Corina Bomann boeken: onze aanraders!

Corina Bomann boeken op volgorde

De boeken van Corina Bomann lezen heerlijk weg. Het eerste boek waar ik mee kennismaakte, was De maneschijnsonate, een fijne feelgoodroman met een tikkeltje spanning en wat historie erin verwerkt. Maar wat zijn nu de beste boeken van Corina Bomann en in welke volgorde moet je de series lezen? Wat is het nieuwste boek van Corina Bomann? Je leest het hier!

Wie is Corina Bomann?

Corina Bomann wordt vaak vergeleken met schrijfsters zoals Lucinda Riley, maar wie is ze nu eigenlijk echt? Wie is de vrouw achter deze populaire boeken? Corina Bomann werd geboren in 1974 in Duitsland en woont in Berlijn. Ze groeide op in Mecklenburg en schrijft haar boeken het liefst op het platteland, in alle rust. Tot 2002 had ze overigens een heel andere baan en was zij tandartsassistente. Het vlindereiland was tot nu toe haar grootste succes. Deze stond wekenlang op de bestsellerlijst van Der Spiegel.

Boeken van Corina Bomann die los te lezen zijn

Een aantal romans van Corina Bomann zijn los te lezen. Persoonlijk vind ik dat altijd heel fijn, omdat je zo handig kunt kijken of de schrijfstijl goed bij je past.

Corina Bomann series op volgorde

Haar succes als schrijfster heeft ertoe geleid dat ze inmiddels ook verschillende series geschreven heeft. Hieronder vind je de series van Corina Bomann op volgorde.

Volgorde Vrouwen van de Leeuwenhof / Löwenhof-Saga

  1. Agneta’s erfenis – Agnetas Erbe
  2. Mathilda’s geheim – Mathildas Geheimnis
  3. Solveigs belofte – Solveigs Versprechen

Volgorde De kleuren van schoonheid / Die Farben der Schönheit

  1. Sophia’s hoopSophias Hoffnung
  2. Sophia’s wensSophias Traüme
  3. Sophia’s triomfSophias Triumph

Serie De kleuren van schoonheid samenvatting

Hieronder vind je meer informatie over de serie over Sophia van Corina Bomann.

Sophia’s hoop

In Sophia’s hoop volg je het verhaal van Sophia. Het leven van Sophia staat al snel op zijn kop en ze verhuist van Berlijn naar Parijs. Een hele stap, maar het brengt haar ook veel goede dingen. Sophia blijkt een heel ambitieuze vrouw te zijn. Maar is dat genoeg?

Sophia’s wens

In Sophia’s wens volg je het verdere verhaal van Sophia. Waar we in het eerste deel konden lezen dat Sophia van Berlijn naar Parijs verhuisde, volgen we nu hoe ze besluit om de oversteek naar New York te maken. Ze krijgt een mooi zakelijk aanbod van Elizabeth Arden en het geluk lijkt haar weer toe te lachen. Maar haar oude werkgever blijkt een geduchte concurrent te zijn van haar nieuwe werkgever.

Sophia’s triomf

In het laatste deel van deze serie volgen we het leven van Sophia in New York. Eindelijk heeft Sophia alles wat haar hartje begeert, maar dan wil haar man zich als oorlogsvrijwilliger melden. De Tweede Wereldoorlog lijkt ver weg in New York, al heeft Sophia natuurlijk nog wel bekenden in Parijs en Berlijn. Maar op dat moment komt de oorlog veel te dichtbij. Ze stort zich op haar werk en worstelt met allerlei dilemma’s als ze te horen krijgt dat haar man vermist wordt in Frankrijk.

Waldfriede-serie van Corina Bomann

Heb je de Waldfriede-serie van Corina Bomann al gelezen? Deze serie handelt over de nadagen van de Eerste Wereldoorlog. Hieronder lees je meer over de twee delen in de Waldfriede-serie:

  1. Gloriedagen
  2. Lichtpunt
  3. Stormweer (zomer 2023)
  4. Ochtendgloren (najaar 2023)

Walfriede-serie 1: Gloriedagen

Gloriedagen is het eerste deel in deze serie. Hierin lezen we over de nadagen van de Eerste Wereldoorlog.

Bekijk ook:  James Patterson, zijn series op volgorde & zijn beste boeken

Dr. Louis Conradi wilde eigenlijk als missionarisarts naar Afrika, maar zijn plannen vielen in duigen door de Eerste Wereldoorlog. In 1919 is hij woonachtig in Zwitserland, maar daar heeft hij geen verdere plannen. Dan hoort hij dat Waldfriede, een voormalig luxe sanatorium in Berlijn, omgebouwd zal worden tot algemeen ziekenhuis. Hij voelt het als zijn roeping en is een inspiratie voor iedereen om dit project tot een succes te maken. Terwijl de stad nauwelijks de gevolgen van de Eerste Wereldoorlog te boven is en de Spaanse griep snel om zich heen slaat…

Waldfriede 2: Lichtpunt

Waldfriede-serie 2: Lichtpunt

Berlijn-Zehlendorf, 1933. Als het Waldfriede-ziekenhuis eindelijk naam heeft gemaakt en kliniekdirecteur Conradi wordt toegelaten tot de Berlijnse Chirurgische Vereniging, pakken donkere wolken zich samen aan de horizon met de machtsovername door de nazi’s. Plotseling worden het ziekenhuis en het personeel in de gaten gehouden.

Maar de jonge verpleegster Lilly geeft minder om zichzelf dan om haar kwetsbare patiënten en dierbaren: ze besefte al een tijd dat haar gevoelens voor dokter Rudolph Kirsch verdergaan dan een puur professionele relatie. En waarschijnlijk is ze niet de enige die een geheim verbergt. De tijden worden steeds dreigender en Lilly steeds wanhopiger: moet ze het riskeren om uiteindelijk alles te verliezen waar ze om geeft?

Wanneer komt deel 3 in de Waldfriede-serie uit?

Op dit moment is de exacte verschijningsdatum nog niet bekend gemaakt. De titel weten we al wel: Stormweer. Zodra er meer bekend is over dit deel, lees je dat hier.

Nieuwste boek van Corina Bomann

Wat is het nieuwste boek van Corina Bomann? Goed nieuws, binnenkort komt er een nieuwe losstaande roman van deze schrijfster uit. Dit is wellicht voor iedereen een verrassing, want stiekem rekenden wij alleen op het derde deel van de Waldfriede-serie.

Een kamer aan zee Corina Bomann

Een kamer aan zee

Kim stapt blind in de eerste de beste trein die voorbijkomt. Ze heeft geen idee waar ze naartoe gaat, ze wil alleen maar weg. Ze heeft net de liefde van haar leven verloren en weet niet hoe ze verder moet. Ze komt terecht in een klein havenstadje aan de kust van Cornwall, waar ze op de kliffen lange tijd naar de zee staart, in de hoop een uitweg te zien uit het diepe verdriet dat haar heeft overmeesterd.

Bekijk ook:  Carla Kovach boeken op volgorde: Gina Harte

Janet is net op weg naar haar oude cottage, als ze een jonge vrouw op de kliffen ziet staan. Uit angst dat zij zichzelf iets aan zal doen, rent Janet naar haar toe en weet haar ervan te overtuigen mee te gaan naar haar huis. Daar aangekomen vertelt Janet het verhaal van Leandra, wier verleden veel overeenkomsten vertoont met dat van Kim, die gered werd en jarenlang als vuurtorenwachter in het dorp bleef. Kim is diep ontroerd door de tragische liefdesgeschiedenis. Geeft Leandra’s verhaal haar de kracht om zelf weer in de liefde te geloven?

Wat is het beste boek van Corina Bomann?

Smaken verschillen en iedereen zal een andere favoriet hebben. Maar vrijwel elke schrijver heeft wel zo’n boek dat er echt tussenuit springt. Bij Corina Bomann is dat Het vlindereiland.

Dit boek is meeslepend, spannend en omvat een interessant historisch tintje. We lezen hier over Diana, wiens huwelijk stuk is gelopen. Wanneer ze besluit om zich over haar stervende tante te ontfermen, smeekt die haar om een familiegeheim te ontraadselen. Diana volgt de aanwijzingen op en ontdekt een bijzonder verhaal over haar voorouders. Haar zoektocht leidt haar naar een exotisch eiland, maar ook naar een vreemde voorspelling die het lot van haar familie bepaald lijkt te hebben en naar een verboden liefde. Alle ingrediënten voor een goed verhaal!

Schrijfsters zoals Corina Bomann

Lees jij de boeken van Corina Bomann ook zo graag? Dan vind je dit misschien ook leuk:

Wat is jouw favoriete boek van Corina Bomann? Laat hieronder een reactie achter!

Leesinspiratie delen? Word dan lid van onze nieuwe boekengroep op Facebook. Hier kun je jouw favoriete boeken delen en anderen om tips vragen. Natuurlijk delen wij daar ook onze winacties en de laatste boekennieuwtjes.

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

1 gedachte over “Corina Bomann boeken: onze aanraders!”

Geef een antwoord