De boeken van Linda Winterberg, serie Het wijndomein op volgorde

Onlangs kwam het boek De zussen van het wijndomein uit, het eerste boek dat in het Nederlands verschijnt van de schrijfster Linda Winterberg. Hier lees je meer over de serie Het wijndomein en dan in het bijzonder alvast over het eerste boek: De zussen van het wijndomein. Onze recensie geeft je alvast een eerste indruk van de boeken van Linda Winterberg. Zijn deze romans ook iets voor jou?

De serie Het wijndomein op volgorde

Op dit moment is alleen het eerste deel nog uitgegeven, maar er zitten nog twee delen in the pipeline. Zodra daar meer over bekend is, lees je dat hier.

  1. De zussen van het wijndomein
  2. De vrouwen van het wijndomein

Gegevens van De zussen van het wijndomein

Titel: De zussen van het wijndomein
Auteur: Linda Winterberg
Uitgeverij: Harper Collins
Jaar van uitgave: 2023
Aantal pagina’s: 352 blz.

Waar gaat De zussen van het wijndomein over?

Drie moedige vrouwen en hun wijnmakerij, voor fans van Corina Bomann en Maria Nikolai.

de-zussen-van-het-wijndomein-linda-winterberg

Wiesbaden, 1945. Door de oorlog is de wijnfabriek van de familie Herzberg zwaar beschadigd. Dochter Henni staat er alleen voor. Haar man wordt vermist in Rusland en van haar twee zussen heeft ze ook al tijden niets meer gehoord. Tot zus Liesbeth plotseling op de stoep staat, en ook haar jongste zus Bille, hoogzwanger en van streek, onverwacht terugkeert. Van de hechte band die ze ooit hadden, blijkt niet veel over. Toch vat Henni nieuwe moed. Ze heeft er alles voor over het familiebedrijf te redden, voor haarzelf én haar zussen. Maar dan gebeurt er iets waardoor alles waarvoor ze zo hard heeft gewerkt op het spel komt te staan…

Hoe zit het boek in elkaar?

Het boek is in chronologische volgorde geschreven, wat altijd wel makkelijk is om bij de les te blijven. Er worden wel diverse personen gevolgd, maar het is steeds duidelijk over wie je leest en Henni is degene die er echt uit lijkt te springen als hoofdpersoon.

Bekijk ook:  Carmen Mola trilogie & nieuwste boek

Recensie De zussen van het wijndomein

De zussen van het wijndomein is een boek dat zich afspeelt net na de Tweede Wereldoorlog. Dat is op zich een periode waar je maar weinig over leest, meestal wordt er bij dit soort boeken toch een deel van de oorlog nog meegepakt. Je leest natuurlijk wel wat over de gebeurtenissen tijdens de oorlog, maar het gaat vooral over de wederopbouw.

Het boek leest lekker weg en omvat een mix van romantiek, geschiedenis, tragiek en spanning, die bijzonder goed uitgepakt is. Dit boek lees je wanneer je lekker onderuitgezakt op de bank zit met een dekentje. Het is nergens echt tenenkrommend spannend, maar de schrijfstijl is zo prettig dat je door wilt blijven lezen. De personages komen voor je gevoel ook echt tot leven en worden heel mooi uitgewerkt. Elk personage heeft eigen karaktertrekken die bij alles wat ze doen tot uiting komen. Het verhaal van Henni is aansprekend en haar keuzes passen helemaal bij de tijdgeest.

Een leuk detail is dat er wat aandacht is besteed aan de omgeving van Wiesbaden en verschillende legendes die in deze streek van generatie op generatie verteld worden. Wat me bij dit boek het meest opviel, was de soepele schrijfstijl. Deze schrijfster is er helemaal klaar voor om een paar mooie series neer te zetten. Ik ben nu al benieuwd naar deel 2.

Is dit boek een aanrader?

Hou je van historische romans, dan is dit boek vast iets voor jou. Er staat bij dat het geschikt is voor de fans van Corina Bomann en Maria Nikolai en daar kan ik me zeker in vinden. Laat het volgende deel maar komen!

Deel 2: De vrouwen van het wijndomein

Goed nieuws, het tweede deel van De zussen van het wijndomein komt eraan! Dit boek krijgt de titel De vrouwen van het wijndomein en verschijnt in het voorjaar van 2024. Hieronder kun je alvast lezen waar het over gaat.

de-vrouwen-van-het-wijndomein-linda-winterberg-meerlezen_1

Wiesbaden, 1951. Samen met haar zussen Bille en Lisbeth heeft Henni de wijnfabriek van de familie Herzberg door de moeilijke jaren na de oorlog weten te loodsen. Inmiddels gaat het haar zowel zakelijk als privé voor de wind. Hun mousserende wijn wordt steeds bekender, ze is gelukkig getrouwd met Georg, die de wijnkelder runt, en ze verwachten hun eerste kind. Maar dan keert op een dag haar echtgenoot terug, die tijdens de oorlog in Rusland vocht en als verloren werd beschouwd. Opnieuw staat de toekomst van de zussen en het familiebedrijf op het spel…

Bekijk ook:  De wervelende boeken van Kate Mosse: series op volgorde

De vrouwen van het wijndomein is het tweede boek in een meeslepende serie over drie zussen die ondanks alle tegenslagen hun lot in eigen hand nemen.

Wie is Linda Winterberg?

Linda Winterberg is het pseudoniem van een Duitse schrijfster. Ze publiceert ook verhalen onder andere pseudoniemen, zoals Anke Petersen en Nicole Steyer. Deze boeken zijn nog niet naar het Nederlands vertaald. De auteur koesterde allang de droom om te schrijven, maar na het afronden van haar opleiding concentreerde ze zich op haar baan en kwam het er eigenlijk niet van. Tot het schrijven steeds meer plaats in haar leven innam en zich uiteindelijk niet meer liet verdrijven door alle andere dingen van het leven van alledag.

De zussen van het wijndomein ontvingen wij van de uitgever in ruil voor onze eerlijke, onafhankelijke mening.


Leesinspiratie delen? Word dan lid van onze boekengroep op Facebook. Hier kun je jouw favoriete boeken delen en anderen om tips vragen. Natuurlijk delen wij daar ook onze winacties en de laatste boekennieuwtjes.

Bekijk nu de nieuwste boeken op bol.

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst, ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *