De boeken van Clare Marchant op volgorde: historische romans met een vleugje mysterie

De historische boeken van Julia Quinn blijken ongekend populair na het verschijnen van de serie op Netflix. Hoog tijd om nog wat andere boeken over het Regency-tijdperk uit te lichten. Eerder noemden we al de boeken van Julie Klassen, maar er is ook aanstormend talent op dit gebied, zoals Clare Marchant. Haar eerste boek kwam in 2021 in Nederland uit en in 2024 wordt haar derde roman hier uitgegeven. We lichten de boeken van Clare Marchant dan ook graag voor je uit.

De boeken van Clare Marchant op volgorde van uitgave

De boeken van Clare Marchant zijn los te lezen.

De geheimen van Saffron Hall

De geheimen van Saffron Hall

1538 De jonge bruid Eleanor maakt indruk op haar kersverse man door saffraan te verbouwen, een zeer kostbare specerij. Wanneer hij onverwacht uit de gratie raakt bij de koning, wordt ook Eleanor meegesleurd in zijn ondergang. Ze moet vluchten, en dat terwijl ze op het punt staat een kind te krijgen.

2019 Amber woont tijdelijk bij haar opa op wat ooit het kasteel Saffron Hall was. Wanneer de oude toren na een storm instort, komt er een oud boek tevoorschijn, dat daar eeuwenlang verstopt heeft gezeten. Aan de hand van de dagboekfragmenten weet Amber beetje bij beetje een vergeten tragedie te onthullen, een verhaal dat pijnlijk dicht bij haar eigen leven komt…

Bekijk ook:  Karl May boekenserie, een van de meest omstreden schrijvers aller tijden
Het-mysterie-van-Lutton-Hall

Het mysterie van Lutton Hall

Elizabeth I is de koningin van Engeland. Ze is de onbetwiste machthebber, maar er broeit iets. Wordt er een complot tegen haar gesmeed? Om die vraag te beantwoorden heeft ze een spion
nodig, en er is maar één persoon die hiervoor in aanmerking komt: Tom, de jonge apotheker aan het hof…

Eeuwen later krijgt Mathilde, die met haar camper door Europa zwerft, een brief die haar hele leven op zijn kop zet. Ze heeft het huis Lutton Hall in Engeland geërfd. Met het plan haar nieuwe bezit zo snel mogelijk te verkopen gaat ze ernaartoe, maar na een angstaanjagende ontdekking beseft ze dat ze niet zomaar weg kan. Slaagt ze erin de geheimen van het huis te ontrafelen? En zal ze eindelijk een plek vinden waar ze zich thuis voelt?

Het nieuwste boek van Clare Marchant 2024

De dochter van de kaartenmaker Clare Marchant

De dochter van de kaartenmaker

De twintigjarige Freida Ortelius moet aan het eind van de zestiende eeuw vanwege haar geloof Nederland ontvluchten, maar kan door haar talent om landkaarten te maken opnieuw beginnen in Londen. Al snel trekt haar zeldzame kundigheid de aandacht van koningin Elizabeth I, die de hulp van Freida eist nu ze worden bedreigd door de Spanjaarden. Freida raakt tegen haar wil betrokken bij een dodelijke missie, waarvan de gevolgen door de eeuwen heen zullen weerklinken.

Jaren later ontdekt Robyn Willoughby een prachtige, maar met bloed besmeurde landkaart in de antieke kaartenwinkel van haar vader. Als Robyn op onderzoek uitgaat, raakt ze verstrikt in een eeuwenoud geheim dat haar leven voor altijd zal veranderen…

Bekijk ook:  De boeken van Katrine Wessel: De familie Winther op volgorde

Recensie De geheimen van Saffron Hall

Zijn de boeken van Clare Marchant aanraders? Het is duidelijk dat Clare Marchant zich goed in de geschiedenis heeft verdiept. Zo krijgen haar boeken een mooie basis en is het eenvoudig om het verhaal te visualiseren. Er staan ongemerkt allerlei weetjes in het boek, dat merk je bijvoorbeeld wanneer Eleanor saffraan gaat verbouwen. Verder is de schrijfstijl erg prettig, waardoor de personen echt tot leven komen en je hen eigenlijk een beetje in je hart sluit. Het boek kent twee verhaallijnen, één in het heden en één in het verleden. Als je hebt genoten van de boeken van Lucinda Riley en Corina Bomann, dan zijn de boeken van Clare Marchant vast ook iets voor jou.

Sale/Solden 2024Sale/Solden 2024

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst, ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *