Elizabeth George – Inspecteur Lynley op volgorde

De schrijfster Elizabeth George is vooral bekend geworden door de Inspecteur Lynley-reeks. Deze boekenreeks is ook verfilmd en als serie door de BBC uitgezonden. In dit artikel vind je de boeken over Inspecteur Lynley op volgorde en lees je welk boek uit deze serie echt een aanrader is. Ook hebben we nog een aantal losse boeken en een andere serie van Elizabeth George voor je op volgorde gezet.

Wie is Elizabeth George?

Wie is Elizabeth George eigenlijk, de vrouw achter de schrijfster? Elizabeth George werd in februari 1949 geboren in de Amerikaanse staat Ohio. Het gezin verhuisde echter al snel en ze is dan ook opgegroeid in Californië. Ze heeft Engels gestudeerd aan de lokale universiteit, Riverside, en volgde tevens colleges psychologie. Haar eerste boek Totdat de dood ons scheidt werd uitgegeven in 1988. Inmiddels heeft ze allerlei prijzen op haar naam staan en is haar oeuvre flink uitgebreid.

Elizabeth George – Inspecteur Lynley op volgorde

 1. Totdat de dood ons scheidt (Originele titel: A great deliverance)
 2. Afrekening in bloed (Originele titel: Payment in blood)
 3. Klassemoord (Originele titel: Well-schooled in murder)
 4. Mij is de wrake (Originele titel: A suitable vengeance)
 5. Zand over Elena (Originele titel: For the sake of Elena)
 6. De verdwenen Jozef (Originele titel: Missing Joseph)
 7. Waar rook is… (Originele titel: Playing for the ashes)
 8. In handen van de vijand (Originele titel: In the presence of the enemy)
 9. In de ban van bedrog (Originele titel: Deception on his mind)
 10. Wie zonder zonde is… (Originele titel: In pursuit of the proper sinner)
 11. Verrader van het verleden (Originele titel: A traitor to memory)
 12. Moordmotieven (Originele titel: I, Richard)
 13. Zijn laatste wil (Originele titel: A place of hiding)
 14. In volmaakte stilte (Originele titel: With no one as witness)
 15. Een onafwendbaar einde (Originele titel: What came before he shot her)
 16. In wankel evenwicht (Originele titel: Careless in red
 17. Lichaam van de dood (Originele titel: This body of death
 18. Een duister vermoeden (Originele titel: Believing the lie
 19. Verloren onschuld (Originele titel: Just one evil act
 20. Dag des oordeels (Originele titel: A banquet of consequences)
 21. De straf die ze verdient (Originele titel: The punishment she deserves)
 22. Iets te verbergen (Originele titel: Something to hide)

Serie Het Fluistereiland op volgorde (Young Adult, originele titel: Saratoga Woods)

 1. Stormgevaar (Originele titel: The edge of nowhere)
 2. Ik weet wat je denkt (Originele titel: The edge of the water)
 3. Schaduwkant (Originele titel: The edge of the shadows)
 4. Achter het licht (Originele titel: The edge of the light)
Bekijk ook:  De 25 beste thrillers van 2024

Diversen

 • Betrapt (Originele titel: The surprise of his life)
 • Moord met zachte hand (Originele titel: Murder on her mind)
 • Wie schrijft… (Originele titel: Write away)

Waar gaat de Inspecteur Lynley boekenreeks over?

Het is weinig verrassend om te zeggen dat de boekenreeks over Inspecteur Lynley gaat. Maar wie is hij dan precies? Thomas Lynley is inspecteur bij Scotland Yard, het hoofdbureau van de politie in Londen. Hij is van adellijke afkomst en dat merk je aan zijn gedistingeerde manier van doen. Zijn persoonlijke levensverhaal loopt als een rode draad door de serie heen. Hij werkt veel samen met brigadier Barbara Havers, een nogal eigengereid, chaotisch type met een gouden hart. Ook Winston Nkata is een brigadier die veel in de boeken voorkomt. In elke roman van de serie wordt een misdaad opgelost. Soms zijn het harde misdaden, soms hebben de boeken meer een detectiveachtige sfeer. Alle boeken hebben echter een overeenkomst: als je er eenmaal in begonnen bent, wil je het ook uitlezen, dankzij de uitstekende schrijfstijl van Elizabeth George.

Het nieuwste boek in de Inspecteur Lynley serie

Wanneer komt er weer een nieuw boek van Elizabeth George? Begin maart 2022 kwam het nieuwste boek over Inspecteur Lynley uit: Iets te verbergen. Zit jij al met smart te wachten op deel 23 in de serie? Wij ook! Het is echter nog even geduld hebben, want meestal doet Elizabeth George zo’n 2 à 3 jaar over een boek. De kans dat er in 2024 een nieuwe Elizabeth George uitkomt, bestaat dus wel, maar het kan ook gemakkelijk 2025 worden. We houden je op de hoogte.

Iets-te-verbergen-Elizabeth-George

Iets te verbergen

Op het moment dat een detective van de beademing wordt gehaald, wordt er autopsie uitgevoerd. Daaruit blijkt dat de detective op gewelddadige wijze om het leven is gekomen. Thomas Lynley wordt op de zaak gezet. Als hoofdinspecteur stuit hij op een speciale taskforce in Noord-Londen, binnen een Nigeriaanse gemeenschap. Samen met Barbara Havers en Winston Nkata ontdekt hij tijdens deze zoektocht allerlei geheimen en leugens, maar komt hij ook terecht in een vreemde wereld vol tradities en cultuuruitingen. Al snel wordt hem duidelijk dat deze mensen hun geheimen koste wat het kost verborgen willen houden.

Het boek dat hiervoor uitkwam

de-straf-die-ze-verdient

De straf die ze verdient

De plaatselijke diaken in Ludlow wordt plotseling beschuldigd van een ernstig misdrijf. Hij wordt gearresteerd. Niet lang daarna wordt hij dood in zijn cel gevonden. Barbara Havers wordt door Scotland Yard op de zaak gezet. Hoewel veel lijkt te wijzen op zelfmoord, geloven Havers en Lynley daar niet in. Ze verdiepen zich in de Engelse plaats Ludlow en komen er al snel achter dat er achter vrijwel elke gevel een geheim schuilt.

Bekijk ook:  De meester van de fantasy: Raymond E. Feist

Komt Inspector Lynley op Netflix?

Wil je Inspector Lynley op Netflix kijken? Momenteel is dat nog niet mogelijk. Er is niets over bekend of Netflix de filmrechten van Inspector Lynley heeft gekocht. Wanneer hier iets over bekend wordt, dan zullen we dat hier melden. Je kunt ons ook volgen op Facebook om op de hoogte te blijven.

Het beste boek van Elizabeth George

Wat is het beste boek van Elizabeth George? Gewoonlijk noemen we hier één titel, maar vandaag zijn het er twee. Het zijn beide goede boeken en allebei heel verschillend. Het eerste boek heeft een mooie achtergrond en is erg goed uitgewerkt. Het personage Barbara is ook een van mijn persoonlijke favorieten in de reeks. Het tweede boek viel mij vooral op door de mysterieuze sfeer en leest lekker weg, zoals je ook mag verwachten van een goede detective.

in-de-ban-van-bedrog-elizabeth-george

In de ban van bedrog

In dit boek uit de Inspecteur Lynley-reeks is de hoofdrol voor brigadier Barbara Havers weggelegd. Een wandelaar vindt in een bunker het zwaar verminkte lichaam van een man. Uit het daarop volgende onderzoek blijkt dat het om Haytham Querashi gaat, een Pakistaan die een belangrijke vrouw zou trouwen. De Pakistanen maken volop verwijten aan het adres van de Engelse politie. Het is een complexe zaak, waarvoor Barbara graag haar vakantie even opzij zet. Ze helpt Emily Barlow, de inspecteur die ze bewondert en werkt met haar samen. Dan komt Barbara tot de ontdekking dat je maar één iemand kunt vertrouwen: jezelf.

zijn-laatste-wil

Zijn laatste wil

Hoewel inspecteur Lynley ook in dit boek schittert door afwezigheid, is het een goed in elkaar gedraaide detective. Op een avond staat de broer van een oude vriendin bij Deborah St James voor de deur. Zijn zus is opgepakt voor moord op Guernsy en hij vraagt Deborah om hulp. Het echtpaar St James vertrekt naar het eiland om Deborah’s vriendin zo goed mogelijk te hulp te schieten zonder de autoriteiten voor de voeten te lopen.

Serie Het Fluistereiland: waar gaat het over?

De serie Het Fluistereiland gaat over Becca King, die kan horen wat anderen denken. Als dat een gevaar voor haar gaat vormen, zorgt haar moeder ervoor dat Becca onder een andere naam op een schuilplaats terechtkomt: het Fluistereiland. Daar wordt Becca opgenomen in de gemeenschap, maar al snel blijkt dat ook daar iedereen zijn geheimen meedraagt. Ik ben deze serie gaan lezen, omdat ik nieuwsgierig was geworden naar de andere boeken van Elizabeth George. Het is een Young Adult-serie, dus een andere stijl dan de andere boeken. Het zijn niet zulke dikke boeken als die uit de Inspecteur Lynley boekenreeks, maar de schrijfstijl is net zo fijn.

elizabeth-george-stormgevaar

Deel 1 Fluistereiland: Stormgevaar

Becca King is bijzonder. Ze kan horen wat anderen denken. Deze gave brengt haar echter in groot gevaar. Ze ontdekt dat haar stiefvader iemand vermoord heeft. Haar moeder zorgt ervoor dat ze een andere naam krijgt en kan schuilen bij een oude vriendin van haar op een eiland. Maar als Becca alleen aankomt, hoort ze dat de vriendin van haar moeder is overleden. Vanaf dat moment moet ze alles alleen doen.

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *