Alle boeken van Anne Jacobs op volgorde

Ken jij de boeken van Anne Jacobs al? Hier lees je meer over de schrijfster Anne Jacobs en vind je de serie Het landhuis en Het weesmeisje hier op volgorde. Verder vind je hier een korte samenvatting per deel, zodat je een beeld krijgt van de inhoud van het boek. Wat ons betreft zijn alle boeken van Anne Jacobs echte aanraders. Liefhebbers van Santa Montefiore en Lucinda Riley zullen hier zeker van genieten.

Wie is Anne Jacobs?

Wie is Anne Jacobs? De naam Anne Jacobs is momenteel nog vrij onbekend en het zal je dan wellicht ook niet verbazen dat dit een pseudoniem is. Als je Anne Jacobs op Wikipedia opzoekt, zie je meteen dat er geen resultaten zijn. Anne Jacobs is dan ook een pseudoniem, namelijk van Hilke Sellnick. Ze werd in 1950 in Hannover geboren en schreef tot voor kort alleen onder pseudoniemen. Een ander pseudoniem van haar is Marie Lamballe, bekend van de serie over Café Engel.

Hilke groeide op in Hannover, maar verhuisde op vijftienjarige leeftijd met haar ouders naar de Taunus, een bergachtige regio in Duitsland. Ze ging talen studeren, namelijk Russisch en Frans, omdat ze lerares wilde worden. Uiteindelijk kwam ze terecht in een boekwinkel en daar raakte ze zo geïnspireerd dat ze zelf schrijfster werd.

Sellnick begon in 1982 met schrijven en inmiddels heeft ze al vele boeken op haar naam staan. In eerste instantie was dat dus onder pseudoniemen, maar inmiddels heeft ze ook boeken onder haar eigen naam uitgebracht. Deze boeken zijn momenteel alleen in het Duits beschikbaar.

Waar woont Anne Jacobs?

De auteur woont nog steeds in de Taunus, een gebergte dat vlakbij Frankfurt am Main ligt.

Serie Het landhuis op volgorde

 1. Het landhuis (Originele titel: Glanzvolle Zeiten)
 2. Storm rond het landhuis (Originele titel: Stürmische Zeiten)
 3. Hoop voor het landhuis (Originele titel: Zeit des Aufbruchs)

Serie Het weesmeisje op volgorde

 1. Het weesmeisje (Originele titel: Die Tuchvilla)
 2. De moed van het weesmeisje (Originele titel: Die Töchter der Tuchvilla)
 3. De erfenis van het weesmeisje (Originele titel: Das Erbe der Tuchvilla)
 4. De terugkeer van het weesmeisje (Originele titel: Rückkehr in die Tuchvilla)
 5. De belofte van het weesmeisje (Originele titel: Sturm über der Tuchvilla)
 6. Het verlangen van het weesmeisje (Originele titel: Wiedersehen in der Tuchvilla)

Serie De savanne op volgorde

 1. Liefde op de savanne (Originele titel: Der Himmel über dem Kilimandscharo)
 2. Geluk op de savanne (Originele titel: Sanfter Mond über Usambara)

Serie De scheepsdochter op volgorde

 1. De scheepsdochter

NIEUW: Serie De dorpswinkel op volgorde

 1. De dorpswinkel

Los te lezen boek van Anne Jacobs

Meer over de serie Het landhuis

Hieronder kun je meer lezen over de serie Het landhuis. Wil je meer weten over de serie Het weesmeisje, scroll dan verder.

Samenvatting Het landhuis

Het landhuis vertelt het verhaal van Franziska, die na vele jaren eindelijk terug is op landgoed Dranitz. In de Tweede Wereldoorlog moest ze hier juist vandaan vluchten, samen met haar moeder. Maar in haar hart is het haar thuis gebleven en is ze blijven dromen van dit huis en het leven dat ze hier kende. De oorlog heeft haar dromen uiteen doen spatten, maar hoop houdt haar altijd op de been.

Samenvatting Storm rond het landhuis

In Storm rond het landhuis volgen we Franziska verder op haar weg. Maar het is net na de val van de Berlijnse Muur en dat betekent dat het roerige tijden zijn in Oost-Duitsland. Zal het verleden haar toch nog inhalen? Om alle moeilijkheden het hoofd te bieden, heeft Franziska veel moed en een diep geloof in de liefde nodig. Kan ze dat opbrengen?

Samenvatting Hoop voor het landhuis

Heb je genoten van de eerste twee delen van de Landhuis-serie, dan kijk je vast ook weer uit naar het derde deel van deze boekenreeks van Anne Jacobs. Dit deel wordt in juni 2022 uitgegeven. Franziska verhuist voor de rust naar het platteland, samen met haar man. Het landhuis gaat naar kleindochter Jenny, die wil proberen een nieuwe toekomst op te bouwen. Dat valt echter niet mee. Ze wil een nieuw restaurant opstarten, maar dat gaat allemaal veel langzamer dan verwacht en wanneer men de kelder gaat verbouwen, komen oude geheimen boven. Zal het verleden Franziska ooit loslaten?

Kun je Het landhuis ook los lezen?

Sommige series hoef je niet op volgorde te lezen, maar bij de serie Het landhuis van Anne Jacobs raden we je dat wel aan. Je volgt de levensloop van Franziska in deze boeken en als je bijvoorbeeld eerst deel 3 leest en dan pas bij deel 1 begint, dan zijn er veel dingen uit deel 1 al weggegeven.

Meer over de serie Het weesmeisje

Hieronder kun je per deel lezen waar het boek over gaat. Inmiddels telt de serie 6 delen en daarmee is de serie volgens de uitgever afgerond.

Het weesmeisje Anne Jacobs

Samenvatting Het weesmeisje

Dit boek vertelt het verhaal van een jong weesmeisje, Marie. Als keukenmeid komt ze in een indrukwekkend herenhuis terecht, dat in het bezit is van de familie Melzer, die in de textiel zitten. Het is voor Marie niet eenvoudig om haar plaats te vinden tussen de hardwerkende bedienden. Katharina is de jongste dochter van de Melzers en zij zal tijdens het balseizoen voor het eerst worden gepresenteerd. Paul is de erfgenaam van de Melzers, maar hij komt niet zo graag in het herenhuis en richt zich vooral op zijn studentenbestaan in München. Tot hij oog in oog komt te staan met Marie. Een roman vol intriges, geheimen en verboden liefde.

Samenvatting De moed van het weesmeisje

De moed van het weesmeisje is het bijzondere vervolg op Het weesmeisje. In dit verhaal volgen we de verdere levensloop van Marie, die momenteel verantwoordelijk is voor het beheer van de fabriek van de Melzers. Het landhuis is verandert in een militair ziekenhuis. De mannen vechten aan het front, maar dan komt er erg slecht nieuws. Maries zwager is omgekomen en Paul is krijgsgevangene van de Russen. Als Ernst von Klippstein naar het landhuis komt, komt Marie voor zware keuzes te staan.

Samenvatting De erfenis van het weesmeisje

In dit boek lijkt het tij eindelijk ten goede te keren voor Marie en de familie Melzer. De oorlog is ten einde en Paul is veilig thuisgekomen. De familie probeert de textielfabriek weer op het niveau van voor de oorlog te krijgen. Maar Marie gaat haar eigen weg en jaagt een van haar vroegere dromen na: ze begint een eigen modestudio. Marie voelt zich als een vis in het water, maar het legt zware druk op haar band met de familie. Kan ze staan voor wie ze is? Als er een unieke schilderijencollectie wordt gevonden, verandert haar hele leven.

Samenvatting De terugkeer van het weesmeisje

Waar we allemaal verwacht hadden dat de Weesmeisje-serie voltooid zou zijn met 3 delen, kwam er toch een vierde deel. Deel 4 van Het weesmeisje speelt zich af ten tijde van de economische crisis. Het textielbedrijf gaat door zware tijden heen, maar ook Maries modestudio blijft niet gespaard. Hoe moeten ze het hoofd boven water houden? Als Pauls gezondheid dan ook nog eens te wensen overlaat, lijkt het familie-imperium echt ten einde te komen.

Samenvatting De belofte van het weesmeisje

In het vijfde deel van Het weesmeisje staan we aan het begin van het nationaalsocialisme in Duitsland. De Tweede Wereldoorlog zal over niet al te lange tijd uitbreken. De familie Melzer en de inmiddels zo bekende villa zijn in gevaar. Maries kleermakersatelier is in joodse handen. Ook de fabriek maakt een zware financiële periode door. Paul krijgt het dringende advies om van zijn vrouw te scheiden.

Het verlangen van het weesmeisje

Deel 6 in de serie Het weesmeisje: Het verlangen van het weesmeisje

Het is bevestigd, er komt een zesde deel aan van de serie Het weesmeisje! Wanneer de Nederlandse vertaling uitkomt en wat de titel van het boek wordt, is nog niet bekendgemaakt. Wil je alvast weten waar het boek over gaat? Hieronder lichten we een tipje van de sluier op.

Augsburg, 1939: Er komen zware tijden aan voor de familie Melzer en hun werknemers. De Tweede Wereldoorlog staat op het punt van uitbreken en ieders leven zal hierdoor veranderen. De fabriek staat op instorten en Paul moet opnieuw moeilijke beslissingen nemen, zonder de hulp van zijn vrouw Marie. Zij woont sinds 1935 in New York met haar zoon Leo. De jaren dat Paul en Marie gescheiden hebben geleefd, lieten hun sporen na, ook al houdt Marie nog evenveel van haar man als vroeger. Maar als ze hoort dat er een andere vrouw in het leven van Paul is gekomen, komt dat hard aan. Zal Marie erin slagen haar geliefde echtgenoot terug te winnen?

Uit hoeveel delen bestaat de serie Het weesmeisje?

De serie Het weesmeisje van Anne Jacobs bestaat inmiddels uit 6 delen.

Moet je Het weesmeisje op volgorde lezen?

Ja, het is zeker verstandig Het weesmeisje op volgorde te lezen. Sommige mensen vinden de serie aan de langdradige kant. Eventueel kun je dat omzeilen door niet alle zes de delen na elkaar te lezen, maar eerst een ander boek tussendoor te lezen. Het zesde deel is in ieder geval zeker de moeite waard om door te zetten.

Serie De savanne van Anne Jacobs

Hoewel de serie van Het weesmeisje op dat moment nog niet helemaal afgerond was, kwam in november 2022 het eerste deel van een nieuwe serie van Anne Jacobs uit. Deel 2 in De savanne volgde al snel en hieronder kun je er vast wat meer over lezen. Wat vond jij van de serie De savanne?

Liefde op de savanne Anne Jacobs

1. Liefde op de savanne

Het verhaal van Liefde op de savanne, het eerste deel in de Savanne-serie van bestsellerauteur Anne Jacobs, begint in Ostfriesland, 1880. De 22-jarige Charlotte droomt van avontuur, maar haar grootouders hebben liever dat ze een geschikte echtgenoot kiest. Na een lange verkering neemt ze uiteindelijk het huwelijksaanzoek van koopman Christian aan, om niet veel later te ontdekken dat hij aan de rand van de financiële afgrond staat. Charlotte weet dat ze maar één kans op een gezamenlijke toekomst hebben: ze moeten Duitsland verlaten en ver weg een nieuw leven beginnen…

Geluk op de savanne

2. Geluk op de savanne

In Geluk op de savanne, het tweede deel in de meeslepende Savanne-reeks van Anne Jacobs, is Charlotte na een woelige start in Zuidoost-Afrika herenigd met haar jeugdliefde, en lijkt niets hun geluk meer in de weg te staan. Maar George kan de drang naar avontuur niet weerstaan en begint aan een gevaarlijke expeditie. Charlotte zal zich in de tussentijd in haar eentje moeten redden. Als ze steeds minder brieven van hem ontvangt, vreest ze voor zijn leven…

Uit hoeveel delen bestaat De savanne?

Zoals je hierboven kunt zien, bestaat de serie uit 2 delen. Of er nog een derde deel van De savanne uitkomt, is nog niet bekend gemaakt.

Kun je de boeken uit de serie De savanne ook los lezen?

Wij raden aan om de serie De savanne op volgorde te lezen. In deze serie volg je het leven van Charlotte en de rode draad daarvan loopt echt door de boeken heen.

Serie De scheepsdochter

De scheepsdochter Anne Jacobs

In De scheepsdochter van Anne Jacobs probeert de vrijgevochten Johanna in het Danzig van de negentiende eeuw haar leven in te vullen zoals zij dat wil. Voor de fans van Simone van der Vlugt.

Het verhaal van De scheepsdochter van Anne Jacobs begint in Danzig, 1860. Johanna Berend staat treurig voor haar imposante ouderlijk huis. Nadat haar affaire met een pianist is stukgelopen wil ze niets liever dan terug naar haar familie. Maar tot haar grote schrik hoort ze dat haar geliefde vader is overleden. Haar broer Theo is nu het hoofd van het gezin en zijn vrijgevochten zus is een doorn in zijn oog. Johanna laat het er niet bij zitten en is vastbesloten een manier te vinden om haar leven in te richten zoals zíj het wil… Bekijk hier of het inkijkexemplaar beschikbaar is.

Het nieuwe boek van Anne Jacobs

Ben je op zoek naar het nieuwste boek van Anne Jacobs? Dat plaatsen we altijd op deze pagina: Het nieuwste boek van Anne Jacobs.

Nieuw los te lezen boek van Anne Jacobs

Arlettes lot

Arlettes lot

In haar keiharde leven stopt ze nooit met vechten voor haar geluk…

In Arlettes lot neemt deze auteur, onder andere bekend van de populaire series Het weesmeisje en Het landhuis, de lezer mee naar de bijzondere middeleeuwen. Arlette is de dochter van leerlooier Fulbert. Ze is knap, beschikt over hersens en wil graag hogerop komen. Dan wordt ze verkracht door een edelman en blijkt ze zwanger te zijn. Arlette ziet al haar toekomstplannen verdampen. Ze weet nog niet dat ze eens het leven zal schenken aan Willem de Veroveraar.

Gedurende haar leven probeert Arlette zich te handhaven in een harde mannenwereld. De enige die echt om haar geeft, is ridder Herluin, maar Arlette gaat haar eigen weg.

NIEUW: Serie De dorpswinkel

Anne Jacobs 2024 De dorpswinkel

De nieuwe roman van Anne Jacobs zal worden uitgegeven in augustus 2024! Ook dit boek maakt weer deel uit van een serie, wat goed nieuws is voor alle liefhebbers van de boeken van Jacobs. Het speelt zich af in de jaren ’20 in Duitsland, en wel in het dorpje Dingelsbach. Marthe Haller runt hier een winkel en komt ook alles over het wel en wee van haar dorpsgenoten te weten. Daarnaast zijn er ook nog haar dochters, die diep in hun hart verlangen naar het levendige Frankfurt.

Kijk hier of het boek al beschikbaar is.

Meer inspiratie? Bekijk ook: 10 schrijfsters zoals Anne Jacobs


Leesinspiratie delen? Word dan lid van onze boekengroep op Facebook. Hier kun je jouw favoriete boeken delen en anderen om tips vragen. Natuurlijk delen wij daar ook onze winacties en de laatste boekennieuwtjes.

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

4 gedachten over “Alle boeken van Anne Jacobs op volgorde

  1. De uitgeverij heeft nog geen officiële aankondiging gedaan voor deel 6 van het weesmeisje. Gezien het tempo waarin de andere delen uitgebracht werden, zal dit deel waarschijnlijk eind 2022, begin 2023 uitkomen. Zodra we meer weten, valt dat op deze pagina te lezen.

 1. Prachtig geschreven boeken door Anne Jacobs “ het weesmeisje”
  Fijn dat het 6 de deel komt
  Ik zie er naar uit !👍

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *