om de boeken van Cilla en Rolf Börjlind op volgorde te lezen. De boeken zijn afzonderlijk te lezen, maar het verhaal van de hoofdpersonen loopt als een rode draad door de serie heen.

Rönning & Stilton serie op volgorde

  1. Springvloed (Originele titel: Springfloden)
  2. De derde stem (Originele titel: Den tredje rösten)
  3. Zwarte dageraad (Originele titel: Svart gryning)
  4. Wiegelied (Originele titel: Sov du lilla videung)
  5. Koudvuur (Originele titel: Kallbrand)
  6. Bevroren goud (Originele titel: Fruset guld)
  7. De Samaritaan (Originele titel: Den barmhärtige samariten)
  8. Nog niet bekend (Originele titel: Nattens öga)
Bekijk ook:  Jack Ryan boeken, de Amerikaanse James Bond van Tom Clancy

Moet je de Rönning & Stilton boeken op volgorde lezen?

Is het verstandig om de boekenserie van Cilla en Rolf Börjlind op volgorde te lezen? Ja, wij vinden van wel. De boeken zijn ook los te lezen, maar er zitten her en der wel verwijzingen in naar eerdere delen. Het is dus zeker handig om de boeken op volgorde te lezen.

Boek van Rolf & Molly Börjlind

Beste boek van Rolf en Cilla Börjlind

Zwarte dageraad beste boek Cilla en Rolf Börjlind

Zwarte dageraad

Olivia Rönning heeft besloten terug te keren bij de politie en wordt op een zaak gezet in de provincie Skåne. In een naburig stadje is een gruwelijke kindermoord gepleegd. Een paar dagen later wordt er nog een kind gedood, deze keer in een dorpje vlak buiten Stockholm. Bij beide kinderen, de zeven jaar oude Aram en de driejarige Emelie, is de nek op dezelfde manier gebroken.
De brute moorden op de onschuldige kinderen veroorzaken een schokgolf door het hele land.
Mette Olsäter van de Rijksrecherche is betrokken bij het onderzoek. Ze verdenkt een racistische groep die bedreigingen heeft geuit naar de ouders van de kinderen.

Als een onderzoeker van het Nationaal Instituut voor Forensische Wetenschappen iets op het spoor komt, neemt ze contact op met Mette Olsäter. De testuitslag geeft de zaak een zeer onverwachte wending…

Nieuwste boek van Cilla en Rolf Börjlind

Hieronder vind je het nieuwste boek van Cilla en Rolf Börjlind. Dit boek is het zevende deel in de Rönning en Stilton serie. Deel 8 in de Rönning & Stilton-serie wordt wel verwacht, maar is nog niet verschenen in Nederland. In Zweden wordt het boek uitgegeven in april 2023.

De samaritaan Cilla en Rolf Borjlind

7. De Samaritaan

Wanneer Olivia Rönning wordt vermist, gaat haar collega Lisa Hedqvist samen met Tom Stilton – die daarvoor zijn zelfgekozen coronaquarantaine in de Stockholm-archipel beëindigt – naar haar op zoek. Het spoor leidt naar een afgelegen vakantiehuisje, dat echter in lichterlaaie staat wanneer ze er aankomen. In de nog nasmeulende resten wordt even later het verkoolde lichaam van een vrouw gevonden…

Bekijk ook:  Ken Follett boeken op volgorde, een veelzijdige schrijver uit Wales

Intussen is Mette Olsäter, de inmiddels gepensioneerde leidinggevende van Olivia, benoemd tot nationale veiligheidscoördinator rondom de levering van de Covid-vaccins. Maar iemand lijkt er alles aan te doen de transporten te saboteren.

Sneak preview deel 8: Nattens öga (Het Oog van de Nacht)

Als Olivia Rönning en Lisa Hedqvist Oekraïense vluchtelingen interviewen om misbruik langs de ontsnappingsroute vast te leggen, horen de twee politieagenten over een internationaal netwerk dat mensenhandel organiseert. Wie zit erachter?

Tom Stiltons partner Luna begint te vermoeden dat hij betrokken was bij een spectaculaire dood, maar hij lijkt zich er niet schuldig over te voelen. Als de politie hem ondervraagt, komt het tot een climax. Kan ze wel van zo’n man houden?

Een man stort van een dak in het centrum van Stockholm nadat hij is achtervolgd door twee mannen. De man kan niet worden geïdentificeerd. Wie is hij en wie achtervolgde hem?

Abbas, de vriend van Tom en Olivia, krijgt onverwacht bezoek van zijn moeder, die hij sinds zijn kindertijd niet meer heeft gezien. Waarom zoekt ze hem op? Het heeft allemaal te maken met een luxe jacht aan de Franse Rivièra en een duizelingwekkend dure schat – een ontbrekend Fabergé-ei, genaamd het Oog van de Nacht.

Verfilmingen op Netflix

Er heeft een tijdje een verfilming van de boeken van Cilla en Rolf Börjlind op Netflix gestaan, maar de rechten daarvan zijn inmiddels verlopen en niet verlengd. Wellicht komt er nog eens een andere verfilming terug.

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst, ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

Geef een antwoord