Nieuwe serie Julia Quinn: de boeken Smythe-Smith

Nieuwe serie Julia Quinn: de boeken Smythe-Smith

Heb jij alle boeken uit de serie Bridgerton al gelezen? En weet je inmiddels ook alles over de familie Rokesby? Dan wordt het tijd om kennis te maken met de nieuwe serie van Julia Quinn: Smythe-Smith.

Wie is Julia Quinn?

Julia Quinn wordt ook wel de hedendaagse Jane Austen genoemd. Ze heeft vele romans geschreven die zich eigenlijk allemaal in het Regency-tijdperk afspelen en om de Engelse society van die tijd draaien. Julia Quinn werd geboren in 1970 en heeft kunstgeschiedenis gestudeerd aan Harvard. Haar eerste boek schreef ze al een maand na haar afstuderen. Vandaag de dag verschijnen haar boeken regelmatig in de New York Times-bestsellerlijst.

De serie Smythe-Smith op volgorde

De serie Smythe-Smith bestaat uit vier delen. Het eerste deel zal binnenkort in het Nederlands uitgegeven worden en naar verwachting zullen de andere drie delen snel volgen.

  1. Een onverwacht duet (Originele titel: Just like heaven)
  2. Een valse noot (Originele titel: A night like this)
  3. Nog te verschijnen (Originele titel: The sum of all kisses)
  4. Nog te verschijnen (Originele titel: The secrets of Sir Richard Kenworthy)

Een onverwacht duet Julia Quinn

1. Een onverwacht duet

Honoria Smythe-Smith, de jongste kleindochter van de graaf van Winstead, speelt viool in het Smythe-Smith-kwartet. Ze weet heel goed dat ze vreselijk slecht zijn. Sterker nog, ze geeft haar neven en nichten volmondig gelijk als ze zeggen dat zij waarschijnlijk de slechtste van het stel is.

Marcus Holroyd is de beste vriend van Honoria’s broer, Daniel, die in ballingschap leeft in het buitenland. Marcus heeft beloofd op Honoria te letten en neemt zijn verantwoordelijkheid zeer serieus. Maar er staat hem nogal wat te wachten wanneer Honoria naar Cambridge vertrekt, vastbesloten om tegen het einde van het seizoen te trouwen. Ze heeft haar oog laten vallen op de enige ongetrouwde Bridgerton. Als hij niet gevoelig blijkt voor haar avances, is het aan Marcus om nog op tijd binnen te vallen en haar hart te stelen voor de start van de muziekavond.

Een valse noot Julia Quinn

2. Een valse noot

Anne Wynter doet het redelijk goed als de gouvernante van drie hooggeboren jongedames. Haar baan kan een uitdaging zijn: in één week tijd verstopt ze zich in een kast vol tuba’s; speelt ze een boze koningin in een toneelstuk dat misschien een tragedie is (of een komedie – niemand weet het zeker) en verzorgt ze de wonden van de charmante graaf van Winstead. Na jarenlang ongewenste avances te hebben ontweken, is hij de eerste man die haar echt heeft verleid, en Anne vindt het steeds moeilijker worden om zich te blijven herinneren dat een gouvernante eigenlijk niet zou moeten flirten met een edelman.

Bekijk ook:  Ellie Dean boeken: Een veilige haven op volgorde & biografie

Als Daniel Smythe-Smith een mysterieuze vrouw in het oog krijgt tijdens de jaarlijkse musical van zijn familie, zweert hij haar het hof te maken, zelfs als dat betekent dat hij zijn dagen zal moeten doorbrengen met een tienjarige die denkt dat ze een eenhoorn is. Maar Daniel heeft een vijand: iemand die gezworen heeft hem te doden. En wanneer Anne in gevaar komt, moet hij alle wapens uit zijn arsenaal halen om hun verhaal tot een goed einde te brengen.

Julia Quinn over de serie

‘De Smythe-Smiths (en hun beruchte muziekavonden) doken voor het eerst op in mijn derde roman, Minx (Splendid trilogy).

Mijn hoofdpersonen woonden een amateurmuziekoptreden bij en ik dacht: ‘Slechte muziek is zoveel grappiger dan goede muziek’, (misschien ter ere van de concerten op de basisschool die mijn ouders moesten bijwonen) dus verzon ik de jaarlijkse Smythe-Smith muziekavonden. Elk jaar leken er genoeg neven en nichten te zijn om een strijkkwartet samen te stellen, en elk jaar draaide Mozart zich om in zijn graf.

Een aantal jaren later wilde ik mijn hoofdpersonen naar een sociale bijeenkomst laten gaan waar niet werd gedanst. Toen realiseerde ik me dat deze personages ook best zouden mogen lijden onder een optreden van Smythe-Smith. Na een tijdje begon het een kennersgrapje te worden onder mijn lezers en mij. Ik denk dat we allemaal nieuwsgierig waren naar die arme meisjes die jaar na jaar gedwongen werden hun instrumenten op te pakken. Met deze serie gaf ik de Smythe-Smiths dan ook eindelijk de aandacht die ze verdienen.’

Bekijk ook:  De 10 beste feministische boeken die ook lekker weglezen

– Julia Quinn

Bekijk ook:

Leesinspiratie delen? Word dan lid van onze nieuwe boekengroep op Facebook. Hier kun je jouw favoriete boeken delen en anderen om tips vragen. Natuurlijk delen wij daar ook onze winacties en de laatste boekennieuwtjes.

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst, ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

Geef een antwoord