Angela Marsons boeken op volgorde & nieuwste boek

De boeken van Angela Marsons zijn inmiddels in ongeveer 30 talen vertaald. Haar serie over Kim Stone is dan ook wereldwijd geliefd. Deze thrillers worden vaak vergeleken met die van M.J. Arlidge en Robert Bryndza. Het succes van Angela Marsons kwam echter op een bijzondere manier tot stand. Hieronder lees je meer over het unieke succes van deze Engelse auteur en over haar serie Kim Stone. Natuurlijk hebben we de serie Kim Stone ook op volgorde gezet voor de liefhebber.

Wie is Angela Marsons?

Angela Marsons komt uit Brierley Hill in Engeland en werkte in eerste instantie als bewaker bij een groot winkelcentrum. Ze had al lang de droom om schrijfster te worden, maar werd steeds afgewezen door de uitgevers. Uiteindelijk kwam ze echter terecht bij uitgeverij Bookouture en dat was het begin van haar avontuur. Haar boeken werden in rap tempo in vele landen uitgegeven. Inmiddels is de serie over Kim Stone al in zo’n 30 talen vertaald! Het plan is om in totaal 28 delen in de Kim Stone-serie uit te geven. Haar boeken spelen zich allemaal af in de Black Country, de omgeving waar ze vandaan komt. Zelf geeft Angela Marsons echter uitdrukkelijk aan dat ze nooit over mensen schrijft die ze kent.

Boeken Angela Marsons op volgorde

Hieronder vind je een overzicht van de boeken van Angela Marsons op volgorde. Tot nu toe is alleen de serie Kim Stone van haar hand verschenen, maar het is al wel bekend dat daar nog veel andere delen in zullen verschijnen.

Boeken Kim Stone op volgorde

Wie is Kim Stone eigenlijk? Kim Stone speelt de hoofdrol in de verhalen van Angela Marsons. Het is een slimme rechercheur met een goede carrière. Omdat ze nogal eigenwijs kan zijn, levert haar dat soms ook problemen op met haar superieuren. Verder draagt ze zelf een tragisch verleden met zich mee, wat soms de kop opsteekt. Maar misschien maakt juist dat haar wel tot de briljante rechercheur die ze is. Hieronder vind je de boeken uit de serie Kim Stone op volgorde.

  1. Stille schreeuw (Originele titel: Silent scream)
  2. Wreed spel (Originele titel: Evil games)
  3. Verloren meisjes (Originele titel: Lost girls)
  4. Schijndood (Originele titel: Play dead)
  5. Bloedlijn (Originele titel: Blood lines)

Stille schreeuw – Kim Stone 1

Vijf mensen staan rondom een ondiep graf. Ze hebben om de beurt gegraven. Een graf voor een volwassene zou nog langer hebben geduurd. Het slachtoffer was onschuldig, maar ze hadden geen keus. Hun geheimen moesten bewaard blijven, ten koste van alles.

Bekijk ook:  10 schrijvers zoals John Grisham

Een gewurgde schooldirectrice blijkt slechts het begin van een reeks gruwelijke moorden die de inwoners van Black Country doet huiveren. Na een lugubere vondst in een voormalig weeshuis realiseert detective Kim Stone zich dat de dader van al deze misdaden één en dezelfde is – en dat hij al dertig jaar actief is.

Stone is de enige die de moordenaar kan ontmaskeren, maar ze wordt afgeleid door demonen uit haar verleden. Terwijl zij de duistere gebeurtenissen uit haar jeugd probeert te verwerken, blijft het dodental stijgen…

Kim Stone 2 Wreed spel Angela Marsons

Wreed spel – Kim Stone 2

‘Je voelt zijn huid weer tegen de jouwe, maar deze keer is het op jouw voorwaarden. Je ziet bloed vloeien en je weet dat hij geen macht meer over je heeft. Je neemt de controle terug, je lot weer in eigen handen, je licht! Het mes stoot met gemak in zijn buik en doorkruist vlees, spieren en pulserende organen. ‘Geef het me, smeerlap. Geef hem me nou gewoon maar terug.’’

Niet lang nadat hij zijn gevangenisstraf heeft uitgezeten, wordt een veroordeelde verkrachter vermoord en verminkt aangetroffen. Het blijft niet bij één lijk. Als er meer slachtoffers worden gevonden die op dezelfde gruwelijke wijze zijn omgebracht, vermoedt detective Kim Stone dat er een kwaadaardig genie bezig is. Het lijkt een pervers experiment waarbij slachtoffers van misdrijven worden aangemoedigd om de rollen om te draaien. Kim zal diep moeten graven om de waarheid boven tafel te krijgen, met het risico dat de genadeloze dader zijn aandacht verlegt naar Kim zelf.

Volgorde Kim Stone 3 Verloren meisjes Angela Marsons

Verloren meisjes – Kim Stone 3

Kim Stone is een briljante rechercheur met een prachtige carrière, al zorgt haar eigengereide werkwijze geregeld voor problemen met haar superieuren. Ook haar moeilijke verleden maakt haar soms kwetsbaar, maar ze laat zich door niets of niemand tegenhouden – Kim geeft het woord ‘koppig’ een geheel nieuwe betekenis.

Bekijk ook:  Alle boeken van Jo Nesbø op volgorde

Twee negenjarige meisjes, Charlie en Amy, verdwijnen. Hun families belanden in een nachtmerrie. Een bericht bevestigt hun ergste vermoedens: de twee zijn ontvoerd. Tussen de twee gezinnen ontspint zich een strijd op leven en dood. Welk spoor Kim Stone ook onderzoekt, de dader lijkt haar steeds een stap voor te zijn. Ze begint te vrezen dat deze intelligente en genadeloze misdadiger haar te slim af zal zijn. Zal een van de kinderen de ultieme prijs voor haar falen moeten betalen?

Schijndood – Kim Stone 4

Het tot pulp geslagen gezicht van het meisje kijkt nietsziend omhoog. Aarde valt uit haar mond. Honderden vliegen verzamelen zich boven het bloederige tafereel. Werken bij Westerley vereist een sterke maag: op deze ‘body farm’ wordt menselijke ontbinding onderzocht. Maar als inspecteur Kim Stone en haar team een vers lijk aantreffen, realiseren ze zich dat er een moordenaar is die de perfecte verstopplek heeft gevonden.

Dan wordt een tweede meisje aangevallen en voor dood achtergelaten, gedrogeerd en haar mond volgestopt met aarde. Het is duidelijk voor Stone en haar team dat hier een seriemoordenaar aan het werk is. Wie zal de volgende zijn? Als de lokale nieuwslezeres Tracy Frost verdwijnt, wordt de lat hoger gelegd. Het verleden lijkt de sleutel tot de moordenaar te herbergen – zal Kim de waarheid aan het licht kunnen brengen voordat deze verwrongen, beschadigde geest nog meer slachtoffers claimt?

Bloedlijn – Kim Stone 5

Rechercheur Kim Stone wordt ter plaatse geroepen bij een slachtoffer dat met een enkele, precieze steek in het hart is vermoord. Alles wijst op een overval met fatale afloop. Niet lang daarna wordt er een maatschappelijk werker gevonden die het slachtoffer was van zinloos geweld. Twee zaken die ogenschijnlijk niets met elkaar te maken hebben, maar voor Kim klopt er iets niet. Wanneer een lokale drugsverslaafde vermoord wordt aangetroffen met een identieke wond, weet Kim instinctief dat ze met dezelfde moordenaar te maken heeft. Maar met geen enkel bewijs dat de drie slachtoffers met elkaar verbindt, behalve de kille, berekenende aard van hun dood, zou dit wel eens haar moeilijkste zaak ooit kunnen zijn.

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst, ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

Geef een antwoord