Jenny Colgan boeken op volgorde: De kleine bakkerij aan het strand en meer

De liefhebbers van feelgoodromans kijken alweer uit naar het nieuwste boek in de serie De kleine bakkerij aan het strand. Het plaatsje Mount Polbearne, gebaseerd op St. Michael’s Mount in Cornwall, wordt helemaal voor je ogen afgeschilderd en de personages komen echt tot leven in de warme serie van Jenny Colgan. Jenny Colgan heeft naar de serie over De kleine bakkerij nog diverse andere boeken geschreven die een internationaal succes werden. Hieronder lees je meer over de schrijfster en hebben wij de serie De kleine bakkerij op volgorde gezet, evenals de andere boeken van Jenny Colgan die in Nederland zijn verschenen.

Wie is Jenny Colgan?

Jenny Colgan werd op 14 september 1972 geboren in Prestwick, Ayrshire. De Schotse auteur is internationaal bekend en heeft al meer dan 40 titels op haar naam staan. Een deel van deze boeken is ook vertaald in het Nederlands en deze selectie vind je hieronder. Jenny Colgan schrijft niet alleen onder haar eigen naam, maar ook onder de pseudoniemen Jane Beaton en J.T. Colgan. Wist je dat Jenny Colgan ook de verhaallijnen voor Doctor Who heeft geschreven?

Na haar studie aan de universiteit van Edinburgh heeft ze zes jaar in de gezondheidszorg gewerkt. Verder werkte ze als cartoonist en stand-up comedian. Colgan heeft haar hart verloren aan Cornwall. Ze woont met haar man en drie kinderen afwisselend in Londen en in Frankrijk.

Alle los te lezen boeken van Jenny Colgan

Tip! The Loveliest Chocolate Shop in Paris (Alleen Engelstalig)

Serie De kleine bakkerij aan het strand / The Little Beach Street Bakery

 1. De kleine bakkerij aan het strand (Originele titel: The Little Beach Street Bakery)
 2. Zomer in de kleine bakkerij (Originele titel: Summer at the Little Beach Street Bakery)
 3. Winter in de kleine bakkerij (Originele titel: Christmas at the Little Beach Street Bakery)
 4. Een nieuwe zomer in de kleine bakkerij (Originele titel: Sunrise by the sea)

Serie Happy Ever After / Kirrinfief

 1. Op goed geluk (Originele titel: The bookshop on the corner (Ook uitgegeven als: The little shop of Happy Ever After)
 2. Zoek de zon op (Originele titel: The bookshop on the shore)
 3. Eindeloos dichtbij (Originele titel: Five hundred miles from you)

Het Cupcake Café op volgorde

 1. Het Cupcake Café (Originele titel: Meet me at the Cupcake Cafe – a novel with recipes)
 2. Kerstmis in het Cupcake Café (Originele titel: Christmas at the Cupcake Cafe)

Café Zon & Zee op volgorde

 1. Café Zon & Zee (Originele titel: The summer seaside kitchen)
 2. Het eindeloze strand (Originele titel: The endless beach)
 3. Wintereiland (Originele titel: An island Christmas)
 4. Het eilandhotel (Originele titel: Christmas at the island hotel)
 5. Een eilandbruiloft (Originele titel: An island wedding)
Bekijk ook:  De boeken van Rebecca Alexander: De eilandenreeks op volgorde

Serie Summer Skies

 1. Boven de wolken (Originele titel: The summer skies)
 2. Nog niet bekend

Serie De kostschool aan zee

 1. Op eigen benen
 2. Tussen de regels
 3. Lessen in de liefde

Meer over de serie De kleine bakkerij aan het strand

Waar gaat de serie De kleine bakkerij aan het strand eigenlijk over? De kleine bakkerij aan het strand is het eerste deel, de eigenlijke naam van de serie is De kleine bakkerij. Hieronder lees je per deel kort waar het boek over gaat.

De kleine bakkerij aan het strand Jenny Colgan

1. De kleine bakkerij aan het strand

In De kleine bakkerij aan het strand van Jenny Colgan staat het leven van Polly Waterford op zijn kop. Haar relatie is op de klippen en haar bedrijf is ook nog eens failliet. Kortom, ze móét weg. Ze komt terecht op Mount Polbearne, een klein schiereiland voor de kust van Cornwall, in een appartement boven een verlaten winkel. Om haar zinnen te verzetten begint ze met het bakken van brood, dat al snel meer dan een hobby wordt.

Lees en leef mee met Polly die tegen wil en dank vriendschap sluit met de lokale bevolking, met vallen en opstaan haar leven weer richting geeft en bovendien valt voor een wel heel schattige huisgenoot die door het raam naar binnen komt waaien: de papegaaiduiker Neil.

zomer-in-de-kleine-bakkerij Jenny Colgan

2. Zomer in de kleine bakkerij

Het is eindelijk zomer in de kleine bakkerij aan het strand. Polly Waterford is gelukkiger dan ooit: haar bakkerij loopt goed en samen met Huckle, haar grote liefde, geniet ze van het leven in het havenstadje Mount Polbearne, dat haar thuis is geworden. Toch zit er een donker randje aan de fijne zomerbries die door het dorp waait. Selina, Polly’s vriendin die sinds kort weduwe is, wil verhuizen naar het eiland. Maar Polly draagt een geheim met zich mee dat Selina’s herstel overhoop kan gooien. En wanneer de oude eigenaar van de bakkerij opeens sterft staat Polly’s bedrijf op het spel. Zal Polly alles verliezen waar ze van houdt?

Winter-in-de-kleine-bakkerij Jenny Colgan boeken op volgorde

3. Winter in de kleine bakkerij

Het is winter in de kleine bakkerij aan het strand, en Polly is ervan overtuigd dat dit de beste kerst ooit gaat worden. Maar wanneer gaat het leven volgens plan? Want Polly’s beste vriendin vertrouwt haar een gevoelig geheim toe dat het leven van Polly en Huckle drastisch kan veranderen. En dan verschijnt er plotseling een bekend gezicht uit Polly’s verleden en wordt het nog ingewikkelder. Polly vindt meestal troost in het bakken, maar ze heeft het gevoel dat het dit keer niet genoeg zal zijn. Kan Polly alles weer op het goede spoor krijgen en haar beste kerst ooit vieren met Huckle en papegaaiduiker Neil?

een-nieuwe-zomer-in-de-kleine-bakkerij

4. Een nieuwe zomer in de kleine bakkerij

In Een nieuwe zomer in de kleine bakkerij van Jenny Colgan arriveert Marissa Rossi op het prachtige eiland Mount Polbearne, maar ze merkt van de mooie omgeving nauwelijks iets op. Sinds de dood van haar geliefde grootvader is ze zichzelf niet meer en heeft ze een angststoornis ontwikkeld. Zelfs het koken van heerlijke Italiaanse gerechten, anders haar passie, is haar nu te veel. Marissa verschuilt zich in haar vakantiehuis, totdat ze van haar therapeut haar horizon moet gaan verbreden. Die plannen worden echter behoorlijk bemoeilijkt door Marissa’s nieuwe buurman, een aantrekkelijke, maar luidruchtige Russische pianoleraar. Ze wordt gek van zijn gecomponeer dat tot diep in de nacht doorgaat. Toch lukt het Marissa om vrienden te maken. Zoals bijvoorbeeld Polly, die voor haar bakkerij aan het strand dringend nieuwe plannen moet maken. De zaak heeft behoefte aan sprankelende ideeën, aan meer sjeu, meer… dolce vita?

Bekijk ook:  De boeken van Pam Jenoff: oorlogsromans in meeslepende vertelstijl

De kostschoolserie

Vroeger altijd fan geweest van de boeken van Enid Blyton? Heb je de Pitty-serie en de boeken over de dolle tweeling verslonden? Dan zijn de kostschoolboeken van Jenny Colgan vast iets voor jou.

Op eigen benen Jenny Colgan

Het nieuwste boek van Jenny Colgan

Hieronder vind je het nieuwe kerstboek van Jenny Colgan en de roman die daarvoor uitgegeven werd.

Kerst met Jenny Colgan: De kerstboekwinkel

de-kerstboekwinkel Jenny Colgan

In De kerstboekwinkel van Jenny Colgan wacht Carmen een grote uitdaging. Als het Londense warenhuis waar zij werkt vlak voor Kerstmis de deuren sluit, trekt ze met tegenzin in bij haar zus in Edinburgh. Ze kan daar aan de slag in een kleine boekhandel. De winkel heeft echter betere tijden gekend en wordt met sluiting bedreigd – tenzij er een wonder gebeurt. Carmen staat op het punt om nee te zeggen tegen de baan, maar laat zich dan toch betoveren: door de besneeuwde straten van de stad, door de charme van de ouderwetse boekhandel – en door de aantrekkelijke sterauteur die daar ineens verschijnt. Zal de magie van Kerstmis voor een wonder zorgen?

Het nieuwste boek van Jenny Colgan (uit 2023) is momenteel Boven de wolken.

boven-de-wolken-jenny-colgan-1

Summer Skies 1. Boven de wolken

In Boven de wolken onderbreekt Morag McGinty haar snelle pilotenleven in Londen om terug te keren naar de rust van Schotland. Nu haar grootvader niet kan werken, heeft Morag geen andere keuze dan de lokale vliegroute over te nemen in zijn gammele, oude vliegtuig en de lokale bevolking – en af en toe een schaap – over de prachtige archipel te vervoeren.

Tot ze terechtkomt in een razende storm en een noodlanding moet maken op een afgelegen eiland. Ze is gestrand, ver van de bewoonde wereld en helemaal alleen, hoewel… Naast ontelbare vogels woont er één man: Gregor Cameron, de norse ornitholoog die het hele seizoen voor het eiland zorgt. En het lijkt erop dat ze voorlopig met elkaar opgescheept zitten…

Dit is het nieuwste deel in de Eiland-serie van Jenny Colgan:

een-eilandbruiloft-boeken Colgan

Café zon en Zee 5. Een eilandbruiloft

In het laatste en vijfde deel van Jenny Colgans Café Zon & Zee-serie is Flora’s hotel op het Schotse eiland Mure in de ban van de veeleisende Olivia die er haar Grootse Huwelijk met Alles Erop en Eraan wil vieren. Tussendoor probeert Flora ook haar eigen bruiloft met Joel te organiseren. Maar dan blijkt Joel ineens een totaal ander idee te hebben over hoe hun huwelijksdag eruit moet zien. En dan zijn er Lorna en Saif. De plaatselijke schooldirectrice en de huisarts houden hun relatie wanhopig geheim om zijn zonen te beschermen. Maar als zij zo goed om de jongens denken, wie zorgt er dan voor hen?

Wil je graag op de hoogte blijven van de nieuwe boeken van deze schrijfster, volg ons dan op social media. Zodra er een nieuw boek van Jenny Colgan aangekondigd wordt, dan melden wij dat hier.

Een andere feelgoodtip? Bekijk de serie Valerie Lane van Manuela Inusa eens.

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst, ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *