De boeken van Kristin Harmel

De auteur Kristin Harmel is een van mijn persoonlijke favorieten. Deze schrijfster weet als geen ander emoties in haar boeken te leggen. De verhalen zijn op bijna poëtische wijze geschreven en hebben elk een indringende boodschap. Bovendien wordt er vaak een boodschap van liefde in gelegd, waardoor je het boek altijd met een positief gevoel sluit als je dat eenmaal uit hebt. Het gaat vaak over onmogelijke keuzes, moed, opoffering en hoop.

Alle boeken van Kristin Harmel op volgorde

Hieronder vind je alle boeken van Kristin Harmel. Moet je deze boeken op volgorde lezen? Nee, het zijn allemaal los te lezen boeken.

Nieuwste boek van Kristin Harmel

In 2023 komt het nieuwste boek van Kristin Harmel uit. Lees jij de boeken van deze schrijfster ook zo graag? Dan kun je vast niet wachten tot het boek verschijnt. Hieronder lichten we alvast een tipje van de sluier voor je op.

De dochter uit Parijs  Kristin Harmel

De dochter uit Parijs, Kristin Harmel

Parijs, 1939. Elise en Juliette worden dikke vriendinnen op de dag dat ze elkaar ontmoeten in het prachtige Bois de Boulogne. Hoewel de oorlog Europa snel nadert, vermoedt geen van beide vrouwen dat hun leven op het punt staat onherroepelijk te veranderen.

Bekijk ook:  Emelie Schepp serie op volgorde

Wanneer Elise een doelwit wordt van de Duitse bezetters, vertrouwt ze Juliette haar kostbaarste bezit toe: haar jonge dochter, die bevriend is met Juliettes eigen dochter. Maar tijdens een oorlog is het nergens veilig, zelfs niet in een rustige kleine boekwinkel zoals Juliettes Librairie des Rêves, en als hun buurt gebombardeerd wordt, valt Juliettes wereld uiteen.

Als de oorlog ten einde is keert Elise terug om zich te herenigen met haar dochter, maar bij aankomst ligt de boekhandel van haar vriendin in puin. Overlevende buren vertellen haar dat Juliette en een klein meisje het hebben overleefd. Maar welk van de twee meisjes – en wat gebeurde er in die laatste momenten voor het noodlot toesloeg? Juliette lijkt spoorloos verdwenen en heeft alle antwoorden met zich meegenomen. Elises wanhopige zoektocht om erachter te komen wat er met haar dochter is gebeurd, brengt haar uiteindelijk naar New York – en naar Juliette.

Hier ben je veilig, nieuwste boek Kristin Harmel

Hier ben je veilig

Een jonge vrouw, opgegroeid in de ruige wildernis van Oost-Europa, komt in 1941 alleen te staan. Het lijkt erop dat Yona veroordeeld is tot een eenzaam bestaan. Dan wordt haar isolement doorbroken doordat ze in het bos een groep Joden tegenkomt die op de vlucht is voor de naziterreur. Yona is gechoqueerd als ze hoort wat er in de buitenwereld gebeurt, en belooft de vluchtelingen alles te leren over overleven in de natuur. Op hun beurt leren ze haar een aantal verrassende levenslessen. Maar wanneer Yona wordt bedrogen, verlaat ze de groep. Ze komt terecht in een door de Duitsers bezet dorp, waar haar verleden en heden samenkomen met een schok die alles kan veranderen.

Deze prachtige roman vertelt het waargebeurde verhaal over het lot van soms grote groepen ontsnapte Joden, die zich in de wildernis in leven wisten te houden dankzij hun overlevingsinstinct en een sterk gevoel van saamhorigheid.

Het beste boek van Kristin Harmel

Wat het beste boek van Kristin Harmel is, dat is uiteraard een persoonlijke keuze. Wij van Meerlezen.nl kiezen hier voor Het boek van verloren namen. Dit boek springt er echt uit tussen de boeken van Kristin Harmel, doordat het verhaal zo indringend geschreven is. Het is een verhaal wat je echt nog heel lang bij zal blijven. Het is een prachtig boek over de oorlog wat je tot tranen kan roeren. Tijdens het lezen proef je iets van de dilemma’s waar de mensen destijds mee geconfronteerd werden, van de moed die nodig was om het goede te doen en van de offers die daar soms voor gebracht moesten worden.

het-boek-van-de-verloren-namen-kristin-harmel

Het boek van verloren namen samenvatting

Eva Traube Abrams, een bibliothecaresse in Florida die eigenlijk al aan haar pensioen toe is, ruimt op een ochtend boeken op als haar oog valt op een foto in een openliggend tijdschrift. Ze verstijft; het is een afbeelding van een achttiende-eeuws religieus boekwerk dat ze herkent als ‘het boek van verloren namen’. Het bijbehorende artikel gaat over plundering van Europese bibliotheken door de nazi’s gedurende de Tweede Wereldoorlog – iets wat Eva zich levendig herinnert – en de inspanningen van hedendaagse onderzoekers om belangrijke boeken aan hun rechtmatige eigenaren terug te geven.

Bekijk ook:  Nieuwste boek van Julie Klassen

Het boek, dat zich nu in Berlijn bevindt, lijkt een soort code te bevatten, maar onderzoekers weten niet wat die betekent. Alleen Eva kent het antwoord op die vraag: in de oorlog hielp ze Joodse kinderen aan de nazi’s te ontkomen. Daarvoor hadden de kinderen een nieuwe naam nodig. Om hun ware identiteit niet voor altijd verloren te laten gaan, werd die gecodeerd en verborgen in ‘het boek van verloren namen’. Na de oorlog heeft Eva haar oorlogsherinneringen diep weggestopt. Heeft ze nu de kracht om terug te keren naar die traumatische tijd en de waarheid te onthullen?

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *