Alle boeken van Anne Jacobs op volgorde

Alle boeken van Anne Jacobs op volgorde

Ken jij de boeken van Anne Jacobs al? Hier lees je meer over de schrijfster Anne Jacobs en vind je de serie Het landhuis en Het weesmeisje hier op volgorde. Verder vind je hier een korte samenvatting per deel, zodat je een beeld krijgt van de inhoud van het boek. Wat ons betreft zijn alle boeken van Anne Jacobs echte aanraders. Liefhebbers van Santa Montefiore en Lucinda Riley zullen hier zeker van genieten.

Wie is Anne Jacobs?

Wie is Anne Jacobs? De naam Anne Jacobs is momenteel nog vrij onbekend en het zal je dan wellicht ook niet verbazen dat dit een pseudoniem is. Anne Jacobs is het pseudoniem van Hilke Sellnick. Ze werd in 1950 in Hannover geboren en schreef tot voor kort alleen onder pseudoniemen. Een ander pseudoniem van haar is Marie Lamballe, bekend van de serie over Café Engel. Sellnick begon pas in 1982 met schrijven, maar inmiddels heeft ze al vele boeken op haar naam staan. In eerste instantie was dat dus onder pseudoniemen, maar inmiddels heeft ze ook boeken onder haar eigen naam uitgebracht. Deze boeken zijn momenteel alleen in het Duits beschikbaar.

Serie Het landhuis op volgorde

  1. Het landhuis (Originele titel: Glanzvolle Zeiten)
  2. Storm rond het landhuis (Originele titel: Stürmische Zeiten)

Serie Het weesmeisje op volgorde

  1. Het weesmeisje (Originele titel: Die Tuchvilla)
  2. De moed van het weesmeisje (Originele titel: Die Töchter der Tuchvilla)
  3. De erfenis van het weesmeisje (Originele titel: Das Erbe der Tuchvilla)
  4. De terugkeer van het weesmeisje (Originele titel: Rückkehr in die Tuchvilla)
  5. De belofte van het weesmeisje (Originele titel: Sturm über der Tuchvilla)
Bekijk ook:  Nieuwste boek Irma Joubert 2021

Samenvatting Het landhuis

Het landhuis vertelt het verhaal van Franziska, die na vele jaren eindelijk terug is op landgoed Dranitz. In de Tweede Wereldoorlog moest ze hier juist vandaan vluchten, samen met haar moeder. Maar in haar hart is het haar thuis gebleven en is ze blijven dromen van dit huis en het leven dat ze hier kende. De oorlog heeft haar dromen uiteen doen spatten, maar hoop houdt haar altijd op de been.

Samenvatting Storm rond het landhuis

In Storm rond het landhuis volgen we Franziska verder op haar weg. Maar het is net na de val van de Berlijnse Muur en dat betekent dat het roerige tijden zijn in Oost-Duitsland. Zal het verleden haar toch nog inhalen? Om alle moeilijkheden het hoofd te bieden, heeft Franziska veel moed en een diep geloof in de liefde nodig. Kan ze dat opbrengen?

Samenvatting Het weesmeisje

Dit boek vertelt het verhaal van een jong weesmeisje, Marie. Als keukenmeid komt ze in een indrukwekkend herenhuis terecht, dat in het bezit is van de familie Melzer, die in de textiel zitten. Het is voor Marie niet eenvoudig om haar plaats te vinden tussen de hardwerkende bedienden. Katharina is de jongste dochter van de Melzers en zij zal tijdens het balseizoen voor het eerst worden gepresenteerd. Paul is de erfgenaam van de Melzers, maar hij komt niet zo graag in het herenhuis en richt zich vooral op zijn studentenbestaan in München. Tot hij oog in oog komt te staan met Marie. Een roman vol intriges, geheimen en verboden liefde.

Samenvatting De moed van het weesmeisje

De moed van het weesmeisje is het bijzondere vervolg op Het weesmeisje. In dit verhaal volgen we de verdere levensloop van Marie, die momenteel verantwoordelijk is voor het beheer van de fabriek van de Melzers. Het landhuis is verandert in een militair ziekenhuis. De mannen vechten aan het front, maar dan komt er erg slecht nieuws. Maries zwager is omgekomen en Paul is krijgsgevangene van de Russen. Als Ernst von Klippstein naar het landhuis komt, komt Marie voor zware keuzes te staan.

Samenvatting De erfenis van het weesmeisje

In dit boek lijkt het tij eindelijk ten goede te keren voor Marie en de familie Melzer. De oorlog is ten einde en Paul is veilig thuisgekomen. De familie probeert de textielfabriek weer op het niveau van voor de oorlog te krijgen. Maar Marie gaat haar eigen weg en jaagt een van haar vroegere dromen na: ze begint een eigen modestudio. Marie voelt zich als een vis in het water, maar het legt zware druk op haar band met de familie. Kan ze staan voor wie ze is? Als er een unieke schilderijencollectie wordt gevonden, verandert haar hele leven.

Samenvatting De terugkeer van het weesmeisje

Waar we allemaal verwacht hadden dat de Weesmeisje-serie voltooid zou zijn met 3 delen, kwam er toch een vierde deel. Deel 4 van Het weesmeisje speelt zich af ten tijde van de economische crisis. Het textielbedrijf gaat door zware tijden heen, maar ook Maries modestudio blijft niet gespaard. Hoe moeten ze het hoofd boven water houden? Als Pauls gezondheid dan ook nog eens te wensen overlaat, lijkt het familie-imperium echt ten einde te komen.

Samenvatting De belofte van het weesmeisje

In het vijfde deel van Het weesmeisje staan we aan het begin van het nationaalsocialisme in Duitsland. De Tweede Wereldoorlog zal over niet al te lange tijd uitbreken. De familie Melzer en de inmiddels zo bekende villa zijn in gevaar. Maries kleermakersatelier is in joodse handen. Ook de fabriek maakt een zware financiële periode door. Paul krijgt het dringende advies om van zijn vrouw te scheiden.

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

1 gedachte over “Alle boeken van Anne Jacobs op volgorde”

Geef een antwoord