Manuela Inusa: Kustdromen & Valerie Lane boeken op volgorde

Op zoek naar de boeken over Valerie Lane van Manuela Inusa? In deze bijzondere reeks volgen we vijf vriendinnen die elk een eigen winkel hebben. Hieronder vind je de boeken uit de serie Valerie Lane op volgorde en vertellen we je meer over het nieuwste boek van Manuela Inusa. In 2023 werd het nieuws bekend dat er een nieuwe zesdelige serie van haar hand zou worden uitgegeven: Kustdromen. Inmiddels komt het tweede deel van de serie er alweer aan. Zodra er een nieuw deel (bijna) uit is, plaatsen wij dat op deze pagina. Uiteraard lees je ook wat meer over de schrijfster zelf.

Wie is Manuela Inusa?

Manuela Inusa werd in Duitsland bekend door haar Valerie Lane-serie. De delen van deze reeks kwamen stuk voor stuk op de Spiegel-bestsellerlijst. Ook in Nederland kwamen de boeken al snel op de bestsellerlijst terecht. Manuela Inusa werd op 17 september 1981 geboren in Hamburg. Inmiddels is ze getrouwd en heeft ze samen met haar man 2 kinderen. Ze woont nog steeds in Hamburg. De schrijfster is dol op lezen en reizen en haar guilty pleasure is chocolade. Haar favoriete motto is overigens ‘Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd’.

Valerie Lane op volgorde

Hieronder vind je de Valerie Lane boekenreeks op volgorde. Zijn de boeken ook los te lezen? In principe wel, maar het is aan te raden om de serie op volgorde te lezen.

 1. De theewinkel vol geluk (Originele titel: Der kleine Teeladen zum Glück)
 2. De chocolaterie van je dromen (Originele titel: Die Chocolaterie der Träume)
 3. De betoverende antiekzaak (Originele titel: Der zauberhafte Trödelladen)
 4. Het wonderbaarlijke wolparadijs (Originele titel: Das wunderbare Wollparadies)
 5. De charmante cadeauwinkel (Originele titel: Der fabelhafte Geschenkeladen)
 6. Het kleine straatje met het grote hart (Originele titel: Die kleine Straße der großen Herzen)

Waar gaat Valerie Lane over?

In de serie Valerie Lane volgen we het leven van vijf vriendinnen die elk hun eigen winkel hebben. Elke winkel heeft zijn eigenaardigheden en in elk deel van deze boekenreeks staat er een winkel en natuurlijk een vriendin centraal.

de-theewinkel-vol-geluk-manuela-inusa

1. De theewinkel vol geluk

Laurie is de trotse eigenaar van een gezellige theewinkel waar smaken van over de hele wereld worden verkocht; van Chinese ginseng tot Indiase darjeeling. Van heinde en verre komen mensen naar haar winkel om zich te laten verrassen door de heerlijke theesoorten. Maar zo succesvol als Lauries zaak is, zo onsuccesvol is ze in de liefde. Gelukkig laten haar vier beste vriendinnen dat niet zomaar op zich zitten!

Bekijk ook:  Carla Kovach boeken op volgorde: Gina Harte
de-chocolaterie-van-je-dromen-manuela-inusa

2. De chocolaterie van je dromen

Keira houdt meer van haar werk dan van wat dan ook: in haar kleine chocolaterie in Valerie Lane verkoopt ze handgemaakte lekkernijen. Haar versgebakken koekjes, zelfgemaakte bonbons en met chocolade omhuld fruit zijn populair bij jong en oud. Maar dan wordt haar geluk verstoord: ze krijgt steeds vaker ruzie met haar vriend, en die ene charmante klant die de winkel regelmatig bezoekt zorgt voor de nodige verwarring. Gelukkig zijn haar vriendinnen er altijd wanneer ze het even niet meer weet. Kan Keira haar privéleven net zo goed op orde krijgen als haar winkel?

de-betoverende-antiekzaak-manuela-inusa

3. De betoverende antiekzaak

Ruby restaureert snuisterijen van over de hele wereld en verkoopt ze in de kleine antiekwinkel die ze jaren geleden heeft overgenomen van haar moeder. Hoewel Ruby graag in het verleden hangt, moet ze toegeven dat ze nog een andere droom heeft: haar eigen boekhandel openen. Maar kan ze Valerie Lane en haar vriendinnen zomaar gedag zeggen?

het-wonderbaarlijke-wolparadijs-manuela-inusa

4. Het wonderbaarlijke wolparadijs

Susan brengt het liefst al haar tijd door in haar kleine wolwinkel. Tussen de verkopen door breit en haakt ze prachtige dingen die ze in haar winkel verkoopt. Haar vriendinnen komen af en toe langs en ze weten dat Susan altijd voor hen klaarstaat. Dat kunnen ze maar al te goed gebruiken tijdens deze koudste winter die Valerie Lane ooit heeft gekend.

de-charmante-cadeauwinkel-manuela-inusa

5. De charmante cadeauwinkel

De grote droom van Orchid is uitgekomen: ze is een eigen cadeauwinkel begonnen! Haar deur staat altijd open en Orchid staat voor iedereen klaar. Maar waar haar klanten blind varen op haar advies, durft uitgerekend haar grote liefde Patrick haar niet te vertrouwen.

het-kleine-straatje-met-het-grote-hart-manuela-inusa-valerie-lane-volgorde

6. Het kleine straatje met het grote hart

Verrassing! In het zesde deel gaan we terug naar waar het allemaal begon: het leven van Valerie Bonham, de eerste vrouw die honderd jaar geleden een winkeltje in Valerie Lane opende en zo veel klanten wist te betoveren dat ze de straat naar haar vernoemden.

Bekijk ook:  Linwood Barclay boeken: goed opgebouwde thrillers

Nieuw van Manuela Inusa: Kustdromen

Momenteel is Vanillegeluk het nieuwste boek van Manuela Inusa in Nederland. Dit boek is uitgekomen in 2023. Goed nieuws! Dit is namelijk het eerste deel van een nieuwe serie van deze schrijfster, de Kustdromen-serie. Deel 2 zal binnenkort uitgegeven worden: Sinaasappelverlangen.

De Kustdromen-serie op volgorde

Zes mooie, oude boerderijtjes in het zonnige Californië. Zes ­moedige en vastbesloten jonge vrouwen. Zes vriendinnen die alles op alles zetten om het familiebedrijf voort te zetten en op hun pad niet alleen problemen, maar ook nieuwe vriendschappen vinden… en met een beetje geluk ook de liefde.

 1. Vanillegeluk
 2. Sinaasappelverlangen
 3. Amandelliefde
 4. Aardbeibeloften
 5. Walnootwensen
 6. Blauwebesjaren
vanillegeluk-manuela-inusa-kustdromen-deel-1

1. Vanillegeluk

Cecilia runt vol overgave haar vanilleboerderij in Napa Valley in ­Californië. Ze handelt niet alleen in de specerij, maar maakt er ook ­heerlijke producten van. Helaas houdt ze daardoor weinig tijd over voor haar beste vriendin Julia, laat staan voor een liefdesleven.

Een televisiereportage over Cecilia’s plantage en haar bijzondere vanillecreaties wekt de interesse van Richard Banks, de eigenaar van een ­luxueus hotel. Hij nodigt haar uit om in zijn hotel een kruidenseminar te geven. Cecilia is enthousiast, omdat het resort aan het besneeuwde Lake Tahoe ligt – de perfecte gelegenheid om een echte winter te ­ervaren! Maar Richard heeft nóg een reden om Cecilia uit te nodigen…

Wanneer komt het nieuwste boek van Manuela Inusa uit?

Nieuwsgierig wanneer het nieuwste boek van Manuela Inusa uitkomt? Sinaasappelverlangen zal begin 2024 uitgegeven worden. Houd ons in de gaten op social media of kijk hier of de releasedatum van het boek al bekend is.

sinaasappelverlangen-manuela-inusa-kustdromen-deel-2

2. Sinaasappelverlangen

Het tweede (ook los te lezen) deel in de verslavende Kustdromen-serie met onweerstaanbare recepten om zelf thuis te maken!

Als de sinaasappels aan de bomen schitteren en de zon hoog aan de Californische hemel staat, hangt ook de liefde in de lucht.

De beste tijd van het jaar is eindelijk aangebroken voor Lucinda: zoals elk jaar in juli komen haar drie beste vriendinnen op bezoek op haar sinaasappelboerderij in het zonnige Californië. Het plan: sinaasappels plukken, genieten van de zon, herinneringen ophalen en praten over het leven en de liefde. Er is bijvoorbeeld Jonah, de aantrekkelijke kruidenier uit de naburige stad, met wie Lucinda meer wil dan alleen flirten.

Maar iets dreigt de zomer minder zorgeloos te maken: de boerderij maakt amper winst en Lucinda staat op de rand van een faillissement. Als ze aan Rosemary, Jennifer en Michelle onthult dat dit waarschijnlijk de laatste oranje zomer zal zijn, schrikt iedereen. Ze komen met een plan om de boerderij te redden, maar zijn ze nog op tijd?

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst, ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *