Thrillers Samuel Bjork op volgorde & nieuwste boek

Op zoek naar de thrillers van Samuel Bjork? Deze Scandinavische thrillerauteur weet steeds weer de juiste toon te vinden. Hieronder vind je de boeken van Samuel Bjork op volgorde en lees je meer over zijn nieuwste boek. Een tijdje terug was in het nieuws dat Samuel Bjork in gesprek was met diverse producers over de verfilmingen van zijn thrillers. Wij houden voor je in de gaten of die er komen en waar deze dan te zien zullen zijn.

Wie is Samuel Bjork?

Samuel Bjork begon zijn carrière in het theater, maar maakte een switch naar muziek. Samen met zijn band maakte hij furore als muziekster, maar hij begon daarnaast romans te schrijven. Deze literaire werken waren niet echt succesvol. Toen hij op een gegeven moment een reclame zag voor een thrillerwedstrijd, besloot hij zich daaraan te wagen. Een goede keuze, zo blijkt uit zijn huidige oeuvre. Zijn thrillers worden inmiddels al in vele talen uitgegeven. Samuel Bjork is overigens een pseudoniem, de werkelijke naam van de schrijver is Frode Sander Øien. Hij werd in 1969 in Trondheim geboren.

Boeken Samuel Bjork op volgorde

Hieronder vind je de boeken van Samuel Bjork op volgorde. Tot dusverre verscheen er pas één serie onder deze naam: Munch en Krüger. Het vierde deel Sneeuwwit is later uitgegeven, maar hoort in chronologische volgorde eigenlijk als eerste gelezen te worden.

Serie Munch & Krüger op volgorde

  1. Ik reis alleen (Originele titel: Det henger en engel alene i skogen)
  2. De doodsvogel (Originele titel: Uglen)
  3. De jongen in de sneeuw (Originele titel: Gutten som elsket rådyr)
  4. Sneeuwwit (Originele titel: Hvit som snø)
  5. De terugkeer van Mia

Beste boek Samuel Bjork

Wat is het beste boek van Samuel Bjork? Als je op zoek bent naar een ijzersterke thriller, dan is Ik reis alleen beslist een aanrader. Als je dit boek gelezen hebt, wil je de andere delen vast ook lezen. Sneeuwwit is later uitgegeven, maar eigenlijk de prequel op deze serie.

ik-reis-alleen-samuel-bjork-boeken op volgorde

Ik reis alleen

Op het Noorse platteland wordt een zesjarig meisje gevonden, met een springtouw opgeknoopt aan een boom. Ze draagt vreemde poppenkleren en er hangt een vliegtuiglabel om haar nek met de tekst IK REIS ALLEEN. Na een intern onderzoek werd inspecteur Holger Munch’ speciale onderzoeksteam opgeheven en werd hij overgeplaatst naar een regionaal politiebureau. Maar als het land wordt geteisterd door een sluwe moordenaar wordt het team weer tot leven gewekt. Munch’ prioriteit is om zijn beste onderzoeker, de extreem getalenteerde maar depressieve Mia Krüger, uit haar zelfgekozen isolement te halen. Dat is echter nog niet zo makkelijk…

Bekijk ook:  Harlan Coben boeken op volgorde: bekend van Netflix
sneeuwwit-samuel-bjork

Sneeuwwit

In Sneeuwwit, de ijzingwekkende prequel op de Munch & Krüger-bestsellerserie van Samuel Bjørk, vraagt Holger Munch de jonge Mia Krüger om voor hem te komen werken om een wel heel mysterieuze moordzaak op te lossen.

2001. In een buitenwijk van Oslo zijn twee elfjarige jongens vermoord. Naast de twee lichamen wordt een dode rode vos gevonden. De zaak lijkt op een andere onopgeloste zaak uit Zweden. Holger Munch is hoofd van een nieuwe onderzoekseenheid en heeft een team van de beste rechercheurs. Hij wordt gebeld door de politieacademie, ze hebben een buitengewoon getalenteerde studente die bij hun tests de hoogste scores haalde: Mia Krüger.

Munch toont de jonge Mia Krüger foto’s van beide plaatsen delict en ze heeft maar een paar minuten nodig om dingen te zien waar zijn team niet eens aan heeft gedacht. Het begin van een samenwerking en van een de meest bloedstollende jachten op een seriemoordenaar ooit…

Nieuwste boek Samuel Bjork

Op zoek naar het nieuwste boek van Samuel Bjork? Dat is momenteel het vijfde deel in de Munch & Krüger-serie. Deze thriller vind je hieronder. Zodra er meer bekend is over een nieuwe uitgave, dan melden wij dat hier.

Munch-Kruger-5-De-terugkeer-van-Mia Samuel Bjork

De terugkeer van Mia

Mia Krüger is terug op Hitra – het eiland dat ze ooit haar thuis noemde. Nu ze gestopt is bij de politie, is ze teruggekeerd naar het eiland om haar huis op te ruimen, zodat ze een nieuw leven kan beginnen.

Dan krijgt ze opeens bezoek van een jong meisje. Drie jaar geleden is er een jongen verdwenen, en het meisje vraagt Mia’s hulp om hem te vinden. Wanneer op Hitra het lichaam van een tiener wordt aangetroffen met de naam van de vermiste jongen in haar bloed geschreven, krijgt Munch in Oslo een telefoontje, en wordt het team weer herenigd…

Bekijk ook:  Cilla en Rolf Börjlind volgorde boeken & verfilmingen op Netflix

De boeken van Samuel Bjork op Netflix?

Komt er nog eens een verfilming van de boeken van Samuel Bjork? Het zou zomaar kunnen dat de serie verfilmd wordt. De filmrechten zijn al eens verkocht, maar dat leverde uiteindelijk geen tv-serie op. Inmiddels is de auteur in gesprek met HBO en Netflix, dus het zou zomaar kunnen dat de boeken van Samuel Bjork als verfilming op Netflix terechtkomen. Wanneer er meer nieuws over is, dan melden wij dat.

Bekijk ook: 10 schrijvers zoals MJ Arlidge.

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst, ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *