De historische romans van Katharina Fuchs: boeken rond de oorlog

Soms komen er nieuwe auteurs naar voren die de moeite van het tippen waard zijn. Een daarvan is Katharina Fuchs. Ze schrijft boeken die zich afspelen rond de oorlog. De boeken worden uitgegeven door Xander Uitgevers, bekend van De zeven zussen. De boeken van Katharina Fuchs spelen zich echter compleet in het verleden af.

Alle boeken van Katharina Fuchs op volgorde

De boeken van Katharina Fuchs zijn los te lezen, dus je hoeft ze niet in een bepaalde volgorde te lezen. Maar wie weet komt er ook nog eens een serie van haar hand?

Anna en Charlotte

anna-en-charlotte-katharina-fuchs

Het prachtige en ontroerende verhaal Anna en Charlotte van bestsellerauteur Katharina Fuchs begint in Duitsland, 1914. Charlotte is de dochter van een machtige landheer in Saksen, en brengt haar jeugd door op een uitgestrekt landgoed. De wereld lijkt aan haar voeten te liggen, zeker als ze haar officiële debuut maakt tijdens het balseizoen. Maar dan breekt de Eerste Wereldoorlog uit, en verandert alles voorgoed.

Duitsland, 1919. Anna woont in het prachtige Spreewald, waar ze probeert te ontsnappen aan de armoede van haar familie. Op een ijskoude dag stapt ze alleen op de trein naar Berlijn, om daar haar geluk te beproeven. In haar nieuwe wijk Wedding heerst nog steeds armoede en honger, maar ook de energie en levenslust die Anna zoekt. En bovendien zoeken ze in het nieuwe Kaufhaus des Westens verkoopsters…

Bekijk ook:  10 boeken over de zee

Het contrast tussen de levens van Anna en Charlotte is hartverscheurend. Maar als de twee vrouwen elkaar uiteindelijk ontmoeten, blijken ze meer gemeen te hebben dan ze ooit hadden kunnen vermoeden.

Het nieuwe boek van Katharina Fuchs

Hieronder vind je het nieuwste boek van Katharina Fuchs dat in 2024 uitgegeven zal worden.

familielevens-katharina-fuchs

Familielevens

In Familielevens van Katharina Fuchs verhuist Therese naar West-Berlijn omdat ze als dochter van een Wehrmachtofficier en grootgrondbezitter niet in de DDR mag studeren. Daar ervaart ze hoe de groeiende verschillen tussen Oost en West ervoor zorgen dat haar familie uit elkaar valt. Ook haar rechtenstudie valt haar zwaar, dankzij haar oerconservatieve professoren en medestudenten. Alleen Thereses schoonzus Gisela lijkt haar te begrijpen, want het is haar droom om modeontwerper te worden. Beide vrouwen zullen moeten bepalen wat ze ervoor over hebben om hun ultieme droom na te jagen…

De auteur baseerde Familielevens op de levens van haar tante, de eerste Duitse vrouwelijke rechter, en haar moeder, een modeontwerper uit West-Berlijn. Het resultaat is een prachtige, sfeervolle historische roman tegen de achtergrond van naoorlogs Duitsland, voor de lezers van Elena Ferrante en Tatiana de Rosnay.

Wie is Katharina Fuchs?

Katharina Fuchs is de auteur van diverse boeken. Ze werd geboren in 1963 en heeft rechten gestudeerd in Frankfurt en Parijs. Gedurende lange tijd werkte ze als advocaat. Inmiddels is ze fulltime schrijver. Met haar familie en golden retriever woont ze vlakbij het Taunusgebergte. Haar boeken zijn in Duitsland razend populair en worden sinds 2023 ook vertaald naar het Nederlands.

Bekijk ook:  De boeken van Marie Lacrosse - serie Wijngaard + Het Weense koffiehuis op volgorde

Voor wie zijn de boeken van Katharina Fuchs geschikt?

De boeken van Katharina Fuchs zijn geschikt voor iedereen die houdt van familiesaga’s en indringende historische romans. Er zit een diepere lijn in en de boeken zijn meeslepend geschreven. Als je de boeken van deze auteur mooi vond en op zoek bent naar boeken die je daarna kunt lezen, dan vind je deze boeken misschien ook wel iets:


Leesinspiratie delen? Word dan lid van onze boekengroep op Facebook. Hier kun je jouw favoriete boeken delen en anderen om tips vragen. Natuurlijk delen wij daar ook onze winacties en de laatste boekennieuwtjes.

Bekijk nu de nieuwste boeken op bol.

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst, ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *