10 schrijfsters zoals Anne Jacobs

Op zoek naar schrijfsters zoals Anne Jacobs? Anne Jacobs is momenteel een van de populairste auteurs als het om romans gaat. Haar series worden door velen verslonden. Op een gegeven moment heb je haar boeken echter uit en dan is het zoeken naar boeken die je na Het Weesmeisje of Het landhuis kunt lezen. Inspiratie opdoen? Hieronder vind je 10 schrijfsters zoals Anne Jacobs.

10 schrijfsters zoals Anne Jacobs

Wat te lezen na Het weesmeisje of Het landhuis? 10 schrijfsters zoals Anne Jacobs op een rij.

1. Marie Lamballe

Deze eerste tip is natuurlijk een beetje een inkoppertje. Marie Lamballe is namelijk gewoon Anne Jacobs. Beide namen zijn pseudoniem van Hilke Sellnick, een Duitse bestsellerauteur. Zijn de boeken van Anne Jacobs jouw favoriet, dan geniet je waarschijnlijk ook van de boeken van Marie Lamballe. Haar serie over Café Engel is inmiddels ook redelijk bekend. Hieronder vind je het eerste deel van de serie. Ken je deze al? Scroll dan maar snel door naar de volgende schrijfster.

Café Engel 1: Hildes droom

Wiesbaden, 1945. De oorlog is eindelijk voorbij. Nu is de tijd van herstel aangebroken: mensen herpakken hun leven, maken de balans op en kijken vooruit naar de toekomst. Zo ook Hilde Koch, de jonge erfgename van het pittoreske Café Engel. Het café, dat al decennialang in handen is van haar familie, is gedurende de oorlogsjaren in verval geraakt. Hilde is vastbesloten het ooit zo glorieuze familiebedrijf in ere te herstellen en liefde en vreugde terug te brengen tussen de eeuwenoude muren. Maar een onverwachte bezoeker brengt een duister geheim met zich mee dat de verhoudingen binnen de familie op scherp zet, en de pas afgelopen oorlog dichterbij brengt dan ooit.

2. Lucinda Riley

Lucinda Riley is er niet meer, maar haar boeken zijn nog lang niet vergeten. Haar boeken worden vaak genoemd als je op zoek gaat naar boeken zoals die van Anne Jacobs. Hieronder zie je het eerste deel van De zeven zussen, de serie waarmee Lucinda Riley zo beroemd is geworden. Liever een los te lezen boek? Probeer dan Het Italiaanse meisje eens.

De zeven zussen 1

In De zeven zussen 1 volgen we het verhaal van Maia, en hier kun je mijn recensie van dit boek lezen: De zeven zussen: volgorde en recensie deel 1. Maar hoe leuk is het om in de voetstappen van Maia te treden en de diverse locaties uit het boek te bezoeken? Hieronder vind je een overzicht van de verschillende locaties die in het boek genoemd worden, met onze tips!

3. Corina Bomann

Corina Bomann is net als Anne Jacobs erg populair als het om romanschrijfsters gaat. Ze schrijft boeiende romans met een historisch tintje. Vaak zit er ook een mysterieus accent in, waardoor je door wilt blijven lezen. Ben je nieuwsgierig naar deze schrijfster, dan hebben we goed nieuws, want ze heeft inmiddels al heel wat boeken op haar naam staan. Haar nieuwste serie is de Waldfriede boekenreeks, met Gloriedagen als eerste deel.

Gloriedagen Corina Bomann

Gloriedagen

Berlijn, 1919. Dr. Louis Conradi bevindt zich op een kruispunt in zijn leven. De oorlog zette een streep door zijn plannen om als missionarisarts naar Afrika af te reizen, en in Zwitserland, waar hij nu woont, lijkt geen toekomst voor hem te zijn weggelegd. Dan hoort hij dat in Berlijn een ziekenhuis herbouwd wordt. Waldfriede – voorheen een chic sanatorium voor de rijken – wordt een hospitaal voor álle Berlijners. Hij meldt zich aan en inspireert onder andere de jonge verpleegster Hanna Richter om er ook flink de schouders onder te zetten.

In een stad waar de Eerste Wereldoorlog diepe wonden heeft achtergelaten, waar de Spaanse griep en armoede om zich heen grijpen, waar de nog jonge Weimarrepubliek zich nauwelijks staande kan houden omdat nationalistische stemmen dagelijks aan kracht winnen, is het moeilijk om het hoofd boven water te houden. Maar het personeel van Waldfriede is vastbesloten een veilige haven te zijn voor de bewoners van hun stad – wat de roerige politieke tijden hun ook voorschotelen.

4. Sarah Lark

Sarah Lark schrijft graag over verre bestemmingen, zoals Nieuw-Zeeland en Jamaica. Dat zorgt ervoor dat haar boeken een exotisch tintje hebben, maar ook dat je nieuwe dingen te weten komt over landen die je wellicht nauwelijks kent. Haar boeken zijn populair bij een breed publiek en omdat ze aardig wat pagina’s hebben, kun je zeker weer een tijdje vooruit als deze schrijfstijl je bevalt. Hieronder kun je meer lezen over onze favoriet van Sarah Lark: Het eiland van duizend bronnen.

Schrijfsters zoals Anne Jacobs Sarah Lark Het eiland van duizend bronnen

Cascarilla Gardens 1: Het eiland van duizend bronnen

België, 1912. Vrouwen mogen niet studeren voor dierenarts, maar dat is het enige dat Nellie ooit gewild heeft. Daarom sluiten zij en haar jeugdvriend Philipp De Groot, die de dierenartspraktijk van haar vader zal overnemen, een verstandshuwelijk: Nellie kan zo aan de slag als ‘assistent’, en Philipp kan zich wijden aan zijn echte liefde: muziek. Wanneer Philipp na de oorlog de kans krijgt om van muziek zijn beroep te maken, verdwijnt hij plotseling uit Nellies leven. Met haar collega Maria reist Nellie dan naar Duitsland, om een dierenartspraktijk op te zetten in Berlijn. Maar het verleden en de liefde halen haar snel in, en een nog verdere bestemming wacht…

5. Charlotte Jacobi

Charlotte Jacobi is een nieuwe ster aan het firmament. Eigenlijk is dit een pseudoniem van een schrijversduo: een man en een vrouw hebben hun krachten gebundeld om een driedelige familiesaga neer te zetten. De patisserie is hier het eerste deel van en er zullen nog twee delen volgen.

De patisserie deel 1

Als de negentienjarige Ida Tritschler met haar familie naar de Elzas verhuist, kan ze niet wachten om haar nieuwe stad te ontdekken. In Straatsburg openen de Tritschlers hun droompatisserie, op een steenworp afstand van wat hun grootste rivaal blijkt te worden: de patisserie van de familie Picard.

Bekijk ook:  De boeken van Pam Jenoff: oorlogsromans in meeslepende vertelstijl

Ida is vastbesloten de nieuwe taartenkoningin van de stad te worden, maar natuurlijk zitten de Picards niet op concurrentie te wachten. Tot overmaat van ramp wordt Ida ook nog verliefd op zoon Lucien Picard, wat een enorm schandaal veroorzaakt. Het jonge stel ontdekt dat de problemen tussen hun families veel verder gaan dan een simpele rivaliteit tussen de bakkerijen. Lukt het Ida en Lucien om alle obstakels te overwinnen en hun families bij elkaar te brengen?

6. Isabel Allende

Isabel Allende schrijft literaire romans met historische elementen en de voor haar kenmerkende bloemrijke stijl. Er zit vaak een diepe achtergrond in over allerlei sociale of maatschappelijke kwesties, maar doordat de boeken zo poëtisch geschreven zijn, realiseer je je dat amper tijdens het lezen. Wat is jouw favoriete boek van deze schrijfster? Wij kozen voor Bloemblad van zee.

Bloemblad van zee beste boek Isabel Allende

Bloemblad van zee

Aan het eind van de gruwelijke Spaanse Burgeroorlog wordt de jonge arts Víctor Dalmau samen met zijn vriendin, de pianiste Roser Bruguera, gedwongen om Barcelona te verlaten en te vluchten naar Frankrijk. Met nog tweeduizend andere Spaanse vluchtelingen gaan ze aan boord van de Winnipeg, een schip dat is gecharterd door de Chileense dichter en consul Pablo Neruda, op weg naar Chili. Tot hun grote verrassing worden ze ontvangen als helden in hun nieuwe thuisland – dat ‘langgerekte bloemblad van zee’, in de woorden van Neruda. Ze bouwen er een nieuw leven op en worden volwaardige Chilenen. Maar in 1973 gebeurt het onvoorstelbare: er breekt een dictatuur uit en weer moeten Víctor en Roser huis en haard verlaten.

7. Maria Nikolai

Van Maria Nikolai zijn er nog niet zoveel boeken in het Nederlands verschenen, maar er liggen nog een aantal boeken op de plank die binnenkort zullen verschijnen. Wil je een nieuwe serie ontdekken in de stijl van Anne Jacobs, dan is de Chocoladevilla wellicht wat je zoekt.

De chocoladevilla Maria Nikolai

Chocoladevilla-serie deel 1: De Chocoladevilla

De Chocoladevilla is het eerste deel in de Chocoladevilla-serie. Het verhaal begint in Stuttgart, in het jaar 1903. Judith Rothmann is de dochter van een chocoladefabrikant en dat betekent voor die tijd een luxe leventje. Ze woont in de bekende wijk Degerloch en dan kun je je toch weinig meer te wensen hebben. Judith geniet ook van het leventje en is voortdurend bezig om nieuwe chocoladerecepten te bedenken. Zij zal het bedrijf immers overnemen. Haar vader heeft echter andere plannen. Hij wil haar uithuwelijken aan een man van wie ze nooit zal kunnen houden en dan blijft de chocoladefabriek binnen handbereik. Of ze kiest voor de liefde en geeft het familiebedrijf op. Een onmogelijke keuze, waarbij Judith tussen haar dromen en de liefde komt te staan.

8. Rebekka Eder

Om dan maar in de chocolade te blijven: De chocoladedynastie van Rebekka Eder zal je ook zeker bevallen. Qua schrijfstijl en onderwerp is ze vergelijkbaar met Anne Jacobs. Tot nu toe is er slechts één titel van deze schrijfster verschenen, maar in het Duits zijn al meerdere boeken van haar uitgebracht, dus zullen er na het succes van dit eerste deel van De chocoladedynastie zeker meer volgen. Hieronder kun je meer lezen over De dochter van de Apotheker.

De chocoladedynastie Rebekka Eden

De chocoladedynastie 1: De dochter van de apotheker

Keulen, 1838. Anna Sophia houdt ervan om haar vader te helpen in de apotheek. En ze is trots op haar eigen recept: heerlijke keelsnoepjes. Wanneer de apothekersleerling August haar het hof maakt, lijkt ook haar toekomst rooskleurig. Ze zal met hem trouwen en hij zal de apotheek overnemen. Maar dan krijgt haar vader een mysterieuze ziekte, en begint August zich steeds vreemder te gedragen. Heeft hij misschien iets met de toestand van haar vader te maken? Tegelijkertijd keert banketbakker Franz Stollwerck terug van zijn reis door Europa. Hij is al van kinds af aan verliefd op haar en doet haar nu een huwelijksaanzoek. Haar vader is tegen en dreigt haar te onterven. Anna Sophia zal een onmogelijke keuze moeten maken.

9. Tracy Rees

Ook Tracy Rees weet op een prettige manier historie, romantiek en spanning met elkaar te verweven. De boeken lezen prettig weg en zijn perfect voor een ontspannen momentje. Prima zomerleesvoer! Tracy Rees heeft al meerdere boeken op haar naam staan. De rozentuin is een van haar meest recente titels.

De rozentuin

In De rozentuin van Tracy Rees raken drie sterke vrouwen op onverwachte wijze in elkaars levens verstrikt. Zo heeft de rijke, maar eenzame Olive radicale plannen voor haar toekomst, waar niet iedereen in haar omgeving het mee eens is. Haar buurmeisje Ottilie geniet ondertussen van haar nieuwe leven in Londen, maar maakt zich zorgen om haar zieke moeder. Hun dienstmeisje Mabs is opgetogen over haar nieuwe baan, die haar redt van een ruig leven op de werf. Een gevaarlijke ontdekking maakt echter dat Olive, Ottilie en Mabs samen moeten werken, om zichzelf en hun geliefden te beschermen…

10. Santa Montefiore

Santa Montefiore is mijn persoonlijke favoriet, maar past ook uitstekend in dit lijstje met schrijfsters zoals Anne Jacobs. Haar boeken zijn een tikkeltje poëtisch, lezen lekker weg en gaan vaak over familiegeheimen. Een van haar bekendste series is over de Deverills, die een kasteel hebben aan de Ierse kust. De eerste drie delen van de serie zijn nu gebundeld in een voordelige omnibus.

Santa Montefiore, schrijfsters zoals Anne Jacobs

De familie Deverill

Wanneer door de Eerste Wereldoorlog en de strijd om een onafhankelijk Ierland de spanning in het land toeneemt, komt er een einde aan de idyllische jeugdjaren van drie meisjes. Ze staan voor belangrijke beslissingen in hun leven, beslissingen die hen ver weg kunnen voeren van Ierlands groene kusten en het kasteel dat hen zo veel jaren met elkaar heeft verbonden. Maar één ding zal hen altijd binden: hun verlangen naar kasteel Deverill en alle herinneringen die binnen die majestueuze muren zijn opgeslagen. Is hun band sterk genoeg om de zware tijd die ze te wachten staat het hoofd te bieden?

Bekijk ook:  Carla Kovach boeken op volgorde: Gina Harte

Bonustip, nieuw: Inez Corbi

Van Inez Corbi verscheen in 2023 het eerste boek in het Nederlands bij Uitgeverij A.W. Bruna. Ik mocht een exemplaar hiervan recenseren en dat boek las heerlijk weg, dus deze schrijfster tip ik hier ook graag.

De boeken van Inez Corbi, serie Tuinen van Heligan op volgorde + recensie

Drie vrouwen gescheiden door de eeuwen. Een schipbreukeling die alles heeft verloren. Een prachtige tuin die hen met elkaar verbindt.

De in Londen geboren Lexi begint vol enthousiasme aan haar nieuwe baan: het plannen van het grote jubileumfeest van de ‘Verloren Tuinen’ van Heligan, aan de zuidkust van Cornwall. Tijdens haar onderzoek naar de geschiedenis van de tuinen ontdekt ze het verhaal van de weeskinderen Damaris en Allie, die in 1781 opgroeiden op het landgoed van hun neef Henry Tremayne. Hij droomt ervan een grote tuin aan te leggen – een droom die hij deelt met Damaris, die verstand heeft van planten. Henry’s vrouw is niet gerust op de nauwe band tussen de twee, hoewel Damaris allang verliefd is geworden op iemand anders – de mysterieuze jachtopziener Julian. Maar de demonen uit zijn verleden dreigen hun geluk in gevaar te brengen…

Weet jij nog een schrijfster die vergelijkbaar is met Anne Jacobs? Laat dan onder dit artikel een reactie achter.

Leesinspiratie delen? Word dan lid van onze nieuwe boekengroep op Facebook. Hier kun je jouw favoriete boeken delen en anderen om tips vragen. Natuurlijk delen wij daar ook onze winacties en de laatste boekennieuwtjes.

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst, ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

2 gedachten over “10 schrijfsters zoals Anne Jacobs”

  1. Anna Jacobs, Corina Bomann, ik ben er de laatste maanden aan verslaafd. Heerlijk.
    Voorheen las ik altijd thrillers, detectives, vond dit soort romans altijd wat zoetsappig, maar ben er wel achter dat het prachtige verhalen zijn en tot nu heb ik ze allemaal gelezen van deze 2 schrijfsters. Dank voor de tip over de hierboven genoemden. Een aantal ken ik al, o.a. Charlotte Jacobi en Santa Montefiore, maar er zitten er vast meer tussen die ik zal gaan waarderen.
    Dus voorlopig kan ik nog voort! Een fijne website heb je!

Geef een reactie