Angela Marsons boeken op volgorde & nieuwste boek

De boeken van Angela Marsons zijn inmiddels in ongeveer 30 talen vertaald. Haar serie over Kim Stone is dan ook wereldwijd geliefd. Deze thrillers worden vaak vergeleken met die van M.J. Arlidge en Robert Bryndza. Het succes van Angela Marsons kwam echter op een bijzondere manier tot stand. Hieronder lees je meer over het unieke succes van deze Engelse auteur en over haar serie Kim Stone. Natuurlijk hebben we de serie Kim Stone ook op volgorde gezet voor de liefhebber.

Wie is Angela Marsons?

Angela Marsons komt uit Brierley Hill in Engeland en werkte in eerste instantie als bewaker bij een groot winkelcentrum. Ze had al lang de droom om schrijfster te worden, maar werd steeds afgewezen door de uitgevers. Uiteindelijk kwam ze echter terecht bij uitgeverij Bookouture en dat was het begin van haar avontuur. Haar boeken werden in rap tempo in vele landen uitgegeven. Inmiddels is de serie over Kim Stone al in zo’n 30 talen vertaald! Het plan is om in totaal 28 delen in de Kim Stone-serie uit te geven. Haar boeken spelen zich allemaal af in de Black Country, de omgeving waar ze vandaan komt. Zelf geeft Angela Marsons echter uitdrukkelijk aan dat ze nooit over mensen schrijft die ze kent.

Boeken Angela Marsons op volgorde

Hieronder vind je een overzicht van de boeken van Angela Marsons op volgorde. Tot nu toe is alleen de serie Kim Stone van haar hand verschenen, maar het is al wel bekend dat daar nog veel andere delen in zullen verschijnen.

Boeken Kim Stone op volgorde

Wie is Kim Stone eigenlijk? Kim Stone speelt de hoofdrol in de verhalen van Angela Marsons. Het is een slimme rechercheur met een goede carrière. Omdat ze nogal eigenwijs kan zijn, levert haar dat soms ook problemen op met haar superieuren. Verder draagt ze zelf een tragisch verleden met zich mee, wat soms de kop opsteekt. Maar misschien maakt juist dat haar wel tot de briljante rechercheur die ze is. Hieronder vind je de boeken uit de serie Kim Stone op volgorde.

  1. Stille schreeuw (Originele titel: Silent scream)
  2. Wreed spel (Originele titel: Evil games)
  3. Verloren meisjes (Originele titel: Lost girls)
  4. Schijndood (Originele titel: Play dead)
  5. Bloedlijn (Originele titel: Blood lines)
  6. Dolende zielen (Originele titel: Dead souls)
  7. Vermoorde onschuld (2023)
  8. Verborgen waarheid (2023)
  9. Laatste belofte (2024)
  10. Vergeten verleden (2024)
stille-schreeuw-angela-marsons

Stille schreeuw – Kim Stone 1

Vijf mensen staan rondom een ondiep graf. Ze hebben om de beurt gegraven. Een graf voor een volwassene zou nog langer hebben geduurd. Het slachtoffer was onschuldig, maar ze hadden geen keus. Hun geheimen moesten bewaard blijven, ten koste van alles.

Een gewurgde schooldirectrice blijkt slechts het begin van een reeks gruwelijke moorden die de inwoners van Black Country doet huiveren. Na een lugubere vondst in een voormalig weeshuis realiseert detective Kim Stone zich dat de dader van al deze misdaden één en dezelfde is – en dat hij al dertig jaar actief is.

Stone is de enige die de moordenaar kan ontmaskeren, maar ze wordt afgeleid door demonen uit haar verleden. Terwijl zij de duistere gebeurtenissen uit haar jeugd probeert te verwerken, blijft het dodental stijgen…

wreed-spel-nieuwe-cover

Wreed spel – Kim Stone 2

‘Je voelt zijn huid weer tegen de jouwe, maar deze keer is het op jouw voorwaarden. Je ziet bloed vloeien en je weet dat hij geen macht meer over je heeft. Je neemt de controle terug, je lot weer in eigen handen, je licht! Het mes stoot met gemak in zijn buik en doorkruist vlees, spieren en pulserende organen. ‘Geef het me, smeerlap. Geef hem me nou gewoon maar terug.’’

Bekijk ook:  Nieuwste boek van Anne Jacobs

Niet lang nadat hij zijn gevangenisstraf heeft uitgezeten, wordt een veroordeelde verkrachter vermoord en verminkt aangetroffen. Het blijft niet bij één lijk. Als er meer slachtoffers worden gevonden die op dezelfde gruwelijke wijze zijn omgebracht, vermoedt detective Kim Stone dat er een kwaadaardig genie bezig is. Het lijkt een pervers experiment waarbij slachtoffers van misdrijven worden aangemoedigd om de rollen om te draaien. Kim zal diep moeten graven om de waarheid boven tafel te krijgen, met het risico dat de genadeloze dader zijn aandacht verlegt naar Kim zelf.

verloren-meisjes-angela-marsons

Verloren meisjes – Kim Stone 3

Kim Stone is een briljante rechercheur met een prachtige carrière, al zorgt haar eigengereide werkwijze geregeld voor problemen met haar superieuren. Ook haar moeilijke verleden maakt haar soms kwetsbaar, maar ze laat zich door niets of niemand tegenhouden – Kim geeft het woord ‘koppig’ een geheel nieuwe betekenis.

Twee negenjarige meisjes, Charlie en Amy, verdwijnen. Hun families belanden in een nachtmerrie. Een bericht bevestigt hun ergste vermoedens: de twee zijn ontvoerd. Tussen de twee gezinnen ontspint zich een strijd op leven en dood. Welk spoor Kim Stone ook onderzoekt, de dader lijkt haar steeds een stap voor te zijn. Ze begint te vrezen dat deze intelligente en genadeloze misdadiger haar te slim af zal zijn. Zal een van de kinderen de ultieme prijs voor haar falen moeten betalen?

angela-marsons-schijndood

Schijndood – Kim Stone 4

Het tot pulp geslagen gezicht van het meisje kijkt nietsziend omhoog. Aarde valt uit haar mond. Honderden vliegen verzamelen zich boven het bloederige tafereel. Werken bij Westerley vereist een sterke maag: op deze ‘body farm’ wordt menselijke ontbinding onderzocht. Maar als inspecteur Kim Stone en haar team een vers lijk aantreffen, realiseren ze zich dat er een moordenaar is die de perfecte verstopplek heeft gevonden.

Dan wordt een tweede meisje aangevallen en voor dood achtergelaten, gedrogeerd en haar mond volgestopt met aarde. Het is duidelijk voor Stone en haar team dat hier een seriemoordenaar aan het werk is. Wie zal de volgende zijn? Als de lokale nieuwslezeres Tracy Frost verdwijnt, wordt de lat hoger gelegd. Het verleden lijkt de sleutel tot de moordenaar te herbergen – zal Kim de waarheid aan het licht kunnen brengen voordat deze verwrongen, beschadigde geest nog meer slachtoffers claimt?

bloedlijn-angela-marsons

Bloedlijn – Kim Stone 5

Rechercheur Kim Stone wordt ter plaatse geroepen bij een slachtoffer dat met een enkele, precieze steek in het hart is vermoord. Alles wijst op een overval met fatale afloop. Niet lang daarna wordt er een maatschappelijk werker gevonden die het slachtoffer was van zinloos geweld. Twee zaken die ogenschijnlijk niets met elkaar te maken hebben, maar voor Kim klopt er iets niet. Wanneer een lokale drugsverslaafde vermoord wordt aangetroffen met een identieke wond, weet Kim instinctief dat ze met dezelfde moordenaar te maken heeft. Maar met geen enkel bewijs dat de drie slachtoffers met elkaar verbindt, behalve de kille, berekenende aard van hun dood, zou dit wel eens haar moeilijkste zaak ooit kunnen zijn.

dolende-zielen-angela marsons Kim Stone

Dolende zielen – Kim Stone 6

Wanneer archeologen een verzameling menselijke botten ­vinden bij een opgraving in Black Country, wordt een doodgewoon veld plotseling een complexe plaats delict voor rechercheur Kim Stone. Tijdens het onderzoek blijkt al snel dat het graf meer dan één lichaam bevat. De menselijke resten zijn onvoorstelbaar toegetakeld: ze zitten vol sporen van kogelgaten en dierenvallen.

Kim wordt gedwongen om samen te werken met rechercheur Travis, met wie ze een bewogen verleden deelt, en samen ontdekken ze de duistere geheimen die de families in Black Country verbergen. Terwijl Kim wordt ondergedompeld in een van de meest gecompliceerde zaken die ze ooit heeft geleid, raakt haar team verstrikt in een golf van misselijkmakende haatmisdrijven.

De mensen in haar omgeving zijn in gevaar – en de klok tikt door. Kan ze de zaak oplossen en hen redden voordat het te laat is?

angela-marsons-vermoorde onschuld

Vermoorde onschuld – Kim Stone 7

Op een koude winternacht worden de lijken van een jonge sekswerker en een baby gevonden en al snel volgen er meer slachtoffers. Er blijkt een seriemoordenaar die actief op kwetsbare vrouwen jaagt. Meer en meer sekswerkers worden dood aangetroffen, iedere moord nog gruwelijker dan de vorige. Terwijl Kim en haar team alles op alles zetten om de moordenaar te ontmaskeren, meldt zich bij het bureau een wanhopige vrouw die haar pasgeboren baby is kwijt­geraakt op het treinstation.

Bekijk ook:  Kay Scarpetta, de Patricia Cornwell serie op volgorde

De twee onderzoeken leiden het team naar een angstaanjagende wereld van menselijke exploitatie en wreedheid. Als tijdens een confrontatie geheimen uit Kims verleden aan het licht komen, komt ook haar eigen leven in gevaar…

verborgen-waarheid-kim-stone-8-angela-marsons

Verborgen waarheid – Kim Stone 8

Wanneer Sadie Winter dood op het pad naast haar school wordt aangetroffen denkt iedereen dat ze van het dak gesprongen is — de laatste wanhoopsactie van een getroebleerd meisje. Maar dan overlijdt ook een jongen van diezelfde school. Rechercheur Kim Stone is ervan overtuigd dat dit niet zomaar tragische ongelukken zijn.

Als Kim en haar team het duistere web van geheimen binnen de school proberen te ontrafelen, blijkt een lerares de sleutel tot de waarheid bij zich te dragen. Vlak voordat ze haar zwijgen doorbreekt, krijgt ze een dodelijk ongeluk. Kim is bang dat meer kinderen op de school gevaar lopen en vreest voor het ergste scenario: is het mogelijk dat een van de leerlingen verantwoordelijk is voor de moorden?

kim-stone-9-laatste-belofte-angela-marsons

Laatste belofte – Kim Stone 9

Als het gruwelijk toegetakelde lichaam van een man wordt gevonden, komt detective Kim Stone er met een schok achter dat ze het slachtoffer kent: dokter Gordon Cordell. In een eerdere zaak rond de dood van een schoolmeisje kwam hij ook al eens naar voren. Maar hoewel zijn verleden misschien niet brandschoon is, lijkt er geen enkele reden om hem dood te wensen.

Dan wordt Cordells zoon slachtoffer van een verkeersongeluk dat ­volgens Kim Stone helemaal geen ongeluk is en wordt een vrouw dood aangetroffen. Alle drie de slachtoffers waren op de een of andere manier verbonden met Russells Hall Hospital. Terwijl Kims team nog rouwt om een verlies in hun eigen gelederen, moeten ze het hoofd zien te bieden aan de gevaarlijkste moordenaar die ze ooit zijn tegengekomen.

vergeten-verleden-angela-marsons-kim-stone-10

Vergeten verleden – Kim Stone 10

Op de vierde verdieping van Chaucer House worden twee tieners gevonden. Ze zijn vastgeketend aan een radiator. De jongen is dood, maar het meisje leeft nog. Voor inspecteur Kim Stone lijkt elk detail van deze zaak op de verschrikkelijke ervaringen van haar en haar broer Mikey, dertig jaar geleden in dezelfde flat.

Als ook de lichamen van een ouder echtpaar in een uitgebrande auto ontdekt worden, kan Kim de huiveringwekkende overeenkomsten met het overlijden van haar ouders niet ontkennen. Een moordenaar bootst traumatische gebeurtenissen uit haar verleden na.

Kim heeft jarenlang gevaarlijke criminelen opgespoord en burgers beschermd. Maar kan ze deze ingewikkelde zaak met een moordenaar die het op haar gemunt heeft oplossen en haar eigen leven redden of wordt zij het laatste slachtoffer?

Kijk hier of het inkijkexemplaar al beschikbaar is.

Moet je de serie Kim Stone op volgorde lezen?

Je kunt de boekenreeks van Angela Marsons het beste op volgorde lezen. Elk boek gaat over een andere zaak, maar het verhaal van Kim Stone loopt er als een rode draad doorheen.

Schrijvers zoals Angela Marsons

Op zoek naar soortgelijke boeken? Misschien staat hier iets voor je bij:

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst, ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *