De boeken van Lizzie Page op volgorde: Het Weeshuis en meer

De boeken van Lizzie Page zijn historische romans die perfect zijn voor de lezers van Ellie Dean en Diney Costeloe. De schrijfster richt zich meestal op de periode rond de Tweede Wereldoorlog en haar boeken zijn christelijk georiënteerd. De boeken worden uitgegeven door diverse uitgevers, de meest recente titel komt uit bij Oceaan.

Alle boeken van Lizzie Page op volgorde

Lizzie Page heeft één roman geschreven die los te lezen is, de rest van haar boeken maken deel uit van een serie. De boeken zijn los te lezen, maar als serie het leukst. Van Wapenzusjes is helaas alleen het eerste deel verschenen in het Nederlands, in het Engels zijn er twee delen verschenen.

Het Weeshuis op volgorde

  1. Het weeshuis (Originele titel: The orphanage)
  2. Een nieuw begin (Originele titel: A place to call home)
  3. Liefde in het weeshuis (Originele titel: An orphan’s song)

Wapenzusjes

  1. Wapenzusjes (Originele titel: The war nurses)
  2. Daughters of war (alleen in Engels beschikbaar)

Meer over de boeken van Lizzie Page

Hieronder kun je de cover met flaptekst van de boeken vinden.

ik-hoor-bij-jou-lizzie-page

Ik hoor bij jou

Leicester, 1939. Vivienne heeft niet om een evacué gevraagd. Maar of ze het leuk vindt of niet, kleine Pearl uit Londen wordt haar toegewezen. Naarmate de band tussen het meisje en de verbitterde vrouw groeit, blijkt dat hun levens meer met elkaar vervlochten zijn dan ze denken. Het wordt voor Vivienne hoog tijd om de pijn uit haar verleden onder ogen te zien. Hoe kon haar huwelijk met Edmund zo mislopen? En hoe kon het gebeuren dat ze haar geliefde zuster, met wie ze samen oorlogsslachtoffers verpleegde in de Eerste Wereldoorlog, zo in de steek liet?

Bekijk ook:  De boeken van Inez Corbi, serie Tuinen van Heligan op volgorde + recensie
wapenzusjes-lizzie-page

Wapenzusjes

‘Wapenzusjes’ van Lizzie Page is het waargebeurde verhaal van de vriendschap van twee verpleegsters aan het front van de Eerste Wereldoorlog. Terwijl de oorlog zijn tol eist, klampen de gewonde soldaten zich vast aan de liefde en zorg van twee moedige, jonge verpleegsters. Ondanks hun verschillen worden Mairi en Elsie de beste vriendinnen. Het werk dat ze doen is hartverscheurend en ze lopen voortdurend gevaar. Als de oorlog voortduurt, komt hun vriendschap steeds meer onder druk te staan. Een indrukwekkend en ontroerend oorlogsverhaal dat je niet loslaat – gebaseerd op een wonderlijke, waargebeurde geschiedenis. Lizzie Page is een Brits auteur, heeft een master in creatief schrijven behaald en werkte onder meer als journalist en docent. ‘Wapenzusjes’ werd lovend ontvangen in het Verenigd Koninkrijk en Amerika.

Serie Het Weeshuis

De serie Het Weeshuis speelt zich vlak na de Tweede Wereldoorlog af. De boeken zijn perfect voor de lezers van Diney Costeloe, Lisa Wingate, Ellie Dean en Anne Jacobs.

Jill Mansell zegt over de boeken van Lizzie Page: ‘Ik hou van de manier waarop Lizzie Page feiten met fictie vermengt, en hoe haar personages tot leven komen. Ik ben een grote fan van haar werk.’

het-weeshuis-lizzie-page

1. Het weeshuis

Engeland, 1948. De jonge oorlogsweduwe Clara is de nieuwe leidster van het weeshuis Shilling Grange. De kinderen zijn stil en bang en Clara lijkt alles verkeerd te doen.
Gelukkig hebben de kinderen steun aan buurman Ivor, een voormalig oorlogsheld. Hij deelt met de kinderen de argwaan naar Clara, want het lijkt erop dat zij weer snel zal vertrekken. Langzaam maar zeker begint Clara echter haar plek te veroveren. Maar vindt ze ook de kracht om te vechten voor de kinderen als niemand anders dat doet?

Bekijk ook:  Ken Follett boeken op volgorde, een veelzijdige schrijver uit Wales
een-nieuw-begin-lizzie-page

2. Een nieuw begin

1949, Shilling Grange weeshuis. Na de breuk met haar verloofde probeert Clara haar leven weer op te pakken. Als leidster heeft ze een band opgebouwd met alle kinderen van het weeshuis, die net zoals zij alles verloren tijdens de oorlog. Met de kleine Peg bijvoorbeeld, die niet wil praten, en met de behulpzame Joyce, die getekend is door polio. Clara houdt van ze, en van haar baan, die een stuk zwaarder geworden is nu ze er alleen voor staat. Buurman Ivor, voormalig D-Day held en Clara’s steun en toeverlaat in de zorg voor de kinderen, is namelijk verdwenen. En dan krijgt ze ook nog eens vreselijk nieuws: het weeshuis wordt verkocht. Clara moet snel een nieuw huis vinden, maar de tijd dringt. Kan ze de kinderen redden?

Liefde-in-het-weeshuis-Lizzie-Page_meerlezen

3. Liefde in het weeshuis

Met het naderende Festival of Britain is Clara verheugd te zien hoe de kinderen zingen en zich samen voorbereiden op de auditie. Maar wanneer een getraumatiseerde jongen voor de deur staat krijgt ze de grootste opvoeduitdaging tot nu toe. Clara zoekt troost bij haar buurman Ivor, maar die is te druk bezig met zijn adoptiedochtertje Priscilla. Wanneer Clifford zich aansluit bij de zanggroep hoopt Clara dat hij zijn weg vindt, maar al snel brengt hij niet alleen hun geliefde plannen voor dit festival in gevaar, maar ook de toekomst van de andere kinderen. Zal Clara dit kunnen verhinderen, en zal dat samen met Ivor zijn?

Auteurs zoals Lizzie Page

Hier vind je een aantal auteurs die vergelijkbaar zijn met Lizzie Page:


Leesinspiratie delen? Word dan lid van onze boekengroep op Facebook. Hier kun je jouw favoriete boeken delen en anderen om tips vragen. Natuurlijk delen wij daar ook onze winacties en de laatste boekennieuwtjes.

Bekijk nu de nieuwste boeken op bol.

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst, ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *