Julie Klassen: historische detectiveromans

Julie Klassen boeken

De boeken van Julie Klassen ademen die typische Engelse sfeer uit, maar hebben net dat beetje meer dan een doorsnee roman. Er is altijd een mooie historische achtergrond en er zit een vleugje spanning in de boeken. Je wilt dus voortdurend naar het volgende hoofdstuk, en een beter compliment kun je een schrijver toch niet geven?

Wie is Julie Klassen?

Julie Klassen is een Amerikaanse schrijfster die zich concentreert op de Regency-periode. Ze werd geboren in 1964 en groeide op in de Verenigde Staten. Ze woont met haar man en haar twee zonen in Minnesota. Een grappig weetje is dat Julie Klassen vele jaren gewerkt heeft als redacteur bij Bethany House Publishers, een redelijk grote uitgeverij. Haar eerste manuscript, Onvoorwaardelijk, diende ze dan ook in onder een pseudoniem, omdat ze een onafhankelijk oordeel van haar collega’s wilde. Ze wilde niet dat haar collega’s zich verplicht voelden om het manuscript aan te nemen, alleen omdat het door haar geschreven was. Inmiddels heeft ze zelfs een boekenprijs binnengesleept, namelijk de Minnesota Book Award voor Het geheim van Pembrooke Park.

Alle boeken van Julie Klassen die los te lezen zijn

Hieronder vind je een lijst van de boeken van Julie Klassen. Deze boeken zijn allemaal los te lezen en er is dus geen bepaalde volgorde om aan te houden.

Bekijk ook:  Prinses Amalia: het boek van Claudia de Breij

Serie Ivy Hill van Julie Klassen op volgorde

Hieronder vind je de serie Ivy Hill van Julie Klassen op volgorde.

  1. De herberg van Ivy Hill (Originele titel: The innkeeper of Ivy Hill)
  2. De dames van Ivy Cottage (Originele titel: The ladies of Ivy Cottage)
  3. De bruid van Ivy Green (Originele titel: The bride of Ivy Green)
  4. Kerst op Ivy Hill (Originele titel: An Ivy Hill Christmas)

Voor wie zijn de boeken van Julie Klassen bedoeld?

De boeken van Julie Klassen vallen onder historische romans, maar eigenlijk hebben ze ook heel veel weg van een detective. Houd je van de boeken van Agatha Christie? Dan zal je de boeken van Julie Klassen ook zeker kunnen waarderen. De historische romans zitten namelijk boordevol intriges en mysteries. En die ene aanwijzing, die zie je zo gemakkelijk over het hoofd. Met name de latere boeken van Julie Klassen zijn echt spannend, zoals Het geheim van Pembrooke Park.

Wat is het beste boek van Julie Klassen?

Als je een boek van Julie Klassen gelezen hebt, is de kans groot dat je deze romans nog eens vaker wilt lezen. Wat is nu haar beste boek? Ik heb eigenlijk van alle boeken die ik van Julie Klassen gelezen heb wel genoten, maar Het geheim van Pembrooke Park sprong er voor mij echt uit.

Het geheim van Pembrooke Park

In Het geheim van Pembrooke Park maak je kennis met Abigail Foster die, samen met haar familie, in geldnood komt. Het huis in Londen moet verkocht worden, maar de advocaat weet een landhuis voor hen dat al bijna 20 jaar leeg staat. Wanneer ze aankomen, lijkt het wel of de vorige bewoners halsoverkop vertrokken zijn en er niemand ooit meer in het huis is geweest. De theekopjes staan nog onaangeroerd op de tafel. De plaatselijke dominee waarschuwt Abigail: indringers zouden in Pembrooke Park kunnen komen, op zoek naar een schat. En dan zou het wel eens echt gevaarlijk kunnen worden.

Kerstboek van Julie Klassen: Kerst op Ivy Hill

Kijk jij ook al uit naar de donkere wintermaanden, waarin je knus op de bank zit, terwijl de regen tegen het raam klettert of de sneeuw zich ophoopt? Dan houd je er wellicht ook van om gezellige kerstboeken te lezen. Kerst op Ivy Hill van Julie Klassen is dan beslist een aanrader. Let op: het boek is wel onderdeel van een serie. De boeken zijn los te lezen, maar wil je meerdere delen lezen, dan is het aan te raden om de volgorde van de serie Ivy Hill aan te houden. Er wordt namelijk in de latere verhalen wel verwezen naar gebeurtenissen in eerdere boeken.

Kerst op Ivy Hill

Kerst in een idyllisch dorpje klinkt altijd goed, toch? In dit boek van Julie Klassen wordt het dan ook een ouderwetse kerst, met familie en vrienden. Richard Brockwell slaat de kerst thuis meestal over, hij is net zo lief in Londen. Maar zijn moeder wil per se dat hij komt deze kerst en zo niet, dan zet ze zijn toelage stop. Hij is dus eigenlijk wel gedwongen om kerst op Ivy Hill te vieren. Een sfeer van vreugdevolle kerstliederen, een prachtig besneeuwd landschap en natuurlijk een vleugje romantiek.

Het nieuwste boek van Julie Klassen

Verder kijk ik ook erg uit naar het nieuwste boek van Julie Klassen. Als je het plot zo leest, belooft dit alweer een spannend boek te worden.

De echo van Swanford Abbey

In de echo van Swanford Abbey verblijft Rebecca Lane in de abdij, die omgebouwd is tot een prachtig hotel. Er gebeuren echter vreemde dingen. Ze komt niet alleen Sir Frederick tegen, de man die ooit haar hart brak, maar er wordt ook nog eens een moord gepleegd. Een beroemde schrijver wordt dood in het hotel gevonden. Sir Frederick onderzoekt de moord en plotseling blijken er wel erg veel gasten in het hotel te verblijven die een motief voor de moord hebben. Rebecca is een van hen.

Bekijk ook:  5 boeken over beleggen en wat handige tips

Lees hier meer over de verschijningsdatum van het nieuwste boek van Julie Klassen.

Wat vond jij het mooiste boek van Julie Klassen? Of welke schrijver of schrijfster doet je erg aan haar denken? Laat gerust hieronder een reactie achter.

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

1 gedachte over “Julie Klassen: historische detectiveromans”

Geef een antwoord