De zeven zussen: volgorde en recensie deel 1

Ben jij ook zo benieuwd naar de serie van De zeven zussen? Deze romanreeks van Lucinda Riley is razend populair. Maar wat is bij De zeven zussen de volgorde en hoe zijn de recensies? Wij vertellen je meer over de volgorde van De zeven zussen en komen met een uitgebreide recensie over deel 1.

De zeven zussen volgorde

De zeven zussen bestaat, zoals de serie eigenlijk al zegt uit zeven delen. Maar wat is nu de exacte volgorde van deze boeken? Elk deel heeft een eigen naam, maar als je net aan de reeks begint, zegt dat je nog weinig. Hieronder vind je De zeven zussen op volgorde.

de-zeven-zussen-1-lucinda-riley

Deel 1: De zeven zussen – het verhaal van Maia

In De zeven zussen 1 volgen we het verhaal van Maia.

In De zeven zussen, het eerste deel in de gelijknamige bestsellerserie van Lucinda Riley, komen Maia en haar zussen na de plotselinge dood van hun vader bij elkaar in hun ouderlijk huis, een prachtig landhuis aan het Meer van Genève. De zussen werden als baby door Pa Salt geadopteerd en krijgen na zijn dood allemaal een brief met een mysterieuze verwijzing naar hun afkomst.

Maia’s verleden brengt haar naar Rio de Janeiro. Daar aangekomen probeert ze met de weinige aanwijzingen die ze heeft haar achtergrond te ontrafelen. Het voert haar tachtig jaar terug in de tijd, naar de bouw van het wereldberoemde Christus de Verlosser-beeld én de roerige jaren twintig in Parijs. Slaagt zij erin haar ware identiteit te achterhalen?

zeven-zussen-2-storm

Deel 2: De zeven zussen 2 – Storm

In het tweede boek volgen we de reis van Ally, die na de dood van haar vader weer gaat zeilen. Ze krijgt echter een traumatische gebeurtenis te verwerken en kan het zeilen niet langer verdragen. Dan besluit ze de opdracht uit haar vaders testament op te volgen en op zoek te gaan naar haar roots. Zo komt ze in Noorwegen terecht.

schaduw-zeven-zussen3-lucinda-riley

Deel 3: De zeven zussen 3 – Schaduw

In Schaduw, het derde deel in de Zeven zussen-serie van Lucinda Riley, staat Star D’Aplièse op een keerpunt in haar leven. Na de dood van haar vader heeft ook zij, net als haar zussen, de opdracht gekregen om op zoek te gaan naar haar afkomst. Er is alleen één ding dat haar tegenhoudt: haar zusje CeCe, met wie ze alles deelt. Als ze uiteindelijk met lichte tegenzin naar Londen vertrekt, gaat een nieuwe wereld voor haar open.

Star ontdekt het bestaan Flore MacNichol, een onafhankelijke, geëmancipeerde vrouw die honderd jaar geleden leefde en die na haar jeugd op het Engelse platteland naar het bruisende Londen vertrok. Ze maakte daar kennis met nieuwe idealen en tradities en vond de ruimte om haar identiteit te ontplooien. Zal Star in Londen eenzelfde transformatie doormaken en eindelijk uit de schaduw van haar zusje kunnen stappen?

Parel Zeven Zussen 4 Lucinda Riley

Deel 4: De zeven zussen 4 – Parel

Parel, het vierde deel in de Zeven zussen-serie van Lucinda Riley, gaat over CeCe, die altijd het gevoel heeft gehad dat ze nergens echt bij hoorde. De dood van haar vader is een keerpunt in haar leven. Nu haar zusje Star, met wie ze altijd heel close was, een nieuw leven opbouwt met haar geliefde, voelt ze zich helemaal alleen.

Wanhopig verlaat CeCe Londen in een poging haar verleden te ontrafelen. De enige aanwijzing die ze heeft is een zwart-witfoto en de naam van een vrouw die honderd jaar eerder in Australië leefde. Via de prachtige stranden van het Thaise Krabi reist CeCe naar de ruwe vlaktes van Australië. Zal ze daar in de wildernis eindelijk haar geluk vinden?

Bekijk ook:  ‘Bepaal jij dat?’ van Robert Lagendijk, recensie
maan-lucinda-riley-5

Deel 5: De zeven zussen 5 – Maan

In Maan, het vijfde deel in de Zeven zussen-serie van Lucinda Riley, vertrekt Tiggy D’Aplièse na de dood van haar vader naar de afgelegen bossen van Schotland om daar te doen wat ze het liefste doet: werken met dieren. Ze komt terecht op het landgoed van de intrigerende maar moeilijk te doorgronden Charlie Kinnaird.

Op het landgoed leert Tiggy de oude Chilly kennen, die haar vertelt dat ze een speciale gave heeft en dat het lot bepaald heeft dat hij haar op het pad van haar verleden zal brengen. Hij stuurt haar naar het Spaanse Granada om daar het spoor van de zigeunergemeenschap van Sacromonte te volgen. Wat is haar connectie met de fenomenale flamencodanseres La Candela?

Langzaamaan ontrafelt Tiggy haar exotische maar gecompliceerde verleden. Tegelijkertijd krijgt ze de kans haar eigen bijzondere gave steeds verder te ontwikkelen. Maar wanneer het lot een onverwachte wending neemt, zal ze moeten beslissen of ze in Granada blijft, of teruggaat naar Kinnaird, en Charlie…

electra-zon-lucinda-riley-zeven-zussen-6

Deel 6: De zeven zussen 6 – Zon

In Zon, het zesde deel in de Zeven zussen-serie van Lucinda Riley, heeft Electra het allemaal voor elkaar: ze is bloedmooi, schatrijk en wereldberoemd. Maar achter dit perfecte plaatje gaat een kwetsbare jonge vrouw schuil, die de oplossing voor haar problemen zoekt in drank en drugs. Electra heeft, anders dan haar zussen, geen behoefte om te weten waar ze vandaan komt. Totdat ze een bijzondere brief ontvangt…

Zon brengt de lezer van het bruisende, chaotische Manhattan naar de prachtige, uitgestrekte vlaktes van Kenia. Kan de zoektocht naar haar verleden Electra helpen haar problemen het hoofd te bieden?

de-zevende-zus-lucinda-riley-zeven-zussen-deel-7

Deel 7: De zeven zussen 7 – De zevende zus

De zevende zus, het zevende deel in de Zeven zussen-serie van Lucinda Riley, gaat over de mysterieuze zevende zus. Ze was altijd onvindbaar, maar als Georg Hoffman onthult dat hij haar misschien op het spoor is, ontdekken Maia en Ally dat er twee aanwijzingen zijn: het adres van een wijngaard in Nieuw-Zeeland, en een tekening van een bijzondere, stervormige ring. CeCe, die in Australië woont, gaat op onderzoek uit. Dat blijkt pas het begin van de zinderende zoektocht naar de zevende zus, want de vrouw met de bijzondere ring is net aan een grote reis begonnen. Het wordt een race tegen de klok die de zussen de hele wereld over voert. Ze proberen haar spoor te volgen in Nieuw-Zeeland, Canada, Engeland, Frankrijk en Ierland, maar ze lijken steeds een stap achter te lopen…

atlas-het-verhaal-van-pa-salt-lucinda-riley-zeven-zussen-deel-8

Deel 8: Atlas, het verhaal van Pa Salt

Atlas, het achtste en laatste deel in de Zeven zussen-serie van Lucinda Riley, vertelt het verhaal van Pa Salt en begint in Parijs, 1928. Een voor dood achtergelaten jongen wordt in huis gehaald door een liefdevolle familie. Daar bloeit hij volledig op, maar het blijft een mysterie wie hij écht is. De jongen weigert een woord los te laten over zijn verleden. Net als hij de ellende waarvoor hij is gevlucht bijna is vergeten – evenals de belofte die hij heeft gezworen na te komen – rukt het kwaad op in Europa en weet hij dat hij weer zal moeten vluchten.

De Egeïsche zee, 2008. De zeven zussen, voor het eerst compleet, ontmoeten elkaar aan boord van de Titan om afscheid te nemen van hun geliefde Pa Salt. Tot ieders verbazing heeft hij aan de zevende zus de sleutel van hun verleden toevertrouwd – maar iedere waarheid die wordt onthuld, roept nieuwe vragen op. Kenden de zussen hun geliefde vader eigenlijk wel? En wat zijn de gevolgen van zijn lang verborgen geheimen?

Bekijk ook:  Recensie Branco & Julia - Gert-Jan van den Bemd

NIEUW: Puzzelboek De zeven zussen

Na het ongeëvenaarde succes van de acht romans in de Zeven Zussen-boekenserie is er nu ook De Zeven Zussen Puzzelboek. In samenwerking met Xander Uitgevers brengt Denksport het eerste deel van deze tweedelige uitgave. Dit romantische puzzelboek zit bomvol met aantrekkelijke beeldpuzzels, spannende quizfilippines en natuurlijk de mooiste verhalen uit en over De Zeven Zussen. Baan je een weg door de boeken, liefdes en exotische locaties met hét perfecte cadeau voor Moederdag.

Reserveer het hier.

Lees ook:

Recensie De zeven zussen deel 1

Nu weet je wat bij De zeven zussen de volgorde is, maar hoe zijn de boeken eigenlijk? Wij lazen het eerste deel en komen met een recensie over De zeven zussen van Lucinda Riley.

Het eerste deel uit de reeks De zeven zussen van Lucinda Riley gaat over Maia, de oudste ‘zus’ uit het boek. Alle zeven zussen zijn geadopteerd, maar in het begin van het boek kom je er al achter dat er geen zevende zus lijkt te zijn. Dit blijft gedurende het hele boek een mysterie. Het eerste boek gaat over de dood van de vader van de zeven zussen. Hier begint het verhaal van Maia: de zoektocht naar haar roots en haar eigen ik. Waar komt ze vandaan en wie zijn haar werkelijke ouders? Wie is ze zelf eigenlijk?

Je leest in dit boek twee verhalen: het verhaal van Maia zelf, maar ook het verhaal van haar voorouders, dat zich voornamelijk afspeelt in Parijs en in Rio de Janeiro. Wat het verhaal interessant maakt, is dat het bijvoorbeeld ook handelt over de bouw van het Christus-beeld in Rio de Janeiro. Er staan veel geschiedkundige feitjes in, die je niet hoeft te weten, maar die wel erg leuk zijn om te weten.

De schrijfstijl van Lucinda Riley

Lucinda Riley heeft een vlotte schrijfstijl, die je meteen het boek in trekt. Het verhaal loopt helemaal vanzelf en hoewel het een behoorlijk dikke pil is, lees je die als fervent lezer toch in een paar dagen uit. Het verhaal is boeiend en de schrijfstijl is fris en snel. Ik vind deel 1 van De zeven zussen een echte aanrader voor iedereen die van historische romans houdt.

Of ik de andere delen ook ga lezen? Ik weet het niet, omdat ik veel verschillende verhalen hierover hoor. Velen zeggen dat het eerste deel het mooiste is, en dan zou het zonde zijn om latere delen te lezen, die dan minder mooi zijn. Wat vinden jullie? Hebben jullie al meer delen van De zeven zussen gelezen?

Ben je net zo gek op de boeken van Lucinda Riley als wij? Volg ons dan op Facebook. We komen regelmatig met updates en raden ook vergelijkbare boeken aan.


Leesinspiratie delen? Word dan lid van onze boekengroep op Facebook. Hier kun je jouw favoriete boeken delen en anderen om tips vragen. Natuurlijk delen wij daar ook onze winacties en de laatste boekennieuwtjes.

Bekijk nu de nieuwste boeken op bol.

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst, ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

Eén gedachte over “De zeven zussen: volgorde en recensie deel 1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *