Dinah Jefferies: Dochters van de Dordogne trilogie en meer

De boeken van Dinah Jefferies

Dinah Jefferies schrijft romans die vaak een historische achtergrond hebben. Ze groeide deels op in Maleisië en dat verklaart de setting van het grootste deel van haar boeken. In haar romans proef je ook dat haar leven niet over rozen is gegaan, zeker in haar eerste boek, Het afscheid van de tropen. De boeken die daarna kwamen, stonden vaak weken in de Sunday Times bestsellerlijst en dat is natuurlijk een aanbeveling op zichzelf. Nieuwsgierig geworden? Hieronder lees je meer over de historische romans van Dinah Jefferies.

Wie is Dinah Jefferies?

De dochter van de zijdekoopman

Dinah Jefferies werd geboren in 1948, in Malakka in Maleisië. Op achtjarige leeftijd verhuisde ze naar Engeland, op het moment dat Maleisië onafhankelijk verklaard werd. Ze studeerde aan het Birmingham College of Art en aan de universiteit van Ulster, waar ze afstudeerde in Engelse literatuur. Haar persoonlijk leven is niet altijd makkelijk geweest. Haar zoon Jamie kwam op veertienjarige leeftijd om het leven bij een ongeval op school en deze pijn voel je soms terug in haar boeken. In 2015 kwam haar roman De vrouw van de theeplanter uit en dit was het begin van haar succes. Het boek stond wekenlang op de bestsellerlijst van de Sunday Times, evenals haar volgende roman, De dochter van de zijdekoopman. Inmiddels zijn haar boeken in vele talen vertaald.

Alle boeken van Dinah Jefferies op volgorde van uitgave

Hieronder vind je alle boeken van Dinah Jefferies op volgorde van uitgave. De meeste boeken van Dinah Jefferies zijn los van elkaar te lezen.

Bekijk ook:  Top 10 nieuwe boeken februari 2023

Dochters van de Dordogne op volgorde

  1. Dochters van de Dordogne (2021, originele titel: Daughters of war)
  2. Het verborgen paleis (2022, originele titel: The hidden palace)

Voor wie zijn de boeken van Dinah Jefferies geschikt?

De boeken van Dinah Jefferies zijn vergelijkbaar met de boeken van Ann Moore, Corina Bomann en Tracy Rees. Het zijn historische romans met een diepere emotionele laag, die daardoor ook wat langer blijven hangen. De diverse titels zijn heel divers, waardoor het lastig is een favoriet te kiezen, maar wellicht is De dochter van de zijdekoopman een mooi boek om mee te beginnen.

Het nieuwste boek van Dinah Jefferies

Op zoek naar het nieuwste boek van Dinah Jefferies?

Het verborgen paleis, Dinah Jefferies

Het verborgen paleis, Dinah Jefferies

Frankrijk, 1923. Als een groot schandaal aan het licht dreigt te komen, vlucht Rosalie Delacroix weg van haar familie in Parijs. In de donkere straten en exotische nachtclubs van Malta hoopt ze een nieuw leven tegemoet
te gaan.

Malta, 1944. Nadat een groot familiegeheim is uitgekomen, moet ook Florence Frankrijk ontvluchten. Wanneer ze na lange omzwervingen bij haar moeder in Engeland aankomt, wordt ze daar allesbehalve hartelijk ontvangen. Haar moeder kijkt niet naar haar om, maar heeft wel een vreemd verzoek: of Florence op zoek wil gaan naar haar verdwenen tante Rosalie, die naar verluidt op Malta woont. Maar er woedt oorlog in Europa en het enige aanknopingspunt is een jaren oude vergeelde brief…

Hieronder vind je de roman die daarvoor uitgegeven is en het eerste deel van de serie: Dochters van de Dordogne. Dit boek maakt onderdeel uit van een trilogie, dus er zullen nog twee delen volgen. Wanneer komt Dochters van de Dordogne deel 3 uit? Zodra er meer bekend is over haar volgende boek, dan melden we dat hier. Volg ons op social media om op de hoogte te blijven.

Dochters van de Dordogne

Dochters van de Dordogne

Frankrijk, 1944. In het dal van de Dordogne, in een oud stenen huisje aan de rand van een lieflijk dorpje, hopen drie zussen op een spoedig einde van de oorlog. Hélène, de oudste, probeert de familie bijeen te houden, zelfs als de nazi’s dichter- en dichterbij komen. Elise, de rebel, is vastberaden: zij gaat bij het verzet, koste wat kost. Florence, de dromer, fantaseert over een tijd waarin ze weer vrij kunnen zijn. Maar dan gaat alles mis. Ongewild komen de zussen tussen twee vuren te staan. En dan komt ook een lang bewaard familiegeheim aan het licht…

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst, ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

Geef een antwoord