Alle boeken van Marie Lamballe op volgorde

Liefhebbers van de boeken van Lucinda Riley en Corina Bomann zijn meestal ook weg van de boeken van Marie Lamballe. Geen wonder dat deze schrijfster dus zo populair is. In dit artikel vind je alle boeken van Marie Lamballe op volgorde en lees je meer over haar serie ‘Café Engel’. Lees snel waar deze wervelende familieromans over gaan en op welke volgorde je de boeken moet lezen.

Café Engel vond ik vooral leuk, omdat je zo mee gaat leven met de personages. Het kost in eerste instantie misschien wat moeite om in het boek te komen, maar dan heb je wel wat. De personages zijn goed uitgewerkt en hoewel het her en der wel wat korter had mogen zijn, is de serie zeker de moeite waard. Het hoedenatelier is wat luchtiger en meer voorspelbaar, maar toch wel heerlijk leesvoer voor wanneer je even je verstand op nul wilt zetten. Wat ik bij Marie Lamballe of Anne Jacobs altijd heel positief vind, is dat ze weet hoe ze een verhaal moet brengen. Ook al weet je waar het naartoe gaat, het leest gewoon lekker weg. Eigenlijk zat ik zelf al zoet op deel 3 in de serie Het hoedenatelier te wachten, toen bleek dat er eerst nog een nieuw deel in de serie Café Engel uitgegeven gaat worden: Hildes beloning.

Wie is Marie Lamballe?

Marie Lamballe is het pseudoniem van Hilke Sellnick. Zij was al een Duitse bestsellerauteur, maar onder de naam Marie Lamballe kreeg zij meer internationale bekendheid. Ze werd geboren in 1950. In eerste instantie had ze weinig bekendheid en schreef ze meestal slechts korte verhalen. Na meerdere publicaties brak ze door en inmiddels heeft ze al meer dan 30 romans geschreven, allemaal onder andere namen. Maar de levensloop van de auteur die soms kort op de achterflap beschreven wordt, komt altijd overeen met de waarheid, zoals Hilke Sellnick zelf zegt. Haar boeken worden ook onder de naam Anne Jacobs gepubliceerd, in Nederland zeer bekend. Ook publiceerde ze onder de namen Leah Bach, Megan MacFadden en Cathérine du Parc.

De boeken van Marie Lamballe op volgorde

Moet je de boeken van Marie Lamballe op volgorde lezen? Ja, in de boeken staat één persoon echt centraal: Hilde. Wanneer je haar levensloop wilt volgen, dan is het verstandig om de boeken van Marie Lamballe op volgorde te lezen. Dat geldt ook voor De vrouwen van Atelier Rosen. Hieronder vind je de volgorde van deze series.

Serie Café Engel op volgorde

 1. Hildes droom
 2. Hildes beproeving
 3. Hildes geluk
 4. Hildes beloning
 5. Hildes avontuur

De vrouwen van Atelier Rosen op volgorde

 1. Het hoedenatelier
 2. Een nieuw seizoen
Hildes droom Marie Lamballe

Hildes droom samenvatting

Wiesbaden, 1945. De oorlog is eindelijk voorbij. Nu is de tijd van herstel aangebroken: mensen herpakken hun leven, maken de balans op en kijken vooruit naar de toekomst. Zo ook Hilde Koch, de jonge erfgename van het pittoreske Café Engel. Het café, dat al decennialang in handen is van haar familie, is gedurende de oorlogsjaren in verval geraakt. Hilde is vastbesloten het ooit zo glorieuze familiebedrijf in ere te herstellen en liefde en vreugde terug te brengen tussen de eeuwenoude muren. Maar een onverwachte bezoeker brengt een duister geheim met zich mee dat de verhoudingen binnen de familie op scherp zet, en de pas afgelopen oorlog dichterbij brengt dan ooit.

Bekijk ook:  De boeken van Clare Marchant op volgorde: historische romans met een vleugje mysterie
Hildes-beproeving-Cafe-Engel-serie-op-volgorde-meerlezen

Hildes beproeving samenvatting

Wiesbaden, 1951. Café Engel krijgt te maken met concurrentie. Het modernere Café König heeft zich gevestigd naast het traditionele café van de familie Koch. Terwijl Hilde Koch tevergeefs probeert om haar ouders ervan te overtuigen Café Engel te moderniseren, dreigt haar zwaarbevochten relatie ten einde te lopen. Met haar broer August gaat het niet veel beter. Na zijn gevangenschap in Rusland keert hij terug, maar hij is niet alleen. Aan zijn zijde staat een Russische vrouw van wie hij zielsveel houdt maar wier komst de familie uiteen dreigt te scheuren.

Hildes beproeving is een onvergetelijk familie-epos dat zich afspeelt in de roerige jaren vlak na de Tweede Wereldoorlog. Perfect voor de lezers van Agneta’s erfenis, Het weesmeisje en De zeven zussen.

Hildes-geluk-Marie-Lamballe-meerlezen

Hildes geluk samenvatting

Wiesbaden, 1959. Hilde Koch is eindelijk de nieuwe baas van Café Engel en ze moet meteen vechten voor het bestaansrecht van haar café. Een van haar concurrenten organiseert dansavonden en trekt daardoor steeds meer gasten. Bovendien heeft haar man sinds kort een eigen wijnmakerij, een langgekoesterde droom. Daardoor is hij niet langer de grote steun voor Hilde die hij vroeger was. Als de nieuwe patissier van Café Engel Hilde het hof probeert te maken, wordt haar huwelijk flink op de proef gesteld.

Ook Hildes broer kan haar niet helpen bij het beschermen van het café. Hij stort zich in de verleidelijke en tijdrovende wereld van de filmindustrie. Zal het Hilde op eigen kracht lukken om haar broer te behoeden voor misstappen, haar huwelijk te beschermen en het café waar ze zo voor heeft gevochten te redden?

Hildes beloning samenvatting

Wiesbaden, 1959. Er waait een frisse wind door Café Engel nu Hilde Koch de familiezaak met hart en ziel runt. Het traditionele café is gemoderniseerd en ze heeft de touwtjes stevig in handen. Tot haar broer Wilhelm uit het niets opduikt. Zijn vrouw Karin is een succesvolle actrice maar zijn eigen gedroomde carrière in de filmindustrie is mislukt en nu wil hij de leiding van het café overnemen.

Ook op de wijngaard van Hildes man Jean-Jacques zijn er zorgen over de toekomst. Uitgerekend haar grillige neef Mischa schiet te hulp en vindt hier niet alleen werk maar ook geluk in de liefde. Als er plotseling een akelig gerucht rondgaat in Wiesbaden staat het voortbestaan van Café Engel op het spel.

Nieuwste boek van Marie Lamballe

Hieronder vind je het vijfde deel in de serie Café Engel het nieuwste boek van Marie Lamballe. Zou dit dan de afsluiter van de serie worden?

Hildes avontuur, Marie Lamballe

Wiesbaden, 1965. Café Engel bloeit steeds verder op onder Hildes bevlogen leiding en ze moet al snel op zoek naar nieuw personeel. Ze neemt de Italiaanse Giuseppe aan maar stuit op weerstand bij haar ouders, die zo’n ‘zuiderling’ niet vertrouwen. Ook het huwelijk van Hildes broer Willi met Swetlana maakt turbulente tijden door als hij zich inlaat met een van zijn mede-actrices.

Bekijk ook:  De boeken van Erin Litteken: romans over Oekraïne

Op een dag is Hilde alle drama zat en besluit ze samen met Swetlana naar Italië te gaan, geïnspireerd door de verhalen van Giuseppe over zijn thuisland. Eerst aarzelt ze nog: kan ze het café wel met een gerust hart aan haar familie overlaten? Maar de Italiaanse zomerzon brandt alle twijfels weg en dat zal niet zonder gevolgen blijven.

Reserveer hier jouw exemplaar.

De andere serie van Marie Lamballe: Het hoedenatelier

In tussentijd is er een nieuwe serie van Marie Lamballe uitgegeven. Je vindt deze boeken hieronder. Deel 3 in de serie De vrouwen van Atelier Rosen zou nog uit moeten komen. Wellicht in 2025?

Het-hoedenatelier-Marie-Lamballe_meerlezen

1. Het hoedenatelier

Kassel, 1830. De twintigjarige Elise Rosen runt samen met haar moeder en grootmoeder een kleine hoedenmakerij. Klanten van over de hele wereld komen naar hun winkel voor de prachtigste hoedencreaties. Het bedrijfje opent voor Elise de deuren naar een toekomst waar ze nooit van had durven dromen: een plek binnen de hoogste sociale kringen.

Op een dag maakt Elise kennis met de jonge Sybilla von Schönhoff, met wie ze al snel goede vrienden wordt. Ook leert ze Sybilla’s verloofde Johann kennen, die tot Elises grote schrik stapelverliefd op haar wordt. Verwikkeld in tweestrijd probeert Elise haar gevoelens te negeren, tot ze op een dag op een lang bewaard geheim stuit. Kiest Elise voor haar vriendschap of voor de liefde?

Een nieuw seizoen Marie Lamballe

2. Een nieuw seizoen

Kassel, 1832. Het is lente en het Rosen-atelier bruist van de bedrijvigheid. Na haar terugkeer naar de Marktgasse heeft Elise haar handen vol. Een nieuwe leerling zal haar en de andere hoedenmakers wat werk uit handen moeten nemen. Moeder Charlotte is aanvankelijk niet erg onder de indruk van de sollicitanten, vooral niet van de onopvallende Grete. Maar Grete verrast met onverwachte talenten. Ondertussen kijkt Elise uit naar het bezoek van haar vader. Als hij in Kassel aankomt, wordt hij vergezeld door een levendige student die veel aandacht besteedt aan de mooie Elise. Maar zijn bedoelingen komen al snel in een twijfelachtig daglicht te staan, en dan moet Elise tonen dat ze scherpzinnig genoeg is om niet in zijn val te trappen.

Wanneer komt Het hoedenatelier deel 3 uit?

Het is nog niet bevestigd door de uitgeverij: maar wellicht wordt in het najaar van 2024 wordt De vrouwen van Atelier Rosen 3 uitgegeven? We wachen het af!

Misschien vind je dit ook interessant:

Sale/Solden 2024Sale/Solden 2024

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst, ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

4 gedachten over “Alle boeken van Marie Lamballe op volgorde

  1. Deel 2 van Het Hoedenatelier is nog niet door Boekerij aangekondigd. Persoonlijk verwacht ik dit boek najaar 2023. Het origineel in het Duits is enkele maanden geleden uitgegeven en ligt in Nederland waarschijnlijk nu bij de vertaler.

    1. Inmiddels is door de uitgeverij bevestigd dat het boek in september 2023 uitgegeven zal worden. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *