Corina Bomann boeken: onze aanraders!

De boeken van Corina Bomann lezen heerlijk weg. Het eerste boek waar ik mee kennismaakte, was De maneschijnsonate, een fijne feelgoodroman met een tikkeltje spanning en wat historie erin verwerkt. Maar wat zijn nu de beste boeken van Corina Bomann en in welke volgorde moet je de series lezen? Wat is het nieuwste boek van Corina Bomann? Je leest het hier!

Wie is Corina Bomann?

Corina Bomann wordt vaak vergeleken met schrijfsters zoals Lucinda Riley, maar wie is ze nu eigenlijk echt? Wie is de vrouw achter deze populaire boeken? Corina Bomann werd geboren in 1974 in Duitsland en woont in Berlijn. Ze groeide op in Mecklenburg en schrijft haar boeken het liefst op het platteland, in alle rust. Tot 2002 had ze overigens een heel andere baan en was zij tandartsassistente. Het vlindereiland was tot nu toe haar grootste succes. Deze stond wekenlang op de bestsellerlijst van Der Spiegel.

Is Corina Bomann Nederlands?

Nee, Corina Bomann is een Duitse auteur. Haar boeken worden dus vertaald naar het Nederlands.

Waar woont Corina Bomann?

De schrijfster is opgegroeid in Mecklenburg en woont momenteel in Berlijn.

Boeken van Corina Bomann die los te lezen zijn

Een aantal romans van Corina Bomann zijn los te lezen. Persoonlijk vind ik dat altijd heel fijn om mee te beginnen, omdat je zo handig kunt kijken of de schrijfstijl goed bij je past.

Corina Bomann series op volgorde

Haar succes als schrijfster heeft ertoe geleid dat ze inmiddels ook verschillende series geschreven heeft. Hieronder vind je de series van Corina Bomann op volgorde.

Volgorde Vrouwen van de Leeuwenhof / Löwenhof-Saga

DeelTitelVerkrijgbaar alsOriginele titelJaar van uitgave
1Agneta’s erfenisPaperback
E-book
Agnetas Erbe2020
2Mathilda’s geheimPaperback
E-book
Matildas Geheimnis2020
3Solveigs beloftePaperback
E-book
Solveigs Versprechen2021
Serie Agneta’s erfenis op volgorde

Volgorde De kleuren van schoonheid / Die Farben der Schönheit

Hieronder vind je de Sophia trilogie deel 1, deel 2 en deel 3 op volgorde.

DeelTitelVerkrijgbaar alsOriginele titelJaar van uitgave
1Sophia’s hoopPaperback
E-book
Sophias Hoffnung2021
2Sophia’s wensPaperback
E-book
Sophias Traüme2021
3Sophia’s triomfPaperback
E-book
Sophias Triumph 2022
Sophia trilogie op volgorde

Waldfriede-serie van Corina Bomann op volgorde

Heb je de Waldfriede-serie van Corina Bomann al gelezen? Deze serie handelt over de nadagen van de Eerste Wereldoorlog. Dit is de volgorde van de Waldfriede-serie:

DeelTitelVerkrijgbaar alsOriginele titelJaar van uitgave
1GloriedagenPaperback
E-book
Sternstunde2022
2LichtpuntPaperback
E-book
Leuchtfeuer2023
3AvondroodPaperback
E-book
Sturmtage2023
4OchtendglorenPaperback
E-book
Wunderzeit2024
Waldfriede op volgorde
Moet je de boeken van Corina Bomann op volgorde lezen?

De boeken zijn in theorie ook los te lezen, dus als je maar één boek uit de reeks leest, dan kan dat zonder dat je er echt naast grijpt, maar als je meerdere boeken uit de serie wilt lezen, dan is het niet aan te raden deze willekeurig te lezen. De levens van de hoofdpersonen lopen als een rode draad door de series heen. Ons advies is dus om de boeken van Corina Bomann op volgorde te lezen en in ieder geval te beginnen met een eerste deel uit de serie als je twijfelt of je de hele serie wilt lezen.

Hoeveel delen heeft de serie Kleuren van schoonheid?

Ook de serie over Sophia bestaat uit 3 delen.

Hoeveel delen heeft de Waldfriede-serie?

In tegenstelling tot de andere series bestaat de Waldfriede-serie uit 4 delen. De schrijfster heeft bekendgemaakt dat het in principe daarbij zal blijven.

Serie De kleuren van schoonheid samenvatting

Hieronder vind je meer informatie over de serie over Sophia van Corina Bomann.

sophias-hoop-corina-bomann-meerlezen

Sophia’s hoop

In Sophia’s hoop volg je het verhaal van Sophia. Het leven van Sophia staat al snel op zijn kop en ze verhuist van Berlijn naar Parijs. Een hele stap, maar het brengt haar ook veel goede dingen. Sophia blijkt een heel ambitieuze vrouw te zijn. Maar is dat genoeg?

sophias-wens-corina-bomann-kleuren van schoonheid

Sophia’s wens

In Sophia’s wens volg je het verdere verhaal van Sophia. Waar we in het eerste deel konden lezen dat Sophia van Berlijn naar Parijs verhuisde, volgen we nu hoe ze besluit om de oversteek naar New York te maken. Ze krijgt een mooi zakelijk aanbod van Elizabeth Arden en het geluk lijkt haar weer toe te lachen. Maar haar oude werkgever blijkt een geduchte concurrent te zijn van haar nieuwe werkgever.

sophias-triomf-Corina Bomann Meerlezen

Sophia’s triomf

In het laatste deel van deze serie volgen we het leven van Sophia in New York. Eindelijk heeft Sophia alles wat haar hartje begeert, maar dan wil haar man zich als oorlogsvrijwilliger melden. De Tweede Wereldoorlog lijkt ver weg in New York, al heeft Sophia natuurlijk nog wel bekenden in Parijs en Berlijn. Maar op dat moment komt de oorlog veel te dichtbij. Ze stort zich op haar werk en worstelt met allerlei dilemma’s als ze te horen krijgt dat haar man vermist wordt in Frankrijk.

De Waldfriede-serie van Corina Bomann

gloriedagen-corina-bomann meerlezen

Walfriede-serie 1: Gloriedagen

Gloriedagen is het eerste deel in deze serie. Hierin lezen we over de nadagen van de Eerste Wereldoorlog.

Dr. Louis Conradi wilde eigenlijk als missionarisarts naar Afrika, maar zijn plannen vielen in duigen door de Eerste Wereldoorlog. In 1919 is hij woonachtig in Zwitserland, maar daar heeft hij geen verdere plannen. Dan hoort hij dat Waldfriede, een voormalig luxe sanatorium in Berlijn, omgebouwd zal worden tot algemeen ziekenhuis. Hij voelt het als zijn roeping en is een inspiratie voor iedereen om dit project tot een succes te maken. Terwijl de stad nauwelijks de gevolgen van de Eerste Wereldoorlog te boven is en de Spaanse griep snel om zich heen slaat…

lichtpunt-corina-bomann-meerlezen

Waldfriede-serie 2: Lichtpunt

Berlijn-Zehlendorf, 1933. Als het Waldfriede-ziekenhuis eindelijk naam heeft gemaakt en kliniekdirecteur Conradi wordt toegelaten tot de Berlijnse Chirurgische Vereniging, pakken donkere wolken zich samen aan de horizon met de machtsovername door de nazi’s. Plotseling worden het ziekenhuis en het personeel in de gaten gehouden.

Maar de jonge verpleegster Lilly geeft minder om zichzelf dan om haar kwetsbare patiënten en dierbaren: ze besefte al een tijd dat haar gevoelens voor dokter Rudolph Kirsch verdergaan dan een puur professionele relatie. En waarschijnlijk is ze niet de enige die een geheim verbergt. De tijden worden steeds dreigender en Lilly steeds wanhopiger: moet ze het riskeren om uiteindelijk alles te verliezen waar ze om geeft?

avondrood-corina-bomann-waldfriede

Walfriede-serie 3: Avondrood

Berlijn-Zehlendorf, 1939. De Tweede Wereldoorlog is uitgebroken en de artsen en verpleegkundigen van het Waldfriede-ziekenhuis moeten alles op alles zetten om hun patiënten te beschermen en de rust te bewaren. De jonge arts-assistent Helene worstelt met haar dagelijkse werk, omdat het hoofd chirurgie een overtuigd nationaal­socialist is. In de tuinen van de kliniek komt ze tot rust en daar ontmoet ze tuinman Timo, met wie ze al snel een hechte vriendschap opbouwt. Maar op het moment dat hun gevoelens voor elkaar steeds sterker worden, wordt Timo opgeroepen voor militaire dienst.

Zowel het gescheiden zijn van Timo als haar ontdekking dat er nog iemand is die zich tot haar aangetrokken voelt, maakt dat Helene diep in haar hart moet kijken om wijs te worden uit haar gevoelens. Maar als de eerste bommen op Berlijn en het Waldfriede-ziekenhuis dreigen te vallen, heeft ze heel andere zorgen.

Wanneer komt deel 4 in de Waldfriede-serie uit?

Deel 4 in de Waldfriede-serie is inmiddels gepubliceerd. Ochtendgloren werd uitgegeven op 5 maart 2023.

ochtendgloren-corina-bomann-waldfriede 4

Walfriede-serie 4: Ochtendgloren

Berlijn, 1948. Als de hulpgoederen eindelijk Waldfriede bereiken, slaakt iedereen een zucht van verlichting. De nood is hoog in het zwaar getroffen ziekenhuis, net als in de rest van het belegerde West-Berlijn. Ook voor Christina, een verloskundige in opleiding, is het elke dag een grote uitdaging om haar patiënten te geven wat ze nodig hebben.

Bekijk ook:  Jack Reacher, de (anti)held van Lee Child

Als Christina op een dag de jonge technicus Peter ontmoet, wordt ze halsoverkop verliefd. Hoewel ze diep treurt om haar vader en broer die in de oorlog zijn omgekomen, geeft de liefde haar toch ook hoop voor de toekomst. Tot Peter met een gewaagd plan komt dat hem zomaar het leven zou kunnen kosten, en met hem vele anderen.

Nieuwste boek van Corina Bomann

Wat is het nieuwste boek van Corina Bomann? Afgelopen jaar kwam het onderstaande boek uit als losstaande roman. Verder is het vierde deel van de Waldfriede-serie onlangs uitgekomen, waarover je hierboven al wat meer kunt lezen. Inmiddels weten we dat er in 2024 nog een nieuw boek van Corina Bomann uitkomt. Mocht er al meer bekend zijn over een nieuw boek in 2025, dan kun je dat uiteraard op onze pagina lezen.

Een magische zomer

De drieëntwintigjarige Wiebke heeft een pijnlijke winter achter de rug. Ze heeft net een affaire beëindigd en is nog steeds niet geslaagd voor haar laatste examen. Ze moet er echt even tussenuit maar haar spaarpot is zo goed als leeg. En dus besluit Wiebke haar tante Larissa op te zoeken op haar door bramenstruiken omringde boerderijtje aan de Müritz.

Larissa heeft veel meegemaakt in het leven, en vooral in de liefde, en besloot daarom naar het platteland te verhuizen om opnieuw te beginnen. De inwoners van het rustige dorp geven haar de ruimte die ze nodig heeft. Larissa is precies zoals Wiebke zou willen zijn: onafhankelijk, sterk en een ware levensgenieter. Maar hoe langer de zomer duurt, hoe meer Wiebke zich realiseert dat Larissa zelf ook haar twijfels, kwetsbaarheden en verlangens heeft. Ze leren elkaar om weer te mogen dromen en wanneer de liefde op hun pad komt, wordt hun gedeelde zomer een emotionele wervelwind.

Kijk hier of het inkijkexemplaar al beschikbaar is.

corina-bomann-een-kamer-aan-zee-nieuwste meerlezen

Een kamer aan zee

Kim stapt blind in de eerste de beste trein die voorbijkomt. Ze heeft geen idee waar ze naartoe gaat, ze wil alleen maar weg. Ze heeft net de liefde van haar leven verloren en weet niet hoe ze verder moet. Ze komt terecht in een klein havenstadje aan de kust van Cornwall, waar ze op de kliffen lange tijd naar de zee staart, in de hoop een uitweg te zien uit het diepe verdriet dat haar heeft overmeesterd.

Janet is net op weg naar haar oude cottage, als ze een jonge vrouw op de kliffen ziet staan. Uit angst dat zij zichzelf iets aan zal doen, rent Janet naar haar toe en weet haar ervan te overtuigen mee te gaan naar haar huis. Daar aangekomen vertelt Janet het verhaal van Leandra, wier verleden veel overeenkomsten vertoont met dat van Kim, die gered werd en jarenlang als vuurtorenwachter in het dorp bleef. Kim is diep ontroerd door de tragische liefdesgeschiedenis. Geeft Leandra’s verhaal haar de kracht om zelf weer in de liefde te geloven?

Wat is het beste boek van Corina Bomann?

Smaken verschillen en iedereen zal een andere favoriet hebben. Maar vrijwel elke schrijver heeft wel zo’n boek dat er echt tussenuit springt. Bij Corina Bomann is dat Het vlindereiland.

corina-bomann-boeken-beste-meerlezen

Dit boek is meeslepend, spannend en omvat een interessant historisch tintje. We lezen hier over Diana, wiens huwelijk stuk is gelopen. Wanneer ze besluit om zich over haar stervende tante te ontfermen, smeekt die haar om een familiegeheim te ontraadselen. Diana volgt de aanwijzingen op en ontdekt een bijzonder verhaal over haar voorouders. Haar zoektocht leidt haar naar een exotisch eiland, maar ook naar een vreemde voorspelling die het lot van haar familie bepaald lijkt te hebben en naar een verboden liefde. Alle ingrediënten voor een goed verhaal!

Wat te lezen na Corina Bomann?

Lees jij de boeken van Corina Bomann ook zo graag? Dan vind je dit misschien ook leuk:

Wat is jouw favoriete boek van Corina Bomann? Laat hieronder een reactie achter!

Leesinspiratie delen? Word dan lid van onze boekengroep op Facebook. Hier kun je jouw favoriete boeken delen en anderen om tips vragen. Natuurlijk delen wij daar ook onze winacties en de laatste boekennieuwtjes.

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

Eén gedachte over “Corina Bomann boeken: onze aanraders!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *