Isabel Allende: haar beste boeken & het nieuwste boek

De boeken van Isabel Allende zijn bijzonder. Ze zijn een tikkeltje mysterieus en tegelijkertijd heel realistisch. De historische romans zijn wereldwijd populair en deze Chileense journaliste en schrijfster mag dan ook bogen op vele bestsellers. Wie is Isabel Allende en welke boeken heeft ze geschreven? Wat zijn de beste boeken van Isabel Allende? En wat weten we over haar nieuwste boek? Je leest het op deze pagina.

Isabel Allende biografie

Wie is Isabel Allende eigenlijk? Isabel Allende is een Chileense journaliste en schrijfster. Ze werd geboren in 1942, eveneens een roerige tijd dus, zoals bij haar hoofdpersonen ook vaak het geval is.

Jeugd

De oom van Isabel Allende was Salvador Allende, president van Chili van 1970 tot 1973. Hij was van Belgische afkomst en had socialistische idealen voor het land, maar uiteindelijk leidde onder andere zijn regering tot een economische crisis in Chili. Tijdens een militaire staatsgreep kwam hij om het leven. Het was eigenlijk een oom van Isabel Allendes vader: Tomás Allende. Hij was gehuwd met Francisca Llona Barros, Isabels moeder, tot 1945. Toen gingen ze uit elkaar en keerde zij terug naar Chili met haar kinderen. Daarna woonden ze enige tijd in Bolivia en vervolgens in Libanon.

Huwelijk

Toen ze in 1958 weer terugkeerden naar Chili, maakte Isabel Allende daar haar middelbare school af. Daar ontmoette ze haar latere echtgenoot Miguel Frías. Ze trouwden in 1962 en een jaar later werd dochter Paula geboren. In 1966 volgde zoon Nicolas. De staatsgreep die tot de mysterieuze dood van Isabel Allendes oom, president Salvador Allende, leidde, maakte het leven voor de familie erg moeilijk in Chili. In 1975 vertrokken zij naar Venezuela, waar Isabel Allende uiteindelijk 13 jaar gewoond heeft. In 1978 scheidde Isabel Allende van Miguel Frías en woonde ze tijdelijk in Spanje.

Haar debuut

Haar boek Het huis met de geesten ontstond op bijzondere wijze. In 1981 hoorde ze dat haar grootvader van 99 jaar op sterven lag. Ze besloot hem een brief te schrijven en uiteindelijk groeide deze brief uit tot een hele roman. Dit boek van Isabel Allende werd een groot succes en werd zelfs verfilmd.

Paula

In 1988 hertrouwde Isabel Allende en ging ze in Californië wonen, in de plaats San Rafael. Enkele jaren later, in 1992, overleed haar dochter Paula, waar ze ook een boekenserie over schreef. De dood van haar dochter heeft veel invloed gehad op het leven van Isabel Allende.

Alle boeken van Isabel Allende op volgorde

Isabel Allende heeft inmiddels al heel wat boeken geschreven. Hieronder vind je een overzicht van al haar boeken. Bovenaan staan de los te lezen boeken, daarna volgen de series van Isabel Allende op volgorde.

Bekijk ook:  Recensie De vrouwen van het Grand Hotel - Ruth Kvarnstrom-Jones

Los te lezen boeken van Isabel Allende

Isabel Allende heeft inmiddels al meer dan 10 los te lezen boeken op haar naam staan.

Series van Isabel Allende op volgorde

Hieronder vind je de diverse series van Isabel Allende op volgorde.

De Jaguar- en Adelaartrilogie

 1. De Stad van de Wilde Goden (Originele titel: La ciudad de las bestias)
 2. Het Rijk van de Gouden Draak (Originele titel: El Reino del Dragón de Oro)
 3. Het woud van de pygmeeën (Originele titel: El bosque de los pigmeos)

Familie Del Valle op volgorde

 1. Het huis met de geesten (Originele titel: La casa de los espiritus)
 2. Fortuna’s dochter (Originele titel: Hija de la fortuna)
 3. Portret in sepia (Originele titel: Retrato en sepia)

Eva Luna

 1. Eva Luna (Originele titel: Eva Luna)
 2. Het goud van Tomás Vargas (Originele titel: Cuentos de Eva Luna)

Paula

 1. Paula (Originele titel: Paula)
 2. Brieven voor Paula (Originele titel: Paula)
 3. De som der dagen (Originele titel: La suma de los días)

Non-Fictie

De 3 beste boeken van Isabel Allende

Wat is het beste boek van Isabel Allende? Wij stelden een top 3 samen van de beste boeken van Isabel Allende.

Bloemblad-van-zee-Isabel-Allende

1. Bloemblad van zee

Bloemblad van zee wordt door velen het beste boek van Isabel Allende genoemd. Dat is niet voor niets. Het bloemrijke verhaal van Isabel Allende brengt een familie tot leven en een geschiedenis dichterbij.

Aan het eind van de gruwelijke Spaanse Burgeroorlog wordt de jonge arts Víctor Dalmau samen met zijn vriendin, de pianiste Roser Bruguera, gedwongen om Barcelona te verlaten en te vluchten naar Frankrijk. Met nog tweeduizend andere Spaanse vluchtelingen gaan ze aan boord van de Winnipeg, een schip dat is gecharterd door de Chileense dichter en consul Pablo Neruda, op weg naar Chili. Tot hun grote verrassing worden ze ontvangen als helden in hun nieuwe thuisland – dat ‘langgerekte bloemblad van zee’, in de woorden van Neruda. Ze bouwen er een nieuw leven op en worden volwaardige Chilenen. Maar in 1973 gebeurt het onvoorstelbare: er breekt een dictatuur uit en weer moeten Víctor en Roser huis en haard verlaten.

Paula-Isabel-Allende

2. Paula

Openhartig schrijft Isabel Allende in dit aangrijpende boek over het verlies van haar volwassen dochter. Ze vertelt hoe ze eindeloze nachten aan haar ziekbed doorbrengt en Paula in die nachten haar eigen levensverhaal vertelt. Ondanks de tragiek is het boek doorspekt met humor. Vrolijke en minder vrolijke anekdotes uit het woelige leven van de Chileense schrijfster wisselen elkaar af in dit meeslepende boek dat al zo veel lezers heeft weten te ontroeren.

Bekijk ook:  De liefdesbrief - Lucinda Riley
Violeta-Isabel-Allende-nieuwste-boek

3. Violeta

Violeta is een bijzonder boek over een meisje dat in een zeer turbulente tijd geboren wordt. Ze komt tijdens een storm ter wereld en dat is meteen kenmerkend voor haar leven, dat ronduit stormachtig zal verlopen. Als de Spaanse griep voorbij lijkt te zijn, begint namelijk de Grote Depressie en raakt de familie van Violeta alles kwijt. Het zal Violeta uiteindelijk echter naar haar eerste minnaar voeren en dat is het begin van een verrassend volwassen leven voor Violeta.

Nieuwste boek Isabel Allende

Wat is het nieuwste boek van Isabel Allende en wanneer komt het uit? Je leest het hieronder. Het nieuwste boek van Isabel Allende dat onlangs uitgegeven is.

De-wind-kent-mijn-naam-Isabel-Allende

De wind kent mijn naam

Op een koude decemberdag in 1938 wordt de vijfjarige Samuel Adler door zijn moeder op een kindertransport naar Engeland gezet. In de Kristallnacht een maand eerder hadden de nazi’s het appartement in Wenen waar het joodse gezinnetje Adler zo gelukkig was, kort en klein geslagen. Samuels vader is verdwenen, zijn moeder komt Oostenrijk niet meer uit. Hij zal zijn ouders nooit meer zien. In Engeland wordt hij opgevangen door een kinderloos echtpaar, dat hem liefdevol begeleidt naar volwassenheid. En wanneer hij vijfendertig is, emigreert Samuel naar San Francisco, om er violist bij een symfonieorkest te worden.

Vele jaren later, in 2019, vluchten de zevenjarige Anita Díaz en haar moeder voor het geweld in El Salvador naar de Verenigde Staten. Maar aan de grens worden ze van elkaar gescheiden. Haar moeder wordt teruggestuurd en het meisje blijft alleen achter in een smerig opvangkamp. Daar ontfermt Selena Durán, een jonge maatschappelijk werkster, zich over Anita en weet een veilig thuis voor haar te vinden, bij Samuel Adler. Voor Samuel is het alsof de geschiedenis zich herhaalt. Met alles wat in zijn vermogen ligt, ondersteunt hij de pogingen van Selena om Anita’s moeder op te sporen.


Leesinspiratie delen? Word dan lid van onze boekengroep op Facebook. Hier kun je jouw favoriete boeken delen en anderen om tips vragen. Natuurlijk delen wij daar ook onze winacties en de laatste boekennieuwtjes.

Bekijk nu de nieuwste boeken op bol.

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst, ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *