Queen Charlotte – het boek over de koningin van Bridgerton door Julia Quinn

Wie het bloemencorso van de bollenstreek bezocht heeft, zal ongetwijfeld de wagen van Netflix hebben ontdekt met Queen Charlotte. Dit maakt onderdeel uit van een grote promotie voor de nieuwe serie die deze maand online komt. Naast de serie op Netflix komt er echter ook weer een nieuw boek uit in de serie Bridgerton, terwijl die eigenlijk compleet was met het achtste deel. Queen Charlotte krijgt echter ook in de boekenwereld een eigen podium. Hieronder kun je alvast meer lezen over deze bijzondere roman.

queen-charlotte-boek-netflix-bloemencorso-meerlezen

Queen Charlotte – het boek over koningin Charlotte

In ­1761, op een zonnige dag in september, ontmoeten een koning en een koningin elkaar voor het eerst. Enkele uren later zijn ze getrouwd.

Charlotte van Mecklenburg-Strelitz, geboren als Duitse prinses, is mooi, koppig en buitengewoon intelligent. Niet bepaald eigenschappen die het Britse hof zoekt in de echtgenote van de jonge koning George III. Maar haar wilskracht en onafhankelijkheid blijken hard nodig nu ze getrouwd zijn, want George heeft geheimen. Geheimen die gevaarlijk genoeg zijn om de monarchie op haar grondvesten te doen schudden.

Als nieuw lid van de koninklijke familie moet Charlotte haar weg vinden in de ingewikkelde politiek van het hof, terwijl ze tegelijkertijd haar hart moet bewaken. Want ze wordt verliefd op de koning, ook al duwt hij haar voortdurend weg. Bovenal zal ze moeten leren regeren en inzien dat haar beslissingen grote gevolgen hebben. Ze moet vechten voor zichzelf, voor haar man en voor haar volk, dat naar haar kijkt voor sturing en gratie. Want ze zal nooit meer gewoon Charlotte zijn. In plaats daarvan moet ze haar lot vervullen – als koningin.

Bekijk ook:  Alle boeken van Tracy Rees - bijzondere historische romans

Lees nu het nieuwe boek Queen Charlotte.

Een boek dat veel discussie veroorzaakt

Het boek is nog niet eens uit en nu al veroorzaakt het in de Verenigde Staten een storm aan reacties. De ene lezer verheugt zich ontzettend op een nieuwe Julia Quinn, terwijl de andere lezer zegt dat ze dit deel uitsluitend geschreven heeft voor het geld en dat het nooit goed kan zijn. Wat zijn jouw verwachtingen van dit boek? Laat gerust hieronder een reactie achter.

Bekijk ook:


Leesinspiratie delen? Word dan lid van onze boekengroep op Facebook. Hier kun je jouw favoriete boeken delen en anderen om tips vragen. Natuurlijk delen wij daar ook onze winacties en de laatste boekennieuwtjes.

Bekijk nu de nieuwste boeken op bol.

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst, ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *