De legal thrillers van Scott Pratt

Als jij houdt van legal thrillers of graag kijkt naar series over rechtszaken, moet je jezelf toch wel eens afgevraagd hebben hoe het moet zijn om de redder in nood te zijn voor al die cliënten die ten onrechte van de meest vreselijk misdaden worden verdacht. Slechts met behulp van een briljante advocaat kunnen ze de vrijspraak krijgen die ze hebben verdiend, maar er moet toch ook een andere wereld zijn. Als je over die wereld wilt lezen, zijn de boeken van Scott Pratt wellicht iets voor jou.

Wie was Scott Pratt?

De Amerikaanse auteur werd in 1956 geboren in Tennessee. Hij kwam in 2018 om bij een duikongeluk. Het leven van Scott Pratt leek veel op dat van andere schrijvers in het genre. Hij studeerde eerst literatuur en later rechten. Als journalist schreef hij over juridische zaken en later maakte hij deel uit van die wereld als strafrechtadvocaat. Schrijven boeide hem ook al vanaf zijn jeugd, maar hij zou nooit fulltime auteur worden. In totaal schreef hij een twintigtal legal thrillers waarvan de meeste over advocaat Joe Dillard. Tot op heden zijn er ongeveer 5 miljoen van zijn boeken verkocht en zijn er enkele in 10 talen uitgegeven. Ook in Nederland is er maar een boek van hem te verkrijgen, maar wellicht wel zijn beste.

een-onschuldige-client-scott-pratt

Een onschuldige cliënt

Joe Dillard staat op het punt 40 te worden. Zijn vrouw noemt hem een goede echtgenoot en fantastische vader. Als strafpleiter vindt ze hem succesvol en heeft hij een groot hart voor zijn cliënten. De realiteit is voor Joe echter compleet anders. Hij is het schorem dat hij  iedere dag moet verdedigen meer dan zat. Het bureaucratische gedoe op de rechtbank vindt hij inmiddels onverdraaglijk. Hij wil stoppen en eigenlijk boeit hem het niet eens wat daarna zal gebeuren. Maar eigenlijk heeft hij nog een wens voordat hij echt stopt: een onschuldige cliënt. Waarom hij vraagt, lijkt hij ineens te krijgen. Een dominee is vermoord in een plaatselijke horeca-gelegenheid. De verdachte is een knappe, jonge serveerster die beslist onschuldig moet zijn. Maar is er wellicht toch meer aan de hand dan Dillard heeft vermoed? Verder heeft Dillard in zijn privé-leven ook nog wel een het ander aan problemen op te lossen.

Bekijk ook:  Linda van Rijn: pseudoniem & volgorde boeken

Bekijk het boek hier op bol.

De serie van Scott Pratt over Joe Dillard op volgorde

  1. An Innocent Client (2008), Nederlandse vertaling: Een onschuldige cliënt
  2. In Good Faith (2009)      
  3. Injustice For All (2010)  
  4. Reasonable Fear (2011)
  5. Conflict of Interest (2013)           
  6. Blood Money (2013)      
  7. A Crime of Passion (2014)           
  8. Judgment Cometh (2016)           
  9. Due Process (2018)     

Los te lezen boeken van Scott Pratt

Een korte beschrijving van Due Process

Joe Dillard neemt de verdediging op zich van een American Footballspeler. Hij is lid van een team dat beschuldigd wordt van het aanranden van een exotische danseres op een feestje. Het is de tijd van MeToo en de zaak trekt nationale aandacht. Dillard komt terecht in een web van haat en een samenleving die tot op het bot is verdeeld. Ergens op de achtergrond is een mysterieus persoon die als een poppenspeler aan de touwtjes lijkt te trekken. Zal Dillard in staat zijn een eerlijk proces te krijgen voor zijn cliënt? De zaak heeft ook weer flinke invloed op de levens van zijn zoon, vrouw en zuster.

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst, ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *