De zeven zussen: volgorde en recensie deel 1

De zeven zussen volgorde en recensie deel 1

Ben jij ook zo benieuwd naar de serie van De zeven zussen? Deze romanreeks van Lucinda Riley is razend populair. Maar wat is bij De zeven zussen de volgorde en hoe zijn de recensies? Wij vertellen je meer over de volgorde van De zeven zussen en komen met een uitgebreide recensie over deel 1.

De zeven zussen volgorde

De zeven zussen bestaat, zoals de serie eigenlijk al zegt uit zeven delen. Maar wat is nu de exacte volgorde van deze boeken? Elk deel heeft een eigen naam, maar als je net aan de reeks begint, zegt dat je nog weinig. Dit is de volgorde van De zeven zussen:

Deel 1: De zeven zussen – het verhaal van Maia

Deel 2: De zeven zussen 2 – Storm

Deel 3: De zeven zussen 3 – Schaduw

Deel 4: De zeven zussen 4 – Parel

Deel 5: De zeven zussen 5 – Maan

Deel 6: De zeven zussen 6 – Zon

Deel 7: De zeven zussen 7 – De zevende zus

Deel 8: Atlas, het verhaal van Pa Salt

Lees ook: De zeven zussen deel 8: zal dat er nog komen?

Recensie De zeven zussen deel 1

Nu weet je wat bij De zeven zussen de volgorde is, maar hoe zijn de boeken eigenlijk? Wij lazen het eerste deel en komen met een recensie over De zeven zussen van Lucinda Riley.

Het eerste deel uit de reeks De zeven zussen van Lucinda Riley gaat over Maia, de oudste ‘zus’ uit het boek. Alle zeven zussen zijn geadopteerd, maar in het begin van het boek kom je er al achter dat er geen zevende zus lijkt te zijn. Dit blijft gedurende het hele boek een mysterie. Het eerste boek gaat over de dood van de vader van de zeven zussen. Hier begint het verhaal van Maia: de zoektocht naar haar roots en haar eigen ik. Waar komt ze vandaan en wie zijn haar werkelijke ouders? Wie is ze zelf eigenlijk?

Bekijk ook:  Wilbur Smith boeken, de mystiek en romantiek van Afrika

Je leest in dit boek twee verhalen: het verhaal van Maia zelf, maar ook het verhaal van haar voorouders, dat zich voornamelijk afspeelt in Parijs en in Rio de Janeiro. Wat het verhaal interessant maakt, is dat het bijvoorbeeld ook handelt over de bouw van het Christus-beeld in Rio de Janeiro. Er staan veel geschiedkundige feitjes in, die je niet hoeft te weten, maar die wel erg leuk zijn om te weten.

De schrijfstijl van Lucinda Riley

Lucinda Riley heeft een vlotte schrijfstijl, die je meteen het boek in trekt. Het verhaal loopt helemaal vanzelf en hoewel het een behoorlijk dikke pil is, lees je die als fervent lezer toch in een paar dagen uit. Het verhaal is boeiend en de schrijfstijl is fris en snel. Ik vind deel 1 van De zeven zussen een echte aanrader voor iedereen die van historische romans houdt.

Of ik de andere delen ook ga lezen? Ik weet het niet, omdat ik veel verschillende verhalen hierover hoor. Velen zeggen dat het eerste deel het mooiste is, en dan zou het zonde zijn om latere delen te lezen, die dan minder mooi zijn. Wat vinden jullie? Hebben jullie al meer delen van De zeven zussen gelezen?

Ben je net zo gek op de boeken van Lucinda Riley als wij? Volg ons dan op Facebook. We komen regelmatig met updates en raden ook vergelijkbare boeken aan.

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

1 gedachte over “De zeven zussen: volgorde en recensie deel 1”

Geef een antwoord