Recensie Het hart van de chocolaterie – Laura Frantz

Als liefhebber van historische romans las ik de boeken van Laura Frantz altijd graag. Onlangs kreeg ik haar nieuwe roman toegestuurd en natuurlijk schrijf ik graag een recensie. Alleen de titel verleidt al tot lezen, want welke vrouw is er nu niet dol op een chocolaterie? Lees hieronder waar het boek over gaat en wat je van Het hart van de chocolaterie van Laura Frantz mag verwachten. Dank aan Uitgeverij Kok voor het recensie-exemplaar!

Gegevens van het boek

Waar gaat Het hart van de chocolaterie van Laura Frantz over?

Recensie Het hart van de chocolaterie Laura Frantz

Het is 1755. De achtentwintigjarige Esmée woont in York, Virginia en lijdt nog steeds onder langdurig liefdesverdriet. Ze wil heel graag iets doen om haar leven zin te geven, iets meer dan alleen een chocolatarie runnen.

Kapitein Henri Lennox is na lange afwezigheid weer thuisgekomen en is van plan om de vuurtoren in de gevaarlijke Chesapeake Bay op te bouwen, een droom die hij ooit deelde met Esmée. Als ze elkaar weer tegenkomen, wordt er een voorzichtige basis gelegd om de pijn van het verleden te overwinnen.

Intussen wordt de stad overschaduwd door komende oorlogsdreiging met de Fransen en krijgt Henri de opdracht om een expeditie te leiden. Zijn toekomst is plotseling opnieuw met onzekerheden gevuld. Lukt het Esmée en Henri om de onzekerheden te overwinnen en hun gezamenlijke droom een kans te geven?

Recensie Het hart van de chocolaterie van Laura Frantz

Wat mag je van Het hart van de chocolaterie van Laura Frantz verwachten? Dit boek is een heerlijke historische roman die lekker wegleest. De personages worden mooi uitgewerkt en je ziet de omgeving voor je tijdens het lezen van dit boek. De schrijfstijl is zoals we van Laura Frantz gewend zijn, pakkend en passend bij het thema. De zeevaart neemt een belangrijke rol in dit boek in en zelfs de uitdrukkingen hebben een zee-tintje. Als kattenliefhebster viel het mij natuurlijk meteen op dat diverse katten een rol kregen in het verhaal, zoals de scheepskat Clementine, en dat zorgt voor een huiselijk beeld. In het begin moest ik even in het verhaal komen, het had wat minder diepgang dan sommige andere romans van de schrijfster, maar gaandeweg komen er steeds meer lagen in het boek.

Bekijk ook:  Jack Reacher, de (anti)held van Lee Child

Bijzonder ook om meer te lezen over een vrouwelijke vuurtorenwachter in vroeger eeuwen. Je staat er zelden bij stil hoeveel moeite men destijds moest doen voor een veilige vaart, en het is echt uniek dat vrouwen ook in die tijd soms al een dergelijke post mochten innemen. Kortom: een mooie historische roman met boeiende verhaallijnen en personages die echt tot leven komen!

Andere boeken van Laura Frantz

De Ballantyne Kronieken op volgorde / The Ballantyne Legacy

  1. De dochters van de meestersmid (2013, originele titel: Love’s reckoning)
  2. De tweestrijd van Elinor (2014, originele titel: Love’s awakening)
  3. De thuiskomst van Rowena (2015, originele titel: Love’s fortune)

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst, ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *