Recensie Het kamermeisje door Nita Prose

Als je een boek vooruit mag lezen, voelt dat altijd speciaal, zeker als dat een boek is met zo’n aansprekende kaft als de roman van Nita Prose. Het kamermeisje is het debuut van deze schrijfster en dat maakt natuurlijk extra nieuwsgierig. Een nieuw talent om in de gaten te houden of…? Hieronder volgt een recensie van Het kamermeisje door Nita Prose.

Onder welk genre valt dit boek eigenlijk? Het kamermeisje van Nita Prose valt onder het genre ‘cosy crime’, eigenlijk een vrij nieuw genre van naam. Er zijn echter al vele jaren boeken in dit genre geschreven, wellicht kunnen we zelfs de Agatha Christie’s hier wel toe rekenen.

Algemene gegevens van het boek

  • Titel: Het kamermeisje
  • Auteur: Nita Prose
  • Uitgeverij: Ambo Anthos
  • Jaar van uitgave: 2022
  • Aantal pagina’s: 336 blz.

Samenvatting Het kamermeisje door Nita Prose

Hoofdpersoon in dit boek is het kamermeisje Molly, een naïef, en vrij onopvallend meisje. Ze werkt met veel plezier in het Regency Grand Hotel en geniet van de grandeur van het hotel. Als ze aan het werk is, is ze wie ze wil zijn, ook al heeft eigenlijk niemand oog voor haar. Dat verandert als er een moord gepleegd wordt in het hotel. De steenrijke hotelgast Mr. Black wordt dood aangetroffen in zijn bed en plotseling is Molly de belangrijkste verdachte. Zonder het te willen belandt ze in een web vol leugens, en dat terwijl de echte moordenaar ieder moment opnieuw toe kan slaan.

Hoe zit het boek in elkaar?

Het boek is geschreven vanuit de ik-persoon, iets waar ik normaalgesproken niet zo van houd. Daar moest ik dus wel even doorheen bijten in dit boek. Maar het boek is over het algemeen makkelijk te lezen, met korte, vlotte zinnen. Het boek heeft een logische opbouw en begint vrijwel meteen met de moord waar het hele verhaal om draait.

Bekijk ook:  Recensie Het Klimaatboek van Greta Thunberg

Recensie Het kamermeisje Nita Prose

Het kamermeisje van Nita Prose is een veelbelovend debuut. Het boek vertelt het verhaal van het ietwat naïeve kamermeisje Molly. In eerste instantie is ze getuige in de moordzaak, maar dat verandert al snel. Binnen de kortste keren wordt ze aangemerkt als hoofdverdachte. De verschillende emoties wisselen elkaar af. Je leeft erg mee met Molly. Haar levensverhaal is als een rode draad door de detective verweven en je komt erachter dat ze nogal alleen is. Ze vertrouwt de mensen die haar gebruiken en dat kan haar duur komen te staan. Maar door het boek heen leert Molly te zien wie haar echte vrienden zijn. De ontknoping is bijzonder verrassend. Als lezer ben je op elke pagina toch wel bezig met het oplossen van het raadsel, maar ook jij ziet vast niet aankomen wie het nu echt heeft gedaan.

Is Het kamermeisje een aanrader?

Houd je van cosy crime boeken? Dan zal je zeker ook genieten van Het kamermeisje. Het boek is luchthartig geschreven, maar tegelijkertijd vraag je jezelf toch steeds af wie de moord nu eigenlijk gepleegd heeft en hoe het in elkaar steekt. Een boek vol raadsels, maar ook vol van wijze lessen. Het boek leest prettig weg en de ontknoping is ronduit verrassend, wat het boek echt tot een aanrader maakt.

Vergelijkbare boeken met Het kamermeisje

Als Het kamermeisje jou goed bevallen is, dan ben je misschien op zoek naar vergelijkbare boeken. Wat dacht je van de volgende titels? 5 boeken zoals Het kamermeisje:

Bekijk ook:  Recensie: Liever het bloed van Michael Bennett

Welke cosy crime vind jij een echte aanrader? Laat gerust een reactie achter onder deze recensie om jouw favoriete titel met ons te delen.

Recensie Het kamermeisje Nita Prose

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *