10 schrijvers zoals M.J. Arlidge

Ook zo genoten van de Helen Grace-serie van M.J. Arlidge? Wanneer je deze boeken eenmaal uit hebt, is het moeilijk om weer iets anders te vinden. Je wilt boeken die net zo spannend zijn en het liefst in een vergelijkbare stijl als de boekenserie Helen Grace geschreven zijn. Daarom hebben we hieronder 10 schrijvers zoals M.J. Arlidge voor je verzameld en lichten we bij elke schrijver een boek voor je uit. Zo kun je in een oogopslag zien of het wat voor je is.

10 schrijvers zoals M.J. Arlidge op een rij

Op zoek naar goede thrillerauteurs? Hieronder volgen 10 schrijvers zoals M.J. Arlidge.

1. Samuel Bjork

Samuel Bjork is een Scandinavische thrillerauteur. Samuël Bjork is niet de echte naam van de schrijver, maar een pseudoniem van Frode Sander Øien. Al vanaf zijn 21ste jaar schrijft hij toneelstukken, maar een boek had hij nog nooit geschreven. Nadat hij meedeed aan een verhalenwedstrijd, is het daar dus toch van gekomen.

ik-reis-alleen-samuel-bjork-boeken op volgorde

Ik reis alleen van Samuel Bjork is het eerste deel uit een serie, dus als dit boek je bevalt, ligt er nog meer leesvoer op je te wachten. Het boek gaat over een huiveringwekkende misdaad. Een zesjarig meisje wordt dood gevonden. Om haar nek zit een vliegtuiglabel met de tekst ‘Ik reis alleen’. Holger Munchs werkt samen met Mia Krüger, zijn beste onderzoeker, die op dat moment in een diepe depressie zit.

2. Emelie Schepp

Ook dit schrijftalent komt uit Scandinavië. Emelie Schepp is een Zweedse thrillerauteur. Ze werd geboren op 5 september 1979 in Motala. Alleen van Memento, haar eerste boek, zijn al meer dan 200.000 exemplaren over de toonbank gegaan.

emelie-schepp-alter-ego-

Alter Ego is een van de best beoordeelde boeken van Emelie Schepp tot nu toe. Dit is deel 5 uit de serie van Jana Berzelius. Wil je de serie liever op volgorde lezen? Memento is deel 1. Als er twee vrouwen zijn vermoord, verdenkt Jana Berzelius meteen Simon Norell. Deze man heeft zijn familie vermoord, maar weigert te spreken. Als er iemand is die hem tot praten kan bewegen, is dat Danilo Pena. Hij is echter Jana’s grootste vijand.

3. Jo Nesbo

Jo Nesbo is een bekende Noorse thrillerauteur. Hij is in Noorwegen vooral bekend geworden door zijn band, maar hij schrijft inmiddels ook al enkele jaren boeken. Naast thrillers schrijft hij ook kinderboeken. Eerder plaatsten wij al een overzicht van alle boeken van Jo Nesbo.

Jo Nesbo schrijvers zoals M.J. Arlidge

Jo Nesbo heeft met de Harry Hole serie een uitstekende boekenreeks neergezet. Wil je meerdere delen lezen, dan is het een goed idee om bij deel 1 te beginnen: De vleermuisman. De boeken kunnen echter ook los gelezen worden en als je gewoon op zoek bent naar het beste boek van Nesbo, dan raden wij je De sneeuwman aan. Als Birte Becker op een dag thuiskomt van haar werk, staat er een mooie sneeuwman voor het huis. De eerste sneeuw van het jaar is gevallen. Ze denkt dat haar man en zoon de sneeuwpop hebben gemaakt, maar eenmaal binnen blijken die van niets te weten. Wanneer ze met zijn drieën naar de sneeuwpop kijken, zien ze plotseling dat die wel heel doordringende ogen heeft… Inspecteur Harry Hole ontvangt een anonieme brief, die is ondertekend met ‘de sneeuwman’. In de brief worden verschillende verdwijningen van getrouwde vrouwen met elkaar in verband gebracht. Al deze vrouwen zijn verdwenen op de dag waarop de eerste sneeuw gevallen is…

4. J.D. Barker

Ook J.D. Barker mag niet uit dit lijstje met schrijvers zoals M.J. Arlidge ontbreken. Deze schrijver kwam onlangs met de thriller De beller op lijn vier, maar misschien is zijn serie over Sam Porter eigenlijk nog wel beter. Deze Amerikaanse auteur wordt ook vaak vergeleken met Stephen King en Dean Koontz.

5. Tess Gerritsen

Is Tess Gerritsen een Nederlandse schrijfster? Nee, hoewel de naam Nederlands klinkt, is Tess Gerritsen een Chinees-Amerikaanse auteur. Daarnaast is ze ook werkzaam als arts.

Schrijvers zoals M.J. Arlidge Tess Gerritsen

Het meest bekend is haar Rizzoli & Isles-serie. De chirurg is het eerste deel uit de serie en we raden je dan ook aan om daarmee te beginnen. Dit boek krijgt uitstekende beoordelingen, maar bovendien zal je waarschijnlijk wel meer delen van de serie willen lezen. Het is het best om de serie Rizzoli & Isles op volgorde te lezen, hoewel de boeken ook los te lezen zijn.

6. Helen Fields

Helen Fields heeft rechten gestuurd. Vervolgens heeft ze ruim 10 jaar als advocaat gewerkt. Beslist een carrière die je een goede basis geeft om misdaadromans te schrijven. De auteur kan zich dan ook zeker meten met de schrijver M.J. Arlidge.

perfecte-resten-helen-fields-callanach op volgorde

De boeken van Helen Fields zijn adembenemend spannend. Perfecte resten is het eerste deel van de serie D.I. Callanach, over de inspecteurs Ava Turner en Luc Callanach. Het is een bloedstollende race tegen de klok die tot de laatste pagina blijft boeien.

7. Carla Kovach

Carla Kovach heeft een bijzondere carrière achter de rug. Ze was theaterschrijver en actrice voordat ze met het schrijven van boeken begon. Haar thrillers waren zo populair, dat ze inmiddels fulltime aan het werk is als schrijfster. Daarnaast heeft ze een bedrijf in film en fotografie.

Stil-maar-Carla-Kovach-Gina-Harte-serie

Het boek Stil maar maakt deel uit van de serie Gina Harte. Als Deborah Jenkins in de stromende regen een lift aangeboden krijgt door een vriendelijke man, stapt ze bij hem in de auto. Ze wordt echter gedrogeerd en ontvoerd. Wanneer ze veel jaren vermist is, denkt men dat ze dood is. Detective Gina Harte kent alle aspecten van de zaak uit haar hoofd, maar als op een dag een vondelingetje het DNA van Deborah Jenkins bij zich blijkt te dragen, staat ze voor een volslagen raadsel. Waar is Deborah Jenkins?

Bekijk ook:  10 schrijfsters zoals Corina Bomann

8. Angela Marsons

Angela Marsons wordt regelmatig in één adem met de schrijver M.J. Arlidge genoemd. Als je dus op zoek bent naar boeken zoals de Helen Grace serie, dan is de serie Kim Stone wellicht iets voor jou. Angela Marsons is een Britse schrijfster en heeft al meer dan 3,5 exemplaren verkocht van haar misdaadromans. Haar boeken zijn al in bijna 30 talen vertaald.

verloren-meisjes-angela-marsons

Een van de beste boeken van Angela Marsons is Verloren meisjes. Dit boek is deel 3 in de boekenreeks Kim Stone. Het is raadzaam om de boeken op volgorde te lezen.

  1. Stille schreeuw
  2. Wreed spel
  3. Verloren meisjes

De serie is zo spannend dat je waarschijnlijk niet kunt wachten om door te lezen. Die drie delen heb je zo verslonden!

9. Sterre Carron

Sterre Carron is een Vlaamse schrijfster die geboren werd in 1957. Dat blijkt een goed jaar te zijn, want hoewel ze pas in 2013 begon met schrijven, heeft ze inmiddels al 17 titels op haar naam staan. In haar detectives is de hoofdrol weggelegd voor Rani Diaz, een humeurige politie-inspecteur, die eveneens heel gevoelig blijkt te zijn.

Tot nooit meer is het 16de deel uit de serie over Rani Diaz. Als de rijke Zaira een gevaarlijk geheim ontdekt, moet ze vluchten. Rani Diaz wordt geconfronteerd met de ene moord na de andere. Wie is vriend en wie is vijand? Een huiveringwekkende thriller met een verrassende ontknoping.

Beginnen bij het eerste deel? Dat is Mara.

10. Karin Slaughter

Karin Slaughter is wellicht een van de bekendste thrillerauteurs van dit moment. Ze wordt zelfs wel de Queen of Crime genoemd. Als we het over schrijvers zoals M.J. Arlidge hebben, hoort zij dan ook wel in het rijtje thuis. Haar boeken zijn wel wat meer detaillistisch dan de thrillers van M.J. Arlidge. Tenslotte wordt een van haar series, over Sara Linton, bijvoorbeeld geschreven vanuit het oogpunt van een kinderarts en lijkschouwer.

Karin Slaughter schrijvers zoals M.J. Arlidge

De boeken van Karin Slaughter zijn prima los te lezen, hoewel er wel steeds dezelfde personages in terugkeren. Verzwegen is het laatste deel uit de Will Trent-serie.

Als een studente in haar eentje gaat hardlopen in het bos, zegt ze tegen zichzelf dat ze niet bang hoeft te zijn. Daarin vergist ze zich echter verschrikkelijk. Tussen de bomen wacht een monster op haar. Jaren later worden Will Trent en Sara Linton met eenzelfde zaak geconfronteerd. Het eerdere spoor liep dood en de getuigen zijn verdwenen, maar nu moeten ze een genadeloze moordenaar zien te stoppen voor hij zijn volgende slachtoffer bereikt.

Wellicht weet jij nog een mooie aanvulling voor dit lijstje met schrijvers zoals M.J. Arlidge. Aarzel niet om hieronder een reactie achter te laten. Tips zijn altijd welkom!

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product.

3 gedachten over “10 schrijvers zoals M.J. Arlidge

  1. De boeken van MJ Arlidge heb ik ook gelezen.
    En uiteraard dan ook deze van Tess Gerritsen, Angela Marsons en Karin Slaughter.
    De andere schrijver/ster ga ik onmiddellijk op mijn lijstje bijzetten want dit genre is helemaal mijn ding.
    Bedankt voor het overzichtje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *