Dinah Jefferies: Dochters van de Dordogne trilogie en meer

Dinah Jefferies schrijft romans die vaak een historische achtergrond hebben. Ze groeide deels op in Maleisië en dat verklaart de setting van het grootste deel van haar boeken. In haar romans proef je ook dat haar leven niet over rozen is gegaan, zeker in haar eerste boek, Het afscheid van de tropen. De boeken die daarna kwamen, stonden vaak weken in de Sunday Times bestsellerlijst en dat is natuurlijk een aanbeveling op zichzelf. Nieuwsgierig geworden? Hieronder lees je meer over de historische romans van Dinah Jefferies.

Wie is Dinah Jefferies?

Dinah Jefferies werd geboren in 1948, in Malakka in Maleisië. Op achtjarige leeftijd verhuisde ze naar Engeland, op het moment dat Maleisië onafhankelijk verklaard werd. Ze studeerde aan het Birmingham College of Art en aan de universiteit van Ulster, waar ze afstudeerde in Engelse literatuur. Haar persoonlijk leven is niet altijd makkelijk geweest. Haar zoon Jamie kwam op veertienjarige leeftijd om het leven bij een ongeval op school en deze pijn voel je soms terug in haar boeken. In 2015 kwam haar roman De vrouw van de theeplanter uit en dit was het begin van haar succes. Het boek stond wekenlang op de bestsellerlijst van de Sunday Times, evenals haar volgende roman, De dochter van de zijdekoopman. Inmiddels zijn haar boeken in vele talen vertaald.

Alle boeken van Dinah Jefferies op volgorde van uitgave

Hieronder vind je alle boeken van Dinah Jefferies op volgorde van uitgave. De meeste boeken van Dinah Jefferies zijn los van elkaar te lezen.

Bekijk ook:  De prooi, een waargebeurde thriller

Dochters van de Dordogne op volgorde

  1. Dochters van de Dordogne (2021, originele titel: Daughters of war)
  2. Het verborgen paleis (2022, originele titel: The hidden palace)
  3. Nachttrein naar Marrakesh (2023, originele titel: Night train to Marrakech)

Voor wie zijn de boeken van Dinah Jefferies geschikt?

De boeken van Dinah Jefferies zijn vergelijkbaar met de boeken van Ann Moore, Corina Bomann en Tracy Rees. Het zijn historische romans met een diepere emotionele laag, die daardoor ook wat langer blijven hangen. De diverse titels zijn heel divers, waardoor het lastig is een favoriet te kiezen, maar wellicht is De dochter van de zijdekoopman een mooi boek om mee te beginnen.

Dochters van de Dordogne op volgorde

Hieronder vind je Dochters van de Dordogne op volgorde. Deze boeken maken onderdeel uit van een trilogie, dus er zal nog een deel volgen. Wanneer komt Dochters van de Dordogne deel 4 uit? Uit het dankwoord van het derde deel blijkt dat het derde deel het laatste deel van deze serie is. Wellicht komt er over een tijdje een nieuwe serie van Dinah Jefferies? Zodra er meer bekend is over haar volgende boek, dan melden we dat hier. Volg ons op social media om op de hoogte te blijven.

dochters-van-de-dordogne

1. Dochters van de Dordogne

Frankrijk, 1944. In het dal van de Dordogne, in een oud stenen huisje aan de rand van een lieflijk dorpje, hopen drie zussen op een spoedig einde van de oorlog. Hélène, de oudste, probeert de familie bijeen te houden, zelfs als de nazi’s dichter- en dichterbij komen. Elise, de rebel, is vastberaden: zij gaat bij het verzet, koste wat kost. Florence, de dromer, fantaseert over een tijd waarin ze weer vrij kunnen zijn. Maar dan gaat alles mis. Ongewild komen de zussen tussen twee vuren te staan. En dan komt ook een lang bewaard familiegeheim aan het licht…

Bekijk ook:  Wie is Elena Ferrante en is de serie een aanrader?
het-verborgen-paleis-dinah-jefferies

2. Het verborgen paleis, Dinah Jefferies

Frankrijk, 1923. Als een groot schandaal aan het licht dreigt te komen, vlucht Rosalie Delacroix weg van haar familie in Parijs. In de donkere straten en exotische nachtclubs van Malta hoopt ze een nieuw leven tegemoet
te gaan.

Malta, 1944. Nadat een groot familiegeheim is uitgekomen, moet ook Florence Frankrijk ontvluchten. Wanneer ze na lange omzwervingen bij haar moeder in Engeland aankomt, wordt ze daar allesbehalve hartelijk ontvangen. Haar moeder kijkt niet naar haar om, maar heeft wel een vreemd verzoek: of Florence op zoek wil gaan naar haar verdwenen tante Rosalie, die naar verluidt op Malta woont. Maar er woedt oorlog in Europa en het enige aanknopingspunt is een jaren oude vergeelde brief…

Het nieuwste boek van Dinah Jefferies

Op zoek naar het nieuwste boek van Dinah Jefferies? Dat is deel 3 in Dochters van de Dordogne.

nachttrein-naar-marrakesh-dinah jefferies meerlezen

3. Nachttrein naar Marrakesh

Marokko, 1966. Vicky Baudin ontvlucht haar mislukte relatie en neemt de nachttrein naar Marrakesh. Daar hoopt ze eindelijk te achterhalen waarom haar mysterieuze grootmoeder lang geleden haar vader ter adoptie afstond.

Het rustige leventje van Clemence in het Atlasgebergte wordt opgeschrikt als haar kleindochter plotseling voor de deur staat. Tot haar opluchting stort Vicky zich samen met haar nicht Bea vol overgave in het uitgaansleven van Marrakesh. Totdat Bea verdwijnt. Vicky moet noodgedwongen haar oma’s hulp inschakelen om te voorkomen dat ze zelf ook in gevaar komt. Maar haar grootmoeder heeft een geheim, dat koste wat het kost verborgen moet blijven…

Wat te lezen na de boeken van Dinah Jefferies?

Misschien heb je Dochters van de Dordogne uit en vraag je je af wat je hierna kunt lezen. De onderstaande auteurs zijn wel een beetje te vergelijken met Dinah Jefferies:

Sale/Solden 2024Sale/Solden 2024

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst, ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *