M.J. Arlidge boeken: Helen Grace op volgorde

M.J. Arlidge is een van de meest populaire thrillerauteurs van dit moment. Lees jij graag spannende boeken? En het liefst een serie, waardoor je voorlopig een tijdje kunt huiveren op jouw veilige plekje op de bank of in bed? Hieronder vind je de Helen Grace serie op volgorde, lees je meer over de los te lezen boeken van M.J. Arlidge en lichten wij het nieuwste boek van M.J. Arlidge uit.

Wie is M.J. Arlidge?

M.J. Arlidge, of Matthew Arlidge, is een Engelse thrillerauteur. Hij werd vooral bekend door de serie Helen Grace. Zijn debuut Iene miene mutte was meteen een succes. Matthew Arlidge werd in 1974 geboren in Londen als jongste van vier kinderen. Hij groeide op in Hampstead. M.J. Arlidge heeft heel veel gereisd en onder andere lesgegeven op een school in Zuid-India. Eenmaal terug in het Verenigd Koninkrijk studeerde hij Engelse literatuur in Cambridge. Ook heeft hij een jaar een studie over film- en televisieproductie gevolgd aan de universiteit van Bristol. M.J. Arlidge heeft diverse Britse misdaadserie geproduceerd, zoals Undeniable, The Little House en Torn.

Alle boeken van M.J. Arlidge

Ben jij fan van deze Engelse thrillerauteur en ben je nieuwsgierig of je alle boeken van M.J. Arlidge al gelezen hebt? Je vindt ze hieronder.

Los te lezen M.J. Arlidge boeken

TitelTe bestellen bijOriginele titelJaar van uitgave
Kom je spelen?BolA gift for dying2019
Wat jij niet zietBolWhat you don’t see/Love is blind2021
Oog om oogBolEye for an eye2023

Vooraf te lezen aan de Helen Grace serie

TitelTe bestellen bijOriginele titelJaar van uitgave
1. Alles in de windBolNo way back2018
2. Schuitje varenBolRunning blind2018
Twee kleine visjes
(Alles in de wind en Schuitje varen in één band)
Bol2021
Prequel Helen Grace

Helen Grace serie op volgorde

DeelTitelVerkrijgbaar bijOriginele titelJaar van uitgave
1Iene miene mutteBolEeny meeny2014
2Piep zei de muisBolPop goes the weasel2014
3Pluk een roosBolThe doll’s house2015
4KlikspaanBolLiar liar2015
5Naar bed, naar bedBolLittle boy blue2017
6Wie niet weg isBolHide and seek2017
7Klein, klein kleutertjeBolLove me not2018
8In de maneschijnBolDown to the woods2018
9Nog lange nietBolAll fall down2020
10Niemand zeggenBolTruth or dare2021
11Kom eens gauwBolCat and mouse2022
12Leef je nog?BolForget me not2024
Helen Grace op volgorde
Hoeveel delen zijn er van Helen Grace?

Zoals je hierboven kunt zien, zijn er inmiddels bijna 12 delen in de serie Helen Grace.

Moet je Helen Grace op volgorde lezen?

De boeken zijn in theorie los te lezen, maar het is aan te raden ze op volgorde te lezen. Het leven van inspecteur Helen Grace loopt namelijk als een rode draad door de serie heen, dus wanneer je ze door elkaar leest, mis je sommige dingen en zijn andere zaken al bekend wanneer je na een later deel nog een eerder deel leest.

Bekijk ook:  Nieuwste boek John Grisham
Hoeveel boeken heeft Arlidge geschreven?

Tot nu toe zijn er in het Nederlands 17 boeken van M.J. Arlidge verschenen.

Wat is het beste boek van M.J. Arlidge?

Wij konden het boek Wie niet weg is echt niet wegleggen, maar tegelijkertijd raden we je aan om met Iene Miene Mutte te beginnen, omdat het beter is de serie op volgorde te lezen.

Helen Grace 1: Iene miene mutte samenvatting

Iene-Miene-Mutte_1_meerlezen

Ga je aan de M.J. Arlidge boeken beginnen, dan is de kans groot dat je met dit boek begint. Iene miene mutte is namelijk het eerste deel uit de Helen Grace-serie van M.J. Arlidge. Inspecteur Helen Grace en haar team worden geconfronteerd met een slimme psychopaat die zijn slachtoffers met zorg uit lijkt te kiezen. Het patroon is steeds hetzelfde: mensen worden in tweetallen ontvoerd en krijgen vervolgens de keuze: doden of gedood worden. Een duivels dilemma dat de slachtoffers gebroken achterlaat, of ze het nu overleven of niet. Maar wat verbindt al de slachtoffers met elkaar? Helen Grace moet erachter zien te komen.

Niemand zeggen – Helen Grace 10 Samenvatting

Niemand zeggen MJ Arlidge

Het tiende deel in de Helen Grace-serie is in 2021 uitgekomen. Het boek zit vol actualiteiten en speelt zich af na covid-19. Het land gaat door een zware recessie, het zou wel eens de zwaarste ooit kunnen zijn. Er is dan ook veel onrust en geweld. Helen Grace gaat door een moeilijke periode. Er zijn drie moordzaken waar ze zich het hoofd over breekt. Ogenschijnlijk hebben deze zaken niets met elkaar te maken. Maar wanneer de privédetective die de zaak onderzocht levend verbrand is, lijkt wel duidelijk dat er geen sprake is van toeval. De dader zet alles op alles om zichzelf te bewijzen. Een race tegen de klok voor Helen Grace.

Helen Grace 11: Kom eens gauw

Nieuwsgierig naar het nieuwste boek van M.J. Arlidge? In 2022 werd het nieuwste boek van Arlidge uitgegeven. In juni van dat jaar kwam Kom eens gauw uit.

Laat op de avond komt een jonge vader thuis. Zijn dochtertje ligt rustig in haar bedje te slapen en die aanblik is een schrijnend contrast met de ravage die hij aantreft in zijn echtelijke slaapkamer, waar zijn vrouw levenloos in bed ligt. Op brute wijze is ze om het leven gebracht. Een paar dagen later komt een moeder thuis van een late dienst en treft haar tienerzoon aan in de woonkamer. Vermoord. Beide moorden lijken met hetzelfde wapen te zijn gepleegd, maar wat is het verband?

Terwijl inspecteur Helen Grace zich op de zaak stort, bevindt haar leven zich op een keerpunt. Haar meest recente aartsvijand loopt nog vrij rond en maakt dat ze geen stap kan zetten zonder drie keer achterom te kijken. Als zich een grote tragedie voordoet, is Helen nergens meer zeker van en al helemaal niet van haar baan. Haar trouwe partner Charlie zal tijdelijk in haar voetsporen moeten treden, maar is ze daar wel klaar voor?

Bekijk ook:  Alle boeken van Jo Nesbø op volgorde

Helen Grace 12: Leef je nog?

Het is over: Helen Grace deel 12 gaat uitgegeven worden. In de zomer van 2024 is het zover. Hieronder lees je alvast meer over dit boek.

leef-je-nog-mj-arlidge-helen-grace-12

Terwijl een vete tussen drugsbendes de stad in zijn greep houdt, smeekt een wanhopige moeder inspecteur Helen Grace om haar tienerdochter te vinden. In eerste instantie lijkt het een simpele zaak: een rebelse tiener die is weggelopen van huis. Zaak gesloten. Of toch niet?

Helen volgt haar instinct en richt, ondanks het uitdrukkelijke verbod van haar chef, een onderzoeksteam op. Algauw ontdekt ze dat Naomi niet het enige meisje is dat wordt vermist. Hoe dichter Helen bij de waarheid komt, hoe harder haar onderzoek wordt tegengewerkt. Ze belandt in een web van corruptie, dat zich verder uitstrekt en veel dichterbij komt dan ze zich had kunnen voorstellen. Lukt het haar om de meisjes op tijd te redden?

Kijk hier of het inkijkexemplaar al beschikbaar is.

Nieuwste boek van M.J. Arlidge – los te lezen

Oog-om-oog-M.J.-Arlidge_meerlezen

Oog om oog

In zijn nieuwe standalone laat Arlidge niet alleen de slachtoffers aan het woord, maar ook de daders

Zes criminelen in Engeland hebben anonimiteit verkregen. Door de ongelooflijke wreedheden uit hun verleden leek een nieuwe start en re-integratie onmogelijk, totdat de overheid besloot hen een tweede kans te geven: elk van hen kreeg een nieuwe identiteit, in een nieuwe stad, met een nieuwe baan – en niemand die het ooit te weten zou komen. Dat dachten ze tenminste.

Sociaal medewerkster Olivia begeleidt gevangenen om te re-integreren in de maatschappij. Maar als de échte identiteit van haar ex-gevangenen gelekt wordt aan de familie van het slachtoffer maakt Olivia kennis met de meest duistere kanten van de mens. Want de familieleden willen allemaal, stuk voor stuk, gerechtigheid voor het onrecht dat hun geliefden jaren geleden is aangedaan. En zeg nou eerlijk, wie zou er geen wraak willen voor een onvergeeflijke daad?

Beste boek van Arlidge

Wie niet weg is MJ Ardlige

De diverse delen van de Helen Grace-serie lijken niet aan kwaliteit in te boeten. Met langere thrillerseries is het vaak zo dat de spanning er op den duur een beetje uit gaat, omdat de boeken voorspelbaar worden. De serie van MJ Arlidge blijft echter boeien tot aan het laatste deel. Wat is het beste deel uit de Helen Grace-serie? Persoonlijk vind ik ‘Wie niet weg is’ het beste boek uit de serie van Arlidge. Helen Grace zit in de gevangenis en is overgegaan naar de overlevingsmodus. Tenslotte zit ze er tussen moordenaars die hier door haar inmenging beland zijn. Ze moet haar onschuld zien te bewijzen, maar als er naast haar cel een lijk wordt gevonden, vreest ze voor haar eigen leven. Spannend tot op de laatste bladzijde.

De titel hierboven is beslist een aanrader, maar… het beste is om de Helen Grace serie op volgorde te lezen. Daarna wil je vast de andere delen ook lezen. Iene miene mutte is het eerste deel van de Helen Grace-serie, zoals je hierboven ook hebt kunnen lezen.

Vergelijkbaar met M.J. Arlidge en Helen Grace

Heb jij de Helen Grace-serie helemaal uit en weet je niet wat je nu moet lezen? Er zijn gelukkig meer schrijvers in dit genre. M.J. Arlidge is beslist een bestsellerauteur die moeilijk te evenaren is, maar wellicht geniet je ook van een van de volgende boeken. Deze boeken zijn vergelijkbaar met de Helen Grace-serie van Arlidge.

 1. De beller op lijn vier, J.D. Barker
 2. Zo’n mooi meisje, Carla Kovach
 3. Toen was ze weg, Lisa Jewell
 4. Sleutel 17, Marc Raabe
 5. Slaap maar zacht, Linda Jansma

We hebben hier ook nog een lijstje voor je met auteurs die vergelijkbaar zijn met M.J. Arlidge: 10 schrijvers zoals M.J. Arlidge.

Wat is jouw favoriete boek van MJ Arlidge? Laat gerust hieronder een reactie achter om dat met ons te delen!

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

2 gedachten over “M.J. Arlidge boeken: Helen Grace op volgorde

 1. Dit is een van mijn favoriete auteurs én genre.
  Ik heb dan ook alle boeken gelezen, maar wel in het Engels.
  Ik kijk al uit naar het volgende boek in de Helen Grace-serie.
  Fijn dat je vergelijkbare boeken opsomt.
  Deze ga ik zeker ook een kans geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *